|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Paketići za sve 2009
13.11.2009 11:40:51   
Sarajkica
Udruženje altruista „DOBRO“ po treći put organizuje akciju pod nazivom „Paketići za SVE“ koja ima za cilj da barem na jedan dan usreći djecu iz socijalno ugroženih porodica sa područja čitave Bosne i Hercegovine. U toku prošlogodišnje akcije, uspjeli smo usrećiti 2460 djece iz Sarajeva, Zenice, Travnika, Goražda, Zvornika, Jablanice, Doboja, Viteza, Vareša, Olova i mnogih drugih bh gradova, uključujući i djecu iz povratničkih porodica. Sve ovo realizovano je zahvaljujući nesebičnoj podršci naših sugrađana koji su pomogli svojim novčanim prilozima, slatkišima, igračkama, školskim priborom i odjećom za najugroženiju djecu. Ove godine nam je cilj usrećiti još veći broj djece. Da bismo to uspjeli trebamo vašu pomoć. Ovim putem vas pozivamo da nam pomognete da se djeca bar taj jedan dan, sa paketićem u ruci, osjećaju kao djeca i zaborave na surovu realnost koja ih okružuje. Pridružite nam se u realizaciji krajnjeg i jedinog cilja - da što više djece s osmijehom na licu i nadom u srcu dočeka novu godinu. U nastavku možete naći više informacija, kao i načine na koje nam možete pomoći.
Zašto ova akcija? Nažalost realnost je takva da mnoga djeca u BiH neće osjetiti radost novogodišnjih i svih drugih praznika na onaj dječiji način, primanjem paketića, jer se njihovi roditelji bore da im osiguraju ono osnovno za život, a svaki slatkiš ili igračka su već luksuz. Mi želimo što većem broju te djece izmamiti osmijeh na lice i uljepšati im barem jedan dan. Kome idu pripremljeni paketići? Djeci uzrasta od 1-14 godina, koja zbog prilika u kojima odrastaju neće dobiti paketić za predstojeće praznike. Mi ćemo napraviti početnu listu porodica u stanju socijalne potrebe koje planiramo posjetiti i uručiti im paketiće. Planiramo proširiti tu listu svakom novom informacijom o djetetu kojem možemo uljepšati svakodnevnicu. Kako funkcioniše akcija? Skupljanjem vaših donacija u stvarima (slatkiša, igračaka, školskog pribora, knjiga, slikovnica i svih drugih doprinosa u stvarima) i novcu. Vaše donacije u novcu bit će utrošene na kupovinu potrebnih stvari za paketiće (opet slatkiša, igračke, knjiga, slikovnica, školskog pribora i slično). Sve prikupljeno naši aktivisti i volonteri pakuju u paketiće, te obilaze porodice i uručuju paketiće djeci.
Po okončanju akcije, objavit ćemo rezultate na našoj web stranici. Detaljan izvještaj o prikupljenim i utrošenim sredstvima bit će dostupan na upit.

Kako možete dati svoj doprinos:
1.    Kontaktirati nas kako bismo dogovorili preuzimanje vašeg doprinosa u stvarima (slatkiš, igračke, školski pribor) koji ste prethodno pripremili
2.    Kontaktirati nas kako bismo dogovorili preuzimanje vašeg doprinosa u novcu
3.    Uključiti se u proces pakovanja i uručivanja paketića
4.    Dostaviti nam informaciju o porodici za koju mislite da bi mogla biti korisnik ove akcije
5.    Prikupiti sredstva za paketiće na vašem fakultetu, u školi, radnom mjestu, komšiluku, porodici…
6.    Poslati ovaj mail svim ljudima za koje mislite da bi se mogli/htjeli uključiti, ili postaviti na vašu stranicu/blog/forum…
Nadamo se da će se svako od vas opredijeliti za neku od navedenih tačaka i tako dati svoj doprinos ovoj akciji. Uplate u BiH se mogu vršiti na račun Udruženja „DOBRO”:
Udruženje altruista „DOBRO”
Broj računa: 1610000055480034, Raiffeisen bank dd BiH
Svrha uplate (obavezno navesti):  Humanitarna akcija: Paketići za SVE
Uplate iz inostanstva mogu se vršiti direktno preko stranice www.dobro.ba  ili na devizni račun Udruženja DOBRO:
Raiffeisen Bank dd BiH, IBAN: BA391610600002202657, SWIFT: RZBABA2S
Za sve dodatne informacije o ovoj akciji, stojimo vam na raspolaganju.
WWW.DOBRO.BA
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Paketići za sve 2009
7.11.2012 10:06:18   
mama75
Da podignem temu, ovo je opet aktuelno pa ko moze neka se pridruzi.
http://dobro.ba/?p=4467

(odgovor članu Sarajkica)
Neposredna veza do poruke: 2
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *