|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   PUKAO GRLIĆ
2.5.2009 1:03:58   
Sneška
Drage moje ja sam novi član i sve vas  pozdravljam!
Odmah na početku se javljam sa problemom , pre tačno dva mjeseca rodila sam prekrasnu djevojčicu (4300 KG ,57 CM ) Pri porodu mi je pukao grlić i nisu ga šili( valjda nisu ni primijetili ) , to mi je dr. rekla tek kad sam nakon 40 dana otišla na redovnu kontrolu , da li je neko ima takvo iskustvo , da li će mi to stvarti probleme u vidu ranice na grliću i koliko treba da to zaraste , dr. mi je rekla par mjeseci , uz sve to mi je i materica ostala zavaljena ... Grlić me strašno brine , pomagajte ....user posted image

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: PUKAO GRLIĆ
2.5.2009 14:20:35   
veeseelaa
pa jesil osjetila ikakve promjene odnosno bolove prije samog pregleda?

(odgovor članu Sneška)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: PUKAO GRLIĆ
2.5.2009 22:45:41   
Sneška
Nikakav bol nisam osjetila , niti sam krvarila , samo se bojim da mi se tu sad ne pojavi ranica user posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: PUKAO GRLIĆ
2.5.2009 22:48:21   
juni
Iskreno, prvi put za to cujem, ali ako ce ti biti lakse potrazi misljenje i drugog ginekologa. Sretno!

_____________________________

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu Sneška)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: PUKAO GRLIĆ
2.5.2009 22:57:01   
NANICA
IZVORNA PORUKA: juni

Iskreno, prvi put za to cujem, ali ako ce ti biti lakse potrazi misljenje i drugog ginekologa. Sretno!



Potpisujem
Obavezno vidi i sa drugim doktorom
Sretno

_____________________________

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: PUKAO GRLIĆ
2.5.2009 22:57:59   
Anushka
mojoj mami je pukao grlic kad je mene radjala, i nisu ga usili, poslije par mjeseci je imala polipe koje su joj "sprzili" u lokalnoj, a brata je rodila 18 mjeseci nakon mene tj ostala je trudna 9 mjeseci poslije poroda i normalno je iznijela, cak prenijela trudnocu i brat bio veelika beba i prirodno se porodila. a to je sve bilo prije 28 godina pa je sada vjerovatno jos efikasnija terapija. Ne brini se, idi na pregled obavezno i prati. mozda sve bude OK.

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: PUKAO GRLIĆ
2.5.2009 22:58:22   
Modesty
E ovako draga moja. Ja sam se prvi put porodila prije osam godina i tom prilikom rodila prelijepog djecaka od 3.850 i 53 dugog. Na porodu su me sili i rekli da imam tri vanjska konca. Poslije dva mjeseca sam otisla na redovan pregled i sve je bilo ok, tako mi je doktor rekao. Napominjem da nisam imala nikakvih tegoba, bolova ili nesto sl. Medjutim, poslije nekih par godina pocela sam da se borim sa nekim dosadnim bakterijama (povuku se, pa se vrate), ludila sam. Kada sam nakon pet godina promijenila ginekologa ovaj mi je rekao da mi je prilikom poroda pukaO GRLIC MATERICE I DA NIJE USIVEN! Ostala sam paf. Covjek je uzeo doslovno ogledalo i pokazao mi kako to izgleda. Drage moje, rana je sam zarasla u vidu kanalica i taj kanalic je bio problem pa sam cesto imala probleme sa bakterijama koje su se tu zavlacile. Fizioloski to (mislim puknut grlic materice) nije nista strasno niti opasno, samo redovne kontrole. A sto se tice daljnje reprodukcije, nemoj da se brines. Ja sam evo trudna 37. sedmica. Cuvaj se i misli na neke ljepse stvari. 

(odgovor članu Sneška)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: PUKAO GRLIĆ
2.5.2009 23:36:19   
bumbarica
Ne mogu da vjerujem da te ginekolog 5 godina zavlacio i nije znao sta je u pitanju. Ko je taj da mu neidemo :-)))))))). Bas mi je zao sto ti se to desilo.

(odgovor članu Modesty)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: PUKAO GRLIĆ
2.5.2009 23:40:50   
Modesty
Nije vise bitno ko je, ali kako sam i sama procitala neke stvari, nije to u sustini smak svijeta. Samo mi nije jasno kako mi niko nikada to prije nije spomenuo, ono barem "by the way".

(odgovor članu bumbarica)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: PUKAO GRLIĆ
3.5.2009 18:39:44   
Anoniman
i meni je prilikom poroda pukao grlić tako su mi rekli i da moram uraditi papa test (nekoliko mjeseci poslije). Još mi je to friško pa ne bih da me čačkaju user posted image , za koji dan ću na pregled pa javim ti šta je bilo... 

(odgovor članu Modesty)
  Neposredna veza do poruke: 10
   RE: PUKAO GRLIĆ
4.5.2009 12:44:38   
dana3
Takav slucaj desio se mojoj poznanici koja je rodila ovde u svedskoj i to su skontali tek na porodu druge bebe i doslo je do ponovnog potpunog rascjepljenja grlica tako da su joj ugradili, nesto koliko sam skontala ,stakleno u obliku grlica.nije u detalje htjela da prica pa ne znam da li sad to omogcuje porod ili ne.
ja taman bila trudna pa me nije htjela da sikira.


_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: PUKAO GRLIĆ
4.5.2009 13:06:26   
mirelamedin
eh draga moja.. i ja sam nova na forumu, odskoro sam pocela pisati...

meni je pri porodu(beba 3.650 teska i 54 cm duga)  pukao grlic maternice + su me rezali i + mi je pukao misic na otvoru debelog crijeva.

sve je siveno kod kirurga, isla sam na kontrolu 8 sedmica nakon poroda, nije bilo sve najbolje ali kazu posto dojim to  sporije zarasta i treba duze vremena da sve bude opet normalno.

sad je proslo 5 mjeseci i ne osjecam nikakvu promjenu skoro, imam bolove kad imam sex a ni u toalet nemogu ici kao i prije. ali bice nekad sve u redu,nadam se!

eto to je moje iskustvo....

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: PUKAO GRLIĆ
5.5.2009 0:50:40   
Sneška
Znači ima više takvih slučaja , nadam se da će brzo da mi zaraste i da neće biti nikakvih infekcija (daj Bože) , a inače što se tiče kontrola tu sam precizna , svakih 5-6mjeseci idem ginekologu . Djevojke mnogo vam hvala !!! Modesty reci mi samo je li bilo otvaranja prij vremena sad u ovoj trudnoći?

(odgovor članu mirelamedin)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: PUKAO GRLIĆ
5.5.2009 10:18:06   
Modesty
Koliko je vise vjerovati doktorimauser posted image , u ovoj trudnoci je sve OK, nema prije vremenog otvaranja i sl. problema.

(odgovor članu Sneška)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: PUKAO GRLIĆ
5.5.2009 14:33:58   
Anoniman
Evo vratih se danas od ginekologa sve u najboljem redu..kaže dok. kao da se nisam ni porodila grlić dobro ušiven, čak ne moram žurit sa papa-testom...
uf fB baš sam se bila nasikirala kad si rekla da ga kod tebe nisu ni ušiliuser posted image .
i kod mene je materica malo zavaljena kao nije to nikakav problem samo je njoj teže pregledat, a ranica na grliću to ima gotov pa svaka druga porođena žena, moja mama je to imala i izliječila.

(odgovor članu Modesty)
  Neposredna veza do poruke: 15
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *