|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Noćno mokrenje :((
28.6.2010 16:17:19   
nata86
Ćao.Otvorila sam novu temu jer nisam nigdje našla da se o ovom pisalo.
Evo da iznesem svoj problem.Kao što sam naslov kaže,dešava mi se da se noći pomokrim u snu,nesvjesno naravno.S tim imam iz djetinjstva problema,imala sam oko 5god i sjećam se da mama jednom vodila doktoru zbog toga,tada sam mokrila svaku noć u krevet,pregledao me,pritiskao po stomaku i dao neki čaj i trebalo je biti bolje,ali nije,ništa se nije promjenilo,ne znam zašto je mama odustala,uglavnom me nije dalje vodila doktorima i na tome je ostalo.Jedno vrijeme mi kupovala pelene,a onda mi stavljala najlon i deku,Sve je mislila proći će to s vremenom,a ja se evo i dandanas patim s tim.
sa 10-11 godina sam počela sebi navijati sat noću svakih 2-3 sata da bih išla na wc i to je nekako i pomoglo,počela sam se buditi suha,ali problem nikada nije pravo riješen.
Evo dvije zadnje noći mi se opet desilo,ne znam zašto,pila nisam previše,niti sam nahlađenauser posted image
Toliko sam time opterećena,sinoć do 3h nisam mogla zaspati,stalno ustajala još jednom u wc ,nadajući se da ću ustati normalna ali eto.Ubija me to psihički,i primjetila sam ako mi se jednu noć desi,obavezno bude i idućih par noći,valjda što sam psihički puno s tim opterećena.Par mjeseci bude sve ok,budim se kada moram u wc,i onda odjednom se desi.Zanima me šta je razlog tome.,na netu nisam puno našla o tome,uglavnom za razlog navode stresno djetinjstvo,a i moje je takvo bilo.Doktoru me sramota ići,par puta u trudnoći sam htjela spomenuti dr jer je tad postalo nepodnošljivo,po 15 noći zaredom,ali nisam mogla.
Zanima me da li iko ima takav problem,molim da se javi anonimno ako hoće,jer razumijem da ne želi javno.ili da mi pošalje pp,jer ni s kim o tome ne razgovaram,znate kakav je narod,da mi se smiju,neka hvala,a i vas molim da na ovoj temi ne bude "šprdancije" izvinite na izrazu,ali meni to predstavlja velik problem pa mi nije do zeze.
Nadam se da će mi neko moći pomoći,bar neki savjet kakav čaj piti,ili bilo šta,uvin i brusnicu sam pila,i pokušala sa onim urosal kapsulama,ali i dalje isto.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Noćno mokrenje :((
28.6.2010 16:44:15   
acudesa
ja isto, koliko znam, da je to povezano sa traumama, eventualno može biti fiziološka mana u smislu nerazvijenosti mokraćnog mjehura ili nekog mišića (a, to možeš znati tako da, ako preko dana bez problema držiš mjehur pun, onda je na psihičkoj bazi)...moj savjet je-posjetiti psihologa u tom slučaju, 100 % sam sigurna da će ti pomoći

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu nata86)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Noćno mokrenje :((
28.6.2010 16:56:05   
veda
i ja se slazem-trebala bih doktoru.Razumijem da te je sram,ali cemu sluze doktori? Ovako neces nista rijesiti.Brusnica,uvin caj, i td...u ovom slucaju ti nece pomoci. psihogeni stres kod djece izaziva ovako nesto-pa ako je to onda kao sto je acudesa napisala  trebala bi psihologu.Medjutim,moze biti nesto drugo,tada bi trebala ici urologu.U svakom slucaju,ovako dalje neces moci.Puno srece.

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Noćno mokrenje :((
28.6.2010 17:08:19   
nata86
Ne znam,moglo bi biti i na psihičkoj bazi,ne bi me čudilo nimalo,ali možda imam "slab" mjehur,jer inače ne mogu dugo trpjeti,a i ako trpim onda obavezno malo ode i na veš,što bi se reklo osjetljiva sam.Ali opet toliko noći prespavam normalno i budim se kad osjetim potrebuuser posted image
Znam da je najbolje otići doktoru,ali ne mogu.
Vama svakako hvala na savjetima,a možda se još ko javi.

(odgovor članu veda)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Noćno mokrenje :((
28.6.2010 17:33:12   
merjem
draga ja te u potpunosti razumijemuser posted image prolazila sam isto do 2. srednje i onda je prestalo naglo nakon sto mi se brat razbolio.moji su mene issto vodili doktoru,pila sam razne tablete( i brat kod kojeg je trajalo do 21.god) ali nista nije pomoglouser posted image .i kod nas je bio uzrok stres mada ne mogu reci da smo imali tesko djetinstvo osim sto su moji roditelji puno radili pa je valjda to uticalo na nasu psihu.zelim ti puno srece i da se uskoro razrahatis,znam da ti nisam pomogla sa ovim samo sam htjela da osjetis bar malo ako nista podrske i saosjecanja

_____________________________

19.12.2006 Merjem
22.10.2009 Ajse

(odgovor članu nata86)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Noćno mokrenje :((
28.6.2010 18:22:00   
indy_26
S tatine strane su svi imali nocno mokrenje tako da smo i ja i brat to naslijedili i mokrili smo se sve do 10 a brat do 12 godine. mama nas je vodila svimmogucim doktorima i nema sta nije radila ali nije nista pomoglo dok samo nije prestalo. E sada imam problem sa sinom on ima 8 godina i mokri navece ali sve rjedje i rjedje ponekad u mjesec dana. Ne obazirem se puno na to jer  ce prestati.Znam dosta osoba koji imaju taj problem samo sto vecina skriva jer ih je sramota. U nasim slucajevima nije bilo na psihickoj bazi jer smo imali sretno djetinstvo a takodje i moj sin kod nas je bilo nasljedno.

_____________________________

indy_26

(odgovor članu merjem)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Noćno mokrenje :((
28.6.2010 18:33:26   
fatimica09
Znam da u apoteci Matije Paunovski, u Sarajevu, imaju neke biljne kapi koje pomažu djeci kod noćnog mokrenja (nekontrolisanog) e sad da li ima nešto i za odrasle....možda bi vrijedilo pogledati, a cijene nisu uopšte visoke za naš standard user posted image

(odgovor članu indy_26)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Noćno mokrenje :((
28.6.2010 21:26:02   
veda
Mislim da ovdje kapi bas i nebi nesto pomogle

(odgovor članu fatimica09)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Noćno mokrenje :((
28.6.2010 21:34:47   
Medić*
Puno znam takvih slucajeva, i vecina tih osoba nisu imale stresna detinjsta a to ih je pratilo do srednje skole pa i duze. Mislim da je ovdje prije problem psiholoske nego fizioloske prirode,  posjeta psihologu i bice bolje aBg, neces biti toliko opterecena i samim tim bice ti lakse.

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu veda)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Noćno mokrenje :((
29.6.2010 22:56:31   
Ilhana RR
Draga moja evo da ti se javim ja koja sam imala iste te probleme kad sam bila manja (citaj do 10-11 godine)... kad smo dosli u svedsku bio je rat i to je se bilo jos vise pogorsalo tako da sam isla doktorima i doktorima i na kraju kad smo dobili papire ja sam napokon dobila da idem kod specijaliste i dobila sam neki carsaf koji "osjeti" kad trebam da mokrim i pisti... sa tim sam se "odvikla" od toga ali zna se nekad desiti i dan danas da ako mokrim u snu, sanjam da mokrim, podje mi to mahinalno i od prave ali uvijek se probudim na vrijeme da stignem odletiti do WC...

Kad sam bila na pregledu posle porodjaja ginekolog me je upitao dali sam ikad imala problema sa mokrenjem i dali se desi da se upiskim kad kihnem, kad nesto podignem tesko itd... a sa tim sam uvijek imala problema i radi toga nosim ulozak 24/7 koje je uzasno... uglavnom on mi je rekao da je to sto imam jedan problem, neznam kako da ti objasnim al uglavnom ono sto treba da "zacepi" da neprocuriva dok ja "nedozvolim" time je van funkcije, odaljeno od mokracni kanala i to se moze rijestiti jednom operacijom gdje ubace silikonsko nesto koje to regulise ali nakon te operacije nije za preporuciti da se poradja, ovdje strogo preporucuju da se operacija obavi kad se zavrsi sa poradjanjem za sva vremena...

A posto ja i mm zelimo puno djece licno za mene to znaci da cu se ja time nacekati i da proizvodjac ulozaka ce jos puno puno puno para moji u svoj dzep stavljati ;)

Ja ti preporucujem da odes kod doktora, nekako to nasi doktori vise znaju o tome i mogu ti objasniti vjerovatno bolje nego sto sam ti ja objasnila... uglavnom je dobro sto tome "lijeka" ima...

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Noćno mokrenje :((
15.2.2015 10:12:21   
lolo1
Vidim da je ova tema vec par godina stara, ali bi samo zelio da kazem da je nas mali imo problem nocnog mokrenja, i da smo mi rjesili problem toga s aparatom.
Kupili smo ga na internetu na www.nomorewet.com

Nama je pomoglo, to je nesto sto mozemo da preporucimo.

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 11
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *