|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Podrška trudilicama od bivših trudilica
26.11.2009 16:19:38   
hodajuci simptom
Ja sam i jedno i drugo, i mama, ali bogami i čekalica. I zamalo pa sam duže bila čekalica nego mama, tako da vrlo dobro znam kako je i jednima, i drugima. Nekad, kad pomislim kako mi je bilo dok sam čekala svoju bebu, i kako sam, priznajem, ljubomorna bila na sve mame ovog sveta, a posebno kako sam bila ljuta kada sam nailazila na činjenice da, žalosno, ali tačno, svakakvi skotovi mogu da dobiju bebu i budu majke, a neko ko bi sve na svetu dao za taj osećaj, ne može o tome ni da sanja, a da ga unutra nešto jako ne zaboli. Zato i sad, ponekad, uhvatim sebe kako mi je malo neprijatno pred vama koje još uvek čekate, osećam se kao da sam vam nešto uzela, jednostavno, bude mi teško što ja imam nešto što vi tako jako želite, pa osetim krivicu.

ALI!!!

(Sad zamislite, kao u svakom mjuziklu, posle dosadnog i patetičnog uvoda, ubrzan takt i gomilu plesača, kako jure na scenu!)

NIJE SVE BAŠ TAKO!!!

Postoje mnoge stvari na kojima mi, mame, vama čekalicama zavidimo! Od slobode da jedete, spavate, idete i vraćate se kad god hoćete, preko dobrih linija, o da, i grudi, stomaka, pa sve do onog famoznog vođenja ljubavi kad god vam padne na pamet!

Zato...

POZIVAM SVE MAME,
STARE I MLADE,
CRNE I PLAVE,
VESELE I TUŽNE,
LEPE I RUŽNE,
NAŠMINKANE I ZAROZANE,
DOBROĆUDNE I OŠTROKONDŽE,
INTELEKTUALKE I DOMAĆICE,
ALJKAVE I SPREMAČICE...

DA NA OVOJ TEMI PIŠU SVE ŠTO IM NEDOSTAJE IZ PERIODA KADA SU BILE ČEKAČICE, I SVE ŠTO IH IZLUĐUJE OD KAKO SU POSTALE MAME!

Nadam se da nisam usamljena u želji da popravim raspoloženje dragim budućim mamama i da će ispod ovog posta biti mnogo duhovite histerije, nas napaćenih roditelja.



< Poruku je uredio malena27 RR -- 10.2.2010 22:33:33 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Mame Čekalicama
26.11.2009 16:27:31   
fatimica09
user posted image user posted image user posted image user posted image meni je tema simpa....ali MAME....ne pretjerujte, da ne odustanemo....user posted image

eh imala bih svasta na cvrljati sad ali sto rece VESELA jednom bas mi mrskoooo...user posted image

(odgovor članu hodajuci simptom)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Mame Čekalicama
26.11.2009 18:17:26   
vjestica
ne znam šta bih rekla za ovu temu user posted image
mislim da jednoj trudilici nije neka utjeha kad neka mama kuka kako joj je teško
ja ću sad sa svoje tačke gledišta
dugo sam bila trudilica i uvijek su me irititrale mame koje su kukale kako im je teško biti mama, kako ih dijete nervira, kako se ne mogu naspavati, kako ne mogu skinuti kile, žale se zbog strija i sl.
onda se zapitam što joj je  joj Bog dao dijete kad ga maltene doživljava kako kaznu
mene to jako razbjesni user posted image
sad kao trudnjača, sretna sam zbog mučnina, iako nije baš uvijek veselo imati mučnine, jedva čekam da počne rasti stomak i kile, pa i strije, nije mi bitno kojeg je pola beba (a uvijek me izbaci iz takta kad neko kuka što je dijete jednog pola, a ona bi htjela da je drugi user posted image ), nije mi bitno hoće li porod biti na carski ili prirodni (uvijek se sjetim riječi naše Ribice - da je nama zatrudniti, pa nek nas porađaju kako hoće) i jedva čekam kad će doći na svijet to malo biće koje će mi zaokupit sve vrijeme i zbog kojeg se neću pošteno naspavati user posted image


_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu fatimica09)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Mame Čekalicama
26.11.2009 18:20:15   
vjestica
i još da dodam - trudilice u postupcima se isto udebljaju od silnih hormona koje se naprimaju i seksualni život itekako znaju pokvariti ciljani odnosi, ganjanje ovulacije, razni postupci i pretrage koji ti diktiraju kad smiješ i kad se ne smiješ seksati

_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Mame Čekalicama
26.11.2009 18:42:14   
brzamala
ja bih potpisala sve sto je Vjestica rekla, i jos bih dodala: Hvala ti mila( Hodajuci simptom) sto si tako obzirna, i sto nas na neki nacin pokusavas utjesiti, ali mislim da nema potrebe...Barem sto se mene tice.Jer uvijek sam bila stava da niko niciju ni srecu ni nesrecu ne moze uzeti, pa prema tome nisam ni ljubomorna ni zavidna nekome ko ima nesto sto ja nemam a zelim....hvala Bogu.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Mame Čekalicama
26.11.2009 18:45:54   
hodajuci simptom
Vještice draga,

Sad si mi skroz pokvarila ideju, a i raspoloženje. Nisam baš mislila na kukanje, više na duhovitost, znaš, kad nekog hoću da oraspoložim, ja ga nasmejem, ne kukam mu. Postoji masa stvari koje nestanu kad se porodiš, i koje ti jako nedostaju, a koje nekada možda nisi umeo da ceniš, jer nisi ni znao, dok to nisi izgubio. Mislim da je život udvoje, ako ne jednako, ono bar malo lep, dovoljno da se možeš radovati i uživati u njemu. Dirnulo me to što si dugo bila trudilica, i znam da si sad najsrećnija na svetu, ali ja sam bila u tvojoj poziciji, a neke tužne žene u mojoj nisu. Bićeš, pa ćeš me se, sigurno setiti. I nećeš osećati krivicu što ćeš se kao malo dete radovati kad ti roditelji odvedu dete na vikend, niti ćeš se sa tugom sećati vremena pre bebe. Naprotiv, sećaćeš se prelepog intimnog života u dvoje, i faliće ti pažnja koju niste delili ni sa kim. To nema veze sa detetom i ljubavlju prema njemu, to ima veze sa romantikom, sa tvojim odnosom prema samom sebi, sa tvojim potrebama, i na posletku, sa običnim ljudskim osećanjima. Da mislim da je dete muka, ili obaveza za koju nisam spremna, ne bih tako očajno želela drugu bebu, ali da mislim da na ovom svetu postojim samo da bih rađala i podizala decu, bila bih daleko ispod životinjske vrste.
I za kraj ću da budem dovoljno otvorena, pa pripiši to i drskosti ako hoćeš, ali imam jaku želju da ti poručim: uživaj u svakoj sekundi svog slobodnog vremena, i sada, i posle najlepšeg dana u tvom životu, čineći stvari za sebe, u kojima ćeš biti bolja, ne od drugih, nego od sebe juče. Samo takva, bolja i srećnija, bićeš i dobra majka. Pa makar te to u životu ponekad koštalo priznanja da si umorna, da ti se plače, ili da ti treba malo ljubavi, smeha i radosti sa onim koga voliš.
Izvini ako sam te nečim uvredila.

< Poruku je uredio hodajuci simptom -- 26.11.2009 18:47:08 >

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Mame Čekalicama
26.11.2009 18:54:00   
vjestica
nisi ti mene nimalo uvrijedila, ja sam samo iznijela svoje mišljenje o temi
sa svoje 33 godine sam se nauživala u svojoj slobodi i slobodnom vremenu i znam da će mi nekad zafaliti i to slobodno vrijeme, ali mislim da su me 4 godine pokušavanja naučile da cijenim mnoge druge stvari


_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu hodajuci simptom)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Mame Čekalicama
26.11.2009 19:09:31   
hodajuci simptom
O kojima, možda i ne znaš baš sve. Znaš, to ti je isto kao ona: "Svi su mi govorili da se ne udajem, ali se niko nije našao da mi kaže: zašto.." Možda sam ja glupa što verujem u ljudsku otvorenost i da medju ljudima još postoji komunikacija. Al' eto, sumnjam da će neko u ovom licemernom svetu u kom ljudi kriju i kolika im je plata (i kad je bedna, i kad je ogromna), u kom se gosti ne primaju dok ti kuća nije pod špagu i u kom ne bi suzu pred drugim pustio, sve da ti je poslednja, da će ti neko reći na vreme da ćeš se u jednom trenutku osetiti kao kuvačica kafa onima koji su došli da vide svog malog rođaka, ili da si ništa drugo do majka tom detetu, jer ne stižeš biti ni žena, ni učenik, ni radnik, ni riba, ni zabava, ni prijatelj, da ćeš biti dosadna ko noć, da ćeš pričati samo o pelenama, dojenju, posle o vrtiću, posle o problemima... i da ćeš, kad ti to dođe do glave, pasti u depresiju, a kad pokušaš to da promeniš, doživeti da ti neko kaže da si sebična. Koliko razumem, tako nekako si ti okarakterisala majke koje priznaju da im je teško biti majka.
Ok, gotovo, ja sam završila sa ovom temom. Možda sam malo skratila, ali eto, rekla sam ono što sam mislila na ovoj temi ispisati na mnogo vedriji način. I za kraj, podvlačim: nisam htela nikoga da tešimo, htela sam da pokažemo realnu sliku druge strane.

Srećno sa bebom i nek jednom bude najbolji frajer, ili najbolja ribica u gradu!


< Poruku je uredio hodajuci simptom -- 26.11.2009 19:10:05 >

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Mame Čekalicama
26.11.2009 19:31:08   
lamama
Draga ne bih da te uvrijedim, ali mislim da tema nije na mjestu, jer ovo je podforum ZATRUDNJIVANJE, o problemima koje mi trudilice imamo

citiram:
Postoje mnoge stvari na kojima mi, mame, vama čekalicama zavidimo! Od slobode da jedete, spavate, idete i vraćate se kad god hoćete, preko dobrih linija, o da, i grudi, stomaka, pa sve do onog famoznog vođenja ljubavi kad god vam padne na pamet!

Ne znam kako je biti u koži mama, ali ja jedva čekam da postanem mama, ja sanjam godinama o tome, maštam,ali mi ne ideuser posted image user posted image user posted image user posted image , imam 32 godine i već 6 godina ganjam bebu, ali nikako da dođemo do nje, i sanjam da imam neprospavane noći  zbog bebe, jer sam ih do sada imala samo zbog sekiracije što je nemam, noći i noći sam probdila razmišljajući ZAŠTO i maštajući o našem djetetu, što vjestica kaže i ja sam se nahodala do mile volje, sa mužem sam 15 god, 10 zabavljanja,  nahodali se do mile volje i nadružili, a 5 u braku tako da nemam ah prema izlascima, više bih voljela bebče da sjedim i igram se sa njim, da ga odgajam i mazimuser posted image user posted image jedva čekam, a i vođenje ljubavi zbog silnog liječenja i hormona, operacija i bolova, stimulacija, cisti izazvanih lijekovima, pregleda, ciljanih odnosa nekada nije ni malo famozno kako se to vama mamama čini, eto također moje mišljenje, neka se niko ne uvrijedi!!!





_____________________________

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu hodajuci simptom)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Mame Čekalicama
26.11.2009 19:45:57   
škorpija
Tema je neprimjerena (moje mišljenje), u teoriji dobra ideja ali u praksiuser posted image

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Mame Čekalicama
26.11.2009 19:47:53   
Mya_81 RR
Hodajući simptom, slažem se s tobom, od riječi do riječi što si napisala.

Ali mislim da ni jedna trudilica neće baš shvatiti tvoju namjeru. Opet, razumijem i Vješticu, jer nije lako godinama iščekivati bebu i godinama voditi jednu tako tešku bitku. Shvaćam da njima zvuče smiješno naši ''problemi'' (nadam se da uočavate ove navodnike) mada moram priznati da mi je zvučalo malo oštro ono ''što joj je joj Bog dao dijete kad ga maltene doživljava kao kaznu'', jer mislim da se svi mi ponekad u životu žalimo na nešto, pa ako kažem da sam neispavana i nervozna ne znači da ne volim svoje dijete i da se ne trudim najbolje što znam da joj dam sve što joj je potrebno.

U svakom slučaju, svim trudilicama od srca želim da što prije budu neispavane, dosadne, opuštenog stomaka sa strijama, totalno izvan svih zbivanja i svega što ide uz male bebe user posted image user posted image


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu hodajuci simptom)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Mame Čekalicama
26.11.2009 20:03:19   
Visnja RR
mozda da tema bude
mame cekalice - cekalicama, buducim mamama

da pisu mame koje su dugo bile cekalice....

da bude tema za opustanje...

ako se ne slazete lako ce Amela pobrisati temu user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Mame Čekalicama
26.11.2009 20:06:39   
hodajuci simptom
i ja sam čekala 4 i po godine.
obrišite temu.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 3.3.2010 14:35:52 >

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Mame Čekalicama
26.11.2009 20:42:39   
fatimica09
Moram se ja ipak javiti opsirnije...pogotovo ,,sada"......
Evo ja jos samo sudje da operem i sve je gotovo za Bajram user posted image , pijuckam evo caj (kantarion i majcina dusica)....procitala po hiljaditi put u ovih par dana tri mejla koja sam dobila od dr. koji mi pokusavaju objasniti da slobodno mogu dalje....infarkt posteljice i gubitak bebe u 9.mj. trudnoce se DESAVA user posted image .....umjesto Dnevnik o razvoju djeteta, ispisala sam jos jednu stranicu u rokovniku isaranom suzama, te odahnula...jer tako osjetim svoju balarinu blizu....

Ne razumijem, zasto se dize tolika hampa...kad je sasvim jasno koji je cilj bio nase SIMPTOMKE....pa zena je i sama navela da je 4 g. cekala svoje prvo dijete....da ste svratile u Cekaonicu zadnjih 2-3 dana vidjele biste sa koliko zelje, slutnje i prikrivenog straha je isto tako kao i mnoge od nas ocekivala svoj user posted image , nazalost.....ceka sljedeci mjesec i aBd bice....kao i svima nama....jedan ce nas ciklus potrefiti! Treba vjerovati i cekati!

Meni tema apsolutno ne smeta, ne smetaju mi mame koje su umorne, jer znam da cu aBd i ja sigurno biti takva, ne smetaju mi optimisticne trudilice kojima dg. bas ne obecavaju...jer niko ne zna sta ga ceka, ne smetaju mi ni napirlitane kokoske koje misle da je dijete modni detalj...ima nas svakakvih, ne smetaju mi ni ocaj, bijes, sreca, tuga, suze, smijeh....imala sam sve to....Meni su se licno mnogi cudili, kako sam samo par dana nakon poroda i smrti moje bebe mogla uzeti u krilo bebicu svoje drugarice i prvi put se poslije svega nasmijesiti....pa kakva sam ja to osoba, ako mi smeta tudja sreca? Ako ne nalazim pravu inspiraciju i smisao...u onom sto vrijedi, sto daje snagu....
Mislim da bi bilo bas lijepo cuti i price onih zena koje nisu u mojoj, nasoj ili vasoj kozi....pogledati stvari iz njihove perspektive...
Pa naravno da sve mi zelimo dijete, da bismo dale sve na svijetu....
Ja sam se poslije poroda prvi put zakacila sa muzem onog momenta kada sam rekla...DA SAM BOGDOM MOGLA BIRATI PA DA ODEM JA, A MOJA BALERINA DA DOBIJE SANSU...i znate kako sam bijesna bila kad je on rekao da bi on izabrao mene....

Izvinjavam se...jer otisla sam vec suvise mimo teme....zelim samo da jos jednom kazem....ne smijemo biti ljute na Sudbinu, Okolinu, Cijeli svijet.....jedan trenutak ovog jeftinog zivota, sigurno ce biti nas....i zasto do tada nepokusamo naci utjehu, pa makar to bilo vecera u dvoje, svaka stvar na svome mjestu, seks slobodan u svako doba dana....

P.S. i nemojte misliti da trudnoca i porodjaj donose celulit, strije, grozne linije....ja sam kilazu vratila evo nakon 2 mjeseca, nemam ni celulita, ni strija, i uzivam u svemu onome za cim sam ceznula kao trudnica....pa neka me nazovu kuckom i bezosjecajnom, ali najiskreniji.... svoj bol nose skriven od drugih...duboko u srcu.....odmah je do moje balerine.....

(odgovor članu hodajuci simptom)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Mame Čekalicama
26.11.2009 20:50:40   
teta berta
Ma nemojte nista brisati, zar na svakoj temi da ima prigovaranja????
Evo ja cu reci ono sto meni nedostaje, zapravo za cim zalim dok sam bila cekalica, a i trudnica...
Najvise mi fali ona sloboda da izadem iz kuce kad mi volja, przilo sunce, padao snjeg ili pljustila kisa...
Fali mi da spavam cijelu noc bez razmisljanja je li Nika pokriveba(dise li), je li zedna, gladna....
A tek kad sto puta moram ustati da joj dodam dudu, pa vala nekad je pravo "dosadna"user posted image user posted image user posted image user posted image Sto je uvijek mora baciti pa da je ja trazim i pomicem krevetic, a ne vidim na oci koliko sam pospana...user posted image
Fale mi sitnice koje sam kupovala i nemilice trosila pare na gluposti....
Brate dragi skupe ove peleneuser posted image
fali mi svasta nesto ali imam ono najvrjednije i najdragocjenije a to je moja BEBA, ona i ovo sve ostalo nemjerljivo!!!
I nekada sam i ja ljuta, cangrizava, umorna, kukam, zalim se, al dabauser posted image I to ne znaci da je meni dijete teret, naprotiv, samo bi volila da imama malo vise pomoci oko djeteta i zato zavidim svim mamam koje pored sebeb imaju svoju mamu...
A vi drage cekalice(pod tim mislim na one koje su par mjeseci u braku a kukaju) uzivajte i opustite se, iskoristite vrijem uzivanja udvoje, bebi ce doci...
A mame koje dugo cekate, zelim da vam ubrzo noci nespavanja zbog sekiranja , predu u noci nespavanja zbog plakanja!!! VASE BEBEuser posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu hodajuci simptom)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Mame Čekalicama
26.11.2009 20:53:21   
fatimica09
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image TETA BERTA BRAVO!!!!!!

Ovo je realnost!

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Mame Čekalicama
26.11.2009 22:37:24   
Ivona
Nisam bila trudilica i ne mogu znati kako se te zene osjecaju.Mogu im samo pozeljeti da svoje plusice sto prije ugledaju user posted image
Sigurna sam da je hodajuci simptom imala najbolju namjeru otvorivsi ovu temu,ali ako to nasim trudilicama nije simpaticno,haj'mo mi nju prebaciti na neki drugi podforum i tamo "kukati" do mile volje.Ja cu prva napisati milion stvari koje mi nedostaju iz onog zivota u dvoje user posted image ,iako nikada u zivotu nisam bila sretnija nego sada kada imamo svoju pahuljicu user posted image


_____________________________

SELENA 02.06.2008.
Mamin kasni proljetni cvijetak ;o)

SERGEJ 07.03.2011.
Mamina kasna snijezna pahuljica ;o)

(odgovor članu fatimica09)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Mame Čekalicama
26.11.2009 22:52:43   
adannn
Nedostaje mi samo da se naspavam,cijelu noć da spavam bez brigeuser posted image (e ovako u oblačićimauser posted image user posted image )....Zatim,rado bih da mogu sad otići bilo gdje a da ne moram kontati gdje ću curicu ostavitiuser posted image Ona je dobrica i nije loša,ali tako mi fale ti neki dani,ta sloboda jer sam ja jedna nemirna duša....A ne bih je dala ni za što na svijetu,pa kad se nikada ne bih naspavala rahat,jer je ona moja dušauser posted image Ali,doći će vrijeme kada ćemo uživati,neće oni biti uvijek mali....a nema ništa ljepše nego kada je ujutro probudim i kada se izljubimo,izigramo,''zajedno''pijemo kaficu....mmmmm...

Takođe,želim svim našim čekalicama,kao i svim ljudima koji žele taj najveći blagoslov da im se ostvari sve što žele a to je beba.....Zaista,svima želim puuuuuno plusića,velike trbuhe i najveću sreću na svijetu koju mogu imatiuser posted image


_____________________________

Nejra 28.02.2008



(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Mame Čekalicama
27.11.2009 0:04:42   
vjestica
hodajući simptom  ja znam da ti nisi ništa loše mislila sa temom, samo ti kažem kako je ja doživljavam
i kad ti opet ne uspije, po ko zna koji put, da ne želiš baš slušati neku mamu kako kuka i kaže ti kako si sretna što nemaš djece, a ti bi sve dala da si na njenom mjestu
a što se tiče realne slike druge strane, kako je to imati dijete, svaka od nas ode na drugi podforum i pročita kako izgleda imati dijete i koji problemi se javljaju
i slažem se sa Lamamom tema nije primjerena ovom podforumu


_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu adannn)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Mame Čekalicama
27.11.2009 0:45:15   
hodajuci simptom
Poštovana gospodjo,
divim se Vašoj izdržljivosti u stvarima koje Vam ne prijaju. Kada bih imala motiv za istrajnost, tako jak kao što je Vaš u ovom slučaju, ma koji on bio, verujem da bih preživela i srednji vek. A sada me, molim Vas, ostavite na miru i obratite se administratoru za sve što Vam je potrebno.


(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Mame Čekalicama
27.11.2009 0:56:19   
veeseelaa
hodajući simptom tema je za 10, svaka čast  na svim tvojim postovima... zaista su ok, mene nerviraju kad se pojave dušebrižnice koje misle da su svojim uzdizanjem majčinstva bolje majke nego mi koje ne šupljiramo nego iskreno i realno pričamo o "teretu" majčinstva
Ja fakat nemam dlake na jeziku, niti mi se da nekom dodvoravati pa nemoj ni ti, ima i onih koji cijene otvorenost i iskrenost...... lično u privatnom životu se ne bi mogla gnjaviti sa ober majkama, jer mi  uzdizanje majčinstva na takav način ide na živce



_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu hodajuci simptom)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Mame Čekalicama
27.11.2009 1:11:02   
veeseelaa
nego da se ja vrnem na temu

Iz perioda dok sam bila "slobodna" nedostaje mi smijanje do besvjesti bez pogleda uprtih u telefon, spavanje do mile volje, prirodno buđenje, ispijanje kafe po tri sata s jaranicama, sjedenje, ležanje, stajanje, češljanje, šminkanje, frizer, fitnes, bazen, bilijar, kafana, kafić, ljetovanje, glupiranje do mile volje, pjevanje, brza vožnja, gledanje tv-a, ležanje u kadi punoj vode dok mi se ne prispe, moje jaranice, kuhanje na miru, ladice složene pod konac, čak mi fali i peglanje na miru koje inače mrzimuser posted image
nedostaje mi  i mama iako sam kod nje haman svaki dan al prosto je ne vidim od vriske i cike i onog NE, NE TOuser posted image
Jedino ko mi ne nedostaje je moj mužek jer smo sada više zajedno nego prijeuser posted image , ako pitate kako, pa bavila sam se svim navedenim poslovima koji mi sada nedostajuuser posted image

I znate šta,  kad bi sve ponovo, opet bi rodila moju djevojčicu zbog kojeg moje srce kuca brže i zbog koje moje noge klecaju kad se ona zaplače......


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Mame Čekalicama
27.11.2009 1:13:13   
neki
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
fatimica09,svaka ti zeno castuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tema je realna,stvarnouser posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 3.3.2010 14:38:24 >

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Mame Čekalicama
27.11.2009 1:21:11   
dana3
Citam postove i koliko mogu da shvatim, problem je u tome da hodajuci sindrom postavi temu koja nekog vrijedja-i ja se pitam cime?
Rekla je da je i sama bila cekalica,sad je mama.ja sma skontala da zena na neki nacin zeli da kaze da na kraju svakog,ama bas svakog tunela ima sjvetlost.
Dalje,kao mama svasta nesto nama nedostaje.Ja sam neispavana,nervozna,bolesna,ljuta i galamim na sina kao da mu je 15 godina, redam, redam, redam, pa onda on meni vrati,nekad opalim po guzi i da li sam ja losa majka-bogami nisam.
cekala sam i ja njega sa velikom razlikom zena koje zbog neplodnosti pate-meni je muka bila ova-dijabeticar sam i znam da mogu imati bebu ali koja bi mogla da nasllijedi milion bolesti.
kad sma zatrudnila tek me onda uhvatio strah-kakvo ce biti to dijete?sta uraditi?roditi muku ili srecu?muku i njemu i meni,kako dalje.
da sma ja bila zdrava ne bih o tome tako razmisljala vec kakvog ga god bog da ali JA SAM ZNALA
da se takvo sto moze desiti.
volim ga ko i boga ali ja sam samo bice sa svom mojim manama i vrlinama.meni ne nedostaje hodanje i sve sto vesela nabroja-samo spavanje, ali i to je u opisu poslova obicnih smrtnika

< Poruku je uredio dana3 -- 27.11.2009 1:24:14 >


_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Mame Čekalicama
27.11.2009 10:14:58   
vila_7
Evo da se i ja "oglasim" i moram priznati da razumijem obje strane. Da naglasim da sam i ja čekalica godinu dana a prije toga sam imala spontani u 10.sedmici .
Simptomka naša je htjela na duhovit način da nas oraspoloži i imala je najbolju namjeru, i razumijem je kao i sve mame kojima nekad dođe da pobjegnu na par dana od svega. Ali razumijem i čekalice koje su se uvrijedile jer kad nešto jako želiš i ne vidiš nadu da ćeš skoro dobiti, uvjerren si da ćeš biti drugačiji od svih i da nikad slične stvari nećeš pomisliti!

Da pojasnim: ZDRAV ČOVJEK kuka na milion stvari,evo jedna - posao,što uopće moram raditi. E uzmite sad BOLESNOG čovjeka koji mu je jedini cilj ZDRAVLJE.On vjerovatno misli kad bi ozdravio da nikad ni na sta ne bi kukao...samo da mu je zdravlja,sve bi mu bilo svejedno i bio bi zadovoljan a ne kao "ostali nezadovoljnici" ! Ali taj čovjek kad ozdravi...vremenom zaboravi kako se patio i i on počne kukati na obične stvari.


_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *