|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   familija ili prijatelj na porodu
1.9.2008 13:06:46   
blondi
Pozdrav,
bila je tema vezana za prisustvo očeva na porodu, međutim, mene interesuje da li neko drugi osim oca nrp. član porodice ili prijateljica mogu prisustvovati porodu? Da li naše bolnice to dopuštaju? Moj muž neće prisustvovati porodu a htjela bih da bude neko sa mnom... Ukoliko je neko imao to iskustvo, zamolila bih da mi objasni proceduru i unaprijed zahvaljujem!
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: familija ili prijatelj na porodu
1.9.2008 13:13:25   
mivica
ja sam se porodila na Kosevo klinici, i ne znam da li postoji neka procedura posebna. Kad sam dosla u bolnicu, samo su pitali da li muz prisustvuje, znaci da nije potrebno ranije najaviti prisustvo. A nisam sigurna za druge clanove familije, mislim da ne mogu. Uostalom, ako ce ti biti lakse, meni niko nije prisustvovao, ali je iznad moje glave stajala jedna sestra koja mi je cuvala glavu, a dr i babica su ostalo nadzirali. Tako, sto se toga tice, pomoc ces vjerovatno imati od osoblja user posted image Nisam sigurna da li je ista situacija i u Vojnoj bolnici. Puno pozdrava i sretnoooo!!! user posted image

(odgovor članu blondi)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: familija ili prijatelj na porodu
1.9.2008 14:33:54   
dacy
neda mi se jos i sa tim zamarat, muzu sam rekla da ako hoce moze biti sa mnom, to je njegova volja, uostalom bit cu skoncetrirana na porod, tako da meni osobno uopce nije bitno da li ce neko biti sa mnom, znam da ce me docekat svi odmah poslije poroda user posted image

(odgovor članu mivica)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: familija ili prijatelj na porodu
1.9.2008 15:12:39   
Romali
Mene su pitali hoće li muž prisustvovati. Pošto dobro znam kakav je u tim situacijama, dogovor je bio da ne bude. On je došao na samom kraju. Ali bila je prijateljica, jedna naša draga forumašica user posted image . Mogla je i sestra, znači neko od familije. Vjerujem da može- ako može muž, zašto ne i neko drugi ko ti je blizak i ko ti može pomoći? Mada je bolje da ti kažu cure iz Sa., možda su tu druga pravila.

_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu dacy)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: familija ili prijatelj na porodu
1.9.2008 15:16:48   
ElmaB
Jedna djevojka koja je samnom lezala na Kosevu kada sam rodila blizance, je htjela da joj mama prisustvuje na porodu. Dopustili su, medjutim porod se iskomlikovao, pa su je odveli na carski. Naravno, u operacionu salu mama nije mogla uci!

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: familija ili prijatelj na porodu
1.9.2008 15:22:31   
blondi
ok - to već dokazuje da može i neko drugi osim oca... thanks i sretno svim trudnicama i onima koje se trude to postati!!!

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: familija ili prijatelj na porodu
24.11.2008 9:33:26   
valika
ja sam iz Hrvatske...kod nas se po novome mora proci tecaj za trudnice koji košta oko 400kn da bi mogao biti na porodu..tako da predpostavljam da u vecini slucajeva se na to odluce očevi...ja sam nagovorila muza da bude sa mnom na porodu..u pocetku nije bio kao za to...pa kako ce on to izdrzati...ma nemoj molim te a kako cu ja to izdrzati...ko pita nas..nitko..jer je to normalno...tako da sam uspjela pa cemo zajedno proci tecaj za trudnice....znam da je puno zena i za i protiv toga da im muzevi budu na porodu....misljenja su drugacija a iskustva razlicita....ja sam ZA i toga se drzim...........user posted image

(odgovor članu blondi)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: familija ili prijatelj na porodu
7.1.2009 22:36:54   
Ella_H
Meni je malo smjesno ovakve onakve situacije ......Moj porod je trajao 28 sati i svaki minut je bio uz mene
fakticki asistirao doduse vani sam se porodila ali to znaci stvarno mnogo za mene...I jos jedna za kraj kako ga lijepo znaju napraviti tj bebicu nikakav problem nije malo dragoj podrske dati u tim kljucnim momentima..

(odgovor članu valika)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: familija ili prijatelj na porodu
8.1.2009 20:38:58   
idana_85
samnom na porodu je prisustvovala svkrva,nije bilo problema,dr  begic je dozvolio,doduse ona je zdravstveni radnik,ali mislim da bi je pustio i bez toga

_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 9
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *