emma.L

| 

Sorry, ova ne može pod fondant, ali sam rekla napisati recept, pa evo:       Crvenkapica      4 jaja   15 dag smeđeg šećera   2 rum šećera /ja stavim kašičicu ekstrakta jer nisam našla u trgovini   10 dag maslaca   3 dl mlijeka   20 dag brašna   prašak za pecivo   3 kašike kakaa   tegla kompota od višanja / ja sam sinoć probala sam malinama i meni je ukusnije      Rernu zagrijati na 180 stupnjeva. Po napisanom redoslijedu izmiksati sastojke, izliti u pleh i odmah posuti višnjama iz kompota. Peći 20- 25 minuta. Ostaviti da se ohladi      Izmiksati 4 dl slatke pavlake i staviti u frižider. Pomiješati 40 dag svježeg sira (Filadelfija je meni najbolji) sa 6 kašika šećera i 3 vanilina šećera, pa pomiješati s pavlakom i premazati preko biskvita. Ostaviti u frižider na pola sata.       2 crvena preljeva za torte (ali meni bude jedan dovoljan za normalan kalup za torte, jer je pun kad stavim fil i mislim da bi 2 samo curila preko ruba) skuhati po uputi na kesici ali u kompotu. Ostaviti da se ohladi nekoliko minuta i preliti kolač.       Upravo smo se MM i ja ubili i sve brojimo komade za goste da se ne zaletimo i ne potmanimo sve   . 

|