|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  914 915 [916] 917 918   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
1.8.2011 14:51:48   
mea29
joj sto ste navalile na topu i ja cu je izgleda praviti iako mi mm ne posti...sve mi pred ocima budala koja umace i voda mi na usta user posted image user posted image user posted image user posted image a imala samu planu blitvu, fasirane snice i salatu...ooooooo gladne oci...

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 22876
1.8.2011 14:53:01   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: mea29

joj sto ste navalile na topu i ja cu je izgleda praviti iako mi mm ne posti...sve mi pred ocima budala koja umace i voda mi na usta user posted image user posted image user posted image user posted image a imala samu planu blitvu, fasirane snice i salatu...ooooooo gladne oci...

gotovo je, danas je topa na meniju

i izgleda da cete i mene prevariti, moracu manje dolaziti na RR dok sam na "dijeti"user posted image

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 22877
1.8.2011 14:53:30   
Sensia

IZVORNA PORUKA: Sensia 

po zakonu porodiljsko mozes otvoriti mjesec dana pred termin, samo ja ne znam je li to moze kod porodicnog ljekara. Neko je mogao neko nije user posted image

opet mora ginekolog napisati kad je termin i neke pojedinosti da ti dr. otvori bolovanje...ja idem 10.08. pa cu sve pitati ako nam niko ne odgovori...

u svakom slucaju ja idem 05.09. na godisnji devet radnih dana i od tog datuma do mog termina ima tacno 28 radnih dana koje mozes uzeti po zakonu, ja sam tako izbrojala i ne vracam se na posao nakon godisnjeg :) znaci od 05.09. odbrojavas sama ako namjeravas i dalje raditi :)

Ja sam zbog nekih manjih problema na pocetku upoznala svoju porodicnu dr (koja manje zna o medicini nego ja o trocilindarskom motoru) sa trudnocom i detaljima i ona mi je par puta otvarala bolovanje-al obicno doduse, nije joj trebao nikakav papir niti me iko tu pregledao na bilo koji nacin.....usmeno sam joj odgovarala a ona upisivala u karton...... Ja planira ako Bog da raditi "do kraja" ako budem mogla jer mi je u interesu ostati sto duze sa bebicom aBd..... i uzeti jos dvije sedmice koje imam godisnjeg pred termin....

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 22878
1.8.2011 14:56:45   
Sensia

Oplakah od smijeha zeno draga user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ma mani se ti blitve i snicli, lagano topu, kupis usput somun kad krenes kuci , zamutis limunadu i extra user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

uh jos sahatak user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Sensia -- 1.8.2011 14:58:15 >

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 22879
1.8.2011 14:57:24   
Anoniman
Pazite se debele tope i zgaravice user posted image , nemoj posle da kukate na zgaravicu user posted image

Ja ne znam sta se kuva inace za Iftare, kod mene danas na meniu pileca supica sa knedlama, telece snicle u paradaiz sosu i pire krompiruser posted image . Supica gotova, snicle se krckaju, krompir ogulila i samo cu ga staviti da se kuva kad mm javi da je krenuo sa posla. Trebam do ambulante da uzmem uputnice za nalaze, internistu i ostalo da se pripremim za CR, a neda mi se nikako.

(odgovor članu Sensia)
  Neposredna veza do poruke: 22880
1.8.2011 14:59:48   
Sensia
Dobro si Jelo, valja i donat ponijeti kuci onda user posted image

Jelo ti ces sigurno znati da li se za svaki ctg mora donijeti uputnica od porodicnog dr?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22881
1.8.2011 15:02:33   
pauza
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Meni nije vodila trudnocu... u sesnaestoj nedjelji mi je krenuo porod i imala sam jake trudove, kontrakcije i ona me je primila kad sam dosla na pregled... do tada sam isla privatno kod Hadžiomerovica i tada mi je rekla kao kroz salu placali ste njemu da vam vodi trudnocu trebate i dalje nastaviti placati pa ce sve uredu biti, nesto na taj fazon, onda je nazvala nekog na tel i otisla, a meni poslala specijalizanta da me pregleda i rekla mu da imam bubreznu koliku, sto uopste nije bilo tacno. Posle kad je i Godinjak pogledao me zovnuo je nju i ona je i dalje tvrdila da je bubrezna kolika, a nije bila i tada je opet rekla u fazonu da se u danasnje vrijeme sve placa. Kad sam na porodu bila gore opet je jednom rekla kad me gledala ginekoloski, za sve je kriv vas doktor, ocekivao je novac, ali ko ga danas i ne ocekuje... sad mozda sam ja pogresno skontala, ali ovo su meni bili znakovi da ona ocekuje da ja njoj dam. A znam slucaj ovdje sa foruma jedne mame kojoj je direkto rekla koliko trazi na porodu, ali mislim da je i ova direktno pitala. Sad ne mora znaciti stvarno, ali meni je tako izgledalo.

pa nema sumnje, ovo je vise  nego ocigledno da ona ocekuje novac, samo vise nisam pametna ni kol'ko ni sta.... svakako ti hvala na informacijama....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22882
1.8.2011 15:08:20   
Anoniman
Sensia CTG se u 90% slucajeva radi od ulaska u deveti mjesec, a vec kad udjes u deveti mjesec dr ti da uputnicu onu veliku za lezanje, tako da samo nju pokazes kad radis CTG i ne treba ti mala uputnica, oni na blagajni zakace za uputnicu tu svoj "predracun" i onda kad legnes u bolnicu valjda obracunaju. Od ulaska u deveti znaci samo velika uputnica za sve i svasta, a oni heftaju za nju sve potrebno user posted image

(odgovor članu pauza)
  Neposredna veza do poruke: 22883
1.8.2011 15:10:24   
Sensia
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Sensia CTG se u 90% slucajeva radi od ulaska u deveti mjesec, a vec kad udjes u deveti mjesec dr ti da uputnicu onu veliku za lezanje, tako da samo nju pokazes kad radis CTG i ne treba ti mala uputnica, oni na blagajni zakace za uputnicu tu svoj "predracun" i onda kad legnes u bolnicu valjda obracunaju. Od ulaska u deveti znaci samo velika uputnica za sve i svasta, a oni heftaju za nju sve potrebno user posted image

Hvala Jelo jer jutros me zove kolegica koja je u 9. mjesecu i oni iz ambulante joj dali malu uputnicu i tu su joj uzeli sad kad je radila ctg koji nije bio ok jer se bebi nesto uzbudila i rekli joj da dodje za dva dana i da opet donese uputnicu i tako da mora svaki put, a cini mi se da je rekla da ima tu veliku pa cu joj bas reci tu info

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22884
1.8.2011 15:12:16   
Anoniman
U ambulanti ne znaju proceduru, a gore ako pokazes malu uzmu malu, a ako das veliku ne traze malu. Tako reci joj velika uputnica i to je to.

(odgovor članu Sensia)
  Neposredna veza do poruke: 22885
1.8.2011 15:14:54   
gerberka
uuuh user posted image user posted image user posted image  mi topu zovemo umakalo ili rastopa user posted image user posted image user posted image  vidim ja nesto mi sumnjivo , umakanje me asociralo an rastopu ..a opet kontam..ma nije im valjda to atrakcija..uuuh, drage moje trudnice okrugle, drage moje poguzije user posted image user posted image user posted image  i ja cu onda rastopu - topu za veceru user posted image user posted image user posted image  

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 22886
1.8.2011 15:17:59   
gerberka
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 22887
1.8.2011 15:21:51   
veeseelaa
izvinjavam se što bijah prosta al me ponese atmosfera

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 22888
1.8.2011 15:25:14   
malena27 RR
vesela, sta ti ovdje radis? nije valjda da je i drugo na putu? user posted image user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 22889
1.8.2011 15:26:47   
Sensia
IZVORNA PORUKA: gerberka

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Eh onda trebas probati sarajevske tope user posted image user posted image user posted image user posted image
Što rekla bebica ne mozes NIGDJE iftarit a da topa nije na meniu

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 22890
1.8.2011 15:28:24   
malena27 RR
kod mene se topa tradicionalno jede nedjeljom za dorucak.... na maslacu rastopis pavlaku, posolis, pobiberis, i u lepinu (somune) zajedno sa lukom isjeckanim na kockice.... njamiiiiiiiiiiii

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 22891
1.8.2011 15:32:25   
Bebica11

uuuh user posted image user posted image user posted image  mi topu zovemo umakalo ili rastopa user posted image user posted image user posted image  vidim ja nesto mi sumnjivo , umakanje me asociralo an rastopu ..a opet kontam..ma nije im valjda to atrakcija..uuuh, drage moje trudnice okrugle, drage moje poguzije user posted image user posted image user posted image  i ja cu onda rastopu - topu za veceru user posted image user posted image user posted image  

rastopak je drugo...i moja mati je iz srednje bosne...to ti je TECNIJE...ono u mlijeko rastopis pa kasnije nadrobis, i to sam jela u trudn. nisam dzabe 8kg dobilauser posted image

al topa je guscauser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 22892
1.8.2011 15:33:21   
Sensia
IZVORNA PORUKA: malena27 RR

kod mene se topa tradicionalno jede nedjeljom za dorucak.... na maslacu rastopis pavlaku, posolis, pobiberis, i u lepinu (somune) zajedno sa lukom isjeckanim na kockice.... njamiiiiiiiiiiii

Kod nas ne ide luk sigurno user posted image

Na maslacu ili puteru rastopis mladi sir, travnicki sir, pavlaku..... i neko stavi još jaje po želji na kraju. I to fino samo posoliš i pustiš da se otopi a ne smije porkuhati tj baciti kljuc i to je to.... i onda umaces sa somunom

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 22893
1.8.2011 15:33:53   
Bebica11

Eh onda trebas probati sarajevske tope user posted image user posted image user posted image user posted image
Što rekla bebica ne mozes NIGDJE iftarit a da topa nije na meniu

evo i mm spomenula(dosao po nesto) sta cu za iftar kad on spominje topu

rekoh-ne moze topa bez somuna

e vala ako je on jeo moracu 2 put umocitiuser posted image

< Poruku je uredio Bebica11 -- 1.8.2011 15:35:51 >

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 22894
1.8.2011 15:35:13   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: malena27 RR

Kod nas ne ide luk sigurno user posted image

Na maslacu ili puteru rastopis mladi sir, travnicki sir, pavlaku..... i neko stavi još jaje po želji na kraju. I to fino samo posoliš i pustiš da se otopi a ne smije porkuhati tj baciti kljuc i to je to.... i onda umaces sa somunom

e to je to

a rastopak je kad mlijeko zagrijes i kasiku maslaca odozgo da se rastopi i kasika-dvije sira

TO JE DRUGOuser posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 22895
1.8.2011 15:42:10   
gerberka
sensia jos 20-tak minuta user posted image  

a sto se tope tice taman fino ima ramazanija..uuuhh user posted image user posted image  vecera za 10!

a za rucak ne zna sta je..mm mi sprema user posted image  

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 22896
1.8.2011 15:48:47   
Sensia

sensia jos 20-tak minuta user posted image  

a sto se tope tice taman fino ima ramazanija..uuuhh user posted image user posted image  vecera za 10!

a za rucak ne zna sta je..mm mi sprema user posted image  

ja bjezim za 5 minuta, beba me udara toliko nisko da me strah otkud tu user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 22897
1.8.2011 15:51:31   
Bebica11
meni se manta od ove niskokaloricne hraneuser posted image

evo pijem mlijeko i cekam mm pa cemo iftar skontati, supicu, pire i teletinu...a vjerovatno i topu, ja cu teletinu samo iskuhati sebi a njemu cu malo zaciniti i neki sos skontati

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 22898
1.8.2011 16:06:49   
animagical
bebice jel to odustajesuser posted image user posted image ne daj se bona tako lahkouser posted image smazi sad koju breskvu da te drzi...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 22899
1.8.2011 16:07:21   
star
ja imam paprike i tikvice od jucer user posted image user posted image mislim da sam ja najkreativnija user posted image user posted image user posted image user posted image topu cemo ujutro uz vruce ramazanije user posted image user posted image user posted image
sad sam pravila neki cokoladni kolac, jednostavan je skroz al mi nesto ova krema od cokolade sumnjiva, dabogda da dobro ispadne user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 22900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  914 915 [916] 917 918   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  914 915 [916] 917 918   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Nezavisnost.
Admin

Jesu li vaša djeca donekle nezavisna ili ih i dalje hranite i uspavljujete? Mislim na djecu od 2,5 godine i više.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *