|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  944 945 [946] 947 948   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
5.8.2011 18:34:43   
Anica1
IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: Anica1

IZVORNA PORUKA: drznica

Anice, stigla si nam user posted image Zao mi je sto si se napatila...ja se bas bojim bolnice. Nego reci ti nama kako je gore, cistoca i ostalo??? Mene svi nesto okrecu da je Vojna puuuuno bolja zbog MRSE i higijene...najvise bih voljela malo obici sve i vidjeti sama hehe.
Bebice...ma samo jedi, ja dosla sa pregleda, najela se spageta pa onda uzela Nutelu i pola somuna namazala hahahah. Cedevitu nemoj objasnila mi je detaljnije sto nije OK, al nisam bas upamtila user posted image ...sad evo pijem ledeni caj...nije loše.

Nego izvadila ja nalaze u DZ i FE mi , preko dozvoljenog, a ja malokrvna user posted image
Kaze dr. da oni u DZ uopste nisu ok stim naalzima, pa cemo ponoviti.

Na Patologiji je cisto, stvarno ciste non stop. Za MRSU ne znam, kazu da to ima u salama. I mene sada okrecu moji da predjem u Vojnu, nisam pametna. Gore su doktori totalno razocarenje.

IMA MRSE I U VOJNOJ

A vjeruj iako su bljak ponasanjem strucniji su, i kad se sastavi misljenje njih 3-4 ne treba im dodatni, al eto ima insana jos(nije sve propalo) poput Nikulina, Gavrankapetanovicke,Kandicke itd

Mene si Nikulin i Gavrankapetanovic odusevili.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 23626
5.8.2011 18:35:25   
sanela.asja
Ja svoje čedo iznijela u autosjedalici, i već dva puta poslije tog je išao na vađenje bilirubina u njoj, mi nemamo korpu.

user posted image user posted image user posted image
Ja je necu ni kupovat kupicu nosiljku za bebe no imam Asjinu rozu korpu nisam je dva puta u nju stavila stoji dzaba nemam je kome ni pokloniti sve se mudonje radjaju user posted image user posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 23627
5.8.2011 18:40:21   
Bebica11
DIJAMANTuser posted image bas danas hocu da pitam gdje siuser posted image

Meni je dr. Nikulin rekao da jedem malo vise proteina, a on je jedan od boljih dr pa eto pokusacu jaja i ribuuser posted image

I jos nesto, vjeruj do sad su mi svi povrsno prelazili nalaze, on ih je bas izanalizirao i za sve pojedinacno mi rekao sta i kako da radim, zato cesto zna i moja dr preletiti nesto a on mi je bas sve objasnio pa sam zato pravo zadovoljna s njimuser posted image

Anice jesi li vidjela kako se jede vise kad se leziuser posted image ,al ti si dobro izgurala bez lezanja, ja sam dosad nabacila 8kg

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 23628
5.8.2011 18:43:09   
Bebica11
Anice dobar je i GODINJAK al KAD PROGOVORIuser posted image user posted image user posted image al mu treba rijeci izvlaciti iz ustauser posted image

bas dok sam lezala gore jednoj zeni je skinuo prije miom i onda je nakon toga vodio i zena rodila curicuuser posted image

a za operacije "se ubio" za ne daj Boze kome zatreba, cak kad sam sad bila kod Nikulina za ovu jednu zenu sto ce je na carski pita Nikulin onog mladjeg dr "Kad ste ti i Godinjak u smjeni??"

znaci ono on je za to bas bas

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 23629
5.8.2011 18:45:26   
animagical
IZVORNA PORUKA: DIJAMANT

Animagical zbunićeš Anicu sa ovim postom. I kada je bolovanje preko 42 dana, trudnica prima 100% plaće, a poslodavac se refundira od soc.

ja joj bukvalno kopirala odgovor na pitanje identicno njenom sa stranice kantonalnog zavoda http://www.kzzosa.ba/index.php?type=0&a=10

joj zene mene ovo ne popusta...mucnina, proljev, bolovi u krstima i u preponama, ali ne kako kontrakcije da prestane pa opet nego konstantno..plus sto sjedim na ledjima,  jer na gospodju ne mogu, imam osjecaj da mi je noz dole...sta bi ovo sad moglo biti...Boga mi ako ne popusti  moracu u dezuru, pa ko se potrefi

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 23630
5.8.2011 18:50:23   
Anica1

Anice dobar je i GODINJAK al KAD PROGOVORIuser posted image user posted image user posted image al mu treba rijeci izvlaciti iz ustauser posted image

bas dok sam lezala gore jednoj zeni je skinuo prije miom i onda je nakon toga vodio i zena rodila curicuuser posted image

a za operacije "se ubio" za ne daj Boze kome zatreba, cak kad sam sad bila kod Nikulina za ovu jednu zenu sto ce je na carski pita Nikulin onog mladjeg dr "Kad ste ti i Godinjak u smjeni??"

Meni je moja dr rekla ako se ovo ne smiri da cu morati operisati ali onda nista od trudnoce, bukvalno mi je to rekla. A dr Nikulin mi je u viziti rekao "Guraj ti do kraja pa ces nakon poroda rjesavati miom, operacija sada je prerizicna", e hajd sad budi pametan user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 23631
5.8.2011 19:00:20   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Anica1

Meni je moja dr rekla ako se ovo ne smiri da cu morati operisati ali onda nista od trudnoce, bukvalno mi je to rekla. A dr Nikulin mi je u viziti rekao "Guraj ti do kraja pa ces nakon poroda rjesavati miom, operacija sada je prerizicna", e hajd sad budi pametan user posted image

Anice ti ces prvo hairli iznijeti bebicu aBd, eh onda ne znam jel miom se rjesava odmah poslije poroda ili nakon nekog vremena, al vjeruj za to ti je Godinjak dusu dao.
Boga mi(ne bih se Bogom klela) zena jedna super s kojom i dalje imam kontakt lezala je gore i cekala carski(vodi je Godinjak) i on je njoj miom skinuo, ona je trudnocu jednu izgubila(al puno ranije) i krvarila je stalno dok je imala taj miom i onda joj on to skine, ne znam cak tu i dio tkiva skinu koliko sam skontala i onda se malo oporavila i zatrudnila i gore ostala lezati kad sam ja izasla i neki dan smo se cule kaze rodila je curicu Lejluuser posted image i rekla mi je da mirujem i da se strpim u smislu "vrijedi" tako mi je rekla...uglavnom sve super ispalouser posted image

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 23632
5.8.2011 19:33:04   
DIJAMANT
Ženice, imam jednu nedoumicu i malo sam se prepala..... Pošto u ovoj tr. imam problema sa probavom često popijem mineralnu vodu i to Saraj. kiseljak. Kad sam bila na zadnjoj kontroli, moj dr. mi reče "sad možeš početi piti mineralnu sa Mg ali sa malim postotkom CO2 i to po malo." Ja se ne sjetih da mu kažem da ja od početka pijem Sar.kis., a to mi naumpalo danas jer sam opet danas isto pila. Mislila sam da je uredu jer vidim da mnoge od vas piju Donat, a koliko znam i on je gaziran. Nisam obraćala pažnju na to da bi moglo biti važno u kolikom procentu ima CO2. Sad me malo strah, obzirom da ja ovo pijem od samog početka tr. jer baš imam problema sa probavom. Šta vi mislite o ovome?

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 23633
5.8.2011 19:34:56   
DIJAMANT
Animagical ako ti je jaka bol otiđi na pregled. Ne znam šta bi to tako moglo biti?!

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 23634
5.8.2011 19:36:41   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: animagical

Animagical zbunićeš Anicu sa ovim postom. I kada je bolovanje preko 42 dana, trudnica prima 100% plaće, a poslodavac se refundira od soc.

ja joj bukvalno kopirala odgovor na pitanje identicno njenom sa stranice kantonalnog zavoda http://www.kzzosa.ba/index.php?type=0&a=10

joj zene mene ovo ne popusta...mucnina, proljev, bolovi u krstima i u preponama, ali ne kako kontrakcije da prestane pa opet nego konstantno..plus sto sjedim na ledjima,  jer na gospodju ne mogu, imam osjecaj da mi je noz dole...sta bi ovo sad moglo biti...Boga mi ako ne popusti  moracu u dezuru, pa ko se potrefi

Može li tebi ovo bit kakva stomačna viroza? I odel ti ikakvom doktoru, ikako?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 23635
5.8.2011 19:37:22   
sanela.asja
Animagical neigraj se ti idi na pregled

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 23636
5.8.2011 19:37:44   
Lejla Ka

Ženice, imam jednu nedoumicu i malo sam se prepala..... Pošto u ovoj tr. imam problema sa probavom često popijem mineralnu vodu i to Saraj. kiseljak. Kad sam bila na zadnjoj kontroli, moj dr. mi reče "sad možeš početi piti mineralnu sa Mg ali sa malim postotkom CO2 i to po malo." Ja se ne sjetih da mu kažem da ja od početka pijem Sar.kis., a to mi naumpalo danas jer sam opet danas isto pila. Mislila sam da je uredu jer vidim da mnoge od vas piju Donat, a koliko znam i on je gaziran. Nisam obraćala pažnju na to da bi moglo biti važno u kolikom procentu ima CO2. Sad me malo strah, obzirom da ja ovo pijem od samog početka tr. jer baš imam problema sa probavom. Šta vi mislite o ovome?

Ma nema to nikakve veze. Ako ti godi samo navali.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 23637
5.8.2011 19:44:34   
Anoniman
Animagical identicni su simptomi i u mene i rekli mi da se bebi polako spusta u kanal, a koliko vidim na slikama tvojim stomo ti je jos visoko tako da je moguce to. A mucnina, proliv i povracanje to mi lici na virozu koje je trenutno krcat grad, svaka druga osoba koju ja znam pod virozom tih simptoma.

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 23638
5.8.2011 20:47:43   
Anoniman
Animagical ziva si user posted image ?

Vidim neko je pisao o urei, kod mene je cijelu trudnocu niža. A sto se tice mineralne, pogotovo Sarajevskog Kiseljaka to je gotovo jedina tecnost sem obicne vode koju pijem cijelu trudnocu, pila sam i prvu i drugu, znala sam po dvije flase na dan popiti one velike kad me zgaravice uhvati. Drzim flasu pored kreveta i kad spavamuser posted image

Ja curu smjestila u krevet, danas se bas nahodala, a za cijeli dan nije ni pola sata zaspala, pa je jedva dobacila i do ova doba da ne zaspe. Ja sam generalno ok, tesko mi sjediti jer imam osjecaj da mi je nesto u gospodji, a veliki mi i pritisak na debelo crijevo, tako da kako dva dana kad sjednem sjednem zavaljena pa me sad ledja malo ukocila, ali dobro je s obzirom da sam danas prepjesacila nekih minimum 10km kad se sve sastavi.

Da i nama danas punih 39 sedmica, ulazimo u 40. user posted image user posted image user posted image

Ena vidim virkas? Hocemo li na bb sutra user posted image

< Poruku je uredio jelenaT -- 5.8.2011 20:49:11 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 23639
5.8.2011 20:50:56   
ciciban26
Heeejj zemskicee,evo mene s pregleda tuzna user posted image
Doktor definitivno nije zadovoljan napretkom bebice,malo zaostajeuser posted image user posted image . Stvarno vise ne znam sta da radim. Upitio me na Jezero kod dr. Begica da mi uradi 4D i da misljenje trebam li ostati na promatranju user posted image user posted image user posted image . Ima li neka iskustvo s dr Begicem?

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 23640
5.8.2011 20:51:30   
gerberka
cure, da i ja napravim ulet..pa ako neka ude znala. Na stranici makrovite ne mogu da nađem te boje za kosu Biokap kako bi izabrala nijansu.

Zna li neka kako da ih pronađem?

pusaaa user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 23641
5.8.2011 20:53:21   
Anoniman
Ciciban daj velicine bebe napisi i sedmicu u kojoj si pa da ja potrazim nalaz i vidim kolika je beba meni bila u tom periodu, jer meni su i sa Anom i sad cijelo vrijeme govorili sitna beba i zaostaje.

(odgovor članu gerberka)
  Neposredna veza do poruke: 23642
5.8.2011 20:56:35   
Anoniman
ciciban evo nadjoh moj nalaz iz 30. sedmice u ovoj trudnoci, a potrazicu i sa anom posle pa da uporedis ako ce ti biti lakse.

bpd-76mm
fl-51mm
ac-226
hc-268
tt-1078g

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 23643
5.8.2011 20:57:06   
gerberka
ciciban mila, tek sad pročitah..evo ti zagrljaj user posted image otiđi na 4D, ali i oni znaju u dogovoru slati jedan drugom user posted image moja svekrva je slusala ove zime u jednom hotelu dva doktora koji se dogovoraju..jedan ginekolog, drugi kardiolog i prića ide u smjeru..pošalji mi koju trudnicu na EKG, poguraj me user posted image žena sigurno nije izmislila, ostala je šokirana..

a neka ti pomognu ovdje žene i malo uporede nalaze....ljubim te i navijam da sve bude ok, a hoće akoBogda user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 23644
5.8.2011 21:01:40   
babilon
Ciciban, i od mene jedan veliki user posted image

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 23645
5.8.2011 21:03:08   
Lady26

IZVORNA PORUKA: ciciban26

Ima li neka iskustvo s dr Begicem?

Nisam sa ove teme ali imam iskustva sa dr. Begicem, kratko mi je vodio trudnocu i porodio na CR...
Veliki profesionalac, strucnjak za UZ, malo nervozan cikica, za cas zavrsi pregled, uvijek u zurbi da te to ne zbuni jer je jako jako zasposlen, sef (cini mi se) odjeljenja za Patologiju trudnoce ali vjeruj da je sasvim dovoljno koliko god da traje pregled jer se bas razumije, meni su u DZ rekli da se beba ne razvija, kasni 2 sedmice i sl., odem Begicu, pregledao me na UZ, za 2 min odredio dimenzije bebe, kaze ovdje je meni sve savrseno...i bio je u pravu, hB ima zdravu, veselu i pepu princezu...ostala sam kod njega do kraja, on me je i porodio...
Uglavnom, sretno user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 23646
5.8.2011 21:03:29   
drznica
Ciciban, polako, uporedi nalaze sa drugim trudnocama...evo jelena npr. i ostale koje s prosle tvoju sedmicu. Potrazi misljenje drugih dr.nek to bude i Begic, ali odi ti i nekom koga smatras dobrim onako da vidis vise misljenja.

Jooooj jos sat na poslu...ne mogu ni sjediti, ni hodati. Sve mi je od odjece malo...pucamuser posted image

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 23647
5.8.2011 21:06:13   
ciciban26
Jelo hvala mila user posted image user posted image user posted image Ma bas sam fuuuj,po ZM ja sam 32 sedmice a po mom kad sam zatrudnila 30.Do sada smo po mom pratili ali on nije zadovoljan
Evo mjere
bpd- 78 (32w 0d)
fl - 62    (29w02d)
ac- 225,7  ( 28w3d) ovdje valjda najvise kasni
ofd 88,8   (28w5d)
tezina ploda 1 391. Po meni od zadnjeg pregleda beba fino napreduje izuzev AC ali dr. kaze da mi je mala posteljica pa da mozda ne prima dovoljno hrane user posted image user posted image .

Gerberka ovo sto me salje ne placam nista,to je na GAK-u

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 23648
5.8.2011 21:09:14   
ciciban26
E zenice hvala na podrsci user posted image user posted image user posted image .. 

Neposredna veza do poruke: 23649
5.8.2011 21:14:19   
animagical
nisam jos otisla, bilo mi zao mm dizati od iftara, pa se nisam njemu ni zalila...krsta i sad bole, pritisak dole jak, i jos probada cesto...a stomak mi se cini mi se u zadnjih par dana bas spustio, sjedi mi u krilu skroz...sad razmisljam da li da odem do vojne, ne znam ni ko je dezurni...

Neposredna veza do poruke: 23650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  944 945 [946] 947 948   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  944 945 [946] 947 948   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Nezavisnost.
Admin

Jesu li vaša djeca donekle nezavisna ili ih i dalje hranite i uspavljujete? Mislim na djecu od 2,5 godine i više.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *