|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  942 943 [944] 945 946   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
5.8.2011 14:35:19   
babilon
user posted image user posted image user posted image
IZVORNA PORUKA: Sensia

IZVORNA PORUKA: babilon

IZVORNA PORUKA: ladyblue

drage trudnice, sad sam išla u DM na Koreju i našla super prodavnicu dječije opreme. hrvatski Adax je otvorio predstavništvo tamo. imaju extra opremu, krevetiće, kolica, AS, posteljine, kompletne dječije sobe. super prodavnica a kako ste vi sve u fazi traženja stvari za bebe (u istoj sam i sama nedavno bila) tamo možda nešto pronađete.

pitanjce, je li unutar Koreae ili u blizini zgrade? Kontam danas otici posilje posla ;D

Babilonko unutra je radnja i nemoj slucajno da zapikiras krevetac i posteljinu lavić user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hahahhaha user posted image user posted image user posted image  e da znas da hocu! user posted image user posted image user posted image

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 23576
5.8.2011 14:39:40   
vila_7
a za one koje planiraju duze dojiti, obavezno krevetic kojem se stranice spustaju,jer je lakse vaditi bebu po noci (kad malo odraste) i vracati je - ako je krevetic i dalje pored vaseg-da ne morate ustajati.

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 23577
5.8.2011 14:42:12   
palachinken

IZVORNA PORUKA: helena_7

a za one koje planiraju duze dojiti, obavezno krevetic kojem se stranice spustaju,jer je lakse vaditi bebu po noci (kad malo odraste) i vracati je - ako je krevetic i dalje pored vaseg-da ne morate ustajati.

PodApisujem! Kod mene su fiksne stranice, ali sam muža iz porodilišta nazvala da skroz skine prednju stranu krevetića i da ga prisloni iz moju stranu kreveta, tako da je bebač s nama - a nije s nama user posted image jer ko bi svaki sat i po - dva ustajao.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 23578
5.8.2011 14:51:14   
sanela.asja
Auuu jeste oko kolica zapele kod mene su chiko sa autosjedalicom i prezadovoljna sam njima jest da su malo poteska a eno ih ko nova su samo sam ih ljeti koristila zimi nisam sta cu bezveze a kad je napunila 2 godine kupila ona kisobran,sad samo sjedalicu koristim od chikovih..
Nego imal gdje tema o 3-godisnjacima poludicu sa ovom Asjom user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 23579
5.8.2011 14:53:27   
Sensia
Jos sahatak user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
kupicu sebi tikvenicu kad krenem kuci dugo mi cekati do iftara pa da jedem sa mmm

Niko nista a ja rekla carobnu rijec: TIKVENICA user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Sensia -- 5.8.2011 15:01:50 >

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 23580
5.8.2011 15:07:37   
mea29

Jos sahatak user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
kupicu sebi tikvenicu kad krenem kuci dugo mi cekati do iftara pa da jedem sa mmm

Niko nista a ja rekla carobnu rijec: TIKVENICA user posted image user posted image user posted image user posted image

cuj niko nista ha ha ha  user posted image user posted image user posted image user posted image   meni sreca nije usput...inace bi i ja po tikvenicu...

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 23581
5.8.2011 15:13:07   
Bebica11

imam katanac na ustimauser posted image

kod mene je druga carobna rijec PUUUURAAAuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 23582
5.8.2011 15:20:59   
gerberka
sensia ti si neumorna od osždbrojavanje user posted image user posted image  meni bude nešto oko srca milo kad ugledam da je prošlo par minuta od 15h user posted image user posted image user posted image  već se osjećam slobodnom hehehe

Bebice, kao bona opet pura  user posted image user posted image user posted image  Pusti ti Bojana i njegove kritike, poznat je po tome, ali nije zlonamjeran..nece tebi dr zamjeriti..uzmi malo tikvenice user posted image  lagana je, makar ona ne deblja puno user posted image  

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 23583
5.8.2011 15:24:53   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Bebica11

imam katanac na ustimauser posted image

kod mene je druga carobna rijec PUUUURAAAuser posted image user posted image user posted image user posted image

bebice, meni je moja dr rekla da je tikvenica suuuper zdrava jer se mm zalio kako samo jedem tikvenicu user posted image user posted image user posted image user posted image  tako da mislim da sebi mozes priustiti ponekad zvrkic iako pazis user posted image

ja juce pravila sebi rezance od heljde....mislila sam sta je ovo Boze me oprosti hocu li moci pojesti ....ali sam se pozitivno iznenadila mljac mljac kako su ukusni

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 23584
5.8.2011 15:26:18   
Lejla Ka

Pa bice nesto u neutralnoj varijanti za druge bebare ako Bog da user posted image , imaju i neka kao tirkizna meni su preslatka iako mm kaze kako ces curicu voziti u plavom user posted image

jel de da se ova nosiljka ne isplati bas? user posted image  a kolica jefitnija 150 KM bez nje?user posted image

Ja nisam uzela korpu (ovu veliku, za malu bebu), sve što znam roditelja koji su je imali malo malo pa su joj se sjećali familije koliko je teška i nepraktična za nosanje.
Meni zapravo nije jasno za šta ona služi kad dijete svakako smjestiš u AS, takvo u kola, iz kola na kolica. Kad ćeš ovu korpetinu koristiti?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 23585
5.8.2011 15:27:07   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: gerberka

sensia ti si neumorna od osždbrojavanje user posted image user posted image  meni bude nešto oko srca milo kad ugledam da je prošlo par minuta od 15h user posted image user posted image user posted image  već se osjećam slobodnom hehehe

Bebice, kao bona opet pura  user posted image user posted image user posted image  Pusti ti Bojana i njegove kritike, poznat je po tome, ali nije zlonamjeran..nece tebi dr zamjeriti..uzmi malo tikvenice user posted image  lagana je, makar ona ne deblja puno user posted image  

pa ja bila na tikvenici do sad i dogurala 8kg, mani ti meni laganauser posted image

napala me abadzickauser posted image

pura je veceras tek po 2.put, bio je oslic, pire s leso mesom, supice ovo ono...

ponekad i u topu umocim, al samo 2 putuser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 23586
5.8.2011 15:30:58   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: gerberka

pa ja bila na tikvenici do sad i dogurala 8kg, mani ti meni laganauser posted image

napala me abadzickauser posted image

pura je veceras tek po 2.put, bio je oslic, pire s leso mesom, supice ovo ono...

ponekad i u topu umocim, al samo 2 putuser posted image

user posted image user posted image user posted image  odkud meni da te vodi Bojan...aaaa to je bila Dijamant    user posted image user posted image user posted image  ja bas ne mogu da sakrijem trudnicki glupitis, vidi se po temama user posted image user posted image user posted image  8 kg se ne cini strasno za tvoje sedmice. Nisam ni ja topu pravila još..sve nesto drugo u planu...mmmmmm oslić, pa gdje me nađe!!!1 user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 23587
5.8.2011 15:35:30   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Pa bice nesto u neutralnoj varijanti za druge bebare ako Bog da user posted image , imaju i neka kao tirkizna meni su preslatka iako mm kaze kako ces curicu voziti u plavom user posted image

jel de da se ova nosiljka ne isplati bas? user posted image  a kolica jefitnija 150 KM bez nje?user posted image

Ja nisam uzela korpu (ovu veliku, za malu bebu), sve što znam roditelja koji su je imali malo malo pa su joj se sjećali familije koliko je teška i nepraktična za nosanje.
Meni zapravo nije jasno za šta ona služi kad dijete svakako smjestiš u AS, takvo u kola, iz kola na kolica. Kad ćeš ovu korpetinu koristiti?

A je li bebi smije u ovakvu sjedalicu odmah po rodjenju ? user posted image  jer ako smije onda je zaista bespotrebna ova korpa

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 23588
5.8.2011 15:52:35   
Silver
Ja sam vidjala Sensia cesto bebe da se iznose iz porodilista u ovim sjedalicama...moji i djever i zaova su iznosili svoje djecake u sjedalicama, a cula sam da neke babice nedaju...pa sad neznam...

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 23589
5.8.2011 15:58:46   
palachinken
Ja svoje čedo iznijela u autosjedalici, i već dva puta poslije tog je išao na vađenje bilirubina u njoj, mi nemamo korpu.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 23590
5.8.2011 16:08:27   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

A je li bebi smije u ovakvu sjedalicu odmah po rodjenju ? user posted image  jer ako smije onda je zaista bespotrebna ova korpa

Ova velika korpa nije nešto u čemu bi dijete bilo sigurno u auti jer nije vezano. Od rođenja je jedini način sigurnog prevoza u AS.
Da, ove AS su konstruisane za novorođenčad od rođenja.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 23591
5.8.2011 16:09:55   
Anica1
Samo da zenice pozdravim user posted image user posted image
Ja sam kucici, na mirovanju, ne mogu dugo sjediti za laptopom pa sam samo virnula sta radite, kako ste mi.

Mm cim dodjem do laptopa stane iznad glave i ronda "mirovanje".
Bila sam uzasno lose, u srijedu su me pustili iz bolnice, miom mi je narastao na 6x8, istraumirali su me pricom da ne znaju kako ce se sve ovo zavrsiti i da molim Boga da dodjem do 7-og mjesecauser posted image Primila sam 9 antibiotika Triax u venu, a sada uzimam Ampicilin, pa cemo vidjeti. U utorak idem kod dr Hadziomerovica po drugo misljenje, jer su me oni sa GAK-a istraumirali.

Ja mazim pupu i nadam se da ce sve biti ok , moja pisulja aktivno udara

Neposredna veza do poruke: 23592
5.8.2011 16:14:17   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Anica1

Samo da zenice pozdravim user posted image user posted image
Ja sam kucici, na mirovanju, ne mogu dugo sjediti za laptopom pa sam samo virnula sta radite, kako ste mi.

Mm cim dodjem do laptopa stane iznad glave i ronda "mirovanje".
Bila sam uzasno lose, u srijedu su me pustili iz bolnice, miom mi je narastao na 6x8, istraumirali su me pricom da ne znaju kako ce se sve ovo zavrsiti i da molim Boga da dodjem do 7-og mjesecauser posted image Primila sam 9 antibiotika Triax u venu, a sada uzimam Ampicilin, pa cemo vidjeti. U utorak idem kod dr Hadziomerovica po drugo misljenje, jer su me oni sa GAK-a istraumirali.

Ja mazim pupu i nadam se da ce sve biti ok , moja pisulja aktivno udara

Izdzrzaces, jasta ces aBduser posted image user posted image user posted image

evo i moja isto izvodi akrobacijeuser posted image

nek si nam dobro i MIRUJ...a brzo ce nam i 7.mj aBd, ti vec u 6.,samo dok Ramazan ako Bog da, a Ramazan je mjesec MILOSTI ne sekirajuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 23593
5.8.2011 16:15:43   
Silver
Aniceee user posted image user posted image user posted image

doktori imaju tu osobinu da povremeno budu malo bezosjecajni i traumiraju trudnice...ali sve ce se to zavrsiti puno bolje nego sto iko ocekuje aBd vidjeces....

Ja sam imala ili imam jos uvijek ( nevide je vise od materice) cistu na jajniku 7,5x5,5 i odmah su mi rekli da se puci da ce mi plod otici, da su dobiti sepsu...ja se vec bila halalila...kad gle cuda...ja danas usla u 5-ti i sve je hvala Bogu uredu!

I kod tebe ce biti ja vjerujem cvrsto...samo odmaraj cuvaj se...naravno radi sve sto je do tebe i bice to dobro...i obavezno po drugo a ako treba i trece misljenje, i ja sam to uradila...kod tri razlicita dr. otisla...

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 23594
5.8.2011 16:17:43   
animagical
aniceuser posted image bice dobro aBd, ne daj se...i lezi

eh pricate o kolicima.mi kupili sama kolica, ona nekakva s cudnim tockovima user posted image nisu 2u1 jer smo AS skoro novu dobili, a korpu necu, ono je ljudi ogromno....nemam hamala da mi ono nosauser posted image i ne znam ko izmisli one korpe ni za sta sluze...a bebara ce izaci iz bolnice u ASuser posted image vec je odjecica za izlazak iz bolnice u platnenoj vrecici u AS-tako znam da je mm nece zaboraviti, pa nece beban izaci u peleni

eh da, ja sam cijeli dan prespavala...

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 23595
5.8.2011 16:21:53   
drznica
Eh evo mene konacno sa pregleda...Danas smo se gledali...nece mali ni pokreta ko u inat da napravi, spava...ma meni se cinilo i da hrce hahah, a folira znala sam...Cim smo izasli opali meuser posted image
Sve u svemu, mashala dobro sve po mjerama...duga beba (ima na koga bit mama preko 180 hehe) Detalje nemam kod sebe, na poslu sam, stavicu na temu detalji sa UZV.
Imamo zeleno svjetlo za more...naravno sve dolazi u obzir samo nema suncanja user posted image Malo sam sa dr.pricala o maticnim celijama, bas mi ona dala nekog materijala da vidim...pa eto mozda se i za taj korak odlucim.

Da, beba prednjaci glavicom,nije vise u sjedecoj pozi... A ja sam vam drage moje dobila za mjesec dana 4kg hahahhaahhaha
Svi kazu ne vidi se to na meni zbog moje građe,visoka i mrsava, tako da se sad taman popunjavam...al u sustini i nije puno za 6 mjeseci ukupno sam dobila 7kguser posted image
Jedem sve, ne pazim se. Eh da nesto smo razgovarale kako je dobro piti Donat vodu, ja je stvarno ne volim, pa sam pitala mogu li cedevite malo ubaciti...a dr.izbeci oci neeeee cedevita neee nije dobra ima puno A vitamina. Ups! A ja je pila ono momacki. Pa eto da znate i to! Sljive nakiselit u vodu ujutro, pa navece pojesti...sve to je dobro za regulaciju stolice.
Eto ja se bas napisah...a sad odoh citati sta ima kod vas i vasih user posted image

Neposredna veza do poruke: 23596
5.8.2011 16:25:44   
Bebica11
drznice, user posted image za bebija

znaci nisam ja tako losa sa 8kg sa 22sedmice a jos lezim, ne znam sta me onako napala ona druser posted image , al eto sad sam pocela pomalo kretati se,koliko mogu al bebi je najbitnijiuser posted image

nego to za cedevitu, i ja sam je sebi mutilauser posted image valjda nisam pretjeralauser posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 23597
5.8.2011 16:28:16   
Bebica11
moja bebica se ne smiruje, ovo je bas neobicnouser posted image user posted image user posted image

anice nek ti tm namjesti laptop na kaucu il krevetu gdje lezis..vidis kako ja, da mi nije ovoga neta pomahnitala bihuser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 23598
5.8.2011 16:35:32   
Anica1
Hvala vam drage moje zenice user posted image  
Ovih 7 dana na GAK-u je bilo kao nocna mora ali i bol pretrpis kada bebica udari user posted image Za ovaj period gore mogu pohvaliti dr Lejlu Imsiriju, dr Borisa Nikulina, dr Sanjina D, i dr Gavrankapetanovic i sve sestrice su bile predivne sto me bas iznenadilo. Dr Nidzara je bila uzasna, ja bi je zaobilazila u sirokom krugu samo da je nikada vise ne sretnem.
Sada mi je bitno da miom stane, da ne raste, citala sam da zna rasti naglo od progesterona, a ja sam do nekidan imala terapiju Utrogestanuser posted image Moja dr mi je rekla kada me otpustala da ne zna sta bi mi rekla kako ce ici dalje i da ce me miom i dalje boljeti.Jase nadam da ce stati, i da cemo moja pisuljica mala i ja gurati bar do punih 7 mjeseci.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 23599
5.8.2011 16:40:36   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Anica1

Hvala vam drage moje zenice user posted image  
Ovih 7 dana na GAK-u je bilo kao nocna mora ali i bol pretrpis kada bebica udari user posted image Za ovaj period gore mogu pohvaliti dr Lejlu Imsiriju, dr Borisa Nikulina, dr Sanjina D, i dr Gavrankapetanovic i sve sestrice su bile predivne sto me bas iznenadilo. Dr Nidzara je bila uzasna, ja bi je zaobilazila u sirokom krugu samo da je nikada vise ne sretnem.
Sada mi je bitno da miom stane, da ne raste, citala sam da zna rasti naglo od progesterona, a ja sam do nekidan imala terapiju Utrogestanuser posted image Moja dr mi je rekla kada me otpustala da ne zna sta bi mi rekla kako ce ici dalje i da ce me miom i dalje boljeti.Jase nadam da ce stati, i da cemo moja pisuljica mala i ja gurati bar do punih 7 mjeseci.

Izguraces, vidis i tvoja dr bi uzela to u obzir da je tako, mozda nije ni do progesterona,

znam da ti je tezak period i kad boljelo,al stisni zube i NE PITAJU SE ONI VEC ONAJ JEDAN to je meni mm govorio kad su meni na pocetku govorili da ce meni ova beba otici

a sta je bilo s nidzarom???i meni je nikulin super, jucer sam mu bila na pregleduuser posted image

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 23600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  942 943 [944] 945 946   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  942 943 [944] 945 946   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Nezavisnost.
Admin

Jesu li vaša djeca donekle nezavisna ili ih i dalje hranite i uspavljujete? Mislim na djecu od 2,5 godine i više.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *