Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
E ovako bebice...ja sam u prvoj trudnoci nabacila 30 kg...sada sam na +13...ja nisam bila na klasicnoj dijeti...Otidji u vrazovu kod nutricioniste (ja sam bila) nakon razgovora, dobiit ces plan prehrane za trudnice...tu je zastupljeno sve...bebi trebaju i mlijecni proizvodi i ugljicni hidrati...ne igraj se...ne mozes iskljuciti neke namirnice skroz...
pijem ja mlijeko do 18h, i eventualno stavim malo NEMASNE pavlake u puru ili slicno, al ne jedem sireve i to
za hljeb je nisam poslusala, kad mi je taj jedan dan pozlilo pojela sam cak 1 keksic, jer mi je izgleda bio opao secer, tako da jedem hljeb(trudim se umjereno) osim navecer, NE JEDEM slatko, ne jedem przeno, eto nekako sam izbalansirala
Sad se vise i krecem i po kuci i izadjem, nadam se da me nece onako napadati.
DRUGO JE kad se ti udebljas 30kg a kreces se, a drugo kad si prelezao to vrijeme, nije isto, i mm mi govori da se ja stvarno ne prejedam, niti sam do sada, jesam jedino slatka jela i sladoleda i kako sam lezala to se ljepilo, ja mislim da je to
Ja navikla na vas pa opet svratila evo da vam se pohvalim da sam izvadila konce iz rane i da sam sad rahat imam još da primim dvije inekcije Reviparina i dosta od mene ...........Bebica je dobila ime "Ajna" ,čekamo da nam pupak odpadne ,sutra idemo na prvu kontrolu u Dom zdravlja i da napokon primimo onu prvu vakcinu BCG .......
Eto ja se vama izjada,šta će kad nisam još navikla na neke druge teme ali odlučila sam čekati Malenu,Jelenu,Skvo, Animagical,Sanelu.Asju,Semicu i ostale sa kojima sam se družila na ovoj temi
< Poruku je uredio Selma.A.M -- 7.8.2011 14:23:38 >
Bebice i moj ti je savjet isto da se ne zezas sa ishranom... ja sam dosta puta napisala na ovoj temi da pura koliko je dobra toliko i ne. Ja sam isla npr kod djecijeg pedijatra, nutricioniste i ona mi je rekla da pura maksimalno 3 puta sedmicno jer ona sastruze crijevnu floru i moze da je unisti, a osobe koje imaju normalnu crijevnu peristaltiku 1-2puta sedmicno. Npr napravis projarice sa mladim sirom i tu je kukuruzno brasno a hranjivije je i zdravo je. Ja sam u prvoj trudnoci donila +18kg i sedam dana posle poroda sam bila na -11. ja to tjeranje trudnica na gladovanje ako nema neki medicinski problem tipa secera povisenog ili pritiska ne mogu da razumijem stvarno.
Ja evo kuhinju, djeciju i spavacu ocistila, sad uzela peglati, Anci zaspala jedva, nervozna je samo tako, po cijeli dan vristi cupa sebi kosu, udara glavom od pod i co kad joj nesto nije po volji. Mm ce rostilj spremati, meso i povrce, a sveki pekarski krompir, imam od juce supice sa knedlama tako da danas ne kuvam rucak. veceras cu neki kolac, torticu napraviti jer sutra meni i mm godisnjica pa nek ima
gdje ste zene? bebice, ti preozbiljno shvatila za puru ma ja sam imal azatvor tada jos, pa mi je kao i godilo da se ne patim...a jela sam sve mislim u razumnim kolicinama, bijeli hljeb zamijenila integralnim, kuhala na pari i na mrvu maslinovog ulja, npr nisam vise przila na puteru sto jako volim, nisam jela vise cijelu kutiju merci cokoladica...nego npr kupus s teletinom, dvije kriske integralnog, paradajz salata... eto ti prijedloga...onda teletina i piletina s rostilja, voca koliko moze stati u mene, osim npr puno banana, isla je mozda jedna banana na dan..nisam vise jela sladoled, nego zamijenila s npr vocnim shakeom, i tako...meni se iskreno ni jednom nije zavrtilo, jer sam ugl izbacila nezdravu hranu... sada jedem sve ali beba izgleda vise trazi, sada mi se malo vrti i pored zeljeza koje uzimam...eh da...evo me na +11kg u 36. sedmici
ja imam drugaricu koja se bukvalno razvalila u prvoj trudnoci tj dobila 25kg, u drugoj 7kg a evo trecu gura nije ni dobila 4kg a u 8.mjesec ce
i vecinom se u prvoj trudnoci zene malo vise od prosjeka udebljaju, ja da sam nastavila istim tempom ne bih presla 16kg i to je mislim super za mene s obzirom na mirovanje i to jer ne znam sta je tolika frka
Ja sam evo napravila sutliju s cokoladnim pudingom, stavila sam tek malo secera da zasladim i evo hladi se. Nemam integralne rize, imam neku Podravkinu pa sam nju koristila.
A i sutlija je zdrava radi one sluzi.Nisam je ispirala. Puru sam jela 2 put u ovoj sedmici, nisam pretjerala,doduse od vecere mi ostane uvijek malo za dorucak al to sa jos necim iskombinujem.
Moram vam se pohvaliti da mm posto se zabavio oko kuhanja u zadnje vrijeme(dusa moja) trazeci neki recept na netu na source.ba klikne na Podravkinu nagradnu igru i dobili smo njenu sos-kuharicu, i paket:maslinovo ulje, masline, EVA sardine, tunjevina u masl.ulju, namaz od tune(koji sam juce probala mmm), spagete, rizu, rajcicu...ma hej, radovali smo se isto mala djeca iako to sve covjek moze kupiti al bas su nas pozitivno iznenadili
evo sad dok sam vam kucala mali prsti od ruke mi poceli drhtati , meni je s tim secerom nesto pravo gadno i glukoza serum na nalazima mi je bio nizi a jedem hljeb (napomena:doruckovala kasno i to pofino)
evo muz mi otvorio coko strudle i natjerao da pojedem 1, stvarno je meni cudan ovaj secer u organizmu
ja imam drugaricu koja se bukvalno razvalila u prvoj trudnoci tj dobila 25kg, u drugoj 7kg a evo trecu gura nije ni dobila 4kg a u 8.mjesec ce
i vecinom se u prvoj trudnoci zene malo vise od prosjeka udebljaju, ja da sam nastavila istim tempom ne bih presla 16kg i to je mislim super za mene s obzirom na mirovanje i to jer ne znam sta je tolika frka
Ja sam evo napravila sutliju s cokoladnim pudingom, stavila sam tek malo secera da zasladim i evo hladi se. Nemam integralne rize, imam neku Podravkinu pa sam nju koristila.
A i sutlija je zdrava radi one sluzi.Nisam je ispirala. Puru sam jela 2 put u ovoj sedmici, nisam pretjerala,doduse od vecere mi ostane uvijek malo za dorucak al to sa jos necim iskombinujem.
Moram vam se pohvaliti da mm posto se zabavio oko kuhanja u zadnje vrijeme(dusa moja) trazeci neki recept na netu na source.ba klikne na Podravkinu nagradnu igru i dobili smo njenu sos-kuharicu, i paket:maslinovo ulje, masline, EVA sardine, tunjevina u masl.ulju, namaz od tune(koji sam juce probala mmm), spagete, rizu, rajcicu...ma hej, radovali smo se isto mala djeca iako to sve covjek moze kupiti al bas su nas pozitivno iznenadili
bebice, obrati paznju da nije dobro ni imati jako mali prirast tezine u trudnoci, s razlogom se preporucuje onaj dvocifreni prosjek...sve to ima svoje...meni dr rece preporucuje 11-15 normalno uhranjenim zenama, mrsavim vise, a punijim valjda nesto manje...npr ja ga u 6. sedmici pitala koliko po njemu meni treba on rekao da bi bio zadovoljan da dobijem 15-ak kg, jer sam bila pomrsava...sada sam daleko od toga da sam pomrsava eh sad na drugiu stranu to kad me napao sa 22 sedmice zbog +6 i rekao pa stani sta ces poslije da radis? i tu je isto bio u pravu, beba realno od onolikog sladoleda i cokolada nista nije imala...
bebica11 a koliko imas sve ukupno kg neide mi bas matematika da s brajam . Ja sam zatrudnila sa 55kg osla rodi sa 73 kg sad imama opet 55kg Nebrigaj spast ce kg kad bebica dodje ima da se istopis ko puter samo jede mani djete Neka ste dobro a kila vise manje nista nije
Animagical samo jedan savjet...koji ces kasnije dobiti sigurno i od pedijatra kad pocnes djetetu uvditi cvrstu hranu... maslinovo ulje se ne smije termicki obradjivati....
Animagical samo jedan savjet...koji ces kasnije dobiti sigurno i od pedijatra kad pocnes djetetu uvditi cvrstu hranu... maslinovo ulje se ne smije termicki obradjivati....
a ja ga stavljala npr u puru, znam za to ali nisam mogla da kuham na vodi ili npr domacu supu, ono mrkva teletina, folovi..kako da je skuham?
eh evo i mene Bebice i ja sam malo sredila svoj jelovnik.Ja sam prije trudnoće bila prilično pomšrava,i zatrudnila sam sa nekih 63 kg otprilike,sada sam pred kraj 26-e sedmice i imam 72,5 kg,pa mi je doktorica rekla da malo smanjim papanje.Ja sam stvarno jela bez ikakve kontrole,kad god mi se jede i sta mi se jede nije bitno koliko je sati i da li se krećem,onda sam 2 sedmice ležala i sve se to fino zalijepilo.E sad već unazad mjesec dana sam izbacila hljeb(ne bas potpuno ali sve što se može bez hljeba ja jedem,krompir,riža itd),opet pojedem nekad i komad pite ali ne da se najedem,Slatko sam skoro skroz izbacila,samo neeekad uzmem kocku čokolade ili neki kolač,jedem punooooo povrća svježeg i voća,prirodne sokove itd.Za sada sam zadovoljna jer kile više ne divljaju,sad obično za 2 semice dobijem 500-600gr što je i normalno ali vjeruj mi da se puno bolje osjećam mada nekada poželim da jedem baš sve što poželim ali ovako je bolje i za nas i naše ....
Bebice...ja sam u prvoj trudnoci dobila 40 kg a u drugoj 20 i kusur. ne brini kile se brzo istope kad rodis
ja se ne brinem toliko(ne bih tako ni dobila da sam brinula )
nego dr me TOLIKO NAPALA rekla mi je cak da ni kontrakcije nisu toliki problem kao moje kile BOGA MI i onda rekla sta da jedem i tako....
ma upravu si animagical i ja sam puno sladoleda prije jela, to mi je bas bilo bezveze i jos ja i mm tufahije pravili i 8 spucamo za 2 dana, a one agdali, pa sam jela i ruzice, i sl. to sam bezveze sto jest jest
Bebice...ja sam u prvoj trudnoci dobila 40 kg a u drugoj 20 i kusur. ne brini kile se brzo istope kad rodis
nego dr me TOLIKO NAPALA rekla mi je cak da ni kontrakcije nisu toliki problem kao moje kile BOGA MI i onda rekla sta da jedem i tako....
ma upravu si animagical i ja sam puno sladoleda prije jela, to mi je bas bilo bezveze i jos ja i mm tufahije pravili i 8 spucamo za 2 dana, a one agdali, pa sam jela i ruzice, i sl. to sam bezveze sto jest jest
eh evo i mene Bebice i ja sam malo sredila svoj jelovnik.Ja sam prije trudnoće bila prilično pomšrava,i zatrudnila sam sa nekih 63 kg otprilike,sada sam pred kraj 26-e sedmice i imam 72,5 kg,pa mi je doktorica rekla da malo smanjim papanje.Ja sam stvarno jela bez ikakve kontrole,kad god mi se jede i sta mi se jede nije bitno koliko je sati i da li se krećem,onda sam 2 sedmice ležala i sve se to fino zalijepilo.E sad već unazad mjesec dana sam izbacila hljeb(ne bas potpuno ali sve što se može bez hljeba ja jedem,krompir,riža itd),opet pojedem nekad i komad pite ali ne da se najedem,Slatko sam skoro skroz izbacila,samo neeekad uzmem kocku čokolade ili neki kolač,jedem punooooo povrća svježeg i voća,prirodne sokove itd.Za sada sam zadovoljna jer kile više ne divljaju,sad obično za 2 semice dobijem 500-600gr što je i normalno ali vjeruj mi da se puno bolje osjećam mada nekada poželim da jedem baš sve što poželim ali ovako je bolje i za nas i naše ....
vidi a ja sam lezala 21-4 sedmica tj 17 sedmica,prvo tomjesjecje prekrvarila, drugo i u bolnici bila i dobila 8kg, a jela sam i ja sve zivo i kad god mi naumpadne..
ma malo je dr pretjerala a i ja sam je preozbiljno shvatila, necu jesti sladoled,slatkise(osim ponekad PO DANU radi ovog mog secera cudnog a ne kao prije uvecer), sad smijem i lagane set__nje i nadam se da ce biti bolje
evo proslo je 8 dana, voljela bih se izvagati, osjecam kao da nista nisam dobila, i osjecam se lakse sto jest jest
< Poruku je uredio Bebica11 -- 7.8.2011 15:20:41 >
svasta a koliko imas kg .
zatrudnila sa 80kg(kod mene je konstrukcija takva da se to nije ni vidjelo, znaci bez stomaka, samo u guzove i u ostale dijelove tijela se rasporedilo, cak TAD dr rekla-pa ne izgledas tako ovo ono) a sad imam 88kg
Joj žene, mene će ove vruće ramazanije dokusuriti Sve nešto ko fol pazim, a čim pred iftar zamirišu - ja im ne mogu odoliti. I to najdraže mi puterom namazati i posoliti i uz to malo luka, mljac.... Ne smijem se ni izvagati Ma ništa, morat ću pojačati "noćne" aktivnosti, svakako se sad ne može po danu
Joj žene, mene će ove vruće ramazanije dokusuriti Sve nešto ko fol pazim, a čim pred iftar zamirišu - ja im ne mogu odoliti. I to najdraže mi puterom namazati i posoliti i uz to malo luka, mljac.... Ne smijem se ni izvagati Ma ništa, morat ću pojačati "noćne" aktivnosti, svakako se sad ne može po danu
vidis meni fale i te nocne aktivnosti, ne bih ja ovoliko dobila
deveti je aBd prekosutra po ovom tickeru a po onoj nekakvoj tabeli vec poceo, neki dan,ali dzaba mu...nema od tog nista...kakvi keksovi i cuda...ja natecena, umorna, teska, nervozna, injekcijama se mucim svakodnevno, ne znam ni kako legnem u krevet od stomaka, a ne da...uh majko moja...da mi je roditi makar da ne idem svako pola sata u wc po cijelu noc