Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 16:07:17
animagical
nije mi mm kuci, a iskoristila bi priliku hajd durme imam makar...a ovo za ulje-jel da izleti ko podmazano ja egdje procitah da je to ulje da pokrene crijeva koja onda pokrenu kontrakcije...ma meni se crijeva i onako jadna previse pokrenuta
bebice za lupkanje bebe, dusa draga to se javlja mami da ne brines moje malo smrde ni da mrdne od jutros, haman da spava
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 16:10:41
Semica
Animagicaaal mila javljaj kakva je situacija...i ja sam ko zapeta puska Cini mi se cim neka kaze da ima kontrakcije mi sve zalijepimo ispred monitora i ne disemo kako treba...samo cekamo naredni post od te zenice da vidimo kakve nnovosti ima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 16:13:39
Silver
Animagical...navijam da je to-to!
jooj zene ja cu danas iznenada imati goste poslije iftara...7-8 ljudi...a ja mrtva umorna...bebica nemirna kao da imam nekakve kontrakcije blage...moracu apaurin popiti...danas sam dosta radila i umorila se...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 16:15:41
DIJAMANT
Silver draga, nemoj još, rano ti je. Nego ti sad apaurin i malo lezi do iftara. Neka tm kupi kolače, a ti samo skuhaj kafu, i šta te briga. Ko će zamjeriti, neka zamjeri
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 16:17:28
animagical
IZVORNA PORUKA: DIJAMANT
Jest, jest Semice, istina
Animagical, sad bi mi tebe odmah s torbom poslale u bolnicu
uh sve i da jeste to to, a garant nije koji sam ja peh, ne otjera me niko u bolnicu do zadnjeg momenta ja sam rekla i mm slucajno da me ne traumira i ne tjera panicno u bolnicu dok ne budu kontrakcije na pet minuta...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 16:17:37
Silver
Ih ja vec napravila Čudo od čokolade...eno ga hladi se...ma joj stas kad je neko seljanka kao ja pa nezna da stane na vrijeme...a bas sam kao pasce...sad lijezem malo...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 16:19:00
Semica
Auh Silver draga tako je i meni neki dan bilo...ujutro isla u DZ...nakon toga trci onoj djevojcici sto je ucim bosanski jezik...ja kod nje a mob samo zvrci-pa kad ces kuci...evo nas u tvom naselju...pa poruke od druge osobe-jesil kuci...pa poziv od trece isto tako...poslije casova trci u prodavniicu kupi sta za goste...kad eto jednih odma ( cak njih 6..) samo sto je voda prokuhala za kafe,zvone druga tri gosta...ostavim kafu-trci otvori vrata...odose jedni..odose drugi...2h imala odmora ( mada to nije ni bio odmor jer sam morala svo sudje oprati koje su isprljali) i onda opet dodjose treci...cak njih 10 i mm i ja ....bilo nas 12, nisu imali svi gdje ni sjesti... UZAS!!! kad sam se navece srusila na krevet,cim je glava dotakla jastuk ja sam zaspala cini mi se....
< Poruku je uredio Semica -- 13.8.2011 16:20:05 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 16:20:02
animagical
silver, ma taman kako su ti rekle, kupite kolace, kafu, voce i eventualno neke grickalice, namjesti sebi mjesto na kaucu, prije nego i dodju...znaci jastuk iza ledja, slucajno da ne ostanes na tabureu... uh opet me zaboli ali kao malo slabije... al zeza beba ccc
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 16:22:39
animagical
pa sto ne kazete tim koji nazovu, ono kad pitaju sta ima, hocete biti slobodni, da vam se vec neko najavio... pa nije kafana, cijeli dan se smjenjivati trudnici po kuci... ja ne pamtim kad mi je neko dosao osim naravno kad pozovem sama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 16:39:36
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: animagical
pa sto ne kazete tim koji nazovu, ono kad pitaju sta ima, hocete biti slobodni, da vam se vec neko najavio... pa nije kafana, cijeli dan se smjenjivati trudnici po kuci... ja ne pamtim kad mi je neko dosao osim naravno kad pozovem sama
U pravu si....ali eto možda je "dijaspora" koji "nemaju puno vremena" pa ih je nezgodno odbiti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 16:40:29
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: animagical
silver, ma taman kako su ti rekle, kupite kolace, kafu, voce i eventualno neke grickalice, namjesti sebi mjesto na kaucu, prije nego i dodju...znaci jastuk iza ledja, slucajno da ne ostanes na tabureu... uh opet me zaboli ali kao malo slabije... al zeza beba ccc
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 16:41:15
animagical
fino jastuk za ledja, noge na tabure i boli te briga..realno sposoban ti je muz skuhati kafu i posluziti kolace, ti si ih napravila ja slabo kad pravim kafu gostima, mm obicno cacka oko aparata, a ja bi im realno i napravila jedino u dzezvu...moje je da izvadim kolace, on sve umaze... da se pohvalim, gotov mi nalaz vag brisa, nemam nikakve gljive ni baje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 16:46:32
animagical
ako cemo po spisku ima skvo prije mene iako je ljubazno ustupila svoj red
uu kiflice, otkad nisam pravila...mm pravo voli onako vrele, iz rerne pa se onda borimo ko macak oko vruce kase iskreno pomislila sam bila da imam neke baje, iscjedak ne prestaje..kad ono nista, ni candida
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 16:55:56
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Ja spremila: 2 spavacice kratkih rukava su dugmici, a i one su kratke ..ne volim duge da mi se motaju oko nogu. Tanki ogrtac Crocsice Jedne carapice 4 gacica ali samo jednokratne iz DM-a ili apoteke i skineš prije vizite Neseser- sminka, kaladont, cetkica, papirne maramice, toaletne vlazne maramice, "blaznice"za sikare, jedan kroasan i mali sok od jabuke 2 pakovanja VIR ulozaka jedan veliki peskir jedan rucni peskir pelene za bebca (5 komada) + male maramice (one skroz male) nivea za bebca Foto aparat punjac za mobilni Mali neseser sa nalazima knjiga analgin I antibakterijski sprej i maramice za ruke
Ostavila kuci kesu sa stvarcicama za iznijeti bebca i u cemu cu ja izaci, postavljeno u korpu za iznijet iz bolnice
Selmice evo ja potamnila ono što smiješ unijeti u Tuzli GAK ...........
I da dodam da u peškire umotaš plazmu keks i mobitel (za svaki slučaj) bonbone,žvake...Sok ti može muž donijeti....Slatko ništa ne daju,niti bilo šta što se može pokvariti,kese pregledaju i kad uzimaju od muža (sestre,rodice,mame,brata ) ............I slobodni flašicu vode JANE (ili neke drug,meni je najviše godila od limuna )ubaci u kesu jer će ti trebati poslije porođaja ........
Eto to je u Tuzli dozvoljeno a ako potrefiš neku koja je ustala na ljevu nogu neće ti dati ništa osim uložaka i peškira zato sve što možeš posakrivaj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 17:18:11
Semica
Auh...draga Selma...fkt ne znam zasto prave toliku frku na porodjajnom oko unosenja tih stvari...pa pobogu treba da ti je makar malo ugodno gore,a kako ce biti kad ne daju ni osnovne stvari koje ti trebaju da uneses....cccc...e mob i aparat cu unijet pa makar ...ne znam ni ja sta
A ne odmotavaju peskire da vide ima li sta u njima?
Hvala na pomoci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 17:31:27
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Semica
Auh...draga Selma...fkt ne znam zasto prave toliku frku na porodjajnom oko unosenja tih stvari...pa pobogu treba da ti je makar malo ugodno gore,a kako ce biti kad ne daju ni osnovne stvari koje ti trebaju da uneses....cccc...e mob i aparat cu unijet pa makar ...ne znam ni ja sta
A ne odmotavaju peskire da vide ima li sta u njima?
Hvala na pomoci
Ebote...osjecam se kao da se spremam dilati koku....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 18:06:44
sanela.asja
Joj draga nasikira ti mene sad
Nemoj se sekirat stvarno nedaju nista unjet u TZ njihova spavacica,papuce ti samo nosis licnu higjenu,uloske i gacice za jednokratnu upotrebu i to moras sakriti nedaju doktori ali sestre daju kad je vizita skines,a za Bebicu nista nenosis nego kad se porodis muz donese pelene i beba bude u njihovom obucena.. Semice no sikiriki Mene grlo jos boli i nos popila bokal caja i sad evo drugi paracetamol bas sam fuuj