Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Jutro Silver! Jutro i svim ostalim iako su nam se jutros nesto uspavale.... Hvala na kafici Jeste Drznice,budi se i postavi slike,ne drzi nas u neizvjesnosti... Animagical,Semice,ima li sta novo?
Pa sta da ti kazem Silver...usitnilo pravo... Dobro se osjecam,svi nalazi ok,zadnji put je uradjen i vag.bris koji je uredan hvala Bogu.Jedini problem je oticanje nogu,al u zadnje vrijeme,sve manje,jer nije vise toliko vruce,a i ukinula sam bijelo grozdje... Ja XXL Za ne povjerovati...Jos malo aBd Spremamo se uveliko,skoro sve je vec kupljeno osim krupnih stvari.Kolica ocekujem ubrzo da mi stignu,krevetic i komodica izabrani,samo da se kupe,a nadam se do kraja mjeseca da ce sve biti spremno i onda se bacam na pranje odjece.I da...pakovanje torbe sam ostavila za pocetak oktobra,sto je sigurno,sigurno... Iskreno jedva cekam...
Da ne zvuci glupo...ali zavidim vam totalno...za mene ovo nemoze da ide dovoljno brzo a opet sve je tako posebno da nebih da propustim ni jedan momenat trudnoce, pa cak i ove neke problemcice!!!
Ja sutra imam UZV, danas nam je pocela 24-ta sedmica, nadam se da je sve ok! Imam izgleda pravo zivahnu bebicu u stomaku...ponekad se tacno seta po pupi! Ali cim moj muz stavi ruku na stomak umiri se, i on ceka po sat vremena da se baby pomjeri ali nista...cim makne ruku, opet plesanje... zao mi je zbog mm, nikako da osjeti pokrete, samo ih vidi ponekad na stomaku!
Ja vam se nisam javiljala par dana jer sam se primirila, lezim, osjecam da mi je bebi bas nisko pa sam se malo prepala. Zenice koje imate iskustva sa niskom ali bas niksom trudnocom i koje ste izgurale do kraja - imate li kakav receptic sta da pazim, koliko da mirujem, smijem li bar u lagane set_nje? Da mi je dogurati bar do dana u devetom mjesecu pa onda ako hoce da krene nek krene Iako sam stavljala one canesten vaginalete i dalje imam pojacano bijelo pranje. Jel to alarmantno?
Vodolija83 blago se vama, vi skoro sve zavrsili oko biranja stvari Moj mm bio u Kiseljaku u Tradelli kaze nema lijepih krevetica, ali zato imaju pamucne tanje dekice po 7 KM (iste sam gledala ovdje 15 KM), peskirici sa kapuljacama, deblje dekice koje se mogu kopcati pa se napravi kao vreca da je bebi ususkana skroz (to je super za zimske bebice) oko 14-15 KM, tetra pelene 10 kom 13 KM dobre (uzeo mi paket da vidim) , bodica kratki rukav po 4 KM .........
Sensia sobica je tebi i tm za trud i rad
Juce sam se porukicama cula sa Cicibankom, dobro je, jos je na Patologiji, sve vas pozdravlja i pita ima li prenosa uzivo
Ali cim moj muz stavi ruku na stomak umiri se, i on ceka po sat vremena da se baby pomjeri ali nista...cim makne ruku, opet plesanje... zao mi je zbog mm, nikako da osjeti pokrete, samo ih vidi ponekad na stomaku!
Silver identicna situacija, kod mene lupa, plese, cim kazem mm da stavi ruku ili nasloni glavu na pupu, ona stane i nece Cudno pravo
moracu i ja u kiseljak otici da vidim sta ima...svakako imam tamo familije bliske pa cemo im uskoro u posjetu...makar te neke sitnice ako su fine mogla bi uzeti! Ocito je jeftinije!
Ma Silver,samo uzivaj u svakom trenutku...Imala sam i ja problema i to bas zestokih,al hvala Bogu sve je to iza mene. Cestitke na pune 23 sedmice Meni je bebac poceo da luduje oko 25.najvise i ne smiruje dosad.Ni moj muz nije mogao dotad da osjeti bebu,kad god bi stavio ruku, se umirio.Al od 25.se sve promijenilo... Nadam se da ce i kod vas biti tako Anice,vidim ja nema tebe neko vrijeme...Ne znam sta ti je dr.preporucila,al ako ti je bas,bas nisko,pitaj je za setnje,jer nekom odobre,a nekom zabrane. Samo lagano i ne brini previse...bice to sve aBd uredu.Svi mi brinemo,posebno jer nam je prvo,pa smo prave neznalice. Sto se tice povecanog sekreta,i ja ga imam,al mi je dr.rekao da je zbog serklaze,jer ipak je taj silikon strano tijelo...a vag.bris uredan. Hvala ti na info vezano za Tradelli,jer i ja sam imala namjeru malo se provozati jedan dan do tamo,a bas mi treba jos 1 pamucna dekica,a eto izgleda da je bas povoljno.Ja sam vec pretrpana sa robicom,ali kad nesto ugledam ne mogu da odolim Pozz puno Cicibanku kad se cujes !
moracu i ja u kiseljak otici da vidim sta ima...svakako imam tamo familije bliske pa cemo im uskoro u posjetu...makar te neke sitnice ako su fine mogla bi uzeti! Ocito je jeftinije!
Drug koji nam zivi tamo kaze da iz Sarajeva vecina nabavlja u Tradelliju , posto ima i veleprodaja, i onda puca cijene ovdje. Ja iste ove tanke dekice gledala ovdje, duplo skuplje.
Drug koji nam zivi tamo kaze da iz Sarajeva vecina nabavlja u Tradelliju , posto ima i veleprodaja, i onda puca cijene ovdje. Ja iste ove tanke dekice gledala ovdje, duplo skuplje.
Eh onda je rijeseno taman krajem mjeseca moram tamo, samo moram skontati sta mi treba sve, oko toga sam laik, ja samo kupujem sta mi se svidja... tamn cu tad nekad i u 7 mjesec uci,bar po ZM mislim da onda mogu poceti kupovati...Ali sta sve treba za zimsku bebicu??? Kazu mi sta ce ti skafandercic??? A ja bas kontala da treba, kao, moze i u dekicu da ga zamotas itd...
Ma Silver,samo uzivaj u svakom trenutku...Imala sam i ja problema i to bas zestokih,al hvala Bogu sve je to iza mene. Cestitke na pune 23 sedmice Meni je bebac poceo da luduje oko 25.najvise i ne smiruje dosad.Ni moj muz nije mogao dotad da osjeti bebu,kad god bi stavio ruku, se umirio.Al od 25.se sve promijenilo... Nadam se da ce i kod vas biti tako Anice,vidim ja nema tebe neko vrijeme...Ne znam sta ti je dr.preporucila,al ako ti je bas,bas nisko,pitaj je za setnje,jer nekom odobre,a nekom zabrane. Samo lagano i ne brini previse...bice to sve aBd uredu.Svi mi brinemo,posebno jer nam je prvo,pa smo prave neznalice. Sto se tice povecanog sekreta,i ja ga imam,al mi je dr.rekao da je zbog serklaze,jer ipak je taj silikon strano tijelo...a vag.bris uredan. Hvala ti na info vezano za Tradelli,jer i ja sam imala namjeru malo se provozati jedan dan do tamo,a bas mi treba jos 1 pamucna dekica,a eto izgleda da je bas povoljno.Ja sam vec pretrpana sa robicom,ali kad nesto ugledam ne mogu da odolim Pozz puno Cicibanku kad se cujes !
Rekla mi je lagane setnje ali sada mi nekako bebi vise pritisce nego kad je bio pregled pa se bojim da nije jos nize. Svakako idem u cetvrtak na Patologiju 3-4 dana da isprimam te injekcije pa cu vidjeti. Vec sam se pocela psihicki pripremati za to lezanje gore. Moracu vidjeti i za to bijelo pranje, ja nemam serklaz, a dr mi rece da se od pojacanog bijelog pranja moze inficirati pupcana, moram to obavezno vidjeti. Ja sam prije stavljala kantarion domace ulje na ulozak kada sam imala pojacano bijelo pranje, ali sada ne znam jel smijem u trudnoci
Eh onda je rijeseno taman krajem mjeseca moram tamo, samo moram skontati sta mi treba sve, oko toga sam laik, ja samo kupujem sta mi se svidja... tamn cu tad nekad i u 7 mjesec uci,bar po ZM mislim da onda mogu poceti kupovati...Ali sta sve treba za zimsku bebicu??? Kazu mi sta ce ti skafandercic??? A ja bas kontala da treba, kao, moze i u dekicu da ga zamotas itd...
Nama ce isto biti zimska bebi, pocetak decembra. Ja sam dobila dva skafandercica i svi su mi rekli da to obavezno uzmem da imam zimi jer treba utopliti bebi kad krene na prvi pregled i vakcinu i ako budes izlazila s njom. Tamo imas i one vrece za spavanje, ja sam i to uzela u Njemackoj kad sam bila, a i u Tradelliju sam vidjela, to su mi isto rekli da je dobro jer se bebi otkriva dok spava a ne mozes po cijelu noc dezurati. Kod nas je centralno grijanje pa navece poslje 10 ga gase, pa sto je sigurno sigurno je Ova deblja dekica je isto prakticna jer je mozes zakopcati da bude kao vreca za bebu, da je ususkana.
znaci ipak skafandercic, i deblja dekica na kopcanje i vreca za spavanje...tetra pelene svakako, bodije, gegice...carapice kapice rukavice....ahmm...znam da imaju oni spiskovi, ali oni su nekako univerzalni, ne za odredjeno godisnje doba, a zima je malo specificna, pa ako imate jos kakvih korisnih stvari...ja pravim trenutno svoj spisak ovamo, samo recite!!!
Anice,ne brini za lezanje,znam da te psihicki optereti,al gore si sigurnija i sve fino vidi sa dr. Sto se tice kantarion ulja ja ti ne bih preporucila ,jer je poznato da kantarion izaziva kontrakcije!!! Skafandercic obavezno Silver,i ja cu ga uzeti ,a moj bebi stize aBd pocetkom novembra,ako nas ne slagi...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 10:14:43
Sensia
Jutro zemske moje,
Anice, to ti moze biti i psihicki jer ti je dr rekla da je bebi nisko, ja sam isti takva. ona mi nesto onako usput kaze a ja sve o tome razmisljam i kontam sve mi je "gore i gore"... naravno ti se cuvaj i samo polako. Eto brzo ti je kontrola pa ce se sve vidjeti sta i kako, hvala Bogu vidis koliko si izgurala i izgurat ces, znas da sam ti ja rekla da cemo i tebe zezati kad prebacis termin Sto se tice iscjetka imam ga i ja, a koristila sam canesten. Nekad ga imam manje nekad vise, znam da mi je jednom Malena govorila da se taj iscjedak (ukoliko nema specifican miris) zove suncani iscjedak i da je normalan u trudnoci. ja vjeruj mi ne znam zenu koja ga nema. nemoj nista na svoju ruku stavljati, iako je jedna moja kolegica cijeli 9. mjesec mazala dole kantaronom pa je i ona prebacila termin uglavnom nemoj toliko brinuti zbog njega, najbolje da zamolis dr da ti sad na kontroli uradi bris da vidis ima li kakva baja. meni ga na posljednjoj kontroli nije radila ali cu je ja sad zamoliti da mi uradi Bice to sve ok, svaki dan je nova pobjeda!!! Vodolijo hocemo slikice tih medenih stvari bebacih, onaj kofercic posebno....... Silver kafica je meeeeeeeeeeeed sad cu i ja jednu da pristavim jer sam tek ustala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 10:29:15
Vodolija83
Pa Sensia,ti se bas lijepo naspavala jutros.Da je i meni tako... Bice slikice ubrzooo Kad si ti mislila poceti prati odjecu za malu pisuljicu i cim? Ja se odlucila za tecni Persil sensitive i Chicco omeksivac(naravno za pocetak u malim kolicinama). Cak sam cula savjet jedne pedijatrice da apsolutno ne trebaju 2 ispiranja,da bebina koza ne bi postala preosjetljiva,pa ne znam... Ja se evo sad kupala,za koji satak idemo na rostilj...weeeeeeeee...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 10:31:52
mamina princeza
Pozdrav drage moje trudnice evo da se ija javim nakon odmora. Dosla s mora..lijepo bilo smao meni malo prevruce s obzirom da se ja nisma bas smijela kupati. Tj. kupala sam se po jednom na dan na svoju ruku - dr je rekao da mogu ako je more bas toplo da se ne grcim prilikom ulaska... i bilo je prilicno pa sam se kupal ana brzinu presvlacila i ostalo setala i odmarala u hladovini. Sve u svemu lijepo je bilo al brzo proslo :(
Ja sma HB dobro. Samo sam tesko podnijela put - katastrofa povrcala sam ko malo djete nije mni se to desilo od 7 godine. U odlasku sam povracala par puta u povratku nisam al mi je bas bilo lose cijelo vrijeme. Imala sam u svojoj masti jos jedno putovanje u narednom periodu al sad cisto sumnjam da cu se upustiti u to. Curica mi se lijepo prvoela i to mi je drago ... Bog zna kad cemo se iduce godine uspijeti zaputiti :)
Iduce sedmice trebam na kontrolu u opstu bolnicu radi bočlovanja trebam na komisiju 19. a onda i svom privatniku. Jedva cekam:)) Sad smo nekih skoro punih 15 sedmica:) Osjetim neke balone u stomak pa stalno osluskujem al ipak mislim da su mi to neki gasovi :) A bas jedva cekam da aBd osjetim bebija nekako mi je onda sve lakse kad osjetim.
Sta ima ovdje nova. Pokusvala sam upratiti s mora osnovne stvari - Skvo se porodila, niko vise? Odoh citati prethodne stranice....
I da uh .. imam hemorodie koji me muce ovih dana - jel neka od vas imala problem a s tim i st ase ono smije. Ne mogu docekati svog doktora d aga pitam bojim se da do tada jos vise ne "uznapreduju". A nije ni cudo sto ih imam sa zatvorom se mucim evo preko mjesec dana ....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 10:38:33
pahuljica_25
Jutro drage moje drugarice Evo i ja se nekako izvukoh iz kreveta,i opet u drugi krevet...uhhhh.Već sam se pomalo navikla i na stalno ležanje,samo da bebi bude dobro aBd i da izguramo što duže aBd...
Anice i ja sam imala neki čudan jak pritisak na mjehur i misilia sam da to umišljam,međutim ispalo je da je beba stvarno skroz niskooo,ali opet vidjet ćeš sa doktoricom kako je kod tebe...
Vodolijo vidim ti imaš problema sa oticanjem,ma to je normalno ipak mi smo uskoro xxl trudnice Ja nemam nikakvih popratnih simptoma u ovim mjesecima trudnoće hvala Bogu osim ponekad opstipaciju ali zato moram mirovati Kad čujem kako vi fino kupujete stvari za bebu uhvati me želja da i ja izletim van haha ali nadam se da ću ja u 9 aBd moći u shoping. Ja za sada imam kupljena samo kolica sa AS,i nešto malo odjeće iz dijaspore,ostatak sam tek misila početi kupovati....ma Bože zdravlja stići ću ja to
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 10:40:31
Vodolija83
mamina princeza,drago mi je da si se fino provela. Ti si bar uspjela otici na more,ja se nikako nisam smjela usuditi biti daleko od dr. Eto jos par sedmica,pa ces cuti svoju bebicu aBd. Sto se tice stolice,ako je ikad iko imao problema u zivotu sa tim,to sam ja,al u trudnoci mi se to sve regulisalo fino,al zato svaku noc Mg direct u prahu,bar 3 puta sedmicno sensia (smokva,sljiva) ili activia (sa grozdjicama,zitaricama i bademom cini mi se),i pored svega toga po 1 casa donata dnevno,al ne uvijek(nije previse magnezija,ne brini,ja pitala dr.) Jos sad konzumiraj kruske,sad ih bar ima i vise jogurta i eto.Ja sam samo neke 2 sedmice imala problema sa zatvorom,al to poslije proljeva,valjda me caj od sipka bio zatvorio i tad sam dobila 1 hemoroid koji sam na svoju ruku mazala 5 dana kantarionovim uljem i povukao se. Strah me bilo kant.ulja,jer izaziva kontrakcije,al ipak nije nikako mogao dospjeti naprijed,ja to malo namazem,pa na blaznicu i direkt na hemoroid. Eto ti mog dugackog savjeta,pa probaj... I jedi vise zelenisa,dok jos ima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 10:45:20
Vodolija83
Pahuljice,ma samo da ti i budete dobro,stvari je najlakse kupiti. Miruj ti i cuvaj to svoje maleno u pupi Ja sam inace sklona oticanju ljeti ,tako da dr.kad mi vidi otoke kaze:"To su jednostavno vase noge,takve,jake gradje i eto"...Iako je zadnji put rekao da smanjim grozdje i smokve i manje na sunce,jer misli da su se od tog malo pojacali,al zato sam to sve ukinula i vec mi je dosta bolje.Ostalo sve ide po planu i programu Ma i ne bilo ih koliko sam zujala,rekli mi na GAK ,kad sam radila serklazu da mirujem,a ja sam iskreno mirovala oko 2 sedmice i to ne strogo,a sad najmanje od svega lezim,jer mi je moj dr.rekao da pratim samu sebe i kad osjetim pritisak da legnem,pa se toga i pridrzavam .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 11:07:50
pahuljica_25
Ma super si ti Vodolija,imaš i serklaž i dobro se osjećaš to je najbitnije....Jedem ja voće,povrće jogurte i još svašta ali sada me ovo mirovanje zeza,lijena crijeva se još više ulijenila,još sad kad znam da mi je bebi nisko ja se plašim otići na wc,krenut će beba Moram se nasmijati svojoj muci....da li i ti piješ ginipral i bosoptin?Ja razmišljam da prestanem bosoptin jer nemam drhtanje ruku niti aritmiju pa neznam jel mi to pametno na svoju ruku?(mada moja životna profesija su lijekovi,ali kad sam ja u pitanju onda opet pitam nekog sa iskustvom)...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 11:14:41
Vodolija83
Hvala Bogu Pahuljice,stvarno se dobro osjecam,poslije svega sto je bilo,mislila sam da cu lezati do dana poroda... Pijem ja gynipral 3x 1/2,a na pola sata prije jutarnjeg i vecernjeg popijem apaurin od 2 mg i tako vec skoro 3 mjeseca,a na utrogestanu sam od marta.Pa zamisli kad se zabetoniram...nadam se da necu...i da je sve to individualno... Ja na tvom mjestu ne bih prekidala bosoptin,al vidi sa dr.na sljedecoj kontroli.Ja sam svog nekidan pitala za apaurin,al rekao je da ga zadrzim i dalje. Ista sam ti...moja profesija su lijekovi,al za sebe i za sve ostale sam kao laik...nista necu bez dr.jer sam na osjetljiva.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 11:24:49
pahuljica_25
Danas je izgleda takvo vrijeme došlo skoro sve trudnice moraju bar u jednom periodu trudnoće piti gynipral ili utrogestan ali opet neka nama njih,hvala Bogu pa postoje.
Znači mi osim što imamo isti termin još uz to smo i kolegice hehe ajd baš finoooo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 11:33:26
Vodolija83
To jest,vecina trudnica danas pije gynipral i / ili utrogestan,po mojoj slobodnoj procjeni sigurno 70-80% Moj dr.nije ljubitelj gyniprala i stalno mi ga smanji.Kaze :" Hajd pij ga kad ga vec svi forsiraju,al ja ne vjerujem u dugotrajnu tokolizu...da svima gynipral pomaze dugotrajno,ne bi bilo svega cega ima...Utrogestan je meni bitan,njega pijte do 34.sedmice,ja u njeg vjerujem" Jesi vidjela slucajnosti... i meni je drago,samo steta sto smo daleko...