Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
sto mi bona odmah ne rece kucni usisivac, ja cijelo vrijeme kontam usisvac=aspirator za bebin nos...joj provale.. jos ja pitam mozel se prikljucit na nukov...ja glupe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.9.2011 19:37:21
sanela.asja
sanela ja taman pocela rucakat sladoled i citam ovaj tvoj post,bas si ga slikovito opisala.
Eto vidis nisam skontala Sory zbog sladoleda,ja bogami kad jedem i kad mi je ceif nista mi niko nemoze ogaditi sta vam je oko tog aspiratora u apoteku i kupit to je super stvar za bebice da im slinke neodu na pluca
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.9.2011 19:38:10
Nina_Lana
Hej zene mojeee!!!
Ja sam vam danas bila citav dan na igmanu na rostilju, bilo je predlijepo...i drustvo i hrama...samo me je sve zabolilo od sjedenja...
Vidim ima sedmica za cestitati user posted image user posted image user posted image Drznicee user posted image Nina Lana! user posted image I mi smo danas 23 sedmicaa puna, pocinje 24 !!!user posted image
Sensia kutak je prepreprelijep!!!
Mamina princeza 01.10.2008. Mamin princ 25.12.2011.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.9.2011 20:18:34
Silver
Silver blizu smo ...jedva cekam abd da predjemo u 30te :)
[/quote]
i ja jedva cekam aBd...danas su se vec javili rodjaci da ce nam kupiti AS na babine tj. prije nego bebi se rodi, mi da biramo Bebi vec ima svoju nafaku!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.9.2011 20:18:51
animagical
uh...pokvarila bih vam samo raspolozenje, kakva sam... koja je to bila, jel s rr? vrlo sam mahalasta...a dasam znala da ce biti neka moja sapatnica dosla bih vala da se raskukamo u duetu pa vidi mi ticker
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.9.2011 20:31:58
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: animagical
uh...pokvarila bih vam samo raspolozenje, kakva sam... koja je to bila, jel s rr? vrlo sam mahalasta...a dasam znala da ce biti neka moja sapatnica dosla bih vala da se raskukamo u duetu pa vidi mi ticker
Nije sa RR, i baš si trebala doć, ova je trudnica bila sva pozitivna pa bi ti malo možda digla raspoloženje
A da je mladi gospodin čuo svu onu malu raju izvan pupe možda bi skonto da je vani bolje Sve u svemu, puno je razloga za sačekat prirodni početak poroda i znak da je beba spremna za život vani, zato ne budi ne strpljiva.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.9.2011 20:33:30
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Nije sa RR, i baš si trebala doć, ova je trudnica bila sva pozitivna pa bi ti malo možda digla raspoloženje
A da je mladi gospodin čuo svu onu malu raju izvan pupe možda bi skonto da je vani bolje Sve u svemu, puno je razloga za sačekat prirodni početak poroda i znak da je beba spremna za život vani, zato ne budi ne strpljiva.
Podapisala bi ovo....
Animagical
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.9.2011 20:52:46
animagical
skvo kako je mali drug? lejla ma cekam ja prirodni pocetak, rekla sam da necu indukciju i doktoru, nego je ovo jako dugo ocekivana beba...pa ga bas jedva cekamo....ima da bude gnjave i mazenja i da ga na ruke naucimo sta cu, nestrpljiva sam, priznajem...... jedva cekam svoga sincica sanela, hoces me to preteci? nemoj mi to raditi zene, mene boluca stomak, ali nekako ko iglicama, nije tupi bol...sve se nadam-kontrakcije se zagrijavaju doduse ne boli me uz krsta vec od kukova pa po stomaku...ma znacu da je to-to kad me obori s nogu od bola jel tako?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.9.2011 21:00:01
Skvo RR
skvo kako je mali drug? lejla ma cekam ja prirodni pocetak, rekla sam da necu indukciju i doktoru, nego je ovo jako dugo ocekivana beba...pa ga bas jedva cekamo....ima da bude gnjave i mazenja i da ga na ruke naucimo sta cu, nestrpljiva sam, priznajem...... jedva cekam svoga sincica sanela, hoces me to preteci? nemoj mi to raditi zene, mene boluca stomak, ali nekako ko iglicama, nije tupi bol...sve se nadam-kontrakcije se zagrijavaju doduse ne boli me uz krsta vec od kukova pa po stomaku...ma znacu da je to-to kad me obori s nogu od bola jel tako?
Eno ga paja..nesto mi je danas malo proslinio...nadam se da je prolazno.... ...uglavnom je dobar...miran, kada je gladan grlat...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.9.2011 21:06:18
minie
Vecer moje drage ,
Imam jedno pitanje. Da li mozda neka od vas zna kada naredne sedmice (koji dan) radi doktor Nedzad Nakas u Vojnoj bolnici onu standardnu smjenu, od 8 do 2 (ako sam dobro upratila rv)? Bas mi hitno treba taj podatak, cijeli dan sam zvala jucer, ali one petkom ugl setkaju po hodnicima i ne javljaju se na tel.
Btw, i ja sutra idem na Igman, i naravno bice rostilj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.9.2011 21:48:10
animagical
sto dohrane, smanjujes time kolicinu svog mlijeka? mozda se pile umori dojeci,pomazes li mu kompresijama kad pridrijema na grudima? ima i onaj fazon, ako cesce doji tokom dva-tri sata stalno istu dojku nuditi, da povuce i ono masnije zadnje mlijeko.... ih mene, knjiskog crva, a dvaput vidjela kako se doji beba hajd, mozda ti sta pomogne i ova teorija....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.9.2011 21:52:21
Silver
ihh animagical sto je neko izucio onu Lejlinu knjigu o dojenju , ja sam dosad jednom detaljno citala, a par puta prelijetala, ili ciljano neke stvari! imam jos vremena!!! aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.9.2011 21:53:14
Skvo RR
Radim kompresije..
I ja sam knjiski crv ....desi se tokom odredjenog perioda, da nemam kapi mlijeka....par sati...e, onda ga ja stavim tada opet na dojenje...i on vuce malo i onda krene uzasni plac i onda mu dam dohranu prehipp-a..obicno popije malkice oko 25-30 ml.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.9.2011 21:55:36
Skvo RR
sto dohrane, smanjujes time kolicinu svog mlijeka? mozda se pile umori dojeci,pomazes li mu kompresijama kad pridrijema na grudima? ima i onaj fazon, ako cesce doji tokom dva-tri sata stalno istu dojku nuditi, da povuce i ono masnije zadnje mlijeko.... ih mene, knjiskog crva, a dvaput vidjela kako se doji beba hajd, mozda ti sta pomogne i ova teorija....
A ovo mu vise ne dam...patronazna mi je pokazala da ga diram po kraju vilice sa strane obraza....da ga potaknem na sisanje....fakat mi predugo traju podoji po sat vremena, nekad i sat i po...a Umica za to vrijeme belajise..juce mi je otvorila balkon i izasla sama.. ..Uglavnom pokusavam sada "skratiti" mu podoj bar na 40 minuta.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.9.2011 22:06:59
animagical
pogotovo sto nema zive sanse da on sve to vrijeme aktivno sisa...pa pukao bi...a da stavis koju vrucu oblogu prije podoja, da lakse krene? joj ja naucila knjigu napamet...a sta cu, ko da imam drugog izbora...prakticara oko sebe nemam...mama i sveki su trofac oko tih tema sveki nije dojima mm preko dana-da sacuva za po noci....ko da je u serpi mlijeko... eh ti mojih savjetnika, ni prakse ni teorije...jadna ja s njima...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.9.2011 22:18:40
palachinken
animagical, štreberko (ovo su i meni govorili pred kraj trudnoce), vjeruj mi da si sama sebi pola dojenja uspostavila s tom teorijskom pripremom Sad samo da bebač povuče, a hoće, jer ima urođen instikt za to.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.9.2011 22:23:29
animagical
IZVORNA PORUKA: palachinken
animagical, štreberko (ovo su i meni govorili pred kraj trudnoce), vjeruj mi da si sama sebi pola dojenja uspostavila s tom teorijskom pripremom Sad samo da bebač povuče, a hoće, jer ima urođen instikt za to.
imam jos jedan preduslov za dojenje,osim da povuce-jos samo da se bebac rodi rekoh li ja danas da ce me vratiti kuci? nisam stvari ni nosila...ma nije me ni pregledao...kaze da me ne rovi...kontam sto, da mi valjda ne ubrza porod...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.9.2011 22:41:03
Lejla Ka
Sanela.asja, kažu da kad nisi siguran da li su kontrakcije prave napraviš jedno toplo tuširanje koliko ti godi, pa ako se nakon toga umire nisu prave, a ako jesu onda se pojačaju.
Animagical ti si stvarno sve nabubala Moram prokomentarisati tvoj potpis. Mislim da ćeš uskoro vidjeti da je realnija verzija bila: Mama i tata ja sam spreman... a vi?
Skvo, ma vama to super ide, ne brini se za količine i za sate. Bebi je jednostavno lijepo na dojci. Tako najlakše procesira dnevne događaje i prilagođava se na život van stomaka. A što kažeš za vrijeme "oduzeto" od starijeg djeteta, to te potpuno razumijem. Ja sam bila skoro pala u očaj. Kad god me E nešto treba mali Batman visi na sisi. Ona se danas toga u opće ne sjeća. Proči će. Vrlo vjerovatno ti se od umora i stresa balansiranja između dvoje djece uspori i šteka refleks otpuštanja mlijeka. Probaj zagrijati dojke prije podoja. Kako su ti bradavice.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 10.9.2011 22:44:21
palachinken
IZVORNA PORUKA: palachinken
imam jos jedan preduslov za dojenje,osim da povuce-jos samo da se bebac rodi rekoh li ja danas da ce me vratiti kuci? nisam stvari ni nosila...ma nije me ni pregledao...kaze da me ne rovi...kontam sto, da mi valjda ne ubrza porod...
Doći će mali paša kad njemu bude ćejf, đaba ti sve visinske pripreme Sad si me inspirisala da napisem moju pricu o dojenju, pa sam se raznijezila i mlijeko mi je poteklo