|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1156 1157 [1158] 1159 1160   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
10.9.2011 19:12:55   
Gift

IZVORNA PORUKA: Hannica

IZVORNA PORUKA: Gift

pa da sam znala ranije, ne bih ga uzimala, al hajd eto jedan za savjet za ostale user posted image ...znaci da narucim ovu cijevcicu iz Adaxa...

Ako mozes nabaviti aspirator na usisivac uzmi njega,stvarno predobra stvar.Evo imas temu o njemu na RR-u,sve zene ga hvale http://www.ringeraja.ba/forum/m_173286/mpage_1/key_/tm.htm

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sto mi bona odmah ne rece kucni usisivac, ja cijelo vrijeme kontam usisvac=aspirator za bebin nos...joj provale..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image jos ja pitam mozel se prikljucit na nukov...ja glupeuser posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 28926
10.9.2011 19:33:59   
Silver
Hej zene mojeee!!!

Ja sam vam danas bila citav dan na igmanu na rostilju, bilo je predlijepo...i drustvo i hrama...samo me je sve zabolilo od sjedenja...

Vidim ima sedmica za cestitati user posted image user posted image user posted image  Drznicee user posted image  Nina Lana! user posted image  I mi smo danas 23 sedmicaa puna, pocinje 24 !!!user posted image

Sensia kutak je prepreprelijep!!!

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 28927
10.9.2011 19:37:21   
sanela.asja
sanela ja taman pocela rucakat sladoled i citam ovaj tvoj post,bas si ga slikovito opisala.

Eto vidis nisam skontala user posted image user posted image user posted image
Sory zbog sladoleda,ja bogami kad jedem i kad mi je ceif nista mi niko nemoze ogaditi user posted image user posted image
sta vam je oko tog aspiratora u apoteku i kupit to je super stvar za bebice da im slinke neodu na plucauser posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 28928
10.9.2011 19:38:10   
Nina_Lana
Hej zene mojeee!!!

Ja sam vam danas bila citav dan na igmanu na rostilju, bilo je predlijepo...i drustvo i hrama...samo me je sve zabolilo od sjedenja...

Vidim ima sedmica za cestitati user posted image user posted image user posted image Drznicee user posted image Nina Lana! user posted image I mi smo danas 23 sedmicaa puna, pocinje 24 !!!user posted image

Sensia kutak je prepreprelijep!!!

tek kad poludis, svi te ozbiljno shvate!

Silver blizu smo user posted image user posted image user posted image user posted image ...jedva cekam abd da predjemo u 30te :)

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 28929
10.9.2011 20:11:53   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: animagical

odoh i ja na rostiljanje,semiceuser posted image ako nocas rodimo, da znasda je od rostiljauser posted image zene, pozdravljam vasuser posted image ako se sta slucajno nakani, javim vam...

Pa ja, ti ode na roštilj, ne dođe da podržiš još jednu trudnicu u terminu pa da vas bude više
user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 28930
10.9.2011 20:18:34   
Silver

Silver blizu smo user posted image user posted image user posted image user posted image ...jedva cekam abd da predjemo u 30te :)

[/quote]

i ja jedva cekam aBd...danas su se vec javili rodjaci da ce nam kupiti AS na babine tj. prije nego bebi se rodi, mi da biramo user posted image  Bebi vec ima svoju nafaku!

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 28931
10.9.2011 20:18:51   
animagical
uh...pokvarila bih vam samo raspolozenje, kakva sam... koja je to bila, jel s rr?user posted image vrlo sam mahalasta...a dasam znala da ce biti neka moja sapatnica dosla bih valauser posted image da se raskukamo u duetuuser posted image pa vidi mi tickeruser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 28932
10.9.2011 20:24:17   
Skvo RR
Jedno mahanjeeeeeeeeeee.....user posted image

Ljubim vas sve..ja sam malo komica, ali dobro je....user posted image ...Jos ni
sam svjesna da sam proslu subotu rodila.user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 28933
10.9.2011 20:31:58   
Lejla Ka

uh...pokvarila bih vam samo raspolozenje, kakva sam... koja je to bila, jel s rr?user posted image vrlo sam mahalasta...a dasam znala da ce biti neka moja sapatnica dosla bih valauser posted image da se raskukamo u duetuuser posted image pa vidi mi tickeruser posted image

Nije sa RR, i baš si trebala doć, ova je trudnica bila sva pozitivna pa bi ti malo možda digla raspoloženje user posted image

A da je mladi gospodin čuo svu onu malu raju izvan pupe možda bi skonto da je vani bolje user posted image
Sve u svemu, puno je razloga za sačekat prirodni početak poroda i znak da je beba spremna za život vani, zato ne budi ne strpljiva.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 28934
10.9.2011 20:33:30   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Nije sa RR, i baš si trebala doć, ova je trudnica bila sva pozitivna pa bi ti malo možda digla raspoloženje user posted image

A da je mladi gospodin čuo svu onu malu raju izvan pupe možda bi skonto da je vani bolje user posted image
Sve u svemu, puno je razloga za sačekat prirodni početak poroda i znak da je beba spremna za život vani, zato ne budi ne strpljiva.

Podapisala bi ovo....

Animagicaluser posted image user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 28935
10.9.2011 20:42:02   
sanela.asja
Meni je stomak tako napet i tvrd,jedva sjedim,a sve me bolo danas uvodili grijanje tako da ni neznam da li imam kontrakcijeuser posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 28936
10.9.2011 20:52:46   
animagical
skvouser posted image kako je mali drug?
lejlauser posted image ma cekam ja prirodni pocetak, rekla sam da necu indukciju i doktoru, nego je ovo jako dugo ocekivana beba...pa ga bas jedva cekamo....ima da bude gnjave i mazenjauser posted image i da ga na ruke naucimouser posted image sta cu, nestrpljiva sam, priznajem...... jedva cekam svoga sincicauser posted image  
sanela, hoces me to preteci?user posted image nemoj mi to raditiuser posted image   zene, mene boluca stomak, ali nekako ko iglicama, nije tupi bol...sve se nadam-kontrakcije se zagrijavajuuser posted image doduse ne boli me uz krsta vec od kukova pa po stomaku...ma znacu da je to-to kad me obori s nogu od bolauser posted image jel tako?

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 28937
10.9.2011 21:00:01   
Skvo RR

skvouser posted image kako je mali drug?
lejlauser posted image ma cekam ja prirodni pocetak, rekla sam da necu indukciju i doktoru, nego je ovo jako dugo ocekivana beba...pa ga bas jedva cekamo....ima da bude gnjave i mazenjauser posted image i da ga na ruke naucimouser posted image sta cu, nestrpljiva sam, priznajem...... jedva cekam svoga sincicauser posted image  
sanela, hoces me to preteci? nemoj mi to raditiuser posted image   zene, mene boluca stomak, ali nekako ko iglicama, nije tupi bol...sve se nadam-kontrakcije se zagrijavajuuser posted image doduse ne boli me uz krsta vec od kukova pa po stomaku...ma znacu da je to-to kad me obori s nogu od bolauser posted image jel tako?

Eno ga paja..nesto mi je danas malo proslinio...nadam se da je prolazno....user posted image ...uglavnom je dobar...miran, kada je gladan grlat...user posted image

Neposredna veza do poruke: 28938
10.9.2011 21:06:03   
animagical
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Eno ga paja..nesto mi je danas malo proslinio...nadam se da je prolazno....user posted image ...uglavnom je dobar...miran, kada je gladan grlat...user posted image

znaci odlican user posted image user posted image i treba fino da javi da je gladanuser posted image   kako se hranite? tj ti njega, bezbeli...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 28939
10.9.2011 21:06:18   
minie
Vecer moje drage user posted image ,

Imam jedno pitanje. Da li mozda neka od vas zna kada naredne sedmice (koji dan) radi doktor Nedzad Nakas u Vojnoj bolnici onu standardnu smjenu, od 8 do 2 (ako sam dobro upratila rv)? Bas mi hitno treba taj podatak, cijeli dan sam zvala jucer, ali one petkom ugl setkaju po hodnicima i ne javljaju se na tel.

Btw, i ja sutra idem na Igman, i naravno bice rostiljuser posted image user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 28940
10.9.2011 21:11:33   
Skvo RR

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

znaci odlican user posted image user posted image i treba fino da javi da je gladanuser posted image   kako se hranite? tj ti njega, bezbeli...

Ja njega...user posted image user posted image user posted image user posted image   Uglavnom dojimo..satimauser posted image user posted image user posted image user posted image ..ali ukljucili smo i dvije, tri dohrane prehipp-a poslije dojenja..

Neposredna veza do poruke: 28941
10.9.2011 21:48:10   
animagical
sto dohrane, smanjujes time kolicinu svog mlijeka? mozda se pile umori dojeci,pomazes li mu kompresijama kad pridrijema na grudima? ima i onaj fazon, ako cesce doji tokom dva-tri sata stalno istu dojku nuditi, da povuce i ono masnije zadnje mlijeko.... ih mene, knjiskog crva, a dvaput vidjela kako se doji bebauser posted image user posted image hajd, mozda ti sta pomogne i ova teorija....

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 28942
10.9.2011 21:52:21   
Silver
ihh animagical sto je neko izucio onu Lejlinu knjigu o dojenju user posted image user posted image , ja sam dosad jednom detaljno citala, a par puta prelijetala, ili ciljano neke stvari! imam jos vremena!!! aBd

* 10.01.2012.g.*

Neposredna veza do poruke: 28943
10.9.2011 21:53:14   
Skvo RR

Radim kompresije..user posted image

I ja sam knjiski crvuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ....desi se tokom odredjenog perioda, da nemam kapi mlijeka....par sati...e, onda ga ja stavim tada opet na dojenje...i on vuce malo i onda krene uzasni plac i onda mu dam dohranu prehipp-a..obicno popije malkice oko 25-30 ml.

Neposredna veza do poruke: 28944
10.9.2011 21:55:36   
Skvo RR

sto dohrane, smanjujes time kolicinu svog mlijeka? mozda se pile umori dojeci,pomazes li mu kompresijama kad pridrijema na grudima? ima i onaj fazon, ako cesce doji tokom dva-tri sata stalno istu dojku nuditi, da povuce i ono masnije zadnje mlijeko.... ih mene, knjiskog crva, a dvaput vidjela kako se doji bebauser posted image user posted image hajd, mozda ti sta pomogne i ova teorija....

A ovo mu vise ne dam...patronazna mi je pokazala da ga diram po kraju vilice sa strane obraza....da ga potaknem na sisanje....fakat mi predugo traju podoji po sat vremena, nekad i sat i po...a Umica za to vrijeme belajise..juce mi je otvorila balkon i izasla sama..user posted image ..Uglavnom pokusavam sada "skratiti" mu podoj bar na 40 minuta.

Neposredna veza do poruke: 28945
10.9.2011 22:06:59   
animagical
pogotovo sto nema zive sanse da on sve to vrijeme aktivno sisa...pa pukao bi...a da stavis koju vrucu oblogu prije podoja, da lakse krene? joj ja naucila knjigu napamet...a sta cu, ko da imam drugog izbora...prakticara oko sebe nemam...mama i sveki su trofac oko tih temauser posted image sveki nije dojima mm preko dana-da sacuva za po noci....ko da je u serpi mlijeko... eh ti mojih savjetnika, ni prakse ni teorije...jadna ja s njima...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 28946
10.9.2011 22:18:40   
palachinken
animagical, štreberko (ovo su i meni govorili pred kraj trudnoce), vjeruj mi da si sama sebi pola dojenja uspostavila s tom teorijskom pripremom user posted image Sad samo da bebač povuče, a hoće, jer ima urođen instikt za to.user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 28947
10.9.2011 22:23:29   
animagical
IZVORNA PORUKA: palachinken

animagical, štreberko (ovo su i meni govorili pred kraj trudnoce), vjeruj mi da si sama sebi pola dojenja uspostavila s tom teorijskom pripremom user posted image Sad samo da bebač povuče, a hoće, jer ima urođen instikt za to.user posted image

user posted image imam jos jedan preduslov za dojenje,osim da povuce-jos samo da se bebac rodiuser posted image user posted image user posted image
rekoh li ja danas da ce me vratiti kuci?user posted image nisam stvari ni nosila...ma nije me ni pregledao...kaze da me ne rovi...kontam sto, da mi valjda ne ubrza porod...

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 28948
10.9.2011 22:41:03   
Lejla Ka
Sanela.asja, kažu da kad nisi siguran da li su kontrakcije prave napraviš jedno toplo tuširanje koliko ti godi, pa ako se nakon toga umire nisu prave, a ako jesu onda se pojačaju.

Animagical ti si stvarno sve nabubala user posted image Moram prokomentarisati tvoj potpis. Mislim da ćeš uskoro vidjeti da je realnija verzija bila: Mama i tata ja sam spreman... a vi? user posted image

Skvo, ma vama to super ide, ne brini se za količine i za sate. Bebi je jednostavno lijepo na dojci. Tako najlakše procesira dnevne događaje i prilagođava se na život van stomaka. A što kažeš za vrijeme "oduzeto" od starijeg djeteta, to te potpuno razumijem. Ja sam bila skoro pala u očaj. Kad god me E nešto treba mali Batman visi na sisi. Ona se danas toga u opće ne sjeća. Proči će.
Vrlo vjerovatno ti se od umora i stresa balansiranja između dvoje djece uspori i šteka refleks otpuštanja mlijeka. Probaj zagrijati dojke prije podoja. Kako su ti bradavice.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 28949
10.9.2011 22:44:21   
palachinken

IZVORNA PORUKA: palachinken

user posted image imam jos jedan preduslov za dojenje,osim da povuce-jos samo da se bebac rodiuser posted image user posted image user posted image
rekoh li ja danas da ce me vratiti kuci?user posted image nisam stvari ni nosila...ma nije me ni pregledao...kaze da me ne rovi...kontam sto, da mi valjda ne ubrza porod...

Doći će mali paša kad njemu bude ćejf, đaba ti sve visinske pripreme user posted image Sad si me inspirisala da napisem moju pricu o dojenju, pa sam se raznijezila i mlijeko mi je poteklouser posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 28950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1156 1157 [1158] 1159 1160   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1156 1157 [1158] 1159 1160   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

vlazne maramice
Daliyah92

Je li uredu koristiti jeftinije vlazne maramice za bebu? Recimo one od 2-3KM?

DA (84%)

NE (16%)

Broj svih glasova: 221

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *