Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 11:36:30
Vodolija83
I da....jos jedna slucajnost.Kad sam se posla registrovati na RR,htjela staviti nick Pahuljica,jer mi je taj skoro svugdje gdje sam reg.i na igricama koje sam nekad igrala i sve... al vidim neko me preduhtrio
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 11:58:10
Hannica
Dobro jutro. Ja ustala prije pola sata,sinoc se bas umorila,ja i mm cistili spajz,bacali neke stvari,rastavljali stari plakar iz hodnika,bas se umorila,noge mi otekle ko buhtlice,i na kraju Hana nije htjela da zaspi do 3 pa sam nju morala zabavljati. Ne znam sta da radim s njom,nadam se da ce malo promjeniti ovaj ritam spavanja kad bebe dodju inace me postporodjajna depresija nece zaobici. Joj ja jedva cekam da krenem nabavljat ove krupne stvari za bebe,sve smo izabrali,nasli ali jos nista nismo kuci dovezli,kolica cemo uzeti tek kad se rode bebe,AS cekamo iz Njemacke da stignu,odlucili smo se maxi cosi cabrio fix,krevetic smo nasli ali i na nega moramo cekati.... Ne znam sta je ovo niko se ne javlja da ce kupit nesto od ovih velikih stvari,sve mi moramo. Izgleda kriza sviju uhvatila. Sad trebam donijeti Haninu malu robicu s lagera pa da vidim sta ima a sta trebam kupiti. Ja sanjala da sam se porodila,i bas mi je bio cudan san...beba A je imala dva zuba a bebu B nisam mogla da nadjem odmah,i kad sam je nasla nisam bila sigurna da je moja.... Svasta....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 11:58:52
Vodolija83
mala75,ja uzimam 2 navece pred spavanje i pijem ih.Posto na uputstvu pise da se piju samo do 3.mjeseca,a ja pila sve do sadasnje kontrole(a sad sam u 8.) pitala sam dr.i rekla mu da nisam nikad stavljala vaginalno,kaze on da slobodno nastavim piti,pa eto jos 2 sedmice i gotovo sa utrogestanom aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 12:01:58
Selminja
Hej vas dvije s istim terminima i ja sam vam po profesiji kolegica, i bježim vam s terminom par dana i vodolija sam ali hvala Bogu ne pijem nikakave tablete Pahuljica i ja se mozda sretnemo gore. A za lijenu stolicu, meni najbolje pomaze kompot od šljiva i jabuka, na kraju se ispostavilo da se nadajem novca za te preparate, a kompot dzabni a najbolji
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 12:05:13
Silver
hannice...ah kud mi nismo rodbina...ja uzivam da idem na babine i nikad mi nije zao da se potrosim za bebe!!! Ja to vec radim profesionalno bar mjesec i po prije krenem prikupljati poklone koje cu nositi...
kod mene su se moji ponudili za krevetac, a djever i jetrva za AS, ormaric i kolica cemo mi aBd, a robice ce nesto iz inostranstva doci ali ja sebi nedam taj cejf uskratiti da ja obucem mog bebana po svom cejfu!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 12:10:51
Vodolija83
Drago mi je Selminja Jos i vodolija,e pa stvarno... Ma ti i Pahuljica cete se sigurno gore sresti,pa makar na onim krajnjim pregledima ...I ja sam uzimala kompot,samo sam malo lijena da ga kuham,al pomaze. Silver,i kod tebe ce znaci biti dosta poklona od porodice i rodbine.Kod nas isto,i to mi je spas Sto se tice robice,uzimala sam i ja,a i dobila dosta.Npr.zaovica mi je donijela i kompletic za iznosenje iz bolnice.Ja sam zamisljala drugacije,al da ne bih patila malenu mrvicu cim se rodi sa svojim idejama oko stajlinga,mislim da ce mu ovo bolje odgovarati i biti puno komotnije...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 12:12:17
pahuljica_25
IZVORNA PORUKA: Selminja
Hej vas dvije s istim terminima i ja sam vam po profesiji kolegica, i bježim vam s terminom par dana i vodolija sam ali hvala Bogu ne pijem nikakave tablete Pahuljica i ja se mozda sretnemo gore. A za lijenu stolicu, meni najbolje pomaze kompot od šljiva i jabuka, na kraju se ispostavilo da se nadajem novca za te preparate, a kompot dzabni a najbolji
E ako si i ti kolegica onda tebe bar moram znati,valjda, Tuzla nije tako velika
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 12:13:06
Silver
Mada smo ja i mm vec isplanirali da sami pokrijemo sve troskove oko bebe...ali eto opet dobro dodje, a i rano je jos imam bar jos tri mjeseca da se jos neko ponudi nesto da kupi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 12:14:56
Vodolija83
Hannice,danas malo odmaraj svoje buhtlice ... A to oko snova...mi trudnice svasta sanjamo...kad bih vam ja pricala svoje snove,padale bi ste od smijeha.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 12:18:28
Hannica
I nama su svi nesto nudili u prvoj trudnoci,sad niko nista. Hvala Bogu pa ne ovisimo ni o kome,a mozda je i rano,samo mi pozurili da kupimo sve. Samo da se meni moje bebice rode zive i zdrave nista njima nece faliti,ja se malkice salim,vidim ti nabrajas ko je sta kupio zato mi je i na um palo da smo mi sve sami. I ne treba nam mnogo toga,za djevojcicu skoro nista ne moram kupiti,jos nisam razdjelila Haninu robicu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 12:24:19
Hannica
IZVORNA PORUKA: Vodolija83
Hannice,danas malo odmaraj svoje buhtlice ... A to oko snova...mi trudnice svasta sanjamo...kad bih vam ja pricala svoje snove,padale bi ste od smijeha.
Ma kakvo odmaranje,dok smo mi radili Hana se zabavljala s keksom i kokicama,trebat ce mi tri sata da usisam kkoliko je toga namrvila. Idem se odmah baciti u akciju,a poslije cu mozda malo odmarati kad mi dodje muzek kuci. Ja inace ne sanjam previse,bar se ne sjecam,a sinoc.... I sestru sam sanjala,njoj termin za porod bio 7.9. a jos nije rodila,drugo joj djete...valjda puno mislim na nju + preumorna bila pa su snovi bili boze sacuvaj.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 12:25:08
Silver
IZVORNA PORUKA: Hannica
I nama su svi nesto nudili u prvoj trudnoci,sad niko nista. Hvala Bogu pa ne ovisimo ni o kome,a mozda je i rano,samo mi pozurili da kupimo sve. Samo da se meni moje bebice rode zive i zdrave nista njima nece faliti,ja se malkice salim,vidim ti nabrajas ko je sta kupio zato mi je i na um palo da smo mi sve sami. I ne treba nam mnogo toga,za djevojcicu skoro nista ne moram kupiti,jos nisam razdjelila Haninu robicu.
ma ni nama nije niko nista jos kupio samo su se ljudi nuddili...mogu se predomisliti a iskreno malo mi je i bezze, jer ja sam zapikala neke stvari vec, ovo mi je prvo dijete, jedva ga cekamo aBd, i onda nebih nekoga da dovodim u nezgodnu situaciju, da kupuje stvari koje ja sam birala, mozda ljudima budu preskupe, i sl. bolje je i ako misle da daju pare...znacemo ih mi potrositi... ja nemam nikakve djecije robice, niti imam od koga posuditi neke stvari, svi blizi imaju svoje male bebe...ali zato mama sad stedi ... koliko umije...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 12:33:27
Vodolija83
Silver,najbolje kad ti se ponudi bliza porodica,sto je kod mene slucaj.Onda sve fino sami izaberete i kazete:"Mi izabrali" Ja vas sad sve pozdravljam i Idem se lagano spremati,pa na rostilj...mmmmm... Pisem veceras Ionako me bilo dosta (prava sam vodolija )
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 12:40:22
Hannica
IZVORNA PORUKA: Silver
IZVORNA PORUKA: Hannica
ma ni nama nije niko nista jos kupio samo su se ljudi nuddili...mogu se predomisliti a iskreno malo mi je i bezze, jer ja sam zapikala neke stvari vec, ovo mi je prvo dijete, jedva ga cekamo aBd, i onda nebih nekoga da dovodim u nezgodnu situaciju, da kupuje stvari koje ja sam birala, mozda ljudima budu preskupe, i sl. bolje je i ako misle da daju pare...znacemo ih mi potrositi... ja nemam nikakve djecije robice, niti imam od koga posuditi neke stvari, svi blizi imaju svoje male bebe...ali zato mama sad stedi ... koliko umije...
Eh...ja mislim da i nas ovo zeza,mi uzmemo ono sto nam se svidja,a vecini je to malo skupo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 13:06:19
drznica
Ja sam se malo uspavala, apaurin je cudo hehe...spavala do 11h. Evo sad cu staviti sliku krevetica koji mi se jako sviđa. To je onaj krevetic sto sam vam vec pisala da ima u Cileku. Sa laticama i dijelom za presvlacenje, latice ispod krevetica i kad beba poraste skida se sve, a dobijete veliki krevet za dijetedo 6-7 godina. Cijena u Cileku je bila 900KM a u FISU 280KM. MA SUPER JEFTINO. Moram sad slikat ove neke stvarcice sto smo kupili pa cu stavit. A kako ono ide stavljanje slika ??? hahahah
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 13:09:39
Silver
stavi staviiii....meni se svidio onaj krevetic panda u adax-u, 140x70 dimenzije, ali bi voljela vidjeti jos krevetica...napisi koje su mu dimenzije ako znas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 13:15:59
drznica
Eh to je krevetic, a sad dok uslikam stvarcice, stavicu... Ovaj krevetac ima u ovoj boji i zelenoj. Meni je super praktican pa sad...ne znam kome sta odgovara. Silver, dimenzije su...hmmm znam da je duzina sa laticama ovim pored 164cm a širina cini mi se 80 kako mm rece.