Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 13:16:48
Sensia
Gift ma tebi svaka cast ti si to bas stoicki izgurala sve......sjetim se da smo u 2 dana na temi iscekivanje ugledale , za muku i kiselinu ne brini i mene sad ubi, ako ne bude kosa do pola ledja nek se dobro drzi koliko ovo mene pati. juce sam samo rucala kuhanu rizu i krompir sa kasikicom pavlake i opet me kiselina zadavila......a o boluckanju da ne pricam, stano nesto te dole nisko ko da beba caprka , juce su me prepone bolile i dok nisam legla nije me proslo.....
Eto tebe ako Bog da u 9. za koji dan i onda nek bolucka sta hoce dokle je sobica nisi nam je uslikala?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 13:17:39
pahuljica_25
Drage moje,vi koje nosite dječake imate li već odabrano ime?Vidim kod star je Muhamed,baš lijepo ime. Mi još nismo 100 % ali pravo nam se sviđa Daris i Eman,pa jedno od tih će biti aBd...hajde da čujem vaše odabire......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 13:19:50
bebix
IZVORNA PORUKA: star
IZVORNA PORUKA: bebix
E drage moje ja upravo sa komisije, idem u nedjelju da legnem u bolnicu, u ponedjeljak sam na rasporedu za carski aBd eto nekako ja privodim kraju ako se nesto ne desi u medjuvremenu Animagical cestitam i brz oporavak ti zelim od
Ostale nisam jos citala neznam ima li sta novo
nek bude sa srecom bebix...akoBogda da sto lakse sve prodje.. I Semica i Sanela.asja su sa svojim bebacama..to je novo..
Hvala i ja tebi zelim sve najjj vidim da je i kod tebe masala krupna beba, ja jedva cekam nepodnosim vise iscekivanje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 13:24:02
Vodolija83
Ma Gift, to ce bebe imati opasnu frizuricu.Mene je kiselina pocela zezati prije neke 3 sedmice,i ja ocekujem frizuricu jer ju je mm imao samo takvu,al ja nisam...pa vidjecemo,a sve nesto mislim da ce na njega liciti. A Bebix,tebi se bas priblizilo.Sretno u pon,aBd ! Eto tebi ubrzo Pahuljice,mi smo se odluculi za Ajdin cim smo saznali da je djecak i definitivno tako ostaje. Mm nije ljubitelj nekih modernih imena,a ja nisam onih precestih,tako da nam je Ajdin nekako lijepo,nije cesto i ima fino znacenje (tur.sjajan,svijetao)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 13:32:55
star
mm i ja se lako dogovorili da bude Muhamed..ne volimo ni mi nova imena moderna puno....a to je bila zelja mm..pa ako bude braco da on da ime a curici ja..i eto tako ispalo da bude ...lijepo ime nam je i Enar ali tako se zove sin moje zaove...Emana ima puno...ali Enar mi je bas lijepo..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 13:41:04
star
ime Eman me posjeca na sina moje prijateljice i odmah se raznjezim..on je preslatka bebica...miran i umiljat...Pahuljice glasam za Emana!
a Ajdin sam htjela dati ime bratu..on se rodio kad sam ja imala 5 godina..pa sam se, tako kaze mama, dvoumila izmedju Nermin i Ajdin...i eto odlucila za Nermin jer je slicno mom (Nejra)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 13:51:15
Bebica11
Zelenooka, posto smo imale slicne probleme, znam koji je strah poslije par pobacaja i ti vec nazalost od pocetka spadas u rizicnu skupinu poput mene. Ja ne bih te bolove prepustala slucaju vec PRAVAC doktoru, da vidi jel beba na mjestu i napomeni to sto si imala od slucajeva(ako si promijenila doktora) i vjerovatno ce ti dati neke preparate s progesteronom za ocuvanje trudnoce.
Niposto nemoj: da dizes tesko, da se istezes, da dok imas bolove u stomaku imas odnose, da se naglo trzas, DA SE SEKIRAS, da pijes kahvu(povecava rizik spontanog do 40%), izbjegavaj ananas, zacinjenu hranu, proizvode s kofeinom, usisavanje, peglanje, izlaganje velikoj toploti ili pari, i sl. I ODMARAJ DOSTA....
folacin OBAVEZNO na svoju ruku prije dr, samo otidji u apoteku da ti preporuce neki proizvod, ja sam bila 5mg...tako da ce i tebi dr propisati malo jaci preparat sigurno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 13:53:56
pahuljica_25
Ajdin je prelijepo ime,imam rođaka Ajdina,hajjirli momak A jooooj,sad ste me zbunile,mm i ja smo više za Daris,ima lijepo značenje a i nema ga u našem okruženju....uhhhh izgleda da će biti odluka teška
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 13:58:50
Sensia
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Zelenooka, posto smo imale slicne probleme, znam koji je strah poslije par pobacaja i ti vec nazalost od pocetka spadas u rizicnu skupinu poput mene. Ja ne bih te bolove prepustala slucaju vec PRAVAC doktoru, da vidi jel beba na mjestu i napomeni to sto si imala od slucajeva(ako si promijenila doktora) i vjerovatno ce ti dati neke preparate s progesteronom za ocuvanje trudnoce.
Niposto nemoj: da dizes tesko, da se istezes, da dok imas bolove u stomaku imas odnose, da se naglo trzas, DA SE SEKIRAS, da pijes kahvu(povecava rizik spontanog do 40%), izbjegavaj ananas, zacinjenu hranu, proizvode s kofeinom, usisavanje, peglanje, izlaganje velikoj toploti ili pari, i sl. I ODMARAJ DOSTA....
folacin OBAVEZNO na svoju ruku prije dr, samo otidji u apoteku da ti preporuce neki proizvod, ja sam bila 5mg...tako da ce i tebi dr propisati malo jaci preparat sigurno
i najbitnije-OPUSTI SE mada nije lahko
Meni se cini da je djevojka u nepunoj 4 sedmici trudnoce tako da se jos uvijek nema sta vidjeti, mislim da je prerano za dr
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 13:58:55
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Vodolija83
Ma Gift, to ce bebe imati opasnu frizuricu.Mene je kiselina pocela zezati prije neke 3 sedmice,i ja ocekujem frizuricu jer ju je mm imao samo takvu,al ja nisam...pa vidjecemo,a sve nesto mislim da ce na njega liciti. A Bebix,tebi se bas priblizilo.Sretno u pon,aBd ! Eto tebi ubrzo Pahuljice,mi smo se odluculi za Ajdin cim smo saznali da je djecak i definitivno tako ostaje. Mm nije ljubitelj nekih modernih imena,a ja nisam onih precestih,tako da nam je Ajdin nekako lijepo,nije cesto i ima fino znacenje (tur.sjajan,svijetao)
a ja vam nisma imala ni mucnine ni zgaravice, kiseline a moja N ima opet frizuricu :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 13:59:16
star
IZVORNA PORUKA: pahuljica_25
Ajdin je prelijepo ime,imam rođaka Ajdina,hajjirli momak A jooooj,sad ste me zbunile,mm i ja smo više za Daris,ima lijepo značenje a i nema ga u našem okruženju....uhhhh izgleda da će biti odluka teška
Pahuljice mila, sve ti je to individualna stvar...meni se jako svidja ime koje cemo dati..ali vjeruj da 70% ljudi kojima kazem ime zacude se i onako kiseo izraz na licu naprave sto je meni grrrrrrr kao sto ne damo neko novo modernije ime...a meni se bas svidja ime Muhamed, Bakir...i sl...a dolazim iz komunisticke porodice...bitno je da se vama svidja...to ce biti vase pile
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:02:03
Vodolija83
Star,mojoj mami je bas bilo drago kad smo joj rekli da smo se odlucili za Ajdin,jer mi je tad rekla da je moja sestra bila djecak,zvala bi se Ajdin Al eto,zove se Amila i ja sam joj dala ima,mladja od mene 9 god.a sad prava cura. A Pahuljice,to je ipak vasa odluka.Nemoj da niko utice na to,ovo su samo nasa misljenja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:03:40
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Sensia
i najbitnije-OPUSTI SE mada nije lahko
Meni se cini da je djevojka u nepunoj 4 sedmici trudnoce tako da se jos uvijek nema sta vidjeti, mislim da je prerano za dr
vec smo jedna drugoj pisale na temi da li je trudna i sl...i posto joj kasni vec duze vrijeme moglo bi se vidjeti
u tim malo problematicnim slucajevima je bitno da je za pocetak na svom mjestu i da dobije progesteronske preparate
MENI SE VIDJELO 5.dan nakon izostanka menge!!!
Ne govorim ovo zeni dzaba, izgubila je 2 bebe i nije jednostavno kao u trudnica kod kojih je sve ok.Mi smo malo vise uplasene i trebamo veci OPREZ
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:04:21
star
Star,mojoj mami je bas bilo drago kad smo joj rekli da smo se odlucili za Ajdin,jer mi je tad rekla da je moja sestra bila djecak,zvala bi se Ajdin Al eto,zove se Amila i ja sam joj dala ima,mladja od mene 9 god.a sad prava cura. A Pahuljice,to je ipak vasa odluka.Nemoj da niko utice na to,ovo su samo nasa misljenja
e bas mi je drago sto ce biti Ajdin...kad nije bilo sudjeno mom braci i tvojoj seki nek bude tvom bebanu aBd hairli
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:05:19
star
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
a ja vam nisma imala ni mucnine ni zgaravice, kiseline a moja N ima opet frizuricu :)
ja sam protiv zgaravice i kiseline cuclala RUPURUT tablete..i odlicne su...dr. mi preporucio
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:07:56
Bebica11
e bas mi je drago sto ce biti Ajdin...kad nije bilo sudjeno mom braci i tvojoj seki nek bude tvom bebanu aBd hairli
star boli te briga sta ko misli, ni ja ne volim kratka imena od 3 slova , a pogotovo sto se sve vise ide na zvucnost a ne na znacenje iako imena imaju ITEKAKVE VEZE sa znacenjem imena
npr rijetko cete vidjeti nekog Muhameda da je probisvijet, da je naopak i sl. I Poslanik saws nam je skretao paznju da se daju imena lijepog znacenja i mijenjao je imena iz ruznog znacenja u lijepo.
Muhamed je predivno ime, moja drugarica ima preslatkog sina Muhameda, samo sto ces morati malo da pazis jer se takva djeca moraju malo pazljivije ruziti, kaznjavati i sl. koja nose to ime, zbog njegovog znacenja a i samog imena
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:11:54
star
star boli te briga sta ko misli, ni ja ne volim kratka imena od 3 slova , a pogotovo sto se sve vise ide na zvucnost a ne na znacenje iako imena imaju ITEKAKVE VEZE sa znacenjem imena
npr rijetko cete vidjeti nekog Muhameda da je probisvijet, da je naopak i sl. I Poslanik saws nam je skretao paznju da se daju imena lijepog znacenja i mijenjao je imena iz ruznog znacenja u lijepo.
Muhamed je predivno ime, moja drugarica ima preslatkog sina Muhameda, samo sto ces morati malo da pazis jer se takva djeca moraju malo pazljivije ruziti, kaznjavati i sl. koja nose to ime, zbog njegovog znacenja a i samog imena
znam Bebice...rekla mi je to i mama..kaze jako je to ime i "tesko" za nositi al ja znam da ce on svojoj mami i taji biti aBd ponos i dika...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:13:24
mama21e
Drage moje, kad ste vi otisle prvi put na pregled zbog trudnoce, poslije koliko? Meni govore da odem tek poslije mjesec, pa mi se to nekako cini kasno, a mozda i nije...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:13:47
vila_7
jel se ikom na kraju javi gerberka?
zelenooka...samo ti otidji kod dr.nema veze i ako se ne bude nista vidjelo,bar da ti propise (vjerovatno hoce) utrogestan ili nesto sl. Jer sam i ja nakon spontanog u 2.trudnoci odmha imala pojake bolove u ledjima i otisla pa mi je dao te tablete za svaki slucaj.