|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1187 1188 [1189] 1190 1191   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
15.9.2011 12:02:48   
star
IZVORNA PORUKA: Vodolija83

Hvala star,a ipak sam se narucila u ambulantu danas u 17:20 nek mi pogledaju grlo,sto je sigurno,sigurno...
Ti si nam sad prava XXL-ica,ubrzo cemo da pratimo prenos uzivo.Drago mi je da je sve uredu i da ce ici prirodno.Jos malooooo user posted image Sretno !

nek si se ti narucila...pogotovo ako si ranije imala problema sa anginom i sl..a bice aBd sve dobro...sve su mamice heroji veliki user posted image koliki mi je pupo ja vam dodjem kao XXXL trudnica user posted image user posted image user posted image imam dosta plodne vode a i beba krupna pa ko god me vidi pita jesu li to dvojke? samo pupo narastao user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 29701
15.9.2011 12:03:38   
Silver
Masallah trudnjacaaa user posted image  Samo sto Sensia ima dva puta u oktobru! user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 29702
15.9.2011 12:04:50   
star
IZVORNA PORUKA: Silver

Masallah trudnjacaaa user posted image  Samo sto Sensia ima dva puta u oktobru! user posted image

to ona za svaki slucaj ako ne upali prvi ima drugi termin user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 29703
15.9.2011 12:08:20   
sweet BaBy
user posted image user posted image a mi Sonjauser posted image user posted image

#A&A# Srece moje.

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 29704
15.9.2011 12:08:32   
Sensia
IZVORNA PORUKA: star

to ona za svaki slucaj ako ne upali prvi ima drugi termin user posted image user posted image user posted image user posted image

Hehehe imam ja jos jedan datum u rukavu, svaki put kad odem hvala Bogu bebi bude naprednija i napise mi drugi termin user posted image user posted image user posted image  
Ma ko da gledam ne gine mi novembar, Ich bin zabetonirana user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu star)
Neposredna veza do poruke: 29705
15.9.2011 12:11:25   
zelenooka86
nasla sam ovu temu i pomislila da bi mogle da mi date par saveta posta sam nova trudnica ovde i bas nista neznamuser posted image tek nedavno sam saznala da sam u drugom stanju nekih nepunih 4 nedelje,zelela bi da znam do koje nedelje je najrizicnija trudnoca od pobacaja,sta ne bi smela da radim...

tako mi za srecu malo treba....

(odgovor članu star)
Neposredna veza do poruke: 29706
15.9.2011 12:11:51   
star
IZVORNA PORUKA: Sensia

IZVORNA PORUKA: star

Hehehe imam ja jos jedan datum u rukavu, svaki put kad odem hvala Bogu bebi bude naprednija i napise mi drugi termin user posted image user posted image user posted image  
Ma ko da gledam ne gine mi novembar, Ich bin zabetonirana user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

isti slucaj samnom...meni termin po ZM 28.09., na jednom uz mi napisao 14.09. jer je beba mashalla napredna, slijedeci uz termin 05.09., ja presisala oba ta termina user posted image user posted image user posted image prekjucer na uz mi stavio termin 17.09....pa eto ako ne bude ni ovaj ne gine mi kraj mjeseca user posted image user posted image user posted image user posted image ma bitno je da bebe napreduju...nekad mora izaci..

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 29707
15.9.2011 12:14:41   
pahuljica_25
Moj termin je insAllah po ZM 08.11 ali isto svaki put na UZ bebi je napredniji sedmicu-dvije tako da neznam da li se to "pika" za pomicanje termina?Ako da onda bih ja mogla i u oktobar  aBd,još mi je beba niskouser posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 29708
15.9.2011 12:22:55   
Silver
IZVORNA PORUKA: zelenooka86

nasla sam ovu temu i pomislila da bi mogle da mi date par saveta posta sam nova trudnica ovde i bas nista neznamuser posted image tek nedavno sam saznala da sam u drugom stanju nekih nepunih 4 nedelje,zelela bi da znam do koje nedelje je najrizicnija trudnoca od pobacaja,sta ne bi smela da radim...

Cestitam draga... neznam da li si imala iskustava sa spontanim pobacajima prije? Da li spadas u neku rizicnu grupu?
Ali preporucujem da se opustis, pijes folnu redovno, odes sto prije na kontrolu kod dr. bar u 6-toj sedmici! Do tad moguce je da te ponekad zaboli kao u pms-u, to je do odredjene granice normalno, ali ako bi jako bolilo odi i prije kod dr.

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu zelenooka86)
Neposredna veza do poruke: 29709
15.9.2011 12:23:12   
sweet BaBy

IZVORNA PORUKA: zelenooka86

Dobro nam dosla draga. Zelim ti sretnih i uspjesnih user posted image prva 3.mjreseca su rizicna, iako se treba cuvati tokom cijele trudnoce. Ali bitno je da ne radis fizicki teske poslove i da, kad god imas priliku, odmoris dok ti se organizam ne navikne na novo, prelijepo stanje.user posted image

#A&A# Srece moje.

Neposredna veza do poruke: 29710
15.9.2011 12:26:14   
Vodolija83
Moj termin po Z.M. 08.11. aBd,po UZV 03.11.,al postoji jos termina,ako mi skinu serklaz pri ulasku u 9.mozda i moj user posted image dodje u oktobru,al posto sam na gynipralu i utrogestanu mozda i predje termin po Z.M. Vidjecemo aBd ! 

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 29711
15.9.2011 12:32:13   
zelenooka86
znas kako svremena na vreme me zaboli stomak ko da cu dobiti ali nisu konstantni bolovi,neki kazu da su imali malo braon krvi ali ja nisam imala nista...imala sam jedan rani pobacaj ali je sve samo izaslo nisam imala potrebu ni za keretazu ni za lekove doktori kazu kao da nista nije ni bilo ali u tom periodu nisam ocekivala trudnocu pa sam i pila, isla cesto u solarijum pa mislim da je to izazvalo... a sada sam planirala i nisam isla u solarijum i vodila racuna,samo me malko plase ti bolovi al eto ako kazete da ako su umereni onda je ok...da li tu folnu kiselinu mogu sad poceti da pijem na svoju ruku?koliko puta na dan i kada pre ili posle jele?uf kako sam vas ja sad udavilauser posted image zelim da uspem u ovome i zato me sve jako interesuje...

tako mi za srecu malo treba....

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 29712
15.9.2011 12:40:43   
KupusLivada
Hej zelenooka, nemoj da se brineš. Prije nego ti 100 puta odgovorimo na sto pitanja, prelistaj malo forum (dio trudnoća) i vidjećeš da ima posebna tema za svako od tvojih pitanja... šta god te brine ili boli, ovdje nisi sama user posted image folnu kiselinu smiješ i trebaš početi, za dozu slobodno pitaj farmaceutaicu :P sve ostalo nemoj na svoju ruku i zakazi termin kod dr sto prije ... dobrodošla i sretno user posted image

Neposredna veza do poruke: 29713
15.9.2011 12:42:18   
Silver
Zelenooka, pocni piti folacin, mozes i na svoju ruku, neznam koje proizvode tj. pod kojim nazivom u srbiji koriste ali trazi u apotesi folnu kiselinu u tabletama i oni ce ti ponuditi neke! ona se pije jednom dnevno, mala tabletica, nista strasno a jaaaaako vazno i korisno za bebu, narocito u prvom tromesecju, a pogotovo u prvim sedmicama! Jednostavno pripazi na sebe, nemoj piti i solariju definitivno nije zdrav, zbog tog ranog pobacaja, nemoj nista ni sad tesko fizicki raditi...i misli pozitivno...stres je najveci neprijatelj!!!  user posted image

* 10.01.2012.g.*

Neposredna veza do poruke: 29714
15.9.2011 12:42:27   
KupusLivada
btw, je li neko postavio negdje da je radiosarajevo objavio članak o MRSI?

http://radiosarajevo.ba/novost/62933/povecan-broj-zarazenih-pacijenata-od-mrsa

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 29715
15.9.2011 12:44:05   
Silver
citala sam da je nasa VIsnja dala izjavu o tome! user posted image  

* 10.01.2012.g.*

Neposredna veza do poruke: 29716
15.9.2011 12:45:12   
babilon
IZVORNA PORUKA: mama21e

babilon bas si mi olaksala hvala ti. Evo sad su se bolovi smirili hvala Bogu. Tek sam jucer preko testa saznala da sam trudna tako da jos nisam otisla doktoru. Hvala ti na lijepim zeljama user posted image U kojem si ti mjesecu trudnoce? :)

Bebica11 hvala ti user posted image nadam se da bol nece potrajati dugo...

Svim mamama koje su se porodile danas cestitam od srce, svaka vam cast odradile ste veliki posao, sretno i uzivajte sa tim malim stvorenjima user posted image user posted image

Samo uzivaj, nista se ne sikiraj, sve je to normalno... Ja sam predkraj vec hahaha, evo mep anika uhvati kad sam vidjela ad sam po spisku 3. na redu ahhahaha.... OJ!

star sretno zeno ;d kod tebe to fino, laganini vec krenulo...  jesi ti sve spremila? sobica? krevet? torbu? :))))))))

hajde bona vodolijo i ti s nama u oktobru ;D ;D ;D

zelenooka dobro dosla ;) samo polako, bez sikirajcije, bolovi kao da ces dobiti su skroz normalni u pocetku, samo se ne sikiraj to je najbitnije, uzivaj u sreci sto si trudna ;) bice to sve ok aBD!

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 29717
15.9.2011 12:47:25   
Gift
hi zenice, sta vi radite, kako ste...meni konstantno neka mucnina haman ce bebi imat gustu kosu user posted image user posted image user posted image a sinoc me ufatili bolovi u stomaku i ledima, doduse nisu bili jaki, a tek iduce sedmice idem na kontrolu...

Nove user posted image dobro nam dosleuser posted image user posted image
Pahuljice, Selminja jestel krenule na vjezbice u DZ kakva s iskustva, ja se eto ipak nisam usudila...

e da vidim slijedece na spisku su Bebix i Star, jelde..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

Neposredna veza do poruke: 29718
15.9.2011 12:58:14   
Vodolija83
Babilon,nek bebi priceka jos malo da sve fino spremimo,a i da mamito sebi sta kupi,al nikad se ne zna.Vidjecemo sta Divi kaze na kontroli ubrzo aBd user posted image
Svoje stvarcice za bolnicu sam ostavila za kraj,al izgleda da cu ja sve fino spakovati polovinom oktobra,ako zatreba nek sve bude spremno...
Stalno mi je u glavi da cu nesto zaboraviti...
zelenooka86 dobrodosla user posted image Kao sto su ti vec rekle nase user posted image ,najbitnije ti je cuvanje prva 3 mjeseca,al i kasnije se nemoj previse opustati.Redovno na kontrole, odaberi dobrog gin.i bice sve ok.

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 29719
15.9.2011 13:03:20   
bebix
E drage mojeuser posted image  ja upravo sa komisije, idem u nedjelju da legnem u bolnicu, u ponedjeljak sam na rasporedu za carski aBd eto nekako ja privodim kraju user posted image  ako se nesto ne desi u medjuvremenu
Animagical cestitam i brz oporavak ti zelim oduser posted image
Ostale nisam jos citala neznam ima li sta novouser posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 29720
15.9.2011 13:04:40   
pahuljica_25
IZVORNA PORUKA: Gift

hi zenice, sta vi radite, kako ste...meni konstantno neka mucnina haman ce bebi imat gustu kosu user posted image user posted image user posted image a sinoc me ufatili bolovi u stomaku i ledima, doduse nisu bili jaki, a tek iduce sedmice idem na kontrolu...

Nove user posted image dobro nam dosleuser posted image user posted image
Pahuljice, Selminja jestel krenule na vjezbice u DZ kakva s iskustva, ja se eto ipak nisam usudila...

e da vidim slijedece na spisku su Bebix i Star, jelde..

Gift valjda je normalno da nas sad pomalo sve bolucka,i kod mene je tako,još ja ležim,moram strogo mirovati pa samo osluškujemuser posted image Što se tiče vježbica,nažalost i meni su zabranjene,bebi je nisko,ali Selminja ide pa će nam onba reći kako je....

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 29721
15.9.2011 13:07:36   
star
IZVORNA PORUKA: babilon

IZVORNA PORUKA: mama21e

babilon bas si mi olaksala hvala ti. Evo sad su se bolovi smirili hvala Bogu. Tek sam jucer preko testa saznala da sam trudna tako da jos nisam otisla doktoru. Hvala ti na lijepim zeljama user posted image U kojem si ti mjesecu trudnoce? :)

Bebica11 hvala ti user posted image nadam se da bol nece potrajati dugo...

Svim mamama koje su se porodile danas cestitam od srce, svaka vam cast odradile ste veliki posao, sretno i uzivajte sa tim malim stvorenjima user posted image user posted image

Samo uzivaj, nista se ne sikiraj, sve je to normalno... Ja sam predkraj vec hahaha, evo mep anika uhvati kad sam vidjela ad sam po spisku 3. na redu ahhahaha.... OJ!

star sretno zeno ;d kod tebe to fino, laganini vec krenulo...  jesi ti sve spremila? sobica? krevet? torbu? :))))))))

hajde bona
vodolijo i ti s nama u oktobru ;D ;D ;D

zelenooka dobro dosla ;) samo polako, bez sikirajcije, bolovi kao da ces dobiti su skroz normalni u pocetku, samo se ne sikiraj to je najbitnije, uzivaj u sreci sto si trudna ;) bice to sve ok aBD!

ma kod mene sve spremno user posted image user posted image mi smo u garsonjeri ali je bebara vec dobila svoj krevetic..nema sobicu ali ima kutakuser posted image ostalo sve imamo..od kolica, torbe, odjecice..ma sve..autosjedalicu trebamo uskoro dobiti..kad nesto skontam nisam skoro nista sama ni kupila, sve smo dobili hB..uzela sam jedino bebiju za MOJ rodjendan onu torbu sto se stavljaju bebece stvari u nju, sto ide na kolica ili preko ramena..kupila je u KIDIOZ-u 48KM, al je prelijepa..i par bodija..ostalo sam sve dobila od (ziva i zdrava mi bila) zaove iz Danske, nesto sveki, nesto moja mama..a krevetic sam dobila na poklon od prijateljica user posted image torbu za bolnicu spakovala user posted image ma kazem vam... samo da krene..
i bebix je u oktobru, mislim cak i prije mene termin...

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 29722
15.9.2011 13:07:56   
Hannica
IZVORNA PORUKA: mea29

IZVORNA PORUKA: Hannica

Cestitke od user posted image saneli.asji i semici.user posted image
Sto nas krenulo.
I moja sestra se sinoc porodila,prenijela 7 dana.Postala sam tetka po peti put.user posted image

čestitam hannice..vi mozete odmah obdaniste otvoriti user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image Ima nas masAllah. Uskoro ce moja mama imati 8.unaka,ali mislim da je to to,necemo se vise razmnozavati.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 29723
15.9.2011 13:11:19   
Hannica
IZVORNA PORUKA: Sonja

16.09. srećna
19.09. mustafica
20.09. le_ella
21.09. bebana27
21.09. ninuska
22.09. bebix
28.09. star
29.09.sanela.asja
29.09. Mrva
29.09. Sanela2007
30.09.eminesqu

OKTOBAR (ukupno 11)

08.10. jacy11
11.10. ciciban26
19.10. babilon
21.10.minie
23.10. Alma_27
24.10. zanzibarka
25.10. emma L.
27.10.nicaze
27.10. Sensia
29.10. Mea29
31.10 Sensia

evo za sep i okt. user posted image user posted image user posted image user posted image

bebix i star su prve na listi,a sensia dva termina ima.user posted image user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 29724
15.9.2011 13:11:23   
star
IZVORNA PORUKA: bebix

E drage mojeuser posted image  ja upravo sa komisije, idem u nedjelju da legnem u bolnicu, u ponedjeljak sam na rasporedu za carski aBd eto nekako ja privodim kraju user posted image  ako se nesto ne desi u medjuvremenu
Animagical cestitam i brz oporavak ti zelim oduser posted image
Ostale nisam jos citala neznam ima li sta novouser posted image

nek bude sa srecom bebix...akoBogda da sto lakse sve prodje..user posted image user posted image user posted image
I Semica i Sanela.asja su  sa svojim bebacama..to je novo..user posted image

< Poruku je uredio star -- 15.9.2011 13:12:46 >

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 29725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1187 1188 [1189] 1190 1191   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1187 1188 [1189] 1190 1191   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Jeste li zagovornik kupovine mobilnih telefona za djecu od 2, 3, 4 godine...?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *