|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1207 1208 [1209] 1210 1211   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
19.9.2011 11:38:59   
animagical
gdje ste zgodnice? evo malo i mene u staru rajuuser posted image  

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 30201
19.9.2011 11:45:09   
star
welcome back! kako ti i bebi?

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 30202
19.9.2011 11:49:03   
animagical
bebi masalah super, doji, kaki, pajki, pa opet doji pa opet kaki...pa ga presvucemo taman a opet kakiuser posted image ma bebauser posted image ja se jos koprcam, ali sam sretna do neba

(odgovor članu star)
Neposredna veza do poruke: 30203
19.9.2011 11:50:51   
Silver
IZVORNA PORUKA: animagical

bebi masalah super, doji, kaki, pajki, pa opet doji pa opet kaki...pa ga presvucemo taman a opet kakiuser posted image ma bebauser posted image ja se jos koprcam, ali sam sretna do neba

zar ovo nije najvaznije...mislim da se sve moze istrpiti i vrijedi trpiti kad je nagrada...onako slatka,cupava i tvoja...zauvijek tvoja...!

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

Neposredna veza do poruke: 30204
19.9.2011 11:52:44   
star
prava beba user posted image neka mashalla...drago mi je da napredujete user posted image sve su mame jake..pa tako i ti..ja sad pisem da me je malo strah kako mi se priblizilo, jos 9 dana..a kad vidim sve vas i vasa iskustva...ma mozemo mi mame sve izdrzati za svoje bebareuser posted image user posted image user posted image  

Neposredna veza do poruke: 30205
19.9.2011 11:54:46   
animagical
star nista ne brini, vjeruj istina je ono..cim ga dobijes da poljubis svaki bol te prodjeuser posted image  

(odgovor članu star)
Neposredna veza do poruke: 30206
19.9.2011 12:00:29   
Gift
Animagical neka te s nama, ja prosto ne mogu da vjerujem kad vidim slikice Ajnura i Sarah, pa do juce bili u tibi i vidi sta izadeuser posted image user posted image user posted image nevjerovatno...
Star ja iskreno bas i ne vjerujem u mjerice sa UZV, mislim sigurno su tu negdje al ako dr. povuce one linije malo vise il manje onda tako ode kilaza bebe, a i uglavno m se bebice rode s dr. mjericama..tako da....

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

Neposredna veza do poruke: 30207
19.9.2011 12:04:13   
senka27

IZVORNA PORUKA: animagical

star nista ne brini, vjeruj istina je ono..cim ga dobijes da poljubis svaki bol te prodje

dusa draga user posted image uzivaj mila zasluzila si ... a cuj zgodnice hehehuser posted image user posted image user posted image

to ti nama cickas ha?

Vodolijo draga nedaj see...bas je ruznoo ali drzim fige da sto prije ozdravis budes vesela cila i milauser posted image

a strah od poroda bio se pojavioo sjetim se prvog puta huh...medjutim skontam cemu strah moram kroz to proci nema mi druge...beba mora nekako izaci i uzdam se u Allahovu pomoc i sama sebe tjesim da sam jaka hrabra i pametna zenauser posted image user posted image user posted image i da ja to mogu,moram,hocu i zelim...i tu na kraju mjesta za strah nemaaaaaaaa

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

Neposredna veza do poruke: 30208
19.9.2011 12:04:19   
babilon
Dobro jutro drage moje :D

meni je od danas okruglo jos 30. dana. UH! Ali kad vidim Star lakse mi bude hihihih :D
Pomalo me samo panika hvata zbog cinjenice da je bebica malo krupnija, tj prosle sedmice je vec, mashAllah naravno, imala 3kg, pa je Divanovic rekao da ocekujem jos cca 1kg da se bebica udeblja, pa mi se malo tu noge oduzese... ali sam skontala, ako treba rezat, ma rezi... sta je to par sati boli pa majka mu stara procice i tih par sati i onda super... Tako da se drzim te parole... iskreno, vise me strah odlaska na canifu poslije poroda nego samog poroda L))))))

Inace je ovo moje malo cudo u stomaku plesalo i igralo od tacno 03h do 5.30h, ja OKA NIASM MOGLA SKLOPITI, isto kao da se u krug vrtio majke mi, rukama dole kopa, nogama gore udara, da nije dusa sanjao da je na moru hihihi :D

Sto se imena tice, jer se primaklo :)) sveli smo na dva.: Tarik i Faruk... Mislim da ce biti Faruk, ali eto, ova dva su mi najljepsa imena. Ja thjela Zeid, ali nece coj'k ni da cuje za to :)))
opcije bile: Taib, Affan, Tarik, Faruk, Ahmed, Zeid
A ja sve nsteo kontam jos uvijek da je curica ali hajde :)))

Zene, evo ja cu ovdje da copy-paste ovaj spisak od ove moje prijatljice sto je nedavno izasla iz bonlice i ovo joj je trebalo... ima i za bebicu, ali mene je najvise zanimalo ti higijenski odnosno apotekarski preparati sta treba i to... pa evo da ne saljem ponaosob, ako me moderator ne ubije sto sam postavila, nu svima pa andam se da ce vam pomoci :D

Mi danas idem madrac da uzmemo i postejlinu ihihi.. Dvoumim se izmedju posteljine u adaxu lavica/zebre/ i meni se cini hypo da je bio... ali hajde ;))) vuce me lav pa cemo vidjeti hihihi...

animagical tako mi je drago da sve fino tece svojim tokom, zeno draga, sinoc si mi pala na pamet, nemam pojma sto! Ali znam samo da sam pomislila - gdje li je animgical ;)) a najjace od svega mi je sto vas sve po nadimku zovem hahaha...

semice mashaaaaaaaaaaaalah meda, kako duga beba, neka je ziva i zdrava, ma pepa cam ko med! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

vodolijio zeno jesi ista bolje? Hajde kad ces vise montirati taj krevetac pa da slike psotavis...!

Ostale user posted image  veliki user posted image

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

Neposredna veza do poruke: 30209
19.9.2011 12:04:55   
babilon

STVARI ZA PORODILIŠTE

SPAVAĆICA  2X

BADE MANTIL

PLASTICNE PAPUČE (one crocks sa pijace)

JEDNOKRATNE GAĆICE

GAĆICE

GRUDNJAK ZA DOJENJE

VIR 80 ULOŠCI 

TOALET PAPIR

VLAŽNE MARAMICE

MARAMICE

POTKOŠULJA

ČARAPE

VELIKI PEŠKIR

MALI PEŠKIR

PRIBOR ZA LIČNU HIGIJENU

MOBITEL I PUNJAČ

VODA I SOKOVI I PLASTIČNA ČAŠA

HRANA

KNJIŽICA, LIČNA KARTA, NALAZI LJEKARA

UPUTNICA
[color=#000000 size=3] 

MAMA :)

(sve u DMu)

AVENT ILI DM KREMA ZA BRADAVICE

GRUDNJAK ZA DOJENJE

ŠKOLJKICE ZA GRUDI

JASTUČIĆI ZA GRUDI

JEDNOKRATNE GAĆICE 10 kom

VIR 80 ULOSCI  10 pakovanja

HIPP ČAJ OD KOMORAČA PROTIV GRČEVA
[color=#000000 size=3] 
[color=#000000 size=3] 

BEBA

KREVETIĆ

MADRAC

OGRADICA, JORGAN I JASTUK

PODLOGA ZA PRESVLAČENJE

ČAJ OD KAMILICE U CVJETOVIMA

BADEMOVA ILI PAVLOVIĆEVA KREMA ILI JEKODERM

KADICA ZA KUPANJE

"TOBOGAN" ZA KUPANJE - žica sa frotirnom navlakom (tek poslije)

TERMOMETAR ZA KUPANJE - nije bas neophodan

ŠIROKI ŠTAPIĆI ZA UŠI

D3 KAPI - vodena otopina

3% HIDROGEN

BIVACIN PRAH (sada postoji samo zamjena Beneocin)

STERILNE KOMPRESE  20 kom

KAŠIKICE ZA HRANJENJE (za D3 kapi)

PELENE - za novorođenče br. 1

VLAŽNE MARAMICE

PAMUČNE PELENE 25 kom

DEKICA

BODI BENKICE (56 - 62, 4-5 kom) Lana je odmah nosila 62

GEGICE (56 - 62, 3 kom)

ODIJELO (56 - 62, 2- 3 kom)

ČARAPICE  3 para

PAMUČNE KAPICE - 2 kom (ne mora)

PAMUČNE RUKAVICE (ne mora)

POSTELJINA ZA KREVETIĆ

LAVOR I PLASTIČNI BOKAL ZA PRANJE GUZE
[color=#000000 size=3] 

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

Neposredna veza do poruke: 30210
19.9.2011 12:06:08   
Sensia
Star ja iskreno bas i ne vjerujem u mjerice sa UZV, mislim sigurno su tu negdje al ako dr. povuce one linije malo vise il manje onda tako ode kilaza bebe, a i uglavno m se bebice rode s dr. mjericama..tako da....

Isto mislim, dovoljno je da koji milimetar manje ili vise povuku ia da to bude skroz drugo nego sto jeste. ja mislim da je najbitnije da je bebi zdrav i da je sve na broju a kilice se lako nabace.......

Animagical ljubi sarmera malog user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  od teta sa RR 

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 30211
19.9.2011 12:09:15   
Silver
Babilonko tnx za spisak...sto bi rekli turci...ruke ti se pozlatile user posted image  I ja htjela da pisem da posaljes...napravila sam i ja svoj spisak...ali uvijek ima nesto sto ja zaboravim...

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 30212
19.9.2011 12:12:14   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Silver

Babilonko tnx za spisak...sto bi rekli turci...ruke ti se pozlatile user posted image  I ja htjela da pisem da posaljes...napravila sam i ja svoj spisak...ali uvijek ima nesto sto ja zaboravim...

mozem i ja dobiti taj spisak user posted image user posted image

p.s. koja je ono pumpica za nos najbolja ja zaboravila?

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 30213
19.9.2011 12:13:17   
emma.L
Dobro jutro mame!
Prvo da kažem da sam oplakala od miline na slike user posted image . Hormoni me satraše, počelo je počelo, hehe. Kad se sjetim mog cviljenja na svadbi prijatelja u 9. mjesecu s Emom, stid me bilo, hahahahah, ljudi se zgledavali šta mi i je i tko sam to ja da mi tako teško pada user posted image . Ali zaista su divni svi! Uživajte!
Što se tiče straha - kad me je uhvatilo u petak, pomislila sam da CR i nije tako loša opcija user posted image . Naravno to je bio trenutak slabosti jer se sastala briga za bebu i matične ćelije. Ali vjerujte, nisam ni ovo rodila, a razmišljamo i o trećem user posted image . Pa ne bi sigurno da je tako strašno. I još jednom svima nama želim porod kakav sam ja imala, prvoj sebi, a i ostalima od srca.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 30214
19.9.2011 12:14:56   
Bebica11
Babilon, Faruk jeuser posted image prelijepo ime

Animagical da je i nama docekati te trenutke ako Bog da, jedva cekamuser posted image , sad bih se rasplakala kako me hormoni pucaju

Napolju malo vjetric puse, ja prosetala do Dp-a, isla i u pekaru po LISNATO S VISNJOMuser posted image , prisjesce mi kad stanem za 2 dana kod dr na vaguuser posted image al nisam mogla odoliti

jeste lijepo kako su vrucine popustile, merakuser posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 30215
19.9.2011 12:17:09   
Silver
IZVORNA PORUKA: Sensia

draga pregledaj stranicu, babilonka je stavila ovdje spisak! kopiraj sebi!

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 30216
19.9.2011 12:17:18   
mamina princeza
gerbo:) ma dosla sam do komisije jer mi je bolovanje otovreno od 8. augusta pa proletilo vrijeme. ja radim kod privatnika kod mene je malo to drugacije. u ovih 42 dana sma ja bila i na odmoru i sve al meni isto jel nemam regres pa svejedno :) a i mozda sveukupno 5-6 dana nisam dolazila nikako na posao. sad c u sve rjedje ja mislim.

prvi put sam isto radila a ima boovanje crkla dok u bolnici nisam zavrsila u 5-6 mjesecu zato cu sada dici rucnu ranije. a onda se jesam vratila ranije s porodiljskog kad je curici bilo 8-9 mjeseci a ovaj put cu ja mislim svakako morati tako pa da iskoristim sto se moze.

dokotri su zato da ne radim jer se dugo sjedi a i puno hoda ceka u redu i tako dalje ... a grlic mi nije bas najbolji a i imala sam hematom do nedavno i neka neobjasnjiva krvarenja uz to pa za dokotre nema dileme bolovanje je neophodno.

zenice koje sitno bas brojite sretno!!!

senka i tei fino odmice ova trudnoca nekako brzinski jel de?:)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 30217
19.9.2011 12:18:03   
animagical
zene ne bojte se stolice, slobodno iza poroda dan dva, kasika portalak sirupa, sve izadje samo...jos da vidite moje hemoroide, pa opet ok...doduse ja sam se olaksala za drugu stolicu, prvu sam nazalost prekasno uzela portalakuser posted image ja popih ali moradoh bez njega obaviti, nije stigao djelovati...pih...
i hektolitri kompota i supe domace...

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 30218
19.9.2011 12:22:27   
mamina princeza
smije li se portalak primjenjivati u trudnoci. ja sam dobila neke kesice koje mi mozda malo pomognu a nije to to opet. hemeroide sam smirila kremom koja se zove hadensa i mogu je koristiti trudnce al opet ce se pojaviti dok god imama tvrdu stolicu to je probelma.
ima li neka da je u trudnoci koristila portalak sirup

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 30219
19.9.2011 12:23:39   
star
IZVORNA PORUKA: babilon

Dobro jutro drage moje :D

meni je od danas okruglo jos 30. dana. UH! Ali kad vidim Star lakse mi bude hihihih :D

ih, samo ti zezaj user posted image user posted image user posted image ma ja jedva cekam!!!! oduzilo se ovo pravo...sad sam napokon uslikala krevetic i robicu pa jos samo da skontam kako da slikice ubacim...da vidite sta sam za mog momka pripremila...pravi muski kutak user posted image user posted image

spisak ti je super Babilon..ja sam isla redom i samo krizala....kod mene sve spremno user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 30220
19.9.2011 12:24:36   
mamina princeza
emma.L svaka cast na razmisljanju o trecem ... :)) meni je porod jako dalkeo jos i ne bojim se jso al kad se primakne hocu posebno s obzirom da mi je privi bio jako komplikoan. al sto senka kaze ... ubjedicu sebe da sam pametna i sposobna i zaboravicu strah i uz  Boziju pomoc svakako to moram proci :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 30221
19.9.2011 12:25:53   
Sensia

Trudnicki glupitis, skontah...... sorry u nekim sam ciframa a u ovakovom stanju ne mogu se dva posla odjednom. i tabela i RR user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 30222
19.9.2011 12:28:39   
star
ma kako da postavim slike? user posted image

(odgovor članu star)
Neposredna veza do poruke: 30223
19.9.2011 12:28:43   
Silver

Trudnicki glupitis, skontah...... sorry u nekim sam ciframa a u ovakovom stanju ne mogu se dva posla odjednom. i tabela i RR user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image  fakat ima nesto u ovome...ja svako malo podjem nesto reci pa stanem...pojma nemam sta sam posla...
ovaj spisak mi je dobar...jednostavan, minimalan, ionako cu kasnije ono " usput" dokupljivati kako sta bude trebalo...znam da ce mi i kasnije biti cejf da razgledam i kupujem...

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 30224
19.9.2011 12:30:15   
mamina princeza
trudnicki glupitis kad vec neko spomenu - juce sma uradila veliku glupost. spakovala neko smece i umjesto u kantu za smece ja lijepo u wc i u prljavi ves:) muz crko od smijeha:)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 30225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1207 1208 [1209] 1210 1211   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1207 1208 [1209] 1210 1211   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Jeste li zagovornik kupovine mobilnih telefona za djecu od 2, 3, 4 godine...?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *