Anoniman
|
Pisem pod anonimno, jer znam mnoge sa ovog foruma pa mi je malo nezgodno. Ne znam da li cu pronaci neko rjesenje za sebe pisuci ovdje, ali cu barem sa nekim da podjelim svoju muku. Imam probleme sa muzom i njegovim nasilnickim ponasanjem. U braku smo 4 god i cini me se da je svakim danom sve gore i da sve sto vise trpim problemi se vise gomilaju, a mm postaje sve vise nasilan. Zivim u drugoj zemlji i ovdje imam privremeni boravak, pod uslovom da sam sa njim u braku i da zivimo zajedno. Ali se bojim da ja vise ne mogu dalje. Jucer je mm presao sve granice moje tolerancije i ja sad ne znam sta da radim? Napao me iz po meni bezveznog razloga, jer se oprzio otvarajuci fritezu, pa je tada opalio po meni kako sam glupa zasto sam tu stavila fritezu kako ce se kuhinja od pare da s... i mnogo teskih rijeci je palo, a sve red mojom mamom sa kojom sa pricala preko msn i koja je cula sve njegove uvrede upucene meni. Poslije toga se malo smirio, a onda smo poceli ponovo da se raspravljamo u vesi godisnjeg odmora zbog toga sto sam rekla da cemo ove godine biti vise kod mojih roditelja jer radi njih i idem u Bosnu. A svekrva je i onaku ovdje i ne moram cijeli odmor da provedam i u Bosni sa njom. On se na to jako naljutio, poceo ponovo da me vrijedja i rekao da tako nece biti i zasto sm se udavala, ako ne mogu bez svoje mame, koju i onako ne vidjam po cijelu godinu dana, ali eto za njega je i to previse. Svadji nije bilo kraja poceo da mi govori ko sam ja da mu ista naredjivam i odgurnuo me zna zid i uhvatio za vrat, u tom trenu ja sam njga u revoltu jako osamarila i ona me pustio, al cim ga proslo ponovo me odgurnu o uhvatio za vrat, ali sam i ja njega nekako uspjela scepati za vrat, dok u om trenu nije dosla nasa cerkica od nepune 2 godine i stala izmedju nas da nas rastavi. Tesko mi je zbog svega. Tesko mi je sto je moja cerkica morala to sve da gleda i slusa i sto nas je onako uplasena gledala. Tesko mi je sto je moja mama cula sve njegove uvrede i kako se ponasa prema meni. A ne znam sta i kako dalje? Da stvar bude gora ukraden mi je novcanik prije mjesec dana a u njemu je bila kartica za boravak od odve zemlje, sad je ijela procedura dok se napravi druga i dugo traje najmane 6 mjeseci. Da bih isla u Bosnu potrebna mi je viza po koju sam trebala u srijedu da idem, a sad se sve iskomplikovalo. Ne mogu sa njim vise da zivim, a gdje da odem. Bojim se svoje reakcije, bojim se za svoje dijete. Ne zelim nju da ostavim, a ne mogu da zivim bez nje. On mi nece dozvoliti da je uzmem sa sobom, jer me sinoc istjeavao iz kuce, ali ja nisam htjela bez nje. A ni zbog toga sto imam pravo na ovu kucu kao i on, jer smo je nedavno kupili i ako on sam placa hipoteku, jer ja ne radim i zbog toga mi stalno prigovara kako je kuca sam njegova jer on je placa, a bez moje dozvole i mog potpisa je ne bi moga kupiti. Kod svojih ne mogu jer su i oni u teskom finansiskom stanju. otac tek poceo da radi nakon 9 mj sto nije radio, mama vec mjesecima nije dobila plate i njena firma samo sto se nije zatvorila. ovdje ne mogu ostati, ako ne zivim sa njim, nece mi dozvoliti da kcerku povedem sa sobom u Bosnu. Kada mi je ukraden novcanik ostala sam i bez kartice, on mi je dao svoju, jer imamo zajednicki racun, a jutros vidim da ju je uzeo, jer je stigao novac koji on prima za mene zato sto ja ne radim, pa se vjerovatno uplaio da ne bih podigla novac i negdje otisla. Znam da sve ovo sto sam napisala izgleda ne moguce i mozda cete pomisliti da se neko zeza sa vama, jer pisem po anonimno, ali samo ja znam sta me snaslo, pa odlucih da bar sa nekim podjelim ovo sve mozda mi bude malo lakse.
|