|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   oticanje nogu poslije poroda
27.3.2009 16:27:25   
belmac
krajem trudnoće počele su mi oticati noge. nije bilo ništa strašno i obično bi s odmaranjem i vježbama otok spadao. međutim poslije poroda otik je još uvijek tu. odmaram se, vježbam vježbice za cirkulaciju, ali otok stoji. imam osječaj da je veći nego pred kraj trudnoće. neznam šta je, niti št da radim. ima li ko od vas slična iskustva?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: oticanje nogu poslije poroda
27.3.2009 16:32:57   
mamabb
Meni su oticale noge poslije poroda petnaestak dana i prošlo uz odmaranje i noge u vis, nisam ustajala osim do WC-a.Mislim da je to ostatak vode što je ostao pa dok se ne isprazni iz organizma jer sam se nakon toga nenormalno znojila i često išla na WC kao i pred kraj trudnoće. Sad je sve normalno :)
Tako da...

_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu belmac)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: oticanje nogu poslije poroda
27.3.2009 16:48:45   
hanabanana
Belma, koliko ima da si rodila?
Da li ti je to patronažna vidjela?
Jesi li rodila normalno ili carskim rezom?

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: oticanje nogu poslije poroda
27.3.2009 16:50:46   
hanabanana
Meni je 3 dan po dolasku kući ( pet dana smo bili u rodilištu ) noga jako otekla, bila je dva puta veća od druge noge. Ja imam ljekara u porodici tako da nisam tražila pomoć sa strane, ali su me oni pratili cijelu noć.
To može biti znak tromboze, ne bih da te plašim.
zato su mi dali dodatno dvije injekcije protiv zgrušavanje, tuširala sam nogu hladnom vodom, i najvažnije: ako si na nogama - onda stoji, nemoj sjediti, a ako sjediš - onda lezi i noge ravno.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: oticanje nogu poslije poroda
27.3.2009 16:55:28   
mamabb
E, da, baš sam zaboravila napisati da je meni babica rekla kako da postupam i da ako vidim da prelazi granicu normalnog javim se doktoru.
Meni se desilo tih nekoliko dana u prve dvije sedmice a znam i zašto, jer se ja, tuka, digla kad sam dobila goste i ako nisam imala potrebe ali eto...

_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: oticanje nogu poslije poroda
28.3.2009 12:02:09   
belmac
danas je sedmi dan od poroda. porod je bio normalan i dosta lagan. u devetom mjesecu su mi noge bile oteknute, ali sam očekivala da s porodomtaj otok nestaje. možda sam požurila sa pitanjem jel već vidim da je otok manji. neznam ni šta sam očekivala user posted image ..da nestane odmah iste sekunde nakon poroda user posted image . mislim da je ipak sve uredu.

neznam da li ste vi imali svrab kože poslije poroda. znam da je to normalna pojava u trudnoći, ali sad...user posted image
izgleda da se meni svi simptomi trudnoće koje nisam imala u trudnoći javljaju poslije poroda user posted image user posted image valjda će i to uskoro proći, ali možda neko ima neki efikasan savjet kako da to ublažim.

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 6
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *