|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Udruzenje zena RR
14.5.2009 10:01:41   
Gigana
Amrino, potpisujem tvoj post u cjelosti.  Bitan je krajnji cilj, a ne sredstvo pomoću kojeg se taj cilj ostvaruje

Definitivno sam za priključivanje već postojećem udruženju iz jednog prostog razloga, a to je praktičnost i ušteda vremena i živaca koji bi se izgubili na prikupljanje potrebne dokumentacije i svega ostalog što je potrebno za registraciju.  Dakle, samo zbog toga.

Višnja, razumijem i tebe u potpunosti.  Želiš da se sačuva ideja o udruženju RR, i to je super, ali poenta je krajnji cilj - a to je da svi želimo isto i da nema potrebe praviti ikakavu diobu na "naše i "njihovo".  Sve što želimo, možemo ostvariti i kroz ovo udruženje, a da ne gubimo vrijeme na papirologiju.

Što se mene tiče, puno je lakše odabrati prvu opciju, ali ako ste toliko zapele za osnivanje VLASTITOG udruženja, onda neka tako i bude, mada ne vidim nikakvu opravdanost za to sad kad smo saznale da postoji slično udruženje.




_____________________________

Vedo 2007.g. i
Esma 2012.g.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 101
   RE: Udruzenje zena RR
14.5.2009 10:14:13   
Blue rose RR
Hm...ne znam kako da počnem ili da nastavim, a da ne zvuči ružno, ili da nekog napadam (ne dao Bog). user posted image

Ovako, kao prvo nisam željela da se javljam ni po ovoj temi, ni po temi učešća u emisiji "Zabranjeni forum", niti u temi trudilica u kojoj takođe osnivaju udruženje, one tužbe za doktoricu X ...
Poučena dosadašnjim praćenjem bilo kakve aktivnosti, na RR-u, koja traži lični angažman (kako mene same, tako i većine nas i ovdje i bilo na kojem drugom forumu - čast izuzecima), vrlo često se završava, na masi podrške i to je to.
Ne mora značiti da će to biti i ovdje slučaj, ali ... nisam nešto sigurna u to.
Nažalost.user posted image
Ne želim da neko pomisli kako sam protiv osnivanja udruženja koji bi poboljšale situaciju u Bosni i Hercegovini, kada je riječ o porodici uopšte, nego pitam ja Vas: da li ste svjesne koliko to vremena i živaca zahtijeva?!

Nisam član nikakvog udruženja, iz dva razloga: vremena i posla.
Mislim (i realna sam) da ne mogu, u okviru svojih psiho-fizičkih mogućnosti da izdvojim KVALITETNO, još jedan dio sebe u neki projekat, a da to ili moja porodica ili moj posao ne osjete.
Možda sam sebična, u nečijim očima, ali mišljenja sam da više mogu preko ovih slova (tastature), i svog iskustva da pomognem još jednoj majci, kćerki, tati, da prebrode nešto što ih tišti, ili da se radujem sa njima, ili da dam još jedan savjet.
Meni je mnogo njih pomoglo, i zahvalna sam na tome.

Ne smatram da trebate stati sa svojim naumom, ali želim da kažem da DOBRO RAZMISLITE, koliko ste spremne daleko ići u ovaj projekat, da razmislite da li imate vakta stajati u redu suda, općine, kantona ... čekajući tone, i tone papira za registraciju, ovjeru, traženje informacija, donatora .... ne samo za osnivanje Udruženja, nego i za svaku narednu radnju koja vam treba i koju ste voljne poduzeti.

Ja priznajem nisam spremna.

Ah da umalo zaboravih ... žao mi je što se odmah javio revolt i odbijanje prema Udruženju DjeCa ... žao mi je što većina nije posjetila njihov sajt, što niste pročitali njihov statut, što niste se upoznali prvo sa njima preko foruma (ima tu strahovito finih, zanimljivih, šaljivih, i povrh svega mnogo humanih ljudi) , koji su bili i spremni su da pomognu, CIJELOJ PORODICI.
Nisam član  Udruženja DjeCa, jesam bila član foruma, (jedan od prvih user posted image ) ali sam shvatila da ne mogu da sjedim na "dvije stolice" i ne želim da (vraćam se na početak posta) polovično dajem sebe.
Da li sam pogriješila ili nisam - možda ću nekada skontati, a možda nikada-o tome ne želim ni da razmišljam ... ali podržavam da ukoliko stvarno želite da osnujete Udruženje - iskoristite ono što vam se nudi .
Zašto ne želite da se upoznate popijete kahvicu sa ljudima koji već "rade uveliko" , dogovorite možda i neke izmjene kada je riječ o dokumentima i bla, bla, papirologiji ?!

Ipak vredilo bi pokušati.

Mada, šta god da odlučite imate moju podršku.




_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 102
   RE: Udruzenje zena RR
14.5.2009 14:25:48   
Visnja RR
MaryamAmina odlican post...

i samo da se razumijemo ja nemam nista protic DjeCe ...btw prije nego sam bilo sta napisala pogledala sam njihov sajt... ( dobro uradjen , steta sto je neposjecen...)

Al bih samo dodala da nije cilj biti u nekom udruzenju i nebiti "agresivan" u  djelovanju... onda to Udruzenje nece nigdje otici i ostace na 50 clanova...

ja sam licno RR zamisljala drugacije ...mnogo zrelije i djelotvornije i sire... ali se evo povlacim ...
Kao da gledam ni od cege nece biti... DjeCa ce dobti desetak novih clanova ali ce i  dalje  biti bez "navalntnih " clanova (a navalentnost je obavezna ako se misli bilo sta postici) a Udruzenje  ZENA RR nece nikad zazivjeti... (namjerno ne pisem muskaraca tj oceva  jer postoje i tava udruzenja user posted image  )... a da se ne lazemo ovdje su 99% aktivnih clanova zene a ne muskarci...

Dakle opet "tresla se gora rodio se mish"

pozdravcic user posted image


_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 103
   RE: Udruzenje zena RR
14.5.2009 14:47:48   
Anoniman
Dakle opet "tresla se gora rodio se mish" , kao sto visnja receuser posted image

bicu kratka, mene samo zanima cemu sad toliko 'prepucavanja' medju clanicama i RR-a i DjeCe?
ima vec nekoliko dana kako se 'saznalo' o udruzenju DjeCa (odavno vec znam za njihovo postojanje), i sta se ceka, mislim objsnjeno je kako se uclaniti i koja su prava, pa brate bujrum ko zeli nek se prijavi i nek konacno djeluje a ne samo trosi rijeci diskutujuci hocemo li ovo ili ono, pa pobogu valjda smo odrasli i samostalni ljudi i dovoljno zreli da odlucimo sta  zivotu raditi, a shodno recenom slazem se sa visnjom - a Udruzenje  ZENA RR nece nikad zazivjeti...

zvuci mozda pesimisticno ali rado bih da me uvjerite u suprotno, pozdrav

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 104
   RE: Udruzenje zena RR
14.5.2009 14:49:26   
teta berta
I mnei se tako čini Višnja... Iako bi bilo superička da se osnuje udruženje žena RR, pa to i jeste bila tema... A nitko nije rekao da ova dva udruženja nebi mogla i zajedno raditi na nekim projektima. Ali neću da se mješam, vidim da su mišljenja podjeljena.user posted image

_____________________________

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 105
   RE: Udruzenje zena RR
14.5.2009 14:50:55   
M kao Mama
A, zašto ne bi zaživjelo, cijelo vrijeme dvije stvari se prepliču, mi želimo udruženje koje će biti registrovano kao udruženja građana, a DjeCa su nevladin sektor, to su ako sam ja dobro upučena dvije različite stvari, kako god bilo mislim da će naše Udruženje RR zaživjeti, samo je pitanje u kojem obliku, ako je večina žena za UG RR bhićemo to, ako je večina za DjeCu idemo se njima prišlepati, bitno jke da zaživimo i da ostavirmo NAŠE CILJEVE 

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 106
   RE: Udruzenje zena RR
15.5.2009 22:45:04   
teta berta
Vidim nitko više ne mari za ovu temuuser posted image  Gdje ba zapelouser posted image   P.s. Po mom skromnom mišljenju interes je opao kad se spomenulo da se umjesto osnivanja udruženja rr priključi udruženju djeca. Ako griješim neka me netko ispraviuser posted image

_____________________________

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 107
   RE: Udruzenje zena RR
20.5.2009 1:13:35   
Anoniman
Jao zene drage, ja nisam bila kod kuce par dana, pa sam bila i bez interneta. Ne mogu da vjerujem, necemo se svadjati oko ovoga.
Evo hajde da se dogovorimo. Osnovacemo udruzenje RR, jeste da treba biti 3 clana tamo, ali ako ce nas biti 3 onda nista od toga. Ja ne radim, i mogu se pozabavit oko toga.

Da li vam odgovara subota i koji termin da se nadjem i da se dogovorimo, da prilagodimo sebi ovaj statut i da se dogovorimo oko finansija?
Molim vas da se prijavljujete i pravite spisak.
A sto se mene tice ja mogu biti clan 5 udruzenja, i nikad mi nije bio bitan kvantitet vec kvalitet. Ja cu se uclaniti i u udruzenje Djeca, ali jednom se moram vise posvetiti.

Samo da vam kazem, ja na kafu na koju sam se prijavila i dosla sam, i kritike takve vrste ne dozvoljavam.
Oni koji su se prijavili za emisiju pa nisu dosli i jos ne znam sta ste do sad spominjale, to je njihova stvar.
A evo ovo smo "zakuhale" pa idemo to onda i zavrsit. Ako ne moze subota recite koji dan kome odgovara i tu smo, a odmah posle toga i udruzenje.

i sto se mene tice, gora se jos trese, a sta ce se rodit, vidjet cemo



(odgovor članu teta berta)
  Neposredna veza do poruke: 108
   RE: Udruzenje zena RR
20.5.2009 1:23:27   
Anoniman
I ja jesam rekla, kad je Amrino predlozila da se prikljucimo vec postojecem udruzenej, da sam za i da je ideja ok. Ali ako je vecina ipak da imamo i nase, to nije nikakav problem. Svi mogu biti clanovi, jednog, dva, pet udruzenja, ali svako ce odluciti kolko ce gdje biti aktivan.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 109
   RE: Udruzenje zena RR
20.5.2009 10:57:58   
Amrino
Naravno da se necemo svadjati. Ne znam zasto je neko stvorio takav utisak? Ineres za svaku temu opadne cim se spomene konretan rad i akcija no to je prica za sebe...Ja sam u nasem udruzenju aktivna i iako ne pisemo o tome- mi redovno i vrijedno radimo. Nemam namjeru vise pisati o ovome jer je vec sve receno.
Ja sam jos davno napisala- javas podrzavam i ako vam bude trebala pomoc tu sam (koliko mi to obaveze budu dopustale).
Prijedlog o udruzivanju sam dala jer sam mislila (i jos uvijek mislim) da je kvalitet bitniji od kvantiteta i da udruzivanjem mozemo ostvariti mnogo vise. Ako vi mislite da vam je ta opcija bolja- neka vam je sa srecom.
Onaj ko se hoce uclaniti u DjeCu- zna kako to moze uciniti (do sada se jos niko nije uclanio) a ja se iskreno i od sveg srca nadam da ce sve ove forumasice, kada osnujete udruzenje,  biti mnogo aktivnije na djelima i da nece sve ostati na usmenoj podrsci jer meni je najvaznije da se situacija u nasoj zemlji promijeni i zaista mi nije bitno na koji nacin i preko kojeg udruzenja.
Sretno drage moje.user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Amrino RR -- 20.5.2009 11:05:49 >


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 110
   RE: Udruzenje zena RR
20.5.2009 11:13:24   
Amrino
a da, samo da dodam...meni se ne cini da je neka vecina za jedno ili drugo jer se malo zena oglasilo a i nije bilo glasanja koliko sam upucena- bar ne javnog.

_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 111
   RE: Udruzenje zena RR
20.5.2009 16:56:28   
tea lana
pa stavite anketu i mi cemo glasati 

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 112
   RE: Udruzenje zena RR
20.5.2009 22:23:01   
Anoniman
Tacno sam rekla Almi da ce se ovo desiti.
Kad je bila ideja o udruzenju, svi su kratkim postovima davali podrsku, ok, tu i ne treba nesto puno.
Kad je bilo da bi se mogli uclaniti u vec postojece udruzenje, onda su poceli komentari na kilometarskim postovima.
Sad kad sam rekla da sam dobila materijal, da se nadjemo, da konkretno dogovorimo, niko nista. Poziv jos uvijek stoji.

A sto se tice ankete, to mi je nepotrebno, ako osnujemo ovo RR udruzenje koga briga za anketu ako se hoce uclaniti u jos neko udruzenje.

Dakle...?

(odgovor članu tea lana)
  Neposredna veza do poruke: 113
   RE: Udruzenje zena RR
20.5.2009 22:25:14   
M kao Mama
Draga Maida postavlja se pitanje kako ćemo skupiti 250 km, jer možemo nas nekoliko to skupiti, ali nije cilj da nas bude 5 u udruženju, vidjećemo još koji dan kako će se situacija razvijati, zaista mi je žao da ideja ne zaživi,prava je grehota

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 114
   RE: Udruzenje zena RR
20.5.2009 23:00:05   
Suzana
Ukratko - potpisujem sve ono sto je Amrino rekla. Maryam Amina uvijek i iznova odusevi svojom bistrim i mudrim postovima, milina ih je citati. Maidinu ideju sam na samom pocetku podrzala, a obzirom da nisam odavno bila na forumu pa i ovoj temi, dosta toga se predlozilo i ja sam ZA prikljucenje udruzenju DjeCa.
Nije tacno da pomenuto udruzenje nista ne radi i da niko ne zna za njih, koliko mene sjecanje sluzi, nedavno su imali dosta primjecenu marketing kampanju (billboardi, vaznost AS... sve mame u mojoj firmi su dobile i letke)..
Rado bih se prikljucila, pomogla koliko je u mojoj moci, ali evo bicu iskrena pa reci da u ovom trenutku imam jako malo slobodnog vremena. Dva mala decka od nepunih godinu dana, uz to i zaposlena puno radno vrijeme na odgovornom, dinamicnom i nerijetko stresnom radnom mjestu.
Ali svejedno, nastojacu da na neki nacin se i ja ukljucim (radim u marketinskoj industriji, pa eto, ako vam treba bilo kakva pomoc u marketing komuniciranju i promociji, koliko budem mogla pomoci, tu sam).
Mnoge zene pisu o tome da od ove price nista nece biti, pa i nece ako se ne aktivirate/aktiviramo.
Sigurno se dosta toga moze napraviti, samo ako se hoce i istinski zeli.

Sretno.



_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 115
   RE: Udruzenje zena RR
21.7.2009 0:25:47   
Visnja RR
Ja bih da opet dam ( uz dogovor s Maida28) prijedlog da se osnuje ovo nase Udruzenje ... a tu je i dijaspora pa da se udruzimo user posted image



_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 116
   RE: Udruzenje zena RR
21.7.2009 0:43:54   
malena_t
Ideja ODLICNA, stavljam se na raspolaganje u punom kapacitetuuser posted image

_____________________________

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 117
   RE: Udruzenje zena RR
21.7.2009 13:30:31   
M kao Mama
Vala baš, šta bi sa ovom temom i idejom, hoćemo li je aktualizirati i sprovesti u djelo ili poslati u arhivu 

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 118
   RE: Udruzenje zena RR
21.7.2009 13:44:45   
mnn
može evo ja iz dijaspore se priključujem...samo da se pokrene.user posted image

_____________________________

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 119
   RE: Udruzenje zena RR
21.7.2009 13:58:13   
tea lana
imate moju podrsku i pomoc u svemu

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 120
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *