|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Molim Vas savjet!
27.8.2009 14:29:07   
dzeniii
Drage moje forumašice,

redovno čitam vaše postove i umnogome su mi pomogli pa i u najtežim trenucima moje trudnoće koja je cijelo vrijeme bila visoko-rizična. Zbog toga svima Vama jedno VELIKO HVALA!
Termin moga poroda se bliži i otprilike poslije Bajrama ću na carski rez (znači za manje od mjesec dana) iako mi je termin 05.10. Radim u državnoj instituciji na nivou Vijeća ministara ali sam cijelu trudnoću na "običnom bolovanju"-čuvanje trudnoće.
Moželi mi neko od vas odgovoriti:
-da li striktno moram uzeti porodiljsko bolovanje 28 dana prije očekivanog termina (jer ni sama ne znam kad ću se poroditi" ili se ono može otvoriti na dan poroda
- da li kantonalna naknada otpočinje sa danom poroda ili danom stupanja na porodiljsko bolovanje
- da li se nešto promijenilo u isplati plata za vrijeme por.odsustva u drž. institucijama ili jopš uvijek žene.majke ne dobivaju ništa od plaće
- čujem da ima nekih primjera isplate razlike plate u nekim drž. minist. da li znate išta o tome

Još jednom VELIKO HVALA
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Molim Vas savjet!
27.8.2009 14:34:35   
veeseelaa
po Zakonu je obavezno otvaranje bolovanja 28 dana prije termina poroda, ja sam otvorila bolovanje 28 dana prije poroda a radila sam do zadnjeg dana, zbog sebe, šta ću kući, ali moj poslodavac je to uradio zbog zakonske regulative
Porodiljsku naknadu počinješ primatu od dana otvaranja bolovanja a ne od dana poroda
Za isplatu plate u drž.ins nisam upoznata

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu dzeniii)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Molim Vas savjet!
27.8.2009 14:41:45   
lakota
Radim u državnoj službi i trudničko bolovanje sam uzela od dana poroda, ako možeš biti na običnom bolovanju budi do poroda.
-Na trudničkom se dobiva samo od kantona, po odluci VM BiH nema više isplata razlike plate.
-Uzmi u ovoj godini dio godišnjeg iz ove godine jer nećeš imati pravo koristiti godišnji iz ove godine u idućoj godini ukoliko prvi dio ne iskoristiš u ovoj. A i radi regresa, jer ga inače nećeš ni dobiti.

Sve ovo govorim iz ličnog iskustva.
Tako da eventualno možeš prekinuti obično bolovanje i uzeti 1 dio godišnjeg (ukoliko nisi koristila )iz ove godine, i kada se porodiš od tog dana trudničko bolovanje! DOsta žena su uradile ovako!

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Molim Vas savjet!
27.8.2009 14:46:16   
Skvo RR
Ja sam isto iz institucije u okviru VM. Otvorila porodiljsko dan poslije poroda, do tada bila na cuvanju tudnoce. Feninga nisam dobila od intitucije u kojoj radim. Porodiljska naknada mi tece od momenta otvaranja porodiljskog bolovanja. Jedino sto imas od intitucije je da si zdravstveno osigurana, ja sam i Umu osigurala preko sebe. Sretno!!!

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu dzeniii)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Molim Vas savjet!
27.8.2009 17:02:22   
Anoniman
Moje iskustvo je drugacije, mislim da se mora uzeti 28 dana prije poroda ako si vec na nekom bolovanju, jedino, ako nisi na bolovanju, mozes otvoriti porodiljsko od dana poroda,tj. da radis sve do poroda, tako je od ove godineuser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Molim Vas savjet!
27.8.2009 18:52:20   
dzeniii
Mislim da u zakonu (izmjeni zakona) stoji "žena može da uzme por.bolovanje 28 dana prije predviđenog termina ili na dan poroda bla bla bla...
Ne znam, nisam sigurna. Ima li neko zadnju izmjenu zakona?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Molim Vas savjet!
27.8.2009 22:25:20   
zagy
28 dana prije poroda ne moraš otvarati porodiljsko, ali ako si na bolovanju, doktori će ti 28 dana pred termin otvoriti porodiljsko. Jednostavno ne daju bolovanje do termina. Ali ti fino budeš na bolovanju 28 dana pred termin i lijepo uzmeš godišnji do termina (ionako ga moraš iskoristiti do 30.06. slijedeće godine, inače ti propada), i porodiljno ti teče od poroda. Naknada nema, koliko ja znam, nikome ko je na budžetu. 

(odgovor članu dzeniii)
Neposredna veza do poruke: 7
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *