|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Odbijanje dojenja!
14.10.2009 18:09:46   
irf1509
Lijep pozdrav svim clanovima tj clanicama.

Odmah na pocetku pitanje zbog problema pri dojenju:

Malcu je 30 dana, i zadnjih 15tak zbog toga sto je malo napredovao preporucena je dohrana, dajemo Hipp1.
Medjutim od tada pocinje da odbija dojenje :(

Sada malo doji, malo izmuzem a malo dodam. Jel neko zna kako najbolje odobrovoljiti malca da se malo vise potrudi oko sisanja jer ostane cca 20-30ml mlijeka.

I koje su najbolje pumpice za izmuzanje (elektricne) i da li su bolje od mehanickih. Sada koristim Medela, a imam i Chico koja je nesto losija.

Hvala i pozdrav svim mamama i onima koje ce to da budu!



Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Odbijanje dojenja!
14.10.2009 21:59:43   
scarlett
Da li mu dodaješ na flašicu? Ako to činiš, onda je pretpostavljam tu i problem, jer je lakše s flašicom nego sa sikom. Pokušaj dodavati kašikicom, onda će mu sika biti draža od kašikice. Ja sam tako prešla sa flašice skroz na siku.user posted image

(odgovor članu irf1509)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Odbijanje dojenja!
14.10.2009 23:08:13   
irf1509
ma uzas je kasikicom, tako smo i probali prvo po savjetu pedijatra, nema sanse da 20ml pojede i to nakoj pola sata davanja, i onda pola vrati :(

jel neko imao iskustva sa ovim elektro pumpicama, drugi pedijatar kaze da se ovako moze puno vise navuci za razliku od mehanicke, vec imam dvije pa ako nece biti bas nekog poboljsanja da ne eksperimetisem...

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Odbijanje dojenja!
14.10.2009 23:58:26   
Lulu_
dohrana je siguran put ka prestanku dojenja...nazalost ali tako je .postepeno ce sve manje sisati a tebi mljeko ponestajati.
bebe su gospoda :)
kad sisaju onda im treba puno vise truda , sto sa flasicom nije slucaj i onda naravno lakse prihvataju da se hrne na flasicu nego da se hajmo tako reci zafrkavaju sa sikom.žzasto su ti preporucili dohranu?dali ti osjecas da mozes da hranis bebu samo na siku.
imala sam chicovu pumpu i bila sam jako zadovoljna.bitno ti je onaj prsten znati podesiti na onoliko koliko su ti bradavidce otporne.ja sam prva tri mjeseca skroz slabo okretala taj krug dok sam npr.u devetom vec do kraja ga okrenula...samo nemoj da raskrvaris bradavice zato sto je pumpa prejaka!
sto se tice medele , nikad necu prezaliti sto nisam imala takvu.ja sam mljeko izvlacila nakon svakog podoja...nekad je to bilo i 300ml. ruke su mi otpadale od pumpanja...a da sam imala medelu mislim da bi i danas imala depo mljeka u zamrzivacuuser posted image

_____________________________

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu irf1509)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Odbijanje dojenja!
15.10.2009 9:44:50   
malaaaa
e ovako ja sam ti uvela flasicu isto tako nije imo mislim ni mjesec jer je stalnooo trazio da jede pa sam mislila da nema dovoljno i svi su mi savjetovali mozda nije hranjivo ili nema dovoljno user posted image daji mu i flasicu i tako ja pocela par dana i onda je manje dojio a grudi su mi bile pune i nisam mogla se zezati sa pumpicama tako da sam prestala flasu i nastavila dojiti pa dala mu kad god je trazio nekad je precesto trazio nekada ne to prvih mjesec dva a posle je po sest sati znao spavati i ne trazitiuser posted image i tako da sam ga do 7 mjeseci samo dojila pa sam pocela uvodit i flasu tako je bilo mjesec dana sika i flasa i ali sika skroz rijetko dvaput na dan dok nije prestao dojiti i mlijeko se povuklo odjednom..

zasto ti je reko doktor sa dohranom ako imas mlijeka?

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Odbijanje dojenja!
15.10.2009 12:47:23   
bebbe RR
Ja sam koristila pumpice, i meni su bile daleko bolje električne, od mehaničkih. I ja sam svojoj bbi dodavala na početku flašicu, ali ona ju je ubrzo sama odbacila, te ni dan danas ih ne koristi nizašta. Mada, vjerovatnije je da beba odbaci siku, jer je na flasicu lakse jesti. Ali, majčino mlijeko je majčino mlijeko, sve drugo je alternativa, i da sam na tvom mjestu ja bih učinila slijedeće - doji ga koliko i kada god hoće (bebe su najbollja pumpica:), često mu nudi siku, a poslije obroka, ako misliš da se nije najeo (mada ja spadam u on koji vjeruju da je bebi dovoljna sika), daj mu kašičicom određenu količinu Hippa. Šteta je da odbaci siku sasvim, a mlijeko se izdajanjem ne može do u nedogled održavati. Sretno!

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Odbijanje dojenja!
15.10.2009 17:07:47   
scarlett
Znam da je teško na kašikicu, ja sam izdajala mlijeko AVENtovom pumpicom i zadovoljna sam njome, ali nijedna pumpica ne može izvući onoliko koliko beba može.
Mog mlijeka koje sam tada davala na kašikicu, obično bi pola bilo po siperu i po bebi, ali nisam odustajala. Ja sam imala komplikacije s dojenjem u bolnici, a porođena sam na CR i onda kada smo došli kući trebalo je skoro 3 sedmice da beba sasvim pređe i prihvati dojku, ali uspjelo je.

Naravno da ne smatram da se beba treba izgladnjivati da bi po svaku cijenu prešla na dojenje, ali ako sam dobro shvatila, pedijatar je već 15 dana nakon rođenja preporučio dohranu. Neke bebe u početku sporije dobivaju na kilaži, možda je to kod vas slučaj i možda je pedijatar samo iz predostrožnosti rekao da se dodaje formula, da bi skinuo sa sebe... Ja to naravno ne mogu znati, kažem samo MOŽDA, ali bih ti preporučila da se konsultuješ dodatno s drugim pedijatrom ili čak patronažnim sestrama, za koje mi se čini da više pažnje pridaju dojenju od doktora.

Ako budeš htjela tel. broj moje patronažne, koja je meni pomogla da danas dojim, rado ću ti poslati na PP.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Odbijanje dojenja!
16.10.2009 21:20:01   
irf1509
Pozdrav,
pedijatar mi je preporucio dohranu jer je dijete izgubilo na kilazi pola kilograma.
Ja mislim da nemam dovoljno mljeka al htjela bih da doji koliko toliko mog mljeka medjutim nece sisu sada place grci se i tako se mucimo.
Razmisljam da mu opet pocnem na kasikicu davat ne znam da li ce pomoc pa da opet siku prihvati,mislim da njemu moje nije dovoljno i da je dohrana neophodna.
Bojim se da se neodbije sta da radim neznam ni sama al sta je tu je.
Ako neko ima kakav savjet dobro bi mi dosaouser posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Odbijanje dojenja!
17.10.2009 13:06:41   
Junior
Mom bebcu je 1,5 mj i posto je dobio samo 350grama, rekli su mi da mu dam i hapu Hipp1...poceo da se grci, vristi dok doji...ja odem u DM kupim avent bocicu i cucu slow flow 1...od tada doji bez problema...
Samo ima 1 prob...kako pije 2 hape dnevno, cini mi se da imam sve manje mlijeka, iako ga izmuzam....od samog pocetka neki prob s dojenjem, ali trudim se da doji koliko god duze moze...

(odgovor članu irf1509)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Odbijanje dojenja!
17.10.2009 17:40:26   
škorpija
možda bi bilo dobro da umjesto kašikom bebi dohranu ili svoje mlijeko dajete malom špricom, koliko znam tako rade i u porodilištima, znači u apoteci tražite malu plastičnu ššpricu i malo-pomalo uštrcavate bebi u usta, tako se neće navići na flašicu.
iako je i to individualno, mom bebiju je za nekoliko dana punih 6. mjeseci a a od prvog dana dojimo i jedemo hipp1. jedno rijeme se bunio, ali ja sam bila uporna i sada i pored flašice traži siku, a noću samo dojimo, ne može zaspati be z sike. sve zavisi od vas koliko ćete biti uporne

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Junior)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Odbijanje dojenja!
17.10.2009 18:30:30   
scarlett
Ja evo špricom dajem sirup i super funkcioniše, slažem se sa škorpiom, mislim da je i ta ideja super.
Ja sam imala isti problem s tim grčenjem bebe i nisam znala da li je malo mlijeka ili su grčevi. Danas vjerujem da su grčevi ili možda položaj bebi ne odgovara. Kod mene je ponekad pomagalo da promjenim dojku, ponekad da ga smirim pa ponovo pokušam, a ponekad bi mu jednostavno morala 20 puta dati istu dojku, on je 20 puta izbaci i na kraju prihvati i doji.
Želim ti puno sreće, strpljenja i upornosti-to je najvažnije!

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 11
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *