|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kolaci....
3.11.2010 18:46:48   
niki83
oh, hvala ti puno Jasmin!user posted image bas jednostavno, a super!

N&N

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1276
3.11.2010 19:52:24   
mala86
nadam se da ce se ovo uspjet procitat,recept je fenomenalan,lagan,ja cu ga opet pravit ovih dana,i ispadne bas kao na slici user posted image

user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1277
3.11.2010 19:58:51   
melly__
Mala 86 evo jedan recept bas za tebe,jer i ti volis ove sto se "lako "prave user posted image kao i ja user posted image Sastojci:
TIJESTO:
6 jaja
6 žlica šećera
1/2 praška za pecivo
3 žlice kakaa
1dl ulja
*1 dl vrućeg mlijeka
Krema:
1/2 l slatkog vrhnja
25 dag čokolade za kuhanje
2 žlice šećera
Sve sastojke za tijesto,osim 1dl vrućeg mlijeka,izmiksat i stavit peći u namaštenu tepsiju oko 25 minuta.

ispečeni biskvit(vruć) preliti sa *1dl vrućeg mlijeka.

Za kremu,rastopiti čokoladu za kuhanje i šećer u slatkom vrhnju.miješati na vatri dok se sastojci ne rastope.vruće preliti po klaču.hladiti na sobnoj temperaturi,a potom u hladnjaku.

17.06.

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 1278
4.11.2010 1:46:37   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: mala86

nadam se da ce se ovo uspjet procitat,recept je fenomenalan,lagan,ja cu ga opet pravit ovih dana,i ispadne bas kao na slici user posted image

user posted image

tek sad vidim kad sam te citiralauser posted image

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 1279
5.11.2010 19:51:09   
mala86
IZVORNA PORUKA: mala86

user posted image

ja sam ga danas pravila,ukus je user posted image (mm odmah skoro pola odsjekouser posted image user posted image user posted image user posted image )a za malo neuspjeli oblik su krivi moji decki

user posted image (prstic je Leonovuser posted image )

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 1280
6.11.2010 12:04:36   
seka87
IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

user posted image

Biskrit

6 jaja
12 kas. secera
3 kas. mlijeka
3 kas. ulja
12 kas. brasna
1/2 peciva
3 kas. kakao

Krema

500 ml mlijeka
7 kas. secera
5 kas. brasna
250 gr. margarina

Glazura

100 gr. cokolade
1 kaskica ulja

Kokos

Izmutiti zumancad sa secerom, kad se dobro ubuta to dodati mlijeko, ulje, brasno, pecivo i kakao i mutiti dok nebude jedna glatka smjesa.

Staviti u rernu da se pece na tihoj vatri.

Kad se ispece biskvit staviti da se ohladi.

Dok se kora hladi napraviti kremu ovako:

Brasno i secer izmutiti sa malo mlijeka, ostatak mlijeka staviti da se prokuha. Dodajite polahko uz mjesanje smjesu sa brasnom i secerom u mlijeko prokuhano.

Staviti da se smjesa ohladi i kad se ohladi dodati margarin.

Kolutice pravite sa casom za rakiju. Dva kolutica idu na jedan kolac. Jedan kolutic namazati kremom a drugim poklopiti i onda okolo namazati i uvaljati u kokos.

Glazuru namazati po vrhu kolaca.

user posted image

moze li mi molim mvas netko ko je pravio ovaj kolac reci je li smjesa za biskvit treba biti veoma cvrsta jer je u mene veoma cvrsta molim vas pomozite dali da nastavim praviti ili da ga bacim

hvala

nase malo zlato Lamija rodjena 1.10.2009. 3.200kg i 51cm

prvi zubic dobila sa 8 mjeseci

prohodala sa 10mj i 20dana

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 1281
6.11.2010 12:08:53   
Lalana
seka, kako mislis puno cvrsta?

Moje tri srece...

(odgovor članu seka87)
Neposredna veza do poruke: 1282
6.11.2010 12:11:19   
Anoniman
Evo sad gledam,kod mene skoro isti recept (samo pzp ide cijeli) po kojem sam ja pravila i bilo je dobro.Sad se ne sjećam da li je bila smjesa gušća ili rjeđa...ali mislim ako si stavila ovako sastojke kako piše da će ti ispasti ok.Ma kakvi bacati...javi nam

(odgovor članu Lalana)
  Neposredna veza do poruke: 1283
6.11.2010 12:14:30   
Lalana
I ja isto nisam pravila bas po ovom receptu, ali po jednom jako slicnom u koji ide isto 6 jaja, dakle ne razumijem da bi to trebalo biti bas nesto cvrsto.
Mozda jedino da je neko brasno koje je to prouzrokovalo.
Ma seko, malo naspi vodeuser posted image
Sala na stranu, vjerujem da ce ti se Ilhana javiti, a do tada nemoj bacati, nego ispeci pa sta budeuser posted image

Moje tri srece...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1284
6.11.2010 12:32:23   
seka87
ja sam stavila da se pece pa sta bude!!! pa neznam kako da ojasnim cvrsta ili gusta kako god kada sam je istresla u tevsiju morala sam kasikom raspodijeliti a kada sam miksala mikserom jadnik jedva okrece!!! valjda ssam bolje vam docarala kakva mi je smjesa!!!  

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 1285
6.11.2010 12:34:53   
Lalana

IZVORNA PORUKA: seka87

ja sam stavila da se pece pa sta bude!!! pa neznam kako da ojasnim cvrsta ili gusta kako god kada sam je istresla u tevsiju morala sam kasikom raspodijeliti a kada sam miksala mikserom jadnik jedva okrece!!! valjda ssam bolje vam docarala kakva mi je smjesa!!!  

sam stavila da se pece pa sta bude!!! pa neznam kako da ojasnim cvrsta ili gusta kako god kada sam je istresla u tevsiju morala sam kasikom raspodijeliti a kada sam miksala mikserom jadnik jedva okrece!!! valjda ssam bolje vam docarala kakva mi je smjesa!!!  

ma super nek si stavila, mozda je zaista takav recept, meni se slicno desava sa jednim mojim receptom jaffa kolaca, bukvalno kasikom kao ti razvlacim po plehu da se rasporedi, ali kada se ispece, odlican biskvit bude.
Javi nam sta je izaslo iz rerne user posted image

Moje tri srece...

(odgovor članu seka87)
Neposredna veza do poruke: 1286
6.11.2010 13:22:40   
seka87
evo mene biskvit je ispao ok ali sada imam problem sa kremom rijetka razlije mi se po biskvitu i kada stavi odozgo drugi biskvit izmedju nista ne ostane kreme

sta da stavim u kremu da se stisne

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 1287
6.11.2010 13:31:07   
emy24
tops/jaffa kolac

kora
5 jaja
15 kasika secera
15kasika vode
15kasika brasna
1prasak za pecivo
ovo sve umutiti i ispeci,kad se malo ohladi zaliti kolom od 0,5l
preko biskivta poredati,jaffu

fil

skuhati bilo koja cetri pudinga u jednom litru mlijeka,kad se ohladi umijesati jedan margarin za kreme,preliti preko biskivta,i ukrasiti po zelji

prijatnouser posted image user posted image user posted image user posted image

Emin & Ejna
23.04.2007.
26.07.2012

(odgovor članu seka87)
Neposredna veza do poruke: 1288
6.11.2010 13:36:18   
Anoniman

evo mene biskvit je ispao ok ali sada imam problem sa kremom rijetka razlije mi se po biskvitu i kada stavi odozgo drugi biskvit izmedju nista ne ostane kreme

ja kad mi se to desi problem rijesim mljevenim orasima ili kokosom,sta fali ako ne pise u receptu bude ukusno pravo... samo dodaj u kremu dok ne dobijes zeljenu gustocu..user posted image

(odgovor članu seka87)
  Neposredna veza do poruke: 1289
6.11.2010 13:37:24   
seka87
IZVORNA PORUKA: noa

hvala tako cu i uraditi

ja kad mi se to desi problem rijesim mljevenim orasima ili kokosom,sta fali ako ne pise u receptu bude ukusno pravo... samo dodaj u kremu dok ne dobijes zeljenu gustocu..user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1290
6.11.2010 13:38:57   
Anoniman
.

< Poruku je uredio noa -- 6.11.2010 13:39:23 >

(odgovor članu seka87)
  Neposredna veza do poruke: 1291
6.11.2010 14:55:44   
Anoniman

E i meni je problem bila krema...baš što kažeš rijetka puno,pa sam stavila u zamrzivač 10-15 min. i stegla se dovoljno da mogu dovršiti šubarice,i onda sam ostavila u frižideru da prenoće,i bilo je ok.Jednom sam ih pravila i ne vjerujem da ću ikada više,previše posla oko njih...

(odgovor članu seka87)
  Neposredna veza do poruke: 1292
6.11.2010 16:06:07   
Lalana

IZVORNA PORUKA: Gracanka

E i meni je problem bila krema...baš što kažeš rijetka puno,pa sam stavila u zamrzivač 10-15 min. i stegla se dovoljno da mogu dovršiti šubarice,i onda sam ostavila u frižideru da prenoće,i bilo je ok.Jednom sam ih pravila i ne vjerujem da ću ikada više,previše posla oko njih...

I ja sam to isto rekla za subarice, jos sam ja pravila 2 biskvita jedan tamni drugi svijetli, ma ludnica, sjecam se da sam jako puno vremena ostavila na njiih, a opet nisu bas nesto

Moje tri srece...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1293
8.11.2010 16:10:53   
ivanam28
drage moje,

dosla sam na ovu temu da nadjem neki kolacic, nesto mi se jede pa rekoh da vidim ima li sta brzinski da napravim..i nasla sam :))) super ste...evo i od mene nesto mozda vec ima negdje u ovim postovima nisam stigla da procitam..

JAFFA KOLAC

1 kg    jafe
100 g secera
1/2 l  mlijeka
1 margarin
2 slaga

-  Izmrviti jafu u plasticnu zdjelu. U serpi prokuhati mlijeko, dodati margarin i secer. Saliti u zdjelu sa jafom i staviti u frizider da se ohladi. Zamutiti slag i staviti preko kolaca.

CUDNI KEKS KOLAC

1 kg          petit keksa
700 ml      jogurta
16 kasika secera
2 kesice    slaga
400-500 gr voca   (kajsije, breskve, kupine, naranca,borovnica)

Izdrobiti keks. Pomijesati jogurt i secer da se secer istopi. Isjeckati voce, pomijesati i staviti u frizider. kada se ohladi staviti slag.

PIJESAK TORTA

300 g oraha
300 g keksa
300 g kokosa
2        margarina
4       pudinga od vanilije
1400  ml mlijeka
200 g   secera
slag

Skuhati 4 pudinga od vanilije (secer i mlijeko). U  topli puding dodati 2 margarina i cekati da se ohladi. Podijeliti smjesu u 3 dijela. U prvi dio staviti 300 gr keksa, u drugi 300 kokosa a u treci 300 g oraha. Redati u pleh s tim da donja smjesa mora biti od keksa. Tortu premazati slagom.

Nas mali princ Filip Noa dosao na svijet 13.01.2010
Prva dva zubica dobio sa 3,5 mjeseca sada ih ima 8:))
06.01.2011 maleni andjelak PROHODAO:))))))

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 1294
8.11.2010 17:08:17   
amanullah
user posted image

čokoladne štangle
Biskvit

4 jaja
6 kašika šećera
3 kašike brašna
4 kašika čokolade u prahu
pola praška za pecivo
3 kašike narančine korice

Fil za biskvit

100 gr čokolade u prahu

50 gr putera
šoljica mlijeka

Fil

100 gr mljevene plazme
šolja narnčinog soka
100 gr čokolade za kuhanje
50 gr putera

Način Pripreme

Bjelance odvojiti od zumanjka, umutiti u čvrst snijeg i postepeno mu dodavati ostale sastojke.

peći biskvit na 200 C 25 minuta, i prije nego bude upotpunosti pečen preliti ga filom koji smo pripremili na slijedeći način, rastopili smo margarin mlijeko i čokoladu u prahu.

vrati ga u pećnicu nekih 5 minuta da upije čokoladu.

Plazmu, sok, i rastopljenu čokoladu pomijesati dobro s omeksalim puterom i preliti preko biskvita.

glazura: 2 čokolade za kuhanje i soljica ulja rastopljena na pari , je konačni i završni fil.

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 1295
8.11.2010 17:39:53   
napolitanka
Evo jedan jednostavan kolač pd sira, ukusan i brz, pa ga želim podijeliti sa vama :

Patišpanja : 3 jaja,6 kašika šećera,8 kašika ulja,8 kašika brašna,1 prašak za pecivo,3 vrećice vanilijinog šećera....sve to fino izmiksa,
prvo jaja i šećer pa onda ostatak, i izlije u manju tepsiju, koju predhodno namažemo puterom i pospemo prezlom..znači izlije se i još ne peče..
Fil: 3 jaja i 5 kašika šećera i 3 vrećice vanilijinog izmuti se mikserom...dodati svježi sir od 0,5 kg(onaj za pitu) pa izmutiti, onda dodati pavlaku,jednu vrećicu vanijijinog pudinga onako u prahu,iscjediti pola limuna i 100 gr grožđica po želji... Kad sve to izmuti prelije se preko one prijesne patišpanje,i u rerni  se peče na 180 C  oko pola sata, provjerava se ljuljkanem tepsije i da li se kolač još "treska" ,eh kad se prestane treskati onda je gotov, meni treba jedno 40-50 min, ali to je od šporeta do šporeta, u receptu piše 25 min, meni tad ne bude gotov.

Ono što mi se posebno sviđa na ovom kolaču je to da se patišpanja nekako prelije na površinu, pa izgleda da ima i donju i gornju koru, a neme rezanja i ostalih zafrkancija...prijatnouser posted image user posted image

Čovjek samo srcem dobro vidi...Suština se očima ne da sagledati.....Mali Princ :-)

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 1296
8.11.2010 17:44:40   
ivanak
Iskreno, ja ne znam sa kakvim receptom za šubarice radite? Ali ja kad sam ga god pravila ( dosta puta ), nikad mi se nešto takvo nije dogodilo.
Želite li recept???

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu napolitanka)
Neposredna veza do poruke: 1297
8.11.2010 17:46:52   
amanullah
IZVORNA PORUKA: ivanak

Iskreno, ja ne znam sa kakvim receptom za šubarice radite? Ali ja kad sam ga god pravila ( dosta puta ), nikad mi se nešto takvo nije dogodilo.
Želite li recept???

samo pisi user posted image

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 1298
8.11.2010 17:56:40   
samedi
Ima li neko dobar recept za kolac Monte,hocu da ga pravim za goste pa da se ne osramotim,tj.da mi se ne razlije na tanjiru

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu amanullah)
Neposredna veza do poruke: 1299
8.11.2010 17:59:14   
bebacha
ima recept na ovoj temi,nece se razlit sigurno,samo nemoj da ti vrhnje prokljuca,samo ga dobro ugrij

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *