Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
drage mame vjerujte da mi se place vise zbog ovih vakcina i ne znam sta da radim i da li da vodim Adina na ovu vakcinu sro treba primiti sad sa godinu dana...svega sam se nacitala i ne mogu bit pametna..sta ako mu se nedaj boze sta desi ma nebi sebi nikad oprostila a i ovako da dobije neku bolest kontat cu da je to zbog toga sto nije primio vakcinu....
drage mame vjerujte da mi se place vise zbog ovih vakcina i ne znam sta da radim i da li da vodim Adina na ovu vakcinu sro treba primiti sad sa godinu dana...svega sam se nacitala i ne mogu bit pametna..sta ako mu se nedaj boze sta desi ma nebi sebi nikad oprostila a i ovako da dobije neku bolest kontat cu da je to zbog toga sto nije primio vakcinu....
hej bonicko ne sekiraj se, mi smo primili, normala hvala Bogu nista nije bilo, ne opterecuj se beze, samo prati temperaturu...
bili smo na kontroli...minuta... pogleda ruku kaze ima toga jos,nastavite obloge i dodjite za 7 dana... ohh Boze budu li joj rezali opet rame ubit cu se... stavljam obloge i borim se sa prolivom od sirupa... rame se vise necrveni,necuri,rez se zatvorio al ispod ima tvrdo jos... valjda ce to proci samo...
od prijateljice mala je dobila konvulzije 10 dana nakon primanja vakcine sa god.
Jooooj, Bubuli, baš mi je žao Nadam se da neće opet morati to rezati već da će pomoći oblozi...a donekle te razumijem jer je i moja curka s mjesec dana imala malu kirursku intervenciju kad je imala mastitis pa su joj morali rezati dojku i istiskati taj gnoj
Ljubimo malu hrabricu i želimo da što prije to sve ružno bude iza vas
A tih konvulzija me je pravo strah...
I zanima me je li ta vakcina sa godinu dana (čini mi se da je to MMR) obavezna?
pozdrav svima, posto mi sutra akobogda idemo da bebac primi onu vakcinu sa 18 mj, zanima ne kakva su vasa iskustva, jesu djecica imala kakve nus pojave, gdje se daje itd. Do sad nikada nismo imali problema s vakcinama, tipa temp i sl, jedino sto maleni ne voli da ga iko dira i pipka pa se odupiire i puno place, ipak nadam se da ce biti dobro aBg
Mi smo primili MMR prije 8 dana s kasnjenjem od pola godine i evo danas je dobio temperaturu , predvece je bila 38.2. Imao je i tecnu stolicu cijeli dan, ne znam je li i to od vakcine. Inace nista vise, prilicno je raspolozen i igra se, samo slabo jede. Znate li koliko traje ovo?
mi smo juce primili vakcinu koja treba sa 6 mjeseci(malo kasnimo)kad jutros ima malo otecenu jednu nogicu-gdje je primio vakcinu,i malo temerature-37,8 u guzi,znaci 37,5!dala mu lupocet-povrati mlijeko! eno ga sad spava,vidjet cu poslije,valjda je nece biti vise
mi smo juce isli na vakcinu sto ide sa 6 mjeseci(malo kasnimo zbog oziljka na ruci od prosle)... bila je vesela i sve ok do sinoc... temperatura 38,3,i na ruci i na nozi crveno i oteceno,povracala je hapu u mlazu... cijelu noc dernek,zaspe,kenka,place pa zaspe pa sve tako... jutros ima 37,7... dajem joj lupocet paracetamol sirup... sad spava cekam da ustane da mjerim opet jer je vruca... ludilo vise zbog ovih vakcina...
mi smo juce isli na vakcinu sto ide sa ' mjeseci(malo kasnimo zbog oziljka na ruci od prosle)... bila je vesela i sve ok do sinoc... temperatura 38,3,i na ruci i na nozi crveno i oteceno,povracala je hapu u mlazu... cijelu noc dernek,zaspe,kenka,place pa zaspe pa sve tako... jutros ima 37,7... dajem joj lupocet paracetamol sirup... sad spava cekam da ustane da mjerim opet jer je vruca... ludilo vise zbog ovih vakcina...
oblozi su ti stalno i cesto ih mijenjam... od juce kako je primila ima obloge...dan,noc i sad... sad je 37,3 dobro je...
samo kivna sam uhhh juce kad smo bili na vakcini kao da stavljam obloge preko njihove gaze i flastera...reko zasto,kao zbog proslog puta,nije to od uboda vec je klica usla... ja je gledam...reko radim u bolnici i imam sve sterilno i znam kako i sta stavljam...zacrveni se i usuti... samo sebe da operu uhhh a znam da je apsces bio od predubokog uboda...
A zamisli tek medicinske sestre tj.brata koji ima prljave nokte (kao da je krompir vadio) a zaduzen je za vakcinaciju beba i djece...ja prosli put kad mu nisam glavu otkinula
kod nas jos uvijek modro na rukici i kad dodirnem tvrdo oko centimetar,bas me zabrinjava a primio 19.07.ne znam sta bih da li da ga vodim dr.ili se to desava ne boli ga kad pritisnem ne buni se.
ja zaista ne znam sta da ti odgovorim... nadam se da ce neko sa iskustvom uskoro dati neki odgovor.. ako mislis da nema guzve kod pedijatrice mozda nije lose da se odsetas sa bebicom...
ma odvedi ga nista te ne kosta, nemoj se misliti, a vjerojatno ti niko nema sto pametno reci, jer nisu imali iskustva s tim, kao ni ja..sad su manje guzve islim...a ne znam sto bih ti savjetovala , misa mu maloga , sretno i javi sto ti rekose.
Ali evo opet : Mala mi je primila pet boca prije 7 dana...uzas znam da nisu normalni 8 sati poslje vakcina pocela je da nenormalno place i malo temperature...dala joj sirup da ublazi bol i smanji temp bebi je zaspala i fino spavala citavu noc...no sutra dan je skroz drugo djete...place, nerevozna je , i manje jede nego inace i do dan danas a bila je skroz mirna i veselaaa beba do vakcina....da li ste imali slicna iskustva? Mnogo me brinu neke posljedice vakcine, malo sam citala na netu o tome...
A mislim da je mozda muce i zubici sa obzirom na to da bali mnogo i non stop rucicu stavlja usta....ali tek su joj 4 mj 9 insallah...
Hvala vam unaprijed
Ako su vakcine obavezne i dijete moraš voditi onda mislim da ne treba svašta čitati jer se samo nasekiramo. Naravno, treba provjeriti rok trajanja vakcine i raspitati se o eventualnim reakcijama da znamo reagirati na vrijeme.
u USA imaju puno vise vakcina odnosno doza od nas...na cijelom svijetu oni imaju najvise vakcina i daju po nekoliko odjednom, zato se roditelji stalno zale ali ne pije vode...mozes li nam staviti tablicu iz USA?
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.