Hanady RR
|
Prebacivanje postova sa srodnih tema IZVORNA PORUKA: ZAMARI IMALI IKO ISTI PROBLEM,BEBAC JE SPAVALA CIJELU NOC PO '-8 SATI I OD KAKO JE DOBILA DTAP+IPV VAKCINE I IMALA REAKCIJU 2-3 DANA NERVOZA,PLAC,NESPAVANJE I BLAGA TEMP....SADA I KADA JE PROSLA REAKCIJA NESPAVA ...BUDI SE PO 3 PUTA KAO NA POCETKU.....IZGLEDA DA JOJ NICU I ZUBICI! IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: ZAMARI .....IZGLEDA DA JOJ NICU I ZUBICI! evo odgovora. nespava - niču joj zubi. Sasvim normalno. IZVORNA PORUKA: ZAMARI mozda nisam bila jasna....naravno da je zbog zubica!zanima me necije iskustvo -kada zubi niknu koliko se dijete brzo vrati u staru rutinu? IZVORNA PORUKA: ZAMARI e da nastavim,zubici su je poceli muciti vec prije 2 mjeseca pa je spavala po noci!!! a vakcinu je dobila prije 10-ak dana...problem je svaki put kada zbog neceg prekine regularni raspored sutra nastavi tako....pa me zanima imali neko jos takvo iskustvo? IZVORNA PORUKA: Romali IZVORNA PORUKA: ZAMARI mozda nisam bila jasna....naravno da je zbog zubica!zanima me necije iskustvo -kada zubi niknu koliko se dijete brzo vrati u staru rutinu? Moj maleni je tak sad sa 20 mjeseci u nekoj rutini,a nikli su mi svi zubići, osim petica. Samo što niknu jedni eto i drugih pa ja nisam mogla ni razmišljati o nekoj rutini. IZVORNA PORUKA: Majčica Potpisujem ovo sto kaze Romali, cim jedni niknu, malo ohanes i kontas evo ga, super, pa onda nice drugi zubic i tako dok ne niknu svi. Nama jos nisu svi nikli, pa se i ja tjesim. IZVORNA PORUKA: akica b LIJEP POZDRAV ZA SVE MAME... JUCE SMO PRIMILI 3 VAKCINE(JEDNA U RUKICU,NOGICU I JEDNU ORALNO)..REAKCIJA SE JAVLJA U 24 SATA I MOJ BEBAC JE ODMAH DOBIO.TEMPERATURA 38 I TRAJE 2 DANA.DOBILI SMO PARACETAMOL SIRUP I DAJEM MU NA 8 SATI(TAKO MI JE RECENO).NJEMU SU SAMO 2 MJ I ZANIMA ME DA LI JE JOS NEKO IMAO TAKVO ISKUSTVO?KOLIKO TRAJE TEMPERETURA ? I IMA LI JOS NEKI NACIN SKIDANJE TEM.? I JOS JEDNO PITANJE,KOJA JE NORMALA TEM KOD BEBICA? 37 ? 37,5? TAKO SU NAM REKLI.... UNAPRIJED HVALA IZVORNA PORUKA: amdi Akice, normalno je do 3 dana da bude reakcije. Medjutim, ako je visoka temperatura-iznad 38,5 mjerena analno(sto znaci 38 stepena u stvari) obavezno se javi doktoru s obzirom da je tako mala beba. Mozda je bila malo prehladjena prije vakcine pa joj je izazvalo jacu reakciju. Inace temperaturu mozes skidati i tusiranjem u mlakoj vodi 10min. bez kvasenja glavice. Drugi nacin je da je zamotas u vlaznu pamucnu pelenu, ali to kod stvarno visoke temperature. I najvaznije, nemoj da se sekiras, to je normalno, uobicajene tegobe sa malim bebama jer one nemaju razvijenu regulaciju temperature IZVORNA PORUKA: akica b HVALA AMDI PUNO...NADAM SE DA CE PROCI DO SUTRA...STOJI MU 38(MJERIM ANALNO)...MALO SAM GA MASIRALA VLAZNIM GAZAMA ALI IZGLEDA DA MU TO SMETA,PLACE I VRTI SE... HVALA NA SAVJETIMA...VELIKI POZDRAV IZVORNA PORUKA: mama alma RR Akice probaj i da stavljaš obloge od sirćeta ili rakije na nogice, umoči čarapice tekučinu i obuj bebi, pomočiće, a paracetamol zna i da ne djeluje pa bi se trebala posavjetovati sa ljekarom, ako se i dalje nastavi odvevi bebicu dr. ipak nije se šaliti sa temp. moja lajla je teško podnijela zadnje dvije vakcine a ove naprije sve je bilo ok, nije bilo problema, nemoj se sikirati biće dobro akobogda, a ona fotka tvoje bebice gdje spava na stomačiću sa nogicama podvijenim je za razglednice, ja sam se oduševila IZVORNA PORUKA: akica b AJJJJJJJJJJJJ,HVALA ALMA PUNO... I JA SAM GLEDALA TVOJE SLIKICE...MA MASHALA,DJEVOJCICA JE MED. STAVLJALA SAM MU PRIJE POLA SATA OBLOGICE I KO TEMP MU SE MALO SNIZILA..NIJE VELIKA NA SVU SRECU I ISKRENO SE NADAM DA CE DO SUTRA SPASTI.. IMAS VELIKI POZDRAVV I HVALAAA IZVORNA PORUKA: seki cao ja neznam dali ti je pedijatar skrenuo paznju ali temperatura do 38.5 se ne skida oblogama i tako to.Tek ako predje onda stavljaj obloge,jer se bebac moze prehladiti.Daj bebi paracetamol ili sta vec imas i ne sikiraj se bit ce to ok. Vidi ja svojoj bebici kupujem tu vakcinu.To bi trebao biti diteper ili tako nekako? Pedijatar mi je spomenuo da postoji i ta mogucnost da kupim vakcinu/na koju nema reakcije ili je minimaalna/.Ja sam pristala.Samo kada dodje vrijeme odnesem svoju vakcinu i to je to.Vec je primila dvije.Na prvu nije uopste imala reakciju a na drugu je imala temperaturu nekih 1-2 sata.Ja joj nisam nista davala ni paracetamol niti ista.Jos jedna prednost je sto ima samo jedan ubod. Neznam dali je moguce da predjes na to jer je tvoj bebac vec primio jednu koja je druge vrste.Ako si zainteresovana javi,ja cu ti dati sve informacije. Svaka kosta 85km i prima tri u razmaku od min. 42 dana. Javi kako je bebac!!!!!!!!!!! IZVORNA PORUKA: stella Hana je juce primila vakcinu.Druga doza Diteper i Polio od sinoc ima temp 37 pa do 37,5.Dr mi je rekla da joj dam paracetamol cak i ako ne bude imala T ako bude kenkava. Eh,sada,mene interesuje Koliko dana moze da traje reakcija na vakcinu? Sinoc sam joj dala jednu dozu panadola(sirup za bebe za T)i jutros jednu.Evo sada opet ima,nisam mjerila al je vruca.Sada cu joj izmjeriti pa ako bude imala povisenu,opet cu joj dati jednu dozu. DO SADA NIJE IMALA REAKCIJE NA VAKCINU,OVO JE PRVI PUT.A VEC JE PRIMILA PO JEDNU DOZU DITEPER I POLIO,I TO ME MALO ZBUNJUJE. IZVORNA PORUKA: mamabb Mojoj bebi je sinoć išao gnoj i sukrvica iz ožiljka od BSg vakcine nakon kupanja se pojavio i ja sam samo to obrisala maslinovim uljem, po savjetu forumašica koji sam ovdje našla i sve je to bilo OK, međutim ona je meni danas neka uspavana i mlitava i napinje se. Temperatura je 37, znači normalna. Jede i sve ali imam osjećaj da nije živahna kao inače da li to ima veze sa gore navedenim? Unaprijed zahvalna :) IZVORNA PORUKA: mamin sin Stella reakcija moze trajati do tri dana... Mamabb mislim da to nije vezano za BCG, mi smo imali bas jaku reakciju na BCG i pucalo je i curio gnoj 3-4 puta. mozda je malo stomak muci. IZVORNA PORUKA: Golubica Da li se javlja jaca reakcija na vakcinu koja se prima sa sest mjeseci? Moja Asja je treba primiti iduce sedmice. Do sada nije imala reakcije na vakcine, pa me zanima da li treba da se unaprijed pripremim. Srecom nisam jos iskusila vece brige oko zdravlja bebe. IZVORNA PORUKA: MELLI Mi smo prošle sedmice primili tu vakcinu.Haris nije ni plakao,ali je tako lijepo pajkio poslije, da smo se mi zezali kako bi billo dobro da svaki dan primi jednu dozu. Sretno vam! IZVORNA PORUKA: mamyca Golubice sve zavisi od djeteta do djeteta,mozda bude,a mozda ne.Ne brini se i ako dobije malo temperature daj pola kasike Paracetamol sirupa i samo stavljaj hladne obloge na mjesto gdje je primljena vakcina.Sretno IZVORNA PORUKA: mamabb Ja sam mislila da je od vakcine, jer joj prvi put izbija gnoj a sad će joj dva mjeseca, u zdravlje,ali poslije sam se i sama razuvjerila jer je dijete kakilo da je i iz pelena izašlo Do sad je kakila svako nekoliko dana a sad svaki dan od prekjuče pa vjerovatno šok za organizam. Važno je da ne plače :) Hvala puno