leonora
|
Pozdrav . Vidim neko spominje bol ispod rebara, tako nešto. I mene je zaboljelo jednu noć, tako da me probudilo, htjela se valjda okrenuti na drugu stranu, kad ono žignu, ajojj, kad sam počela jaukati, baš neka bol čudna, kao da se nešto odljepljuje, ispod grudi, nisam mogla da udahnem duboko, svaki put jauknem, da se okrenem ili ustanem, nije bilo šanse, i ja sam tu noć spavala sjedeći u krevetu, tako mi lakše bilo, i boljelo me i to jutro do poslijepodne i prestalo, odjednom. I onda opet nakon 2 dana, ali kraće je trajala bol, par sati i popustilo. Šta je to bilo, pojma nemam... A dosad 3 puta sam imala strašan grč i to kad spavam na desnom boku, probudi me, ma to je strašno, lijeva noga i lijeva strana gospođe zaboleeeee, a uuuuu, tako da odsad spavam samo na lijevoj strani ili na leđima. Počele i meni te neke smetnje... a i vrijeme je trideset sedma sam sedmica... Tako osjetim i pritisak i težinu dole, kao da ću se svakog dana poroditi. Ja ne znam da li sam odškrinuta, nije me u četvrtak na kontroli pregledala ginekološki, ali sad u petak hoće sigurno... Radila sam ctg, sve je ok, uz ok, samo mi reče kao da je beba malo sitnija, ali kao i ti si sitna... ali bitno je da raste i dalje...Ja se zbunih ni ne pitah ju kolika je beba, koliko teži prema procjeni... valjda neće biti presitna, bojati ću se je uzeti tako malu ako bude. To mi čudno, dosad mi nije nikad rekla da je sitna, uvijek samo kaže sve je ok, beba odgovara sedmici trudnoće u kojoj se nalazi... a onda tako ubace bubicu u uho, da se sekiram... Ma i ne očekujem nekog diva, ali ono da nije ni minijaturica... Ma neka sve bude ok, da joj je sve razvijeno, a udebljaće se kad se rodi, ima kad...
|