|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  515 516 [517] 518 519   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
29.5.2011 23:05:30   
ladyblue RR
žene, ima li kakvih vijesti od idache? 

sweet , ja sam imala tako nepravilne bolove 5 dana prije nego sam se porodila. ima li onog sluznog čepa ili su lažnjaci? ako ti krene sluzni čep, onda će to brzo (ne isti dan). meni je krenuo u srijedu i tada su počeli bolovi u nekim ludim vremenskim razmacima. prvo češće, pa onda rjeđe i tako u krug. pravi porod mi je krenuo u subotu naveče i porodila sam se u nedjelju ujutro.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 12901
29.5.2011 23:11:16   
sweet insanity
Idacha se jucer javila, miruje....
A sluzni cep nisam vidjela no ja laznjake imam vec 2 sedmice, prvi put kad sma imala bolove ustanovilo se da sma otvrena 1 prst i onda svaki koji dan po malo mejdutim sad svaki dan po malo, najvise osjecam danas ono stezanje trbe...

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 12902
29.5.2011 23:13:54   
animagical
idacha mislim pije buscopan i lezi kuci, da beba jos malcice narasteuser posted image bila se otvorila malo, ali je stalo...
sweet piletina je s rostilja,ali isto tako Bog zna od cega je, koriste jako puno svjezih salata, mozda nesto nije bilo dobro oprano??  i ne znam dal na nesto stavljaju majonezu, u salat je ugl nema...ma dobro sam proslauser posted image sada samo kuci jedem...
lady kako bebolina slusauser posted image ?

Neposredna veza do poruke: 12903
29.5.2011 23:17:14   
sweet insanity
Animagical...sreca pa si fakat doro prosla i odsad pazit gdje je jede....

Ladyblue, jesil ti dobila kad moju pp o trombocitima posto si pricala da si imala to nes kao i ja na porodu???

Neposredna veza do poruke: 12904
29.5.2011 23:18:50   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Idacha se jucer javila, miruje....
A sluzni cep nisam vidjela no ja laznjake imam vec 2 sedmice, prvi put kad sma imala bolove ustanovilo se da sma otvrena 1 prst i onda svaki koji dan po malo mejdutim sad svaki dan po malo, najvise osjecam danas ono stezanje trbe...

taj čep ćeš primjetiti, ako ga bude. kod nekih žena ga nema (moja sestra u obje trudnoće nije imala). samo polako, blizu si termina i vjerujem da ti je više dosadilo biti trudna. nema potrebe da trčiš u bolnicu. kada budu na 10 min., ti se lagano spremi i onda idi. ne idi ranije da se ne traumiraš bez vezeuser posted image .
kada si naručena na kontrolu, ctg?

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 12905
29.5.2011 23:19:28   
ladyblue RR

Animagical...sreca pa si fakat doro prosla i odsad pazit gdje je jede....

Ladyblue, jesil ti dobila kad moju pp o trombocitima posto si pricala da si imala to nes kao i ja na porodu???

nisam, šta te interesuje?

Neposredna veza do poruke: 12906
29.5.2011 23:21:35   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: animagical

lady kako bebolina slusauser posted image ?

moja curica je takva da bih vam svima od srca poželjela jednu ovakvu. ja nju ne osjetim, od kako se rodila. od 2. mjeseca spava po cijelu noć, bez buđenja, 12 sati u komadu. ne plače nikada, zadnji put je plakala kada je imala grčeve a za 2 dana će joj 7 mjeseci. vesela, igra se...

Neposredna veza do poruke: 12907
29.5.2011 23:22:15   
sweet insanity
Pa ti si spominjala u Tz kad si bila da si imala niske trombocite pa me zanima kako je porod prosao i jesul te sta tretiali...kod mene su na nalizama sada bili 141?? I spominjala si mi da radim koagulogram da provjerim fibrinogen, on je blago povisen sto je navodno normalno u trudnoci....
Ctg sam radila 18.5. uredan nalaz ali se vidi da imam nepravilne bolove,aBd 1.juna idem opet na kontrolu ako se ne porodim do taduser posted image

Neposredna veza do poruke: 12908
29.5.2011 23:28:50   
animagical
ma sweet bez brige budi ako su trombociti preko sto, fibrinogen stvarno jeste fizioloski povisen u trudnoci, meni je sve oko 8...user posted image nego, hehe prati ti te kontrakcije, da ne bude to bezbolni kucni poroduser posted image lady ma curice su uvijek zlatneuser posted image pomazi je malo od tete s rruser posted image

Neposredna veza do poruke: 12909
29.5.2011 23:31:51   
sweet insanity
Ma ja se na trombocite navikla, da mi je ne brinut za stolicuuser posted image Mene ce banovat zbog ove stoliceuser posted image
Mashala ladyblue na curici, to je za pozelit (kuc,kuc)

Neposredna veza do poruke: 12910
29.5.2011 23:31:58   
ladyblue RR

Pa ti si spominjala u Tz kad si bila da si imala niske trombocite pa me zanima kako je porod prosao i jesul te sta tretiali...kod mene su na nalizama sada bili 141?? I spominjala si mi da radim koagulogram da provjerim fibrinogen, on je blago povisen sto je navodno normalno u trudnoci....
Ctg sam radila 18.5. uredan nalaz ali se vidi da imam nepravilne bolove,aBd 1.juna idem opet na kontrolu ako se ne porodim do taduser posted image

ako je fibrinogen povišen, to je super. tijelo se samo priprema za porod i krv se zgrušava. samo kada dođeš na porod, ako ne bude doktor koji ti vodi trudnoću napomeni da si imala niske trombocite.
biće to sve u redu. kod mene je bilo malo više krvarenja ali nakon poroda. dugo su čekali posteljicu i kada je izašla poslije 20 minuta onda je pljusnulo iz mene ali nije bilo strašno. nisu mi dali da ustanem 6 sati da bi me malo pratili iako dižu žene već poslije 2 sata. kada sam se digla, sve je bilo ok.

dobacit ćeš ti još koji dan, ne brini. i ne boj se. nije to ništa strašno. samo pozitivne misli. ja nisam znala šta me čeka i otišla sam na porod kao da idem na pregled. relativno brzo sam se i porodila, za 8,5 sati. i rodila sam bebu tešku 4150 gruser posted image

Neposredna veza do poruke: 12911
29.5.2011 23:37:53   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: ladyblue

ako je fibrinogen povišen, to je super. tijelo se samo priprema za porod i krv se zgrušava. samo kada dođeš na porod, ako ne bude doktor koji ti vodi trudnoću napomeni da si imala niske trombocite.
biće to sve u redu. kod mene je bilo malo više krvarenja ali nakon poroda. dugo su čekali posteljicu i kada je izašla poslije 20 minuta onda je pljusnulo iz mene ali nije bilo strašno. nisu mi dali da ustanem 6 sati da bi me malo pratili iako dižu žene već poslije 2 sata. kada sam se digla, sve je bilo ok.

dobacit ćeš ti još koji dan, ne brini. i ne boj se. nije to ništa strašno. samo pozitivne misli. ja nisam znala šta me čeka i otišla sam na porod kao da idem na pregled. relativno brzo sam se i porodila, za 8,5 sati. i rodila sam bebu tešku 4150 gruser posted image

Mashalauser posted image Ma meni kazu kao trombociti niski, fibrinogen povisen (4.20) pa bi kao trebao napravit neki balans da puno ne krvarim.
U svakom slucaju ako ne bude gore doktor koji me prati ovaj 9.mjesec reci cu onome koji bude. Hvalauser posted image
A sto se poroda tice, ma ja nestrpljivo iscekujem i skroz sam pozitivnauser posted image

Neposredna veza do poruke: 12912
29.5.2011 23:39:51   
ladyblue RR
samo tako sweet, i da brzo dočekaš najdraže biće na svijetuuser posted image

Neposredna veza do poruke: 12913
29.5.2011 23:43:21   
Victoria88
Gde ste cureeee trudniceeee <3 :*** :)

"Pucaj, ne mozes mi nista ja sam k''o svemir velik'' pucaj, iz topova trista ovo je srce celik"''''''''''''''''''''''''''

Neposredna veza do poruke: 12914
29.5.2011 23:47:43   
idacha
gdje ste, bembeljuce...

evo mene, jos na mirovanju... ma, da Bogdom znam mirovati... meni je to nepoznanicauser posted image jedino kad bas osjetim ziganja i bebu da se spusta, onda zalegnem sat-dva, pa opet na noge lagane... mada sam spora ko puz.. bebi ne da brzo hodanjeuser posted image
sutra ujutro odoh na kontrolu kod svoje dr privatno.. da provjerim kakvo je stanje, a u petak opet na gak...

kontam da ce me tada i poroditi... ako me vala pita dal hocu, ja cu pristati.. bebi je sada vec veliki, trebao bi biti preko 3kg, a posljednjim pregledom mi je receno da je sve u najboljem redu, da je beba spremna.. e, sutra cu opet biti pametnija...
kucu sam vala spremila... tepisi oprani i osuseni, garniture ociscene i osusene, prozori, zavjese.. sve je cakum pakum..
maloprije razvrstavala odjecu za bebija... jos samo to da operem i i ispeglam, pa da se idem rahat poroditi..
mene je glava danas bolila bukvalno cijeli dan.. popila 2 paracetamola, masirala uljima, i nista.. tek me maloprije pocela malko popustati.. nisam vidjela na oci..

kako ste vi?
sweet, draga, ima li kakvih promjena? kod mene se kontrakcije hB malko smirile.. valjda od terapije... i bolovi su mi znatno manji, ali sam ja zato ko zobmi od apaurina..
sta nam je sa stefaniom?
Gift nam je u bolnici, do sutra najvjerovatnije... bas mi je zao... mogu misliti koliko se nasikirala i zabrinula...
palachinken, animagical, skvo, malena, sanela, selma, semice, drznica i sve ostale, nadam se da ste dobro...
ladyblue, user posted image user posted image user posted image user posted image spesl kiss za tebe

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

Neposredna veza do poruke: 12915
29.5.2011 23:50:02   
malena27 RR
ola cure...
idacha sretno sutra... uh ti sve pripremila... mene fakat prpa hvata da necu sve stici...
nikako da natjeram ovog majstora da dodje da se dogovorimo za krecenje kuce...

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 12916
29.5.2011 23:50:15   
malena27 RR
sta nam je sa gift, nisam upratila? user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 12917
29.5.2011 23:50:48   
animagical
idacha tvoj bebeli beban pozurio napoljeuser posted image meni su neki dan na kontroli u drzavnoj opet rekli da mi je bebi krupan...i da-sada sjedi na guziuser posted image smijesna debela beba...

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 12918
29.5.2011 23:53:57   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: animagical

idacha tvoj bebeli beban pozurio napoljeuser posted image meni su neki dan na kontroli u drzavnoj opet rekli da mi je bebi krupan...i da-sada sjedi na guziuser posted image smijesna debela beba...

meni su govorili da ako beba bude 3300 gr da će biti super a ja rodila preko 4 kg. toliko o njima i njihovim mjerenjima

Neposredna veza do poruke: 12919
29.5.2011 23:54:44   
Victoria88
idacha srecno sutra ! A svim ostalim lepim user posted image big kissss

"Pucaj, ne mozes mi nista ja sam k''o svemir velik'' pucaj, iz topova trista ovo je srce celik"''''''''''''''''''''''''''

Neposredna veza do poruke: 12920
29.5.2011 23:54:52   
sweet insanity
Idacha, ma i ja imam citav dan ono stezanje maternice i blage bolove al nis konkretno...neg da nadovezem na svoje paranoisanje (OSTALLE NE CITAJTE OVO) od sinoc mi crna stolica al haj valjd anije nista strasno al da sma se prepala-jesam.
Gift mi se javila danas, bas mi je zao i fakat se nadam da ce sve dobro proci..pravo me zacudilo da ima bolove oako rano ali eto i posteljica joj nisko pa je mozda i bolje da gore prelezi da je uprate malo za svaki slucaj prije nego je puste kuci....
Ti znaci u petak na GAK, ja u srijedu koliko znam i nadam se da ce me porodit hihihihi, joj mm poceo na mene "galamit" kao "ti radis sve ne bil ona izasla, pusti je nek izadje kad htjede"user posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 12921
29.5.2011 23:55:18   
ladyblue RR
idacha, nemoj bona da i daju indukciju. znaš i sama da je to sr..e. sačekaj da samo krene i za čas ćeš ti to, štela si...user posted image

Neposredna veza do poruke: 12922
30.5.2011 0:05:29   
sweet insanity
Prodje ponoc, zvanicno jos 8 dana do termina iako ticker nije jos prebacio na 8 days to gouser posted image

Neposredna veza do poruke: 12923
30.5.2011 0:06:07   
idacha
malena, ma ja ti do prije 3 dana nisam imala bukvalni nista pripremljeno.. kada sam pocela osjecati one cudne bolove, uhvati me panika i sve pocnem redom... naravno da sam prvo pokupovala sta mi treba za bolnicu... ma, nikad se ne zna kad moze krenuti..
kako nam se ti osjecas?
animagical, ja se zezam pa kazem, puzurio da se zacne, a sada zuri napoljeuser posted image user posted image user posted image ja bas cekam sutrasnji pregled da vidim kako se stvari odvijaju.. oako samo sjedim i razmisljam kad me dole zigne, kontam jesam li se jos otvorila...
a, da prostite, juce i danas mi gacice malo malo pa mokre... plasim se oticanja vode, pa cu bas sutra to pomenuti doktorici..
Victoria, hvala, mila...javljam se poslije pregleda...
sweet, crna stolica? sta si jela? to moze biti od hrane... ako si jela mnogo citrusa ili namirnica bogatih zeljezom, a ko sto gledam, jesiuser posted image user posted image user posted image
ladyblue, meni fakat indukcija nije bila toliko strasno iskustvo... jos me i gelirali i dali ind kasnije, pa sam opet imala lijep porod..
ovaj put mi je dr rekla da ocekuje vrlo lagan poroduser posted image user posted image user posted image ljubni nam curu punooooooo

kome su ono fulali spol bebe? neki dan pricam sa jelom i kaze mi kako ste se smijale.. sta je bilo???

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

Neposredna veza do poruke: 12924
30.5.2011 0:07:52   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: idacha

malena, ma ja ti do prije 3 dana nisam imala bukvalni nista pripremljeno.. kada sam pocela osjecati one cudne bolove, uhvati me panika i sve pocnem redom... naravno da sam prvo pokupovala sta mi treba za bolnicu... ma, nikad se ne zna kad moze krenuti..
kako nam se ti osjecas?
animagical, ja se zezam pa kazem, puzurio da se zacne, a sada zuri napoljeuser posted image user posted image user posted image ja bas cekam sutrasnji pregled da vidim kako se stvari odvijaju.. oako samo sjedim i razmisljam kad me dole zigne, kontam jesam li se jos otvorila...
a, da prostite, juce i danas mi gacice malo malo pa mokre... plasim se oticanja vode, pa cu bas sutra to pomenuti doktorici..
Victoria, hvala, mila...javljam se poslije pregleda...
sweet, crna stolica? sta si jela? to moze biti od hrane... ako si jela mnogo citrusa ili namirnica bogatih zeljezom, a ko sto gledam, jesiuser posted image user posted image user posted image
ladyblue, meni fakat indukcija nije bila toliko strasno iskustvo... jos me i gelirali i dali ind kasnije, pa sam opet imala lijep porod..
ovaj put mi je dr rekla da ocekuje vrlo lagan poroduser posted image user posted image user posted image ljubni nam curu punooooooo

kome su ono fulali spol bebe? neki dan pricam sa jelom i kaze mi kako ste se smijale.. sta je bilo???

Ma prekjucer sam pila cveklu i sinoc jela crveno mseo (saft sa telecim sniclama) i od sinoc et tako (uz to pijem i hipp natal)....
A kod Palachinken cini mi se rekose da je musko, a ona sva surpriseduser posted image

< Poruku je uredio sweet insanity -- 30.5.2011 0:08:41 >

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 12925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  515 516 [517] 518 519   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  515 516 [517] 518 519   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Filmovi za odrasle.
пеперутка16

Volite li gledati "filmove za odrasle"?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *