Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 10:21:48
Hannica
Jutro. Ja sam danas ,jedva gledam.Hana me cijelu noc zezala,ustala sam 100 puta i onda se probudila u pola 4 i place,imala povisenu temperatru,jedva smo je nekako skinuli,tek oko pola 6 ponovo zaspali.Bas sam iscrpljena,joj da hoce ozdravit, em ti prehladu i vrtic.Djete mi cjelu zimu zdravo bilo i sad kad je lijepo vrijeme ona stalno prehladjena. Ja sam juce pojela minimalno 2 kg hrane,ako ne i vise,evo i danas me krenulo izgleda.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 10:34:31
Anoniman
Babilon to je Kćerka Zuhdijina, vlasnika, supruga mu je bila isto ljekar ali je preminula. Ja sam prezadovoljna sa njom, jeste mlada sto vecinu odbije, ali meni je to prednost jer je djevojka bas, bas detaljna, a radi i na Jezeru. Ja idem kod nje privatno i ako ona svaki put pita hocu li na Jezero, a dogovorili smo se da ce mi biti na porodu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 10:45:00
mea29
ja jos ne osjecam prave udarce i dalje samo neke baloncice u stomaku, dok sjedim na poslu najcesce, kuci ne osjetim jer sam stalno u pokretu, a beba je po noci jos mirna, medjutim mm mi kaze (posto on po pola sata osluskuje bebu preko stomaka) da se sada "hucanje i tome slicno" mnogo jace cuje nego ranije, kaze on uznemirena je beba, prevrce se he he he
sensia kako ti osjetis bebu? ja sam neki dan cokoladu zalijevala sokom od naranđe a bebuska nista :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 10:49:09
Hannica
MM u prvoj trudnoci nikako nije mogao da osjeti pomjeranje bebe,tek negdje u 7 mjesecu.Beba se pomjeala,bas se vidilo na stomaku,ali cim se on priblizi ona prestane. A on jadnicak cak i one slusalice bio nabavio da moze prisluskivat sta se desava.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 11:01:28
Sensia
IZVORNA PORUKA: mea29
ja jos ne osjecam prave udarce i dalje samo neke baloncice u stomaku, dok sjedim na poslu najcesce, kuci ne osjetim jer sam stalno u pokretu, a beba je po noci jos mirna, medjutim mm mi kaze (posto on po pola sata osluskuje bebu preko stomaka) da se sada "hucanje i tome slicno" mnogo jace cuje nego ranije, kaze on uznemirena je beba, prevrce se he he he
sensia kako ti osjetis bebu? ja sam neki dan cokoladu zalijevala sokom od naranđe a bebuska nista :)
Mea ja je najcesce osjetim dok sjedim, osjetim je svaki dan hvala Bogu, nekad pomalo a nekad bas ono.
Al skontala sam kad se zaboravim u sjedecem polozaju ono bas malo nageta isto ko da mi otamo kucka i govori halo luda zeno treba mi malo prostora mm je dosad tri puta osjetio, ja brzo kazem kad kucka daj ruku i najcesce se ona smiri al eto 2-3 puta je uhvatio.... u pokretu je nikad nisam osjetila, samo kad se primirim i navece je siz ujutro nista
Svakim danom je sve jace, mislim ne da krha ko u 8 i 9 mjesecu al je extra osjecaj koji automatski izmami osmjeh na lice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 11:05:26
Sensia
IZVORNA PORUKA: idacha
jutro, zenice lijepe... kako ste nam?
mi smo bez promjena jos uvijek, cekamo i cekamo :)
jelena, duso, kako anci? sta nam rade ostale , lupkaju li bebarice?
odoh pokusati iscitati sta ste pisale...
idaco mene zbuni tvoj "sticker" sto bi mea rekla vidim congratulation, a ono mi smo na cekanju...... sad ce to jos malo pa ces svoju bebi vidjeti ako Bog da, bas ti zavidim, valja meni jos ovoliko koliko sam dosad ako Bog da....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 11:13:02
mea29
he he he znala sam ja da ce ostati mea sticker...ja se jos primirila, ne spominjem vise sticker ni za zivu glavu, da mi se ne bi opet omaklo kad ova sensia neda da moj sticker padne u zaborav ha ha ha ha...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 11:19:49
Gift
IZVORNA PORUKA: Sensia
Al skontala sam kad se zaboravim u sjedecem polozaju ono bas malo nageta isto ko da mi otamo kucka i govori halo luda zeno treba mi malo prostora
Svakim danom je sve jace, mislim ne da krha ko u 8 i 9 mjesecu al je extra osjecaj koji automatski izmami osmjeh na lice
upravo ovako sve i kod mene
deste drage kako ste mi..ja se danas bas uspavala...nisam se mogla pokrenuti nikako iz krevea..al hajd sta me briga.. Idacho Sweet poljubi Nelicu.. Babilon kad se to ulazi u 6-ti mjesec..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 11:22:35
Sensia
IZVORNA PORUKA: mea29
he he he znala sam ja da ce ostati mea sticker...ja se jos primirila, ne spominjem vise sticker ni za zivu glavu, da mi se ne bi opet omaklo kad ova sensia neda da moj sticker padne u zaborav ha ha ha ha...
Sta cu kad mi je bilo simpaticno , a zezaju nas ovi stickeri svakako, neki kasne neki nisu bas nastimani, neki su prespori.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 11:47:20
Gift
cim se malo uzvrtim snadu me kojekakvi bolovi al moze se izdrzat..nego najteze mi je otic u wc kad pi pi boli katastrofa..danas sam dala zadnju urinokulturu nalazi u cetvrtak pa vidjecemo imali kakvih baja.. kako si mi ti?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 11:47:21
Anoniman
IZVORNA PORUKA: idacha
jutro, zenice lijepe... kako ste nam?
mi smo bez promjena jos uvijek, cekamo i cekamo :)
jelena, duso, kako anci? sta nam rade ostale , lupkaju li bebarice?
odoh pokusati iscitati sta ste pisale...
sad pogleda u tvoj nic kad masallah ti u 37 nedelji a sto vrijeme ide majko mila , skoro sam cula ti trudna a sad ces abd jos malo da rodis . Kako si mi kako je drug lijepi . Masallah milki mi pupu pusa od nas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 11:47:51
babilon
Mea i Gift - pa terbalo bi ubrzo u 6-ti hihih, kako vrijeme proleti ja avma opisati ne mogu. Mislmi nevjerovatno je 'JA U 6tom MJESECU????' a takva me trma puca stocu danas kod doktora ni to avm ne mogu opisati, ali doslovno... brrr sve me neka jeza hvata uh uh uh h
usput, posto sam zadnji pregled radila vaginalno, da li ce sada ici preko pupe pregled ili...? do kad idu pregledi vaginalno?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 11:54:58
Sensia
IZVORNA PORUKA: Gift
cim se malo uzvrtim snadu me kojekakvi bolovi al moze se izdrzat..nego najteze mi je otic u wc kad pi pi boli katastrofa..danas sam dala zadnju urinokulturu nalazi u cetvrtak pa vidjecemo imali kakvih baja.. kako si mi ti?
ma ja sam hvala Bogu dobro, od posljednje kontrole kad mi je iskljucila dabroston sve OK, trebam sad nekad nalaze vadit , valjda ce sve biti ok sa urinom jer s tim covjek uvijek kuburi. prosli put sam imala malo bakterija i ubijala sam se brusnicom i vodom generalno. znala sam popiti preko tri litra dnevno....sad cemo vidjeti
Ako Bog da bice nalazi dobro, svaki pređen dan je pobjeda vise. Nije lako kad boli i kad imas milion strahova al sve se predevera za male pupe....samo ti pij tih cajica od brusnice nek se to ispere i mazi pupu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 11:57:50
palachinken
Joj pišancije maloprije na vježbama, učili nas vježbe kukova i široko povijanje beba. I pokaze sestra jednom pa mi trebamo kao poslije. Hajd ustanem ja prva, ko pravi partizan, i oma onu ćelu bebu (na njima učimo) frknem da sebi napravim mjesta za pelene. A ona sestra se živa ibreti, PA TO JE BEBA NE MOŽETE TAKO S BEBOM hahahahahahah pa ja vako, ispadne mi ćošak pelene, pa nako pa ispadne pupak, pa umotam koljena....joj umrla sam od smijeha, ništa nisam mogla previti kako treba. Moram neku ćelu bebu nabaviti da vježbam
Anice, uputnicu ti daje ginekolog, onaj "državni" jer kod nas više ne priznaju uputnice privatnika.
< Poruku je uredio palachinken -- 14.6.2011 11:58:58 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 12:07:00
idacha
Sensia, draga, congratulation je od prosle godine , a sada smo na cekanju 15ak dana prije termina meni je termin 1.jula, ali necemo stici do njega, pos vemu sudeci :) felix, vidis, bona, kako ja zacas sve leti vrijeme, vala, leti.. kako nam je drugar? slusa li? ljubimo vas puno Gift, nadam se da ce nalazi biti ok.. milki pupu od nas... Private, vidim novosti... mashallah, neka je sa srecom... sve cestitke... ohrabri me tvoj post o toku porodu.. aBd da i mi tako na brzaka zavrsimo:)