|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  609 610 [611] 612 613   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
14.6.2011 9:02:29   
Anoniman
Jutro i od nas, a s obzirom od kad smo budni nama dan uveliko.
Mene su takvi bolovi nocas oko tri probudili da sam mislila poradjam seuser posted image , jos na 10 minuta, ja se ziva isprepadala. Popila apaurin i buskopan i smirilo se hvala Bogu.

(odgovor članu Sensia)
  Neposredna veza do poruke: 15251
14.6.2011 9:03:23   
palachinken
Mea, ni ja nisam ništa od ovog vadila, veze nemam ni šta je user posted image meni to kineski

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 15252
14.6.2011 9:10:46   
Sensia
IZVORNA PORUKA: palachinken

Mea, ni ja nisam ništa od ovog vadila, veze nemam ni šta je user posted image meni to kineski

hvala Bogu pa nisam jedina, ja isto nemam pojma za te nalaze. ja jedino vadim ono krv i urin i to je to, pa je li ima neko pravilo ko to treba raditi ili to rade svi?

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 15253
14.6.2011 9:14:16   
palachinken
IZVORNA PORUKA: Sensia

IZVORNA PORUKA: palachinken

hvala Bogu pa nisam jedina, ja isto nemam pojma za te nalaze. ja jedino vadim ono krv i urin i to je to, pa je li ima neko pravilo ko to treba raditi ili to rade svi?

Isto - vadila 2x krv i urin, pa poslije toga morala urinokulturu. Doduše radim antitijela jer sam rh negativna.  Da ima potrebe, cjerovatno bi nas uputili, ovako - no kikiriki sikiriki

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 15254
14.6.2011 9:26:29   
Anica1
Jutro i od mene user posted image

Mene sinoc obradovao mm, nakupovao mi  nekih knjiga ispred BBI na onim standovima, kaze da se imas cime zabaviti,  dok ne popuste ti ludi hormoni user posted image user posted image

Cestitam svima na novim sedmicama user posted image user posted image

Palachinken, jel u ambulanti uzmes uputnicu za antitijela? Ja imam danas zakazana termin u ambulanti da uzmeme uputnicu za krv i urin pa reko da trazim i to ako je kod njih jer sma i ja Rh -.

Ako nekome treba onaj baby alarm, sinoc vidjela u TL snizen na 38 KM

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 15255
14.6.2011 9:33:19   
babilon
ma nemam ni ja pojma sta su ovi nalazi ovako opsirni, ja uradila klasicnu KKS i sve sto ide uz nju + urin + krvna grupa + rh faktor, jos mi ovo ostalo, posto mi doktoica u ambulanti nije znala reci gdje se ovo vadi...
Inace, ovo je Divanovic, kod nje se vadi i sto ne treba ;))) posto sam ja rodjena u arapskim zemljama, kaze haj ti ovo sve povadi da vidimo za svaki slucaj, i eto opet nista, ja odoh bez tih nalaza njemu ;)))))
a nema pravila ko sta trba da vadi... ;))

ps. je li se kod zubaara mogu primiti injekcije anestezija...? ne podnosim zvuk busilice i onda jos da je osjetim, brrrrrrrrrr user posted image

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 15256
14.6.2011 9:51:43   
Semica

IZVORNA PORUKA: babilon

oooooooooooooooooooj sta je ovoooooooooo, cim udjoh vidjeh bajaderu :))))) nece ovaj dan na dobro :)))
EnciB ubi me na sabahu :)))

Joj zenz ja nisam nikako mogla da spavam, uh uh, danas na pregled kod doktora, joj nemate pojma kako sam sva izgubljena  :D :D :D D

pitanje za Sarajke, koliko dugo se cekaju nalazi za HbsAG AntiHC TPHA TSH? i gdje se radi oovo, posto mi doktorica u ambulanti nije znala reci gdje treba da odem? Vrazova ili DIP>?

TPHA je pretraga za bakteriju koja izaziva sifilis...u TZ se radi na mikrobiologiji u bolnici...( vjerovatno je i u Sa na mikrobiologiji)..
Meni su u petak dali da radim taj nalaz a nisu mi rekli sta je pa sam se isprepadala i isplakala kad sam na netu vidjela...kontam sta ce mi ta pretraga...a valjda je to samo formalnost...danas idem po nalaze...nekakav strah me uhvatio...user posted image
Ostalo pojma nemam sta je...pogledaj na netu...user posted image

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 15257
14.6.2011 9:52:51   
Sensia
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image     Ljudi moji sta je ovo, ja jedva drzim oci otvorene

Zaspat cu na ovoj stoliciuser posted image

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 15258
14.6.2011 9:53:33   
mea29
kad sam bila kod Divanovica pokazao mi je koje sve analize i nalaze urade "njegove" trudnice tokom vođenja trudnoce zamalo nisam pala u nesvjest...ja do sad vadila krv i urin u 10 sedmici i sad cu opet u 24 kad krenem na kontrolu...ostalo mi je sve spansko selo...sreca sto nas ima vise da radimo samo ove standardne nalaze inace bi izludila od brige...

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 15259
14.6.2011 9:53:45   
Anica1

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image     Ljudi moji sta je ovo, ja jedva drzim oci otvorene

Evo jedna da te razbudi user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 15260
14.6.2011 9:59:50   
Semica
Jutro i od meneeee....user posted image

Sto je danas lijep dan aaaa...user posted image

Ja sam vam juce i prekjuce malo losije bila nego inace...pojavi mi se neka bol u desnoj strani ledja i udari naprijed sa strane desne u stomak...pa sam se malo zabrinula...nije jaka bol ali nervirauser posted image
Danas je dobro-za sad...

Jutros me u neka doba (oko 4) probudila zgaravica...kad nisam crkla..uhh...sva sreca proslo je...

Vidim pocele ste da odbrojavate daneee...user posted image user posted image user posted image
meni je bgm ostalo jos 87...mada imam neki osjecaj da ce to proletit za casuser posted image

Nadam se da ste dobroooo...user posted image
Zelim vam ugodan ostatak danaaaaa...i saljem vam veliki user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 15261
14.6.2011 10:00:08   
babilon
IZVORNA PORUKA: mea29

kad sam bila kod Divanovica pokazao mi je koje sve analize i nalaze urade "njegove" trudnice tokom vođenja trudnoce zamalo nisam pala u nesvjest...ja do sad vadila krv i urin u 10 sedmici i sad cu opet u 24 kad krenem na kontrolu...ostalo mi je sve spansko selo...sreca sto nas ima vise da radimo samo ove standardne nalaze inace bi izludila od brige...

IZVORNA PORUKA: Semica

IZVORNA PORUKA: babilon

oooooooooooooooooooj sta je ovoooooooooo, cim udjoh vidjeh bajaderu :))))) nece ovaj dan na dobro :)))
EnciB ubi me na sabahu :)))

Joj zenz ja nisam nikako mogla da spavam, uh uh, danas na pregled kod doktora, joj nemate pojma kako sam sva izgubljena  :D :D :D D

pitanje za Sarajke, koliko dugo se cekaju nalazi za HbsAG AntiHC TPHA TSH? i gdje se radi oovo, posto mi doktorica u ambulanti nije znala reci gdje treba da odem? Vrazova ili DIP>?

TPHA je pretraga za bakteriju koja izaziva sifilis...u TZ se radi na mikrobiologiji u bolnici...( vjerovatno je i u Sa na mikrobiologiji)..
Meni su u petak dali da radim taj nalaz a nisu mi rekli sta je pa sam se isprepadala i isplakala kad sam na netu vidjela...kontam sta ce mi ta pretraga...a valjda je to samo formalnost...danas idem po nalaze...nekakav strah me uhvatio...user posted image
Ostalo pojma nemam sta je...pogledaj na netu...user posted image

Mea - ma joj da ti pravo kazem bilo bi mi draze da radim klasicne nalaze, ovako se medju penzionere guram koji su tu po principu 'koji jos nalaz nije uradio'...

Semica - ma joj, sva sam se i ja isprepadala, nisam znala pola st aje ovih, a da ne kazem da i antitijal na rubeolu moram raditi, uzas, noge mi se oduzele kad sam avidjela sta sve treba, i onda mi kaze doktorica u ambulanti 'raspitaj se dgje se ovo vadi' pa hej!

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 15262
14.6.2011 10:05:34   
Anoniman
Babilon ja sam sve na DIP-u vadila, ja sam vadila u sedmoj sedmici sve i vise nisam. Cak mi antitjela na rubeolu bila pozitivna pa sam se sva istraumirala, ali to sto mi je bilo pozitivno je ustvari pokazatelj da sam nekad bila u kontaktu sa zarazenom osobom i da mi organizam sam stvorio zastitni mehanizam, ustvari dobar nalaz a ja bila van sebe user posted image

(odgovor članu babilon)
  Neposredna veza do poruke: 15263
14.6.2011 10:06:43   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Anica1

vjeruj mi evo cackalice na ocima..... bas ti hvala jos da si zakacila sta slatko da se moze umociti a da nije kocka secera, mislim da ne pijem kafu bezveze user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 15264
14.6.2011 10:07:48   
Semica

[/quote]

Mea - ma joj da ti pravo kazem bilo bi mi draze da radim klasicne nalaze, ovako se medju penzionere guram koji su tu po principu 'koji jos nalaz nije uradio'...

Semica - ma joj, sva sam se i ja isprepadala, nisam znala pola st aje ovih, a da ne kazem da i antitijal na rubeolu moram raditi, uzas, noge mi se oduzele kad sam avidjela sta sve treba, i onda mi kaze doktorica u ambulanti 'raspitaj se dgje se ovo vadi' pa hej!
[/quote]

Tako je i meni bilo...ja otisla svom doktoru da mi da uputnicu za taj nalaz kaze on meni-a gdje se ovo radi...user posted image
reko nemam pojma...(mislim u sebi ako ti ne znas kako cu ja znat cccc )

ma ja sam se isprepadala jer su mi se pojavili kondilomi (pojma nemam ni odakle mi to jer mm nema nikakvih simptoma)...i ginekolog me poslao kod dermatologa da potvrdi dijagnozu...kad meni dermatolog dade da radim taj nalaz za sifilis...(kaze ovo ce biti negativno ali eto za svaki slucaj da provjerimo)...jos kad sam na netu procitala da se ti neki "ravni kondilomi" javljaju kao simptom sifilisa kad nisam umrla...2 sata sam ja plakala...kad mi nije pozlilo...
danas idem po nalaz i evo strepim sva...znam da nema sansi da je pozitivan al opet ono nesto u meni-neka strepnja i strah me ubijaju...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 15265
14.6.2011 10:07:53   
DIJAMANT
Jutro ženice!
Ja od jutros opet osluškujem hoću li osjetiti bebu, ali mi crijeva rade "ko luda" pa ni sama ne znam. Inače, kako koji dan odmiče bez pokreta, ja zabrinutija. Prije 4 dana sam bila ubijeđena da me je bebica pravo lupkala , a ova 4 dana ništa konkretnouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15266
14.6.2011 10:08:46   
babilon
JelenaT - e hvala ti na info ziva bila :D ja sam isla prosle sedmice na DIP da ih pitam je li se tu radi, i ono standardno, odbrusi mi, sta ja znam sta se ovdje vadi, vidite li vi koliko ljudi ima... ja stala, malo mi fallo da je srusim na zemlju ;)))) reko 'bolje vi znate sta se ovdje vadi nego ja'  pa cu to ove hefte onda otici da povadim, ubice me Divanovic ;))))))))

a blago ti se na dobrom nalazu ;D ;*

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15267
14.6.2011 10:09:04   
babilon
sjecas li se slucajno koliko si dugo cekala nalaze ?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15268
14.6.2011 10:09:13   
Anica1

IZVORNA PORUKA: Anica1

vjeruj mi evo cackalice na ocima..... bas ti hvala jos da si zakacila sta slatko da se moze umociti a da nije kocka secera, mislim da ne pijem kafu bezveze user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Preskoci slatko, ruzice nas dr J user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 15269
14.6.2011 10:10:17   
Sensia
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Babilon ja sam sve na DIP-u vadila, ja sam vadila u sedmoj sedmici sve i vise nisam. Cak mi antitjela na rubeolu bila pozitivna pa sam se sva istraumirala, ali to sto mi je bilo pozitivno je ustvari pokazatelj da sam nekad bila u kontaktu sa zarazenom osobom i da mi organizam sam stvorio zastitni mehanizam, ustvari dobar nalaz a ja bila van sebe user posted image

Sad sam se i ja zabrinula al ovih nekoliko trudnica koje znam niko ne vadi te detaljnije testove. cak mi je i zaova radiolog i rodila je prije tri godine, znam da nije ama bas nista osim redovnih krv/urin nalaza radila. ja sam mislila da se to radi po potrebi ili ako dr posumnja na nesto......

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15270
14.6.2011 10:13:39   
babilon
Dr.Divanovic je inace opsiran, ad se tako izjasnim, meni se cini da on sve zivo trazi da se uradi da on ima sve detalje... to sto ja ostajem bez krvi je druga     prica ;))))
Ne treba se niko sikirati sto nije ove nalaze vadio, ili mu doktor to ne trazi, jer jednostavno svi doktori su drugaciji pa se ne trba nespotrebno sikirati oko tih stvari ;)))

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 15271
14.6.2011 10:16:47   
Anica1
IZVORNA PORUKA: Semica

ma ja sam se isprepadala jer su mi se pojavili kondilomi (pojma nemam ni odakle mi to jer mm nema nikakvih simptoma)...i ginekolog me poslao kod dermatologa da potvrdi dijagnozu...kad meni dermatolog dade da radim taj nalaz za sifilis...(kaze ovo ce biti negativno ali eto za svaki slucaj da provjerimo)...jos kad sam na netu procitala da se ti neki "ravni kondilomi" javljaju kao simptom sifilisa kad nisam umrla...2 sata sam ja plakala...kad mi nije pozlilo...
danas idem po nalaz i evo strepim sva...znam da nema sansi da je pozitivan al opet ono nesto u meni-neka strepnja i strah me ubijaju...user posted image user posted image user posted image

Semice bice  dobri nalazi,  samo pozitivno razmisljanje user posted image user posted image

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 15272
14.6.2011 10:18:00   
Anoniman
Kod mene je dr dosta detaljna i ona da preporuku da se vade nalazi a na meni je hocu li ih izvaditi, u prvoj trudnoci nisam nista vadila sem klasicne krvne slike, osnovne biohemije i urina.
Babilon mislim da sam u ponedjeljak vadila, a u petak bili gotovi, ali nisam 100% sigurna. Znam da sam nalaze podigla u subotu i za malo nervni slom dobila kad sam vidjela taj neki na rubeolu pozitivan. Probudila dr ujutru u pola devet sva uplakana, zena mi crkla od smijeha user posted image

(odgovor članu babilon)
  Neposredna veza do poruke: 15273
14.6.2011 10:19:09   
babilon
Semiceeeeeeeeee, bice to sve ok! Kao sto kazes, nema razloga da bue pozitivan, a oni to rade cisto da otklone sumnju, sta ce, moraju ;D to kao sto i ja nekad kad saberem 2+3 kazem nekad 5 a nekad provjerim na digitron da budem sigurna ;))))

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 15274
14.6.2011 10:21:20   
babilon
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Kod mene je dr dosta detaljna i ona da preporuku da se vade nalazi a na meni je hocu li ih izvaditi, u prvoj trudnoci nisam nista vadila sem klasicne krvne slike, osnovne biohemije i urina.
Babilon mislim da sam u ponedjeljak vadila, a u petak bili gotovi, ali nisam 100% sigurna. Znam da sam nalaze podigla u subotu i za malo nervni slom dobila kad sam vidjela taj neki na rubeolu pozitivan. Probudila dr ujutru u pola devet sva uplakana, zena mi crkla od smijeha user posted image

;)))) najbolje mi je to kad oni crknu odsmijeha ;)) a mi od straha ;))) nek je sve uredu pa se i ti sad mozes smijati ;))) meni srce treperi dok ne povadim ove nalaze, uh... sutra cu ovo povaditi a oodh danas sa ovim osnovnim nalazima koji su na 3 papira ;)))
tacno sam sva uzbudjena, isto kao pred ispit, trema, uzbudjenje, strah, sva treperim, uh, plasim se valal i pregleda da vam pravo kazem... uh u hhu !

Jelena, ako smijem pitati, kod koga ti ides, tj koji te ginekolog vodi?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  609 610 [611] 612 613   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  609 610 [611] 612 613   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *