|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  636 637 [638] 639 640   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
16.6.2011 15:52:12   
babilon
Kolac sa visnjama i vrhnjem
za tijesto :
250 g maslaca ili margarina
200 g šećera
4 jaja
250 g pšeničnog brašna
3 žličice razom napunjene praška za pecivo

• za nadjev:
    2 staklenke višanja (ocijeđena masa po 370 g)
    750 ml mlijeka
    2 omota praška za puding s okusom vanilije
    100 g šećera
    600 g milerama

• za preljev:
    2 omota preljeva /crvenog - za torte
    20 g šećera
    500 ml soka od višanja iz staklenki

[color=#000000 size=3] 
    zagrijete pećnicu (električnu) na 180 stupnjeva
    za tijesto mikserom na najvećoj brzini istucite maslac, postupno dodavajte šećer. miješajte dok ne dobijete povezanu masu.
    umiješajte jedno po jedno jaje (svako jaje 1/2 minute). pomiješajte brašnon s praškom za pecivoni na srednjoj brzini kratko umiješajte u dvije porcije.
    tijesto izlijte na lim za kolače (30 x 40 cm , namašteni) - pazite da bude dosta dubok jer sam se ja prvi puta zeznula budući da mi je jedva jedvice stalo sve ;).
    u zagrijanoj pećnici biskvit pecite 30 minuta. lim odložite na rešetku za kolače i ostavite da se malo ohladi.
    za nadjev ostavite višnje da se dobro ocijede, pri tome sačuvajte sok i izmjerite 500 ml za preljev - (btw meni je taman u mililitar toliko ispalo), eventualno dodajte vode.višnje ravnomjerno rasporedite po tijestu.
    od mlijeka, praha za puding i šećera skuhajte puding prema uputama na omotu, ali s ovdje navedenim sastojcima. mileram umiješajte u vruć puding. razmažite masu od pudinga i milerama po višnjama. lim ponovno gurnite u  vruću pećnicu i pecite kolač pri istoj temperaturi još 25 minuta. isključite pečnicu i kolač ostavite u odškrinutoj pećnici još desetak minuta, a potom izvadite i ostavite da se još malo ohladi.
    za preljev od praška za preljev za torte, šećera i izmjerenoga soka od višanja pripremite preljev prema uputama na omotu.preljev pažljivo rasporedite po masi od pudinga i ostavite da se ohladi.
    [color=#000000 size=3] 
    ps. ja ne koristim puding od vanilije vec stavim onaj puding sa okusom slatkog vrhnja, bude jos mljacastiji!

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu babilon)
  • Neposredna veza do poruke: 15926
    16.6.2011 15:56:57   
    Skvo RR
    sta ti je babilon...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a mene ubi zgaravica...jos moram ov da citam......user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
    postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu babilon)
    Neposredna veza do poruke: 15927
    16.6.2011 15:59:16   
    Sensia
    Meni je zakocila komp user posted image user posted image user posted image user posted image
    babilon kraljica

uh ljudi odoh kuci jupi

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Skvo RR)
    Neposredna veza do poruke: 15928
    16.6.2011 16:00:12   
    babilon
    Hahahhahahahaha, sta radi kolac, jesam avm rekla da je mljac ;)))))))

(odgovor članu Sensia)
    Neposredna veza do poruke: 15929
    16.6.2011 16:28:38   
    babilon
    shhjoooo vidi ih sto su se razbjezale ;))))

neke mozda sad i rucaju, a meni krce crijeva... ove s posla otisle daaaaaaaaavno... HOCU I JAAAA

(odgovor članu babilon)
    Neposredna veza do poruke: 15930
    16.6.2011 16:55:07   
    sanela.asja
    I moj kolac s jabukama gotov user posted image user posted image ..........
    Bujrum...

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
    Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu babilon)
    Neposredna veza do poruke: 15931
    16.6.2011 18:14:18   
    Selma.A.M
    Evo ja isjekla rolat .......Paaaaaa nije baš za novina ali ukusu mu nije mahane user posted image user posted image user posted image  samo drugi put ili veći pleh će mi trebati ili ću na dvaput peći user posted image  
    Pa nemojte puno obraćati pažnju na izgled, jer je vjerujte jakooooo ukusan,a pošto prvi put pravim mislim da sam zaslužila makar 5 na skali od 1 do 5  user posted image  

Bujrum

user posted image

(odgovor članu sanela.asja)
    Neposredna veza do poruke: 15932
    16.6.2011 18:33:27   
    Sensia
    Selma, sto se mene tice posalji meni sve ja se necu buniti zbog izgleda jer mislim da je mmmmmmmmmmmm jos danas mi je zamirisao dok si ga pravilauser posted image user posted image user posted image user posted image

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Selma.A.M)
    Neposredna veza do poruke: 15933
    16.6.2011 18:43:14   
    Sandrich
    uhhh Selma godio bi mi sad jedan komad user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
    Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Sensia)
    Neposredna veza do poruke: 15934
    16.6.2011 18:51:16   
    Selma.A.M
    Ma sad se mislim da sam pogriješila i što sam ga  još neohlađenog počela sijeći pa mi je malo euro-krem počeo curiti, i izgleda malo neuredno jer je još topao...A kasno vidjeh preporuku ispod recepta : sijeći tek kad se ohladi inače kora puca user posted image user posted image user posted image
    Ali eto znam za drugi put

(odgovor članu Sandrich)
    Neposredna veza do poruke: 15935
    16.6.2011 19:15:48   
    DIJAMANT
    Zdravo ženice! Vidim "ubijate" nas "purašice" sa ovim kolačimauser posted image Šalim se malo. Nego, ja koja sam inače slatkaroš, a odredila sebi svaki drugi dan za "sletki dan", nešto "ne sjeda slatko" ovu zadnju sedmicu. Šmiga mi se i miriše i uživam dok ga jedem, ali nakon 10 min mi bude mučno i moram sve povr....titi. Nemam pojma od čega je touser posted image Ah, valjda drugo stanjeuser posted image
    Da li ijedna od vas pije PREGNAVIT? Ja sam pila PREGNACARE i FERSAN FORTE naizmjenično od kad sam saznala da sam tr., a onda mi dr. kaže da malo promijenim i uzmem PREGNAVIT. Po sastavu vidim da, u odnosu na Pregnacare, ima dosta manje svih vit. ,ali ima u sebi Ca i mislim Se kojeg u Pregnacare nema. Također primijetim da nemam više "napade gladi", a to pripisujem manjem unosu vitamina B complexa. Interesuje me je li koja imala slično iskustvo?

Također vidim da dosta vas uzima HIPP Natal, pa me zanima je li to po slobodnoj ocjeni ili po preporuci ljekara?

Neposredna veza do poruke: 15936
    16.6.2011 19:46:53   
    Selma.A.M
    Joj ja sam kao pogažena...Perem zavjese i zastore iz Amarove sobe,i prala staklariju iz regala ma sva sam se smorila,džabe sve bez klime ništa a nesmijem da je palim, danas mi je Amar imao temperaturu  nije bila puno visoka 37.7 ,ali dovoljna da ga  umiri i obori,pa je danas preležao gledajući crtane......

Vi se izgleda dale u skitnju ..........Ja nemam snage ni da hodam,stopala me bole........

Dijamant ja sam koristila sve moguće vrste vitamina u trudnoći od Prenatal,Pregnavit,Pregnancare,Hipp sirup i ne znam šta još user posted image  od nekih sam dobijala napade gladi,od nekih sam imala opstipaciju,od nekih sam oticala,od nekih sam imala mučnine, sad sam na Hippu i za sad sam zadovoljna dok mi i on ne dodije user posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
    Neposredna veza do poruke: 15937
    16.6.2011 20:16:08   
    Bebica11
    Zdravo zenice

evo mene opet, odspavala malo user posted image , isla do DZ po uputnice i NAJDUZE SAM CEKALAuser posted image , hajde nije mi mrsko cekati kad me nista ne boli hB ali svaki drugi kise, kaslje, smrce pa sam se bojala da sta ne pokupim tu a jos sam im naglasila da sam trudnica i da sam dosla samo po uputnice, jesu li i vama ovakva iskustva iz DZ?user posted image

Jos mm dodje kuci i kihnu...u sebi kontam-bas super ako smo sta pokupili al nadam se da nismo, ujutro aBd ide vadjenje nalaza

Anice super je zeljezouser posted image , jel pijes one tablete koje imaju i zeljeza, znaju malo i nerealni rez. biti od njih(to iz mog iskustva dok sam se borila s anemijom) al sad prije trudnoce mi je Fe bilo 15, nadam se da nece ni previsoko iznad 24(da ne moram na dijete) a ni prenisko (ispod 10) bitiuser posted image

Koju brusnicu ces koristiti? Koju brusnicu vi ostale pijete, i ja bih voljela malo da procistim organizam???

A ovi kolaci izgledaju lijepo al mene slatko ODBIJA u trudnociuser posted image , cim se "razlije" onaj osjecaj slatkoce meni postaje bljutavo i ne jede mi se a i ne pijeuser posted image al zato sve kiselo od jogurta ili soka od visnje.limunada itd dolazi u obziruser posted image

Neposredna veza do poruke: 15938
    16.6.2011 20:42:49   
    Sandrich
    Zenice drage sa iskustvom priskacite u pomoc user posted image
    stomak me vec danima boli kad da cu svaki cas dobit...narocito nocu imam bolove jace kad idem piskit...pijem dabroston 2x1...smijem li piti nesto protiv bolova na svoju ruku????
    velike pozdrav za sve trudnice i one koje ce to biti user posted image

(odgovor članu Bebica11)
    Neposredna veza do poruke: 15939
    16.6.2011 20:45:54   
    Semica

IZVORNA PORUKA: DIJAMANT

Zdravo ženice! Vidim "ubijate" nas "purašice" sa ovim kolačimauser posted image Šalim se malo. Nego, ja koja sam inače slatkaroš, a odredila sebi svaki drugi dan za "sletki dan", nešto "ne sjeda slatko" ovu zadnju sedmicu. Šmiga mi se i miriše i uživam dok ga jedem, ali nakon 10 min mi bude mučno i moram sve povr....titi. Nemam pojma od čega je touser posted image Ah, valjda drugo stanjeuser posted image
    Da li ijedna od vas pije PREGNAVIT? Ja sam pila PREGNACARE i FERSAN FORTE naizmjenično od kad sam saznala da sam tr., a onda mi dr. kaže da malo promijenim i uzmem PREGNAVIT. Po sastavu vidim da, u odnosu na Pregnacare, ima dosta manje svih vit. ,ali ima u sebi Ca i mislim Se kojeg u Pregnacare nema. Također primijetim da nemam više "napade gladi", a to pripisujem manjem unosu vitamina B complexa. Interesuje me je li koja imala slično iskustvo?

Također vidim da dosta vas uzima HIPP Natal, pa me zanima je li to po slobodnoj ocjeni ili po preporuci ljekara?

Ja pijem pregnavit od pocetka trudnoce i paše mi...doduse zbog poprilicno lose krvne slike moram piti dodatno zeljezo pored toga (jer ono sto ima u pregnavit tabletama nije dovoljno)...;)

(odgovor članu DIJAMANT)
    Neposredna veza do poruke: 15940
    16.6.2011 20:49:05   
    Bebica11

IZVORNA PORUKA: Sandrich

stomak me vec danima boli kad da cu svaki cas dobit...narocito nocu imam bolove jace kad idem piskit...pijem dabroston 2x1...smijem li piti nesto protiv bolova na svoju ruku????

Sandrich, ti mozda imas i neku upalicu mokracnih kanala? Mene su stalno na GAK-u pitali kakvo mi je mokrenje ne bi li povezali mogucnost da bol dolazi odatle, trebala bi to provjeriti

a bol nista...istrpi a ako bude lose bas i ucestalo, doktoru da ti pojjaca terapiju ili nesto

(odgovor članu Sandrich)
    Neposredna veza do poruke: 15941
    16.6.2011 20:52:11   
    Sensia

ako imas jake bolove ne smijes nista uzimati na svoju ruku. ako si na dabrostonu predpstavljam da ti ga je dr prepisao pa je najbolje da ga odmah kontaktiras i da mu kazes da i pored daborstona imas jake bolove. ne znam u kojem si mjesecu ali svakako za jacebolove moras konsultovati dr.
    ako te boli kad piskis mozda je i neka upala pa razlog vise da se javis, svakako ne brini svi smo imali neke bolove

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Sandrich)
    Neposredna veza do poruke: 15942
    16.6.2011 20:56:55   
    Sandrich
    sutra idem dr ponovo da vidimo jel se sta vidi na UZ s obzirom da je tek pocetak trudnoce...dabroston pijem od utorka....ma cudno je da kad sjedim ne boli me vec kad ustanem i to obicno od poslijepodne a navece najvise...sinoc sam popila apaurin pa nadam se da nije nastetio user posted image user posted image uglavnom,hvala vam na savjetim,strpim se jos veceras pa vidit cu sta sutra kaze dr user posted image

(odgovor članu Sensia)
    Neposredna veza do poruke: 15943
    16.6.2011 21:10:14   
    Bebica11

sutra idem dr ponovo da vidimo jel se sta vidi na UZ s obzirom da je tek pocetak trudnoce...dabroston pijem od utorka....ma cudno je da kad sjedim ne boli me vec kad ustanem i to obicno od poslijepodne a navece najvise...sinoc sam popila apaurin pa nadam se da nije nastetio user posted image user posted image uglavnom,hvala vam na savjetim,strpim se jos veceras pa vidit cu sta sutra kaze dr user posted image

popij malo caja od brusnice i malo tecnosti...moze biti da je upalica jer bol kad su kontrakcije traje tokom cijelog dana a uvece obicno ako je upalica osjeca se jaci bol

(odgovor članu Sandrich)
    Neposredna veza do poruke: 15944
    16.6.2011 21:25:37   
    Sandrich
    moze biti i da je upalica jer sam ja inace sklona tome...a vidim i bijelo pranje da mi je pojacano....odoh pit vode user posted image

(odgovor članu Bebica11)
    Neposredna veza do poruke: 15945
    16.6.2011 21:26:36   
    Hannica
    Helo zeMske! user posted image
    Evo da se i ja javim kratko,da me ne zaboravite.user posted image
    Ja Hanu vodila doktoru veceras,mora primat boce,ali nema veze,samo da bude bolje.user posted image
    Dusa mamina izmrsala mi,nema vise njenog velikog pupe,sad sam jedini trbo u porodici.user posted image
    Vidim kod vas kolaci glavna tema,ja nesto nisam raspolozena za kuhanje,ima milke pa ko voli nek izvoli.user posted image
    Mi odlucili da vise ne idemo u vrtic,ne mogu gledat djete bolesno i to samo zbog vrtica.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Bebica11)
    Neposredna veza do poruke: 15946
    16.6.2011 21:36:43   
    Ivanaiva1

moze biti i da je upalica jer sam ja inace sklona tome...a vidim i bijelo pranje da mi je pojacano....odoh pit vode user posted image

ja ne znam da li se smije sada koristiti ali meni je jako pomagala nevenova mast, kojom se dobro namažeš iznutra, uklanja bijelo pranje i smanjuje upalu, a budući da je na biljnoj bazi ne vidim razloga zašto bi ti smetalo, probaj, u svakom slučaju nadam se da će biti puno bolje,
    Btw koji si tjedan???

(odgovor članu Sandrich)
    Neposredna veza do poruke: 15947
    16.6.2011 21:41:13   
    Sandrich
    i ja sam sad bas kontala namazat se kantarionovim uljem al ne znam dal smijemuser posted image
    pa po racunanju dr 5 sedmica al sam manje..... a i ja mislim da nevenova mast nebi skodila...

(odgovor članu Ivanaiva1)
    Neposredna veza do poruke: 15948
    16.6.2011 21:42:29   
    Sensia
    ja opet ne bih nista na svoju ruku, postoje i biljke koje ne daj Boze mogu dovesti do spontanog user posted image   brusnica i dosta tecnosti dok ne vidi sa doktorom sta je u pitanju. odmaraj se sto vise, nemoj se naprezati.... i ipak iako skoro sve trudnice piju apaurine nemoj dok ti ih dr ne prepise....

mazi pupu i cuvaj se, odmaraj, spavaj i pijuckaj caj od brusnice

Moja duša 23.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 15949
    16.6.2011 21:43:21   
    Bebica11

IZVORNA PORUKA: Ivanaiva1

ja ne znam da li se smije sada koristiti ali meni je jako pomagala nevenova mast, kojom se dobro namažeš iznutra, uklanja bijelo pranje i smanjuje upalu, a budući da je na biljnoj bazi ne vidim razloga zašto bi ti smetalo, probaj, u svakom slučaju nadam se da će biti puno bolje,
    Btw koji si tjedan???

uhhhh NE NEVENOVU MAST dok ne zna sta joj je jer ako je upala samo ce pogorsati, ja i moja naj drugarica smo jednom tako naletile i NATEKLE su nam usnice dole i kasnije MASU LIJEKOVA da spadne otok, a strava pogledati...kao da je nesto naraslouser posted image

Neposredna veza do poruke: 15950
    Stranica:   <<   < Prethodna stranica  636 637 [638] 639 640   Sljedeća stranica >   >>
    Stranica: <<   < Prethodna stranica  636 637 [638] 639 640   Sljedeća stranica >   >>
    Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
    пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
    Ime i Prezime
    *
    Adresa
    *
    Poštanski broj Grad
    *
    Broj telefona
    *
    E-mail adresa
    *
    Veličina pelena koje dijete nosi
    *
    Starost vašeg djeteta/vaše djece
    *
    Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *