Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 15:16:58
Sensia
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: palachinken
Ja sjedim. Trenutno imam anatomski jastuk iza leđa, ali ne pomaže mi plaho. Dođem kući k'o pregažena. Malo je situacija u firmi it's complicated što bi FB rekao, pa ne smijem na bolovanje. Ali ima hB onih zaknom određenih 28 dana
A je li ti situacija toliko komplikovana da ne smiješ donijeti loput za pilates umjesto stolice? Meni je to pred kraj bilo super.
pa ja mislim da bi ovi moji iz osiguranja nervni slom dobili kad bi me vidjeli da ulazim s tom loptom..... sve mi ta slika u glavi, ja za kanc materijal moram najavu da pisem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 15:17:57
Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: sanelaceca
JUTROOOOOO. ivana skvo me preduhitrila ali nema veze bitno je da si uspjela napraviti. ja dok sve procitam zaboravim sta treba da napisem heheheh,tek ustala,boli me grlo i slomljena sam sta da uzmem?i da ja nisam vadila ta antitijela dr. mi nije to trazila moram li sta mislite?
nema veze, hvala unatoč :-D Što se antitijela tiče, ja ih sad ne moram vaditi jer je prva trudnoća inače sam Rh - a Mm RH +, tak doc reče, poslije poroda Rhogam obavezno bez toga enma priče, jedno ako Vi imate neku drugu informaciju svaka je dobrodošla
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 15:19:13
palachinken
Ja sjedim. Trenutno imam anatomski jastuk iza leđa, ali ne pomaže mi plaho. Dođem kući k'o pregažena. Malo je situacija u firmi it's complicated što bi FB rekao, pa ne smijem na bolovanje. Ali ima hB onih zaknom određenih 28 dana
A je li ti situacija toliko komplikovana da ne smiješ donijeti loput za pilates umjesto stolice? Meni je to pred kraj bilo super.
Ej super ideja! Jest da će biti zajedljivih komentara, ali preživjet ćemo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 15:20:40
palachinken
IZVORNA PORUKA: Ivanaiva1
JUTROOOOOO. ivana skvo me preduhitrila ali nema veze bitno je da si uspjela napraviti. ja dok sve procitam zaboravim sta treba da napisem heheheh,tek ustala,boli me grlo i slomljena sam sta da uzmem?i da ja nisam vadila ta antitijela dr. mi nije to trazila moram li sta mislite?
nema veze, hvala unatoč :-D Što se antitijela tiče, ja ih sad ne moram vaditi jer je prva trudnoća inače sam Rh - a Mm RH +, tak doc reče, poslije poroda Rhogam obavezno bez toga enma priče, jedno ako Vi imate neku drugu informaciju svaka je dobrodošla
I kod mene je ista situacija, ali ja opet svaka 3 mjeseca kontrolišem antitijela. Tako mi rekao doktor.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 15:24:26
mea29
IZVORNA PORUKA: Sensia
IZVORNA PORUKA: mea29
jel i vas dvije sjedite po cijeli dan? bojim se da cu se jednog dana probuditi u obliku stolice :)
Sjedimo, palacinka na trpezariskoj a ja na 100% kineskoj. Potvrđujem da je njoj gore + mjeseci trudnoce.... al svaka stolica je neprijatelj br1
jos sam i dobro prosla, moja je stolica kancelarijska, malo razdrdana ali od sada sutim...bas sam se ismijala kad sam sebe zamislila kako se u Kabinetu gnjezdim na onoj lopti za pilates...i sve ostale oko sebe kako me gledaju...da umres od smijeha... ha ha ha...joj to bi bas bila dobra fora...šizzzzzz....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 15:24:41
Ivanaiva1
I kod mene je ista situacija, ali ja opet svaka 3 mjeseca kontrolišem antitijela. Tako mi rekao doktor.
Ja sam svog pitala i reče mi da nema potrebe, ali u utorak idem opeti opet ću ga pitat, ni sama en znam što da radim, Kod moje mame je bio isti slučaj, kaže da samnom nije niit jednom kontrolirala a s bratoim je išla svaki mjesec, nisam pametna što da činim???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 15:28:40
Sensia
Ja sam svog pitala i reče mi da nema potrebe, ali u utorak idem opeti opet ću ga pitat, ni sama en znam što da radim, Kod moje mame je bio isti slučaj, kaže da samnom nije niit jednom kontrolirala a s bratoim je išla svaki mjesec, nisam pametna što da činim???
Odes po uputnicu, izvadis nalaze i budes mirna niko ti ne brani da na svoju ruku provjeris ta antitijela ako imas imalo sumnje otklonis je....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 15:30:56
Selma.A.M
nema veze, hvala unatoč :-D to se antitijela tiče, ja ih sad ne moram vaditi jer je prva trudnoća inače sam Rh - a Mm RH +, tak doc reče, poslije poroda Rhogam obavezno bez toga enma priče, jedno ako Vi imate neku drugu informaciju svaka je dobrodošla
Ja sam i u prvoj trudnoći i sad od trećeg mjeseca pa sve do kraja svaki mjesec kontrolisala antitjela...Svaki ginekolog drugačije pristupa pvpme,neki svaka 3 mjeseca,neki samo u određenim nedeljama, a moja svaki mjesec da mi uputnicu.... Rogham sam i ja primila ali samo zato jer je malac se rodio sa muževom krvnom grupom i RH faktorom tj 0+ a ako se beba rodi sa negativnim RH faktorom tj kao kod majke onda nema potrebe za inekcijom Rogham.... Ali to ćeš tek saznati kada se aBd porodiš pa prekontrolišu bebi krvnu grupu i RH faktor onda ti dođu i kaže : Ima li potrebe ili nema tj jeli beba + ili - ,a do tebe je da odlučiš želiš li ili ne ......
< Poruku je uredio Selma.A.M -- 16.6.2011 15:35:51 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 15:31:49
babilon
joj blago se vama, neke ce za pola sata neke za 20 min kuci, ja tek u 5h ;(( buuuu! tacnije, 4,50h da se ne lazemo hahahaha.
Da mi hoce ko doci ispod stola da mi noge masira dok ja sjedim mislima da bih mogla izdrzati nekako ;)))) A to za fakultet, ista sam vam ahhahaha.... joj da mi je vise da se nakanim pa da uzmem tu diplomu, ali dzaba, neJmam zivaca pa neJmam...
Mea - upravu si vala, izgleda da je Divanovicev UVZ preodredjen za djecacice, svima izbacuje cunu ;))))))))
Danas asm skontala da cu praviti sirnicu (naravno, od gotovih jufki) i veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeliku contru salate (spansko domace povrce ;)))) i prije toga supica od paradajza - mljac! i da, imam vam jedan PRESUPER recept za kolac, sa cooilnarike je, idu visnje, mmmmm..... ako ko hoce da ga stavim?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 15:33:42
Anica1
IZVORNA PORUKA: babilon
joj blago se vama, neke ce za pola sata neke za 20 min kuci, ja tek u 5h ;(( buuuu! tacnije, 4,50h da se ne lazemo hahahaha.
Da mi hoce ko doci ispod stola da mi noge masira dok ja sjedim mislima da bih mogla izdrzati nekako ;)))) A to za fakultet, ista sam vam ahhahaha.... joj da mi je vise da se nakanim pa da uzmem tu diplomu, ali dzaba, neJmam zivaca pa neJmam...
Mea - upravu si vala, izgleda da je Divanovicev UVZ preodredjen za djecacice, svima izbacuje cunu ;))))))))
Danas asm skontala da cu praviti sirnicu (naravno, od gotovih jufki) i veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeliku contru salate (spansko domace povrce ;)))) i prije toga supica od paradajza - mljac! i da, imam vam jedan PRESUPER recept za kolac, sa cooilnarike je, idu visnje, mmmmm..... ako ko hoce da ga stavim?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 15:36:57
Lejla Ka
Ej super ideja! Jest da će biti zajedljivih komentara, ali preživjet ćemo
Ma zabole te ... leđa na komentare
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 15:38:59
Anoniman
zene dajte mi svjet cim da dignem pritisak, jela cokoladu, popila kfu, horoz supu cijeli litar, a on i dalje 50/30 , ne mogu nikako da se dozovem, a moram dijete na injekciju voditi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.6.2011 15:42:39
Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
nema veze, hvala unatoč :-D to se antitijela tiče, ja ih sad ne moram vaditi jer je prva trudnoća inače sam Rh - a Mm RH +, tak doc reče, poslije poroda Rhogam obavezno bez toga enma priče, jedno ako Vi imate neku drugu informaciju svaka je dobrodošla
Ja sam i u prvoj trudnoći i sad od trećeg mjeseca pa sve do kraja svaki mjesec kontrolisala antitjela...Svaki ginekolog drugačije pristupa pvpme,neki svaka 3 mjeseca,neki samo u određenim nedeljama, a moja svaki mjesec da mi uputnicu.... Rogham sam i ja primila ali samo zato jer je malac se rodio sa muževom krvnom grupom i RH faktorom tj 0+ a ako se beba rodi sa negativnim RH faktorom tj kao kod majke onda nema potrebe za inekcijom Rogham.... Ali to ćeš tek saznati kada se aBd porodiš pa prekontrolišu bebi krvnu grupu i RH faktor onda ti dođu i kaže : Ima li potrebe ili nema tj jeli beba + ili - ,a do tebe je da odlučiš želiš li ili ne ......
Hvala Selma, ma zvala sam transfuziju, može se i bez uputnice izvadit dođeš gore, platiš 9 KM, sutradan gotovi, tak ću i uradit, a u onom labiću u gradu komplet nalazi 25 KM ne da mi se čekat po DZ- zbog toga