|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  695 696 [697] 698 699   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
26.6.2011 3:02:27   
mea29
javljam se u ovaj kasni sat samo da provjerim jel me (s)ticker prebacio u 6 - ti mjesec ha ha ha ali nije user posted image   izgleda da ne radi vikendom user posted image user posted image user posted image user posted image   nesto mi se ne spava pa sam stavila obecane slicice...

posto nisam mogla traziti objasnjenje kako ste stavljaju slike direktno na temu, a i da je ne bih zatrpavala napravila sam album sa baby stvarcicama...sutra cu iscitati sta ste piskarale tokom dana ...laku noc debele user posted image user posted image user posted image

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 17401
26.6.2011 8:46:34   
palachinken
Šta je, sve spavate nedeljom do podne, jel? user posted image
Dobro jutro drage moje! Kako vi, a kako stomačići? Zadnje dvije noći popijem čašu šumećeg kalcija prije spavanja i pokušavam ne spavati na leđima i kuc-kuc nema grčeva ujutru.

Mea promahalala sam ti stvari, predobre su - ona kolica i sav ansambl! A odjeća je kraaaasna user posted image

Mi smo naslijedili tonu odjeće, sve do godine i po starosti, sinoć sam morala skontati sistem kako da markiram čije mi je šta. To su one 'sporedne' stvari, za po kući, ili bodići, štramlice, gaće, pidjamice, da to ne moram kupovati, nego neke furkaste stvari koje mi zapnu za oko user posted image

Odoh ja na vikendicu igrat se s macama i cukama, uživajte danas!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 17402
26.6.2011 8:50:33   
Hannica
Palachinken uzivaj danas,kod mene opet generalka,danas sam krenula od spajza i evo vec odmaram,nesto mi mrsko.user posted image A gdje su te  slicice  stvarcica za bebe ja ih ne vidim nigdje?user posted image
Dok nisam zaboravila user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Da i ja jedno jutro pocastim kaficom.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 17403
26.6.2011 9:23:05   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: Arina

gerberka draga i ja pijem folacin i to je to....nemoj zajedno s prenatalom...to poslije kad prestanes s folacinom....
ima li mucnina...kako si nam.......ja sam nekako puno pod nekim musicamauser posted image ....danas meme manje napete ja odma kontam da nije sta ...zasto su prestaale boliti...uffff

DIJAMANT-u su prestale mucnine u 9.-toj sedmici i simptomi pa se sekirala a eno je jucer bila kod dr. 20-ta sedmica, sve ok....mene su isto oko 10-11.-te sedmice prestale i ja sam se sekirala al bilo je ok hB...NEMOJTE SE SEKIRATI, to je sve promjenljivo

Jao, Bebice kako  me iznenadi sa ovim. Ja pojma nemam kad su mi prestale mučnine, ti si to bolje zapamtila. Ali to je valjda ova trudnička zaboravnost.user posted image Uh, kako sam samo bila opterećena što su simptomi prestali..........A čini mi se kad se čovjek oko nečeg brine (kad će se ponovo javiti mučnine), ono kao za inat se i ne dešava. 
Razumijem svaku trudnicu koja se zabrine oko bilo čega, to je valjda instinktivno.....želiš da zaštitiš dijete (nema veze što mu je veličina u milimetrima, to je za sve nas dijete od trenutka kad ugledamo plusić na testu).
Uglavnom, kada se uđe u drugo tromjesečje oni strahovi malo popuste, apogotovo kad se osjeti mrdanje bebe. Zato ženice, strpite se malo, odsustvo simptoma ne znači ono najgore. To je 99% tijelo postalo malo prilagodljivije prema novom biću. Nastojte biti opuštene koliko možete! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 17404
26.6.2011 9:31:44   
Semica
Jutro i od meneeeee user posted image

danas sam vam tuzna jer mm i danas mora par sati odradit na poslu...user posted image a Juce isao poslovno na put i nije ga bilo ujutro od 5 pa navece do 8...vikend mi je FUJ kad on nije kraj meneuser posted image

Jos cim je dosao dodje jos cetvero (nas vjencani kum,prijatelj i dvije prijateljice) tako da ni min nisam imala s njim nasamo da popricamo i pomazimo se onako kako mi to znamo...user posted image

Kako ste mi vi? Ima li sta novo???

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 17405
26.6.2011 9:31:47   
DIJAMANT
Sweet, kako si? Vidim uhodala si se sa bebicom user posted image user posted image user posted image Super! A steznik ja nisam ni nosilazbog CR-a, tako da nemam pojma kad se počinje stezati stomak. Moj se prirodno vraćao i trebalo mu je 9 mjeseci da dođe u normalu user posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 17406
26.6.2011 9:33:02   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Semica

danas sam vam tuzna jer mm i danas mora par sati odradit na poslu...user posted image a Juce isao poslovno na put i nije ga bilo ujutro od 5 pa navece do 8...vikend mi je FUJ kad on nije kraj meneuser posted image

Jos cim je dosao dodje jos cetvero (nas vjencani kum,prijatelj i dvije prijateljice) tako da ni min nisam imala s njim nasamo da popricamo i pomazimo se onako kako mi to znamo...user posted image

Semice, baš mi žao što si tužna . Evo jedna kafica da dođeš sebi user posted image

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 17407
26.6.2011 9:35:14   
Semica

IZVORNA PORUKA: DIJAMANT

Semice, baš mi žao što si tužna . Evo jedna kafica da dođeš sebi user posted image

da mm ne mora na posao sad bi s njim pila kaficu a ovako moram sama user posted image user posted image

Na svu srecu imam vas da mi pravite drustvo...user posted image

Jeuser posted image m mu gazdu!!!

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 17408
26.6.2011 9:36:42   
Semica

Sweet, kako si? Vidim uhodala si se sa bebicom user posted image user posted image user posted image Super! A steznik ja nisam ni nosilazbog CR-a, tako da nemam pojma kad se počinje stezati stomak. Moj se prirodno vraćao i trebalo mu je 9 mjeseci da dođe u normalu user posted image

sweet virila i pobjeze...nece vise da se druzi s nama :P user posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 17409
26.6.2011 9:38:13   
Hannica
Semice ako ti je lakse ni mm nije kuci,ali vazno je da ce se vratiti.user posted image  user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 17410
26.6.2011 9:40:31   
DIJAMANT
Semice malo si me nasmijala, ne zamjeri. Ali, meni nekada tako fali da na miru popijem jutarnju kafu. Vidjet ćeš kada dijete dođe aBd, kada budeš imala puuno više obaveza, još ako bude nemirno kao ovaj moj "uskoro" trogodišnjak..........tražit ćeš od muža da ga na sabahu izvede van, da ti imaš pola sata za sebe, da kao čovjek popiješ kaficu.user posted image
Evo moji muški upravo na vratima, odoše vani a kod mene na stolu se kafa pušiuser posted image

Tvoj post me podsjeti na dane kad sam se ja tek udala..prvih mjeseci ja nisam radila, samo muž...on ujutro kad ode na posao, a ja uzmem njegovu pidžamu da mirišem i odspavam još jedan sat. Tako mi je falio............a sad grabim svaki minut mira za sebeuser posted image

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 17411
26.6.2011 9:42:21   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Hannica

Semice ako ti je lakse ni mm nije kuci,ali vazno je da ce se vratiti.user posted image  user posted image

Da, najvažnije je da se vrate user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 17412
26.6.2011 9:42:22   
Hannica
Dijamantu,prepoznah se u tvom postu.user posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 17413
26.6.2011 9:43:38   
DIJAMANT

Dijamantu,prepoznah se u tvom postu.user posted image

To je životna istina user posted image user posted image user posted image P.S. kako ćemo kad i ove bebice rodimo....user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 17414
26.6.2011 9:44:35   
Semica

Semice malo si me nasmijala, ne zamjeri. Ali, meni nekada tako fali da na miru popijem jutarnju kafu. Vidjet ćeš kada dijete dođe aBd, kada budeš imala puuno više obaveza, još ako bude nemirno kao ovaj moj "uskoro" trogodišnjak..........tražit ćeš od muža da ga na sabahu izvede van, da ti imaš pola sata za sebe, da kao čovjek popiješ kaficu.user posted image
Evo moji muški upravo na vratima, odoše vani a kod mene na stolu se kafa pušiuser posted image

Tvoj post me podsjeti na dane kad sam se ja tek udala..prvih mjeseci ja nisam radila, samo muž...on ujutro kad ode na posao, a ja uzmem njegovu pidžamu da mirišem i odspavam još jedan sat. Tako mi je falio............a sad grabim svaki minut mira za sebeuser posted image

hehehe e nisam do tog dosla da mu mirisem pidzamu user posted image ...a predpostavljam da cu i ja tako kao i ti pozeljeti da budem sama makar pola sata user posted image da odmorim mozak od svega...to mi se i sad zna desiti ali iz drugih razloga-kad ne mogu gostiju da se kutarisem pa mi puna glava njih...onda molim boga samo da kazu -moramo mi ic....uuuuu odma ustajem da ih ispratim hehehehheeuser posted image user posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 17415
26.6.2011 9:45:26   
Semica

Da, najvažnije je da se vrate user posted image

Slazem se user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 17416
26.6.2011 9:46:27   
DIJAMANT
Semice- ni ja više nikom ne govorim "ma, de, ostanite još malo".Čim kažu "odosmo" ja ustajem da ih ispratimuser posted image Svašta se s godinama naučiuser posted image

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 17417
26.6.2011 9:46:47   
Hannica
Ne znam,ako ovaj put izbjegnem posporodjajnu depresiju svaka mi cast.user posted image Tek sam sad pocela da brinem,do sada nisam puno razmisljala o tome.user posted image Ja mislim da cu naci neku tetu da mi pomaze malo,a muzu cu zabranit izlaz skros,pa nek on radi sve kucanske poslove a ja cu brinuti o djeci.user posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 17418
26.6.2011 9:53:22   
Hannica
Ja nastavljam s radovima,javim se na slijedecoj pauzi.user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 17419
26.6.2011 9:55:44   
DIJAMANT

Ne znam,ako ovaj put izbjegnem posporodjajnu depresiju svaka mi cas_t.user posted image Tek sam sad pocela da brinem,do sada nisam puno razmisljala o tome.user posted image Ja mislim da cu naci neku tetu da mi pomaze malo,a muzu cu zabranit izlaz skros,pa nek on radi sve kucanske poslove a ja cu brinuti o djeci.user posted image

user posted image user posted image user posted image I ja sam rekla mm da ovaj put nema oslanjanja ni na ko0ga, sad znamo kako izgleda briga o novorođenčetu (koju ću ja voditi), a on neka brine o ugošćavanju i nabavljanju namirnica. Nekako mi poslije prvog poroda sve prošlo kao u bunilu. Ja imala 10 dana temp. 40c, svaki dan 2-3 puta išla u bolnicu i hitnu na injekcije (zbog mastitisa). Kuća puna gostiju .........a ja od temp. nisam znala ni za sebe ni za dijete. Eh, ovog puta ćemo drugačije aBd. Sad znam kako se postaviti u slučaju mastitisa, nikada više ne bih prošla onakve muke. I najvažnije je da sam ja dobro, jedino će tako i bebi biti dobro. Ovog puta smo odlučili sve te početne obaveze podijeliti ja i muž. Nikoga nećemo opterećivati, a gosti ne moraju ostajati baš na ručku. Kafa, sok i kolač i to je to.

Joj. reći ćete kakva je ova žena, ali stvarno mi fali ona intimnost sa bebom koju nisam imala sa prvim djetetom. Valjda sam tada mislila da svi drugi znaju bolje, slušala svačije savjete.........Sad sam puno zrelija i želim da sama donosim odluke. Savjete mogu saslušati, ali isključivo ja donosim odluke. Svaka majka zna najbolje!

< Poruku je uredio DIJAMANT -- 26.6.2011 9:57:21 >

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 17420
26.6.2011 9:56:37   
Semica

Semice- ni ja više nikom ne govorim "ma, de, ostanite još malo".Čim kažu "odosmo" ja ustajem da ih ispratimuser posted image Svašta se s godinama naučiuser posted image

Ja nekad znam reci -de ostanite...ili pa gdje cete...sjednite jos malo-a vamo u sebi mislim -nemoj molim te de idi user posted image user posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 17421
26.6.2011 10:00:06   
Arina
cao zenice...evo mi vec popili kaficu...i iscejfili....nista  ljepse od terase u hladu u nedjelju ujutro i kafica s voljenim...jos dok djeca spavaju....uhhhh...meraka...
DIJAMANT...hvala draga na podrsci i umirujucim rijecima...simptomi su taki ali eto mi se zene prepadnemo svake sitnice...kod mene jutros meme bolje a i mucnine su tu ...pa koliko god to sve bilo mucno i bolno meni ipak nekako drago da su tu nego da ih nema....kako sam blesava ...nekako kontam da je sve ok ako su tu...ha ha ha ....sto ti je zena komplikovana napravauser posted image
gerberka....nampala si mi sinoc...kad ispovraca onu finu veceru...kod mene skoro bila repriza....cijeli dan ok...a predvece katastrofa.....neka nocna mucnina...user posted image

< Poruku je uredio Arina -- 26.6.2011 10:05:39 >

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 17422
26.6.2011 10:00:40   
Hannica
Meni ne pada na pamet da nekom rucak pravim prvi 40 dana,a ovg puta cu produziti na 80 jer se ipak radi o dvije bebe.user posted image   Zato gosti moji dragi,ne dolazite gladni.user posted image
Meni ne smeta kada neko dodje odmah nakon izlaska iz bolnice,ali nema tu zadrzavanja,donesite cvijece,pogledajte bebe i gas,gas....moze kafa,ali ni to nije neophodno.

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 17423
26.6.2011 10:02:11   
Hannica

Ja nekad znam reci -de ostanite...ili pa gdje cete...sjednite jos malo-a vamo u sebi mislim -nemoj molim te de idi user posted image user posted image

Ja ovo govorim dok stoji pored otvorenih ulaznih vrata.user posted image

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 17424
26.6.2011 10:02:43   
DIJAMANT

I ja sam tako nekoliko godinauser posted image A onda skontaš da niko nema obzira prema tebi. Ja sam imala bebu od 13 mj. koju sam ujutro prvo spremala u obdanište, pa ja na posao, pa s posla trčim po dijete, pa onda kući pravi ručak, nahrani dijete. U tom je već 7 h predveče, dođu ti gosti, sjede do 12, ili 1 poslije ponoći, ne uspavam dijete kad mu je vrijeme.......i njemu se sve poremeti, unervozi se, zaspi oko 10h naveče, a onda se budi svu noć nervozan. Kad gosti odu, čeka te hrpa suđa, pa onda gledaš da upališ vešnu mašinu i mahneš prašinu i malo zategneš, jer znaš da te sutra kad s posla dođeš čeka ono što si u ta doba ostavila.............i tako u nedogled. E ja sad, čim gosti kažu da moraju, ja "hvala što ste nam došli" i ustajem da ispratim.user posted image

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 17425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  695 696 [697] 698 699   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  695 696 [697] 698 699   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *