|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  693 694 [695] 696 697   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
25.6.2011 14:33:06   
gerberka
gdje ste žene drage user posted image user posted image da li se folna kiselina uvijek pakira u 5 miligramskoj gramaži..jeste na početku user posted image pile folnu od 5 mg?

to je moje pitanje user posted image

hvaaajaaa

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 17351
25.6.2011 14:34:53   
Semica

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

mašemo vam ja i Nela, ja sa stolice, a ona sa siseuser posted image Malo,malo pa hoce siku, hB hoce da jede al trazi skoro svaka 2.5-3 sata, ponekad u cugu odspava 4. Sad cu mal da vas citam...ako ima gresaka, to je sto tipkam jednom rukom.

Mahanje i vama dvjema...ljubi tu malenu sto je nakacena na siku user posted image Slika vam je ona na fb PREEEEEEKRAASNAAAAAAA user posted image Vidi ti se na licu i umor...ali i ponos user posted image user posted image

Jedva cekam i ja tako aBduser posted image

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 17352
25.6.2011 14:39:17   
palachinken
IZVORNA PORUKA: gerberka

gdje ste žene drage user posted image user posted image da li se folna kiselina uvijek pakira u 5 miligramskoj gramaži..jeste na početku user posted image pile folnu od 5 mg?

to je moje pitanje user posted image

hvaaajaaa

Ja pila twinlab-ovu 800mikrograma. To je doza za trudnice.
Mislim da za te od 5miligrama se moraš konsultovati s doktorom, jer sve preko 1miligrama je previše.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 17353
25.6.2011 14:44:10   
palachinken

mašemo vam ja i Nela, ja sa stolice, a ona sa siseuser posted image Malo,malo pa hoce siku, hB hoce da jede al trazi skoro svaka 2.5-3 sata, ponekad u cugu odspava 4. Sad cu mal da vas citam...ako ima gresaka, to je sto tipkam jednom rukom.

user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 17354
25.6.2011 15:03:50   
Selma.A.M
Sweet vidjela sam slikicu,malena je  premedena ( kuc-kuc user posted image ) ...A i ti mi preljepo izgledaš,baš ono friška mama user posted image user posted image ..........Kako sad sa temperaturom jeli sve ok ?

Ja vam žene pravim palačinke (bujrum) ništa od moje dijete,ne mogu kad sam gladnaaaaaaa user posted image  ..
A sad malo kad razmislim i nije me briga do termina imam još 44 dana,carski mi je 10 dana ranije to je 33 dana ma ja ne mogu dobiti više od 20 kg user posted image user posted image user posted image .....Odo jesti user posted image  

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 17355
25.6.2011 15:04:53   
SREĆNA
Pozdrav

Ja sam pila folnu kiselinu tj.tablete Folacin 5 mg. prva tri mjeseca. To mi je dr.propisala 1  dnevno ja sam to ispoštovala, mada mi je rekla da se folna kiselina može piti i nakon tri mj. jer je to dobro i za mene, a ako ja neću da pijem rekla je da je može piti moj muž, čisto da ne bacam ono što je ostalo.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 17356
25.6.2011 15:29:24   
Semica

IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Sweet vidjela sam slikicu,malena je  premedena ( kuc-kuc user posted image ) ...A i ti mi preljepo izgledaš,baš ono friška mama user posted image user posted image ..........Kako sad sa temperaturom jeli sve ok ?

Ja vam žene pravim palačinke (bujrum) ništa od moje dijete,ne mogu kad sam gladnaaaaaaa user posted image  ..
A sad malo kad razmislim i nije me briga do termina imam još 44 dana,carski mi je 10 dana ranije to je 33 dana ma ja ne mogu dobiti više od 20 kg user posted image user posted image user posted image .....Odo jesti user posted image  

Joj meni se palacinci vec danima jedu ali sam ja toliko lijena da bi nakon pravljenja rucka i ostalih poslova kucnih pravila i palacinke...tako da ih necu ni pojesti ukoliko ne odem gdje (zutu kucu ili negdje dr) na palacinke...pih...user posted image

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 17357
25.6.2011 15:40:52   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Semica

Joj meni se palacinci vec danima jedu ali sam ja toliko lijena da bi nakon pravljenja rucka i ostalih poslova kucnih pravila i palacinke...tako da ih necu ni pojesti ukoliko ne odem gdje (zutu kucu ili negdje dr) na palacinke...pih...user posted image

Vidjet ćeš kad budeš imala malo veće dijete pa kad ti pored svih postojeći kućnih  poslova i kuhanje ručka,domaćeg hljeba idr (sve za ljubav) dođe i kaže : "Mama ja bi paćalinke sa klemavom user posted image " ajde stisni pa reci joj ne mogže mama umorna user posted image  .........Meni moj npr kaže : Mama možeš ti to,ti ši genije user posted image user posted image   user posted image user posted image  

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 17358
25.6.2011 15:52:09   
Semica

IZVORNA PORUKA: Semica

Vidjet ćeš kad budeš imala malo veće dijete pa kad ti pored svih postojeći kućnih  poslova i kuhanje ručka,domaćeg hljeba idr (sve za ljubav) dođe i kaže : "Mama ja bi paćalinke sa klemavom user posted image " ajde stisni pa reci joj ne mogže mama umorna user posted image  .........Meni moj npr kaže : Mama možeš ti to,ti ši genije user posted image user posted image   user posted image user posted image  

Aaaaaaaaaaaaa dusa dragaaaaauser posted image ...hajde bar imas moralnu podrsku user posted image

Neposredna veza do poruke: 17359
25.6.2011 16:49:00   
Selma.A.M
Ajde skoknite na anketu pa glasajte koje vam se ime više sviđa user posted image user posted image  .......Novi spisak imena,pa mi dosadno user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 17360
25.6.2011 16:54:28   
Arina
drage zenice...mah ,mah....malo cu da se i ja javim  i pozdravim sve redom....sad smo u desetoj nedjelji hvala Bogu...
imala bi jedno pitanje za vas iskusne....jesu li vam meme u pocetku ono bile bolne pa prestale...kod mene se napuhale sve do danas ...dans malo popustila napetost i sad su mekanije ali i dalje velike...ha ha ha ...jel to sad znaci da ce biti take i dalje ili se ta napetost i bolnost oscilira....kako je kod vas bilo ....
pusica velika svima

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 17361
25.6.2011 16:58:00   
Selma.A.M
Arina eto leti vrijeme 3 mjesec mašala i ti  user posted image

Što se tiče bola,meni je nestao sav bol ulaskom u četvrti mjesec ili će biti peti...U svakom slučaju sad me već ništa ne boli,ali me zato sve žulja user posted image  smeta mi guma na gaćicama,na grudnjaku, ma na svemu ,baš sam postala osjetljiva user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 17362
25.6.2011 17:02:02   
sweet insanity
Ja smao brzinski, ove koje su se poradjale-steznik dal ste nosile kakav i kad ste pocele i kad ste pocele sa trbusnjacima? I da, meni neki govore da preko pampersa stavim siroki povoj (ortoped) a patronazna kaze da su papmers dovoljno siroke pa da ne trebauser posted image Stavila sma do sad 3 put cini mi se...

Neposredna veza do poruke: 17363
25.6.2011 17:04:17   
Arina
ma ja nekako brate isprepadana nekakva i sad kontam sta je sad ovo sto su prestale boliti i biti onako napete....nije mi bilo prije nikako tog simptoma pa mi sad sve ovo novo nekako na svoj nacin...kontam i ja da ce se ta napetost smanjiti kako popusta taj prvi nalet...jer su mi i mucnine koje su me izbezumile isto smanjile tj. lakse su pa kontam jel to sad znaci i to zbog tog popustilo....inace nisam ni tih mucnina imala prije ...sve mi je ovo novo....iako je treca trudnoca....znaci da je to sve okuser posted image ........uh sto se zena moze opteretiti svojim musicama ....to je strasno...user posted image

Neposredna veza do poruke: 17364
25.6.2011 17:10:07   
Selma.A.M

Ja smao brzinski, ove koje su se poradjale-steznik dal ste nosile kakav i kad ste pocele i kad ste pocele sa trbusnjacima? I da, meni neki govore da preko pampersa stavim siroki povoj (ortoped) a patronazna kaze da su papmers dovoljno siroke pa da ne trebauser posted image Stavila sma do sad 3 put cini mi se...

Ej sweet brzinski steznik sam nosila već sedmi dan ....Trbušnjake nisam radila user posted image  Široki povoj nisam stavljala jer mi je na UZV kukova pedijatar rekao  da nema potrebe,jer su sad pelenice široko pravljene......

Neposredna veza do poruke: 17365
25.6.2011 17:34:12   
gerberka
cure moje, hajd pomozite mi.
palacinken me u pp prepala na smrt, a dr mi se ne javlja.
ja pijem folacin od 5 mg i prenatal.
jel to prejaka doza, dr mi se ne javlja...

hvala puno

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

Neposredna veza do poruke: 17366
25.6.2011 17:38:59   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: mala75

ej curke jedno pitanje: bila sam na kontroli (13+4), sve ok, od prvog dana koristim utrogestan 3x2 vaginalno i mislila sam da je to to, međutim rekla mi je da i dalje nastavim. ja sam mislila da to ide samo prvo tromjesečje a ona veli idemo i dalje. jeli neko imao slična iskustva????????

ps: moja trudnoća je iz IVF.

Nista ne sekiraj, evo ja sam skoro 16. punih sedmica i jos ga koristim u istom obimu kao i ti...ima zenica koje su ga do 20.-te sedmice koristile

DIJAMANT upolovila si ti u dobar cas hBuser posted image , bas mi je drago da je sve ok, ja u ponedjeljak aBd idem na kontrolu

Gerberka ja sam pila te od 5mg ali ne znam koliko ti da pijes s obzirom da si pricala da ces poceti i sa prenatalom a i tamo ga imauser posted image

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 17367
25.6.2011 17:40:52   
gerberka

Bebice hvala ti...uhh..sad mi je lakše.
nisam bila redovna u prenatalu, a nema je u njemu 5 mg..važno mi je da je ovaj što si pila 5 mg.
hajte cure još pišite user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 17368
25.6.2011 17:45:56   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: gerberka

Bebice hvala ti...uhh..sad mi je lakše.
nisam bila redovna u prenatalu, a nema je u njemu 5 mg..važno mi je da je ovaj što si pila 5 mg.
hajte cure još pišite user posted image user posted image

ma ja, ja sam pila taj od 5mg ALI SAMO NJEGA do 12.sedmice, cak su oni na GAK-u vidjeli to, znaci svi su potvrdili tu terapiju uz dabroston i utrogestan, nemoj se sekirati...

a s prenatalom sacekaj, ionako sad bebce ne crpi toliko koliko ce u 2.-3. tromjesjecju, a sve mozes unijeti pravilnom ishranomuser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 17369
25.6.2011 17:47:52   
gerberka
user posted image user posted image user posted image user posted image hvala ti 

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 17370
25.6.2011 18:01:35   
Arina
gerberka draga i ja pijem folacin i to je to....nemoj zajedno s prenatalom...to poslije kad prestanes s folacinom....
ima li mucnina...kako si nam.......ja sam nekako puno pod nekim musicamauser posted image ....danas meme manje napete ja odma kontam da nije sta ...zasto su prestaale boliti...uffff

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 17371
25.6.2011 18:03:44   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Arina

gerberka draga i ja pijem folacin i to je to....nemoj zajedno s prenatalom...to poslije kad prestanes s folacinom....
ima li mucnina...kako si nam.......ja sam nekako puno pod nekim musicamauser posted image ....danas meme manje napete ja odma kontam da nije sta ...zasto su prestaale boliti...uffff

DIJAMANT-u su prestale mucnine u 9.-toj sedmici i simptomi pa se sekirala a eno je jucer bila kod dr. 20-ta sedmica, sve ok....mene su isto oko 10-11.-te sedmice prestale i ja sam se sekirala al bilo je ok hB...NEMOJTE SE SEKIRATI, to je sve promjenljivo

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 17372
25.6.2011 18:06:25   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Arina

jel i tvoj od 5 mg???
ja i prosli put kad sam bila user posted image dr mi je rekao i prenatal, ali ne uzimam ga redovno.

meni se smirile mucnine ovaj dan i jucer, ali se za to ne bojim.
ne brini za grudi, prestanu boljeti, pa opet počnu i sve tako..upravo zbog disbalansa hormona.user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 17373
25.6.2011 18:10:33   
Bebica11
I ja sam se sekirala za grudi, nekad ustanem-otecene, nekad -nista, pa pipam, a nista, samo bradavice malo...nekad ni bradavice ni nista ne boli...a evo ovu sedmicu NATEKLE, ISPUCALE, bas me bole, imam male strijice ispod njihuser posted image , a jos nisam nikog poslala do apoteke da mi uzme nesto da mazem, tek smo sinoc ja i mm stigli u stan pa danas ljencarimouser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 17374
25.6.2011 18:11:49   
gerberka
Bebice ti nas utjesi pravo user posted image kupi sebi sta pa namazi sike, neka su lijepe za user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 17375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  693 694 [695] 696 697   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  693 694 [695] 696 697   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *