Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
onaj....mi se spakovali odosmo ujutru na more, na jedan probni vikend...da vidim jel mi godi pa ako bude godilo...u julu zaoprave ugodan vam vikend, ima da se nacitam kad se vratim
Eto vidiš da smo ti naslutili. Pozdravi more od mene Sretan put!
Jutro ženice! Evo vruća pa bujrum Ja samo da se javim.bila sam na kontroli jučer, vidjela bebicu, sve je hB uredu Pregledao dr. sve mjerice i kaže po ZM trudnoće 19 +2, a po UZV 20 + 1 . Uglavnom, ovaj moj dr. me pravo opusti i otkloni strahove sve kroz šalu. Pitala sam ga i da li da radim test opterećenosti glukozom (ogtt), s obzirom na genetske predispozicije, kaže on da nema potrebe (kao radit ću kontrolni nalaz KS pa ćemo onda vidjeti). Kažem ja njemu da ja sama sebi povremeno izmjerim ŠUK i da je prije jela uvijek uredan, a poslije jela malo povišen. Kaže on da je to sve ok. Ali, rekoh, ja ću umrijeti bez slatka , ja ga sanjam, ima već 10 dana da nisam ništa slatko unijela. Kaže on meni :"samo ti sanjaj, to je dozvoljeno" Reko, ja sam već naručila koji kolači da mi se donesu čim se porodim. Kaže on :" e tad ti neću braniti" Uglavnom, po njegovom sam dobila do sad 5 kg (na nalazu ne piše koliko sam imala kg prije trudnoće, nego koliko sam imala kad sam njemu prvi put došla). Tako da sam ona 3 kg od prije prve kontrole sakrila ( kaže on "to ti je gratis" ).
Jedino sam htjela vas pitati kakve su tabl NAF? Rekao mi je dr. da mogu početi da ih pijem, ali mi nije napisao na nalazu ni koliko, ni do kada. Pa ako je koja pila zahvalila bih na odgovoru.
Uglavnom, ja se osjećam super (osim što sam i dalje živčana kao i u prvom tromjesečju ili je to ipak došlo do promjene karaktera jer sam važila za blagu osobu ) Što bi moj sin rekao "mama jesi li se to "poHasila" (djetetu je nepune tri godine i kad mi ovo kaže kad sam ljuta, ja odmah popuštam i valjam se od smijeha. Garant ga je mm naučio da mi prosipa ovaj fazon kad sam najviše ljuta )
Taj tvoj doktor voli NAF (išla je moja prijateljica kod njega i njoj je dao NAF) Ja ga nisam pila, prvo nije mi spominjao doktor a kad sam čula za njih malo sam istražila i našla da naša voda ima dovoljno fluora i da ga ne treba uzimati u vidu NAF tableta.
Taj tvoj doktor voli NAF (išla je moja prijateljica kod njega i njoj je dao NAF) Ja ga nisam pila, prvo nije mi spominjao doktor a kad sam čula za njih malo sam istražila i našla da naša voda ima dovoljno fluora i da ga ne treba uzimati u vidu NAF tableta.
Ma možda sam ja isforsirala ove tabl. jer sam imala jaku zubobolju u prvom tromjesečju (iako sam sve zube ispopravljala prije trudnoće), a on mi nije dao da radim bilo kakve stomatološke "zahvate". Rekla sam mu kako mi je moj stomatolog (koji me zna dugi niz godina) rekao da mi je prethodna trudnoća totalno uništila kvalitet zuba (oni su i dalje bijeli ko biseri i nisam ni jedan izvadila, ali ako imam kvar 1 milimetar, dr. čim ga dodirne bušilicom, zub se sasipa u prah.........valjda je beba u prvoj tr. iscrpila dosta kalcijuma). Još tada mi je gin. rekao kao "kasnije ćemo ti uključiti tabl. za tvoje i bebine zube", pa sam ga jučer pitala za to ponovo. Tako da mi je rekao da uzimam, ali ništa nije napisao.
DIJAMANT, čestitam mila..super da je bebaca dobro hvala Bogu
samo ti pij NAF..i ja ga planiram tražiti kad bude vrijeme
nisam jednom tražila i onda mi kaže, da - upravu ste...pa znam doktore više sam doktorirala
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
Jutro zenice Dijamant ja pijem NAF od 4.og mjeseca trudnoce, one samo cuvaju tvoje zube i poboljsavaju kvalitet bebinih zuba koji rastu. Dosta prijateljica ih pije i nijedna nije imala pokvaren zub tokom trudnoce. Doduse ja sam svoje zube prije ispopravljala. Joj danas bi mogla svekrva zvat na dorucak, ne da mi se nista pravit, muz jos spava, sacekat cu jos sat vremena ako ne nazove, nazvat cu ja da vidim "sta radi" Ja glad vise ne mogu trpiti ko prije, jel ustanem u kljun ubacujem, inace preblijedim i tresem se. Jest lijepo imat mater i svekrvu, svaki drugi dan rucamo kod neke od njih. Cuvajmo ih dok su jos s nama
Joj, Palachinken al se ismija sad komentaru na tvom ticker-u Možda da probaš sad malo češće i to upražnjavati možda sve bude išlo lakše i brže
Koja je komedija seks u devetom mjesecu Taman što se naštimam, beba zalupa. Pa dok se beba smiri, zaboravim gdje sam stala i dokle sam došla.
Ma ne štimaj se plaho, koliko znam jedna poza sigurno može u 9. mj. Ma sve za dobrobit bebe , ali i za nas
P.S. Ja svog dr. opet ne pita za dozvolu, bilo mi neprijatno, ali sam ja svakako sam zabranu ukinula prije mjesec dana i hB na kontroli beba ok. Znači da samo nastavim tako, i bebi godi
Jutro zenice Dijamant ja pijem NAF od 4.og mjeseca trudnoce, one samo cuvaju tvoje zube i poboljsavaju kvalitet bebinih zuba koji rastu. Dosta prijateljica ih pije i nijedna nije imala pokvaren zub tokom trudnoce. Doduse ja sam svoje zube prije ispopravljala. Joj danas bi mogla svekrva zvat na dorucak, ne da mi se nista pravit, muz jos spava, sacekat cu jos sat vremena ako ne nazove, nazvat cu ja da vidim "sta radi" Ja glad vise ne mogu trpiti ko prije, jel ustanem u kljun ubacujem, inace preblijedim i tresem se. Jest lijepo imat mater i svekrvu, svaki drugi dan rucamo kod neke od njih. Cuvajmo ih dok su jos s nama
Hvala na odgovoru! Samo ti nazovi da "vidiš šta radi" dok je spremna da ugađa! Tako i ja svoju mamu "đahkad" zovnem s namjerom
Joj palachinken jesi sega bas me zanima kako ce izgledati sex u 9-om mjesecu ionako sad sve vise lici na komediju, dr rekla sve ok samo njezno, medjutim on je toliko njezan da to nema smisla
Joj palachinken jesi sega bas me zanima kako ce izgledati sex u 9-om mjesecu ionako sad sve vise lici na komediju, dr rekla sve ok samo njezno, medjutim on je toliko njezan da to nema smisla
Sreća pa ti nije zabranjeno. Bolje ikako nego nikako
DIJAMANT, čestitam mila..super da je bebaca dobro hvala Bogu
samo ti pij NAF..i ja ga planiram tražiti kad bude vrijeme
nisam jednom tražila i onda mi kaže, da - upravu ste...pa znam doktore više sam doktorirala
RR je samo dio moje edukacije. .da ne nabrajam jer kad se susretneš sa neplodnošću čitaš sve što ti je na dohvat ruke, a na tu temu
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
Gerberka, sve smo ti mi takve I mene ako nešto uplaši, nesekira, ili na nešto posumnjam, odmah na internet - potraga za traženim pojmom i stanjem Nekada je dobro sve to, a nekada bih bila mirnija da to nisam pročitala.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.6.2011 10:42:10
Selma.A.M
Dobro jutro i od mene.....
Ja sam nešto loše spavala,ne mogu se više namjestit nikako sve me žulja..... Animagical lijepo se provedi na moru
Palachinken usitnilo pravo pa još 27 dana aBd pa nam i ti ode sa ove teme a ja ostah da ganjam JelenuT, Malenu,Animagical, Enči80 i Sanelu.asju ..... Joj gdej je onaj spisak sad za juli mjesec da vidim ko će sa mnom da odbrojava ?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.6.2011 10:50:14
palachinken
Ovaj mjesec smo nas dvije...eto Idachu ne brojim, ona ce za koji dan aBd Ima i lepetetka, ne javlja nam se, ne znam dokle je, mislim da joj je termin sad nekad.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.6.2011 10:56:35
Sonja
jjoj selma draga i ja sam slabo spavala...sto ti kazes ne mogu da se namjestim...meni jos stomak ne smeta ali nikako da se lijepo namjestim da spavam evo sad me glava uzasno boli
Animagical blago tebi draga ...lijepo se provedi i ja cu u cet. pitat dr. da li smijem ici..muz me nafuro da idemo bar preko vikenda a nisam prije toga nesto ni razmisljala o moru vise bi voljela zbog ovog lopovcica da odemo ali eto moramo cekat odobrenje..
Palacinko kad prije gotovo ja samo sto dodjo na ovu temu ti vec gotova abd da ti sve brzo i lako prodje
Dijamant drago mi je sto ti je bebara dobro..masala malo i veca
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.6.2011 11:02:12
palachinken
Ma nećemo mi još, stomak mi je još uvijek prilično visoko, iako se nekim ženama odmah početkom devetog spusti. Trebala bih nekad iza prvog na UZV, pa ćemo vidjeti na čemu smo
Ženo, idi na more! Idi umjesto svih nas kojima je to samo želja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.6.2011 11:40:35
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: palachinken
Ovaj mjesec smo nas dvije...eto Idachu ne brojim, ona ce za koji dan aBd Ima i lepetetka, ne javlja nam se, ne znam dokle je, mislim da joj je termin sad nekad.
Juli je moj to znam,a tvoj komotno može biti i juni jer ima još 5 dana do kraja mjeseca a čuda se preko noći dese ..Nego samo ti hajde ja bi još makar 20 dana da budem rahat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.6.2011 14:11:52
mala75
ej curke jedno pitanje: bila sam na kontroli (13+4), sve ok, od prvog dana koristim utrogestan 3x2 vaginalno i mislila sam da je to to, međutim rekla mi je da i dalje nastavim. ja sam mislila da to ide samo prvo tromjesečje a ona veli idemo i dalje. jeli neko imao slična iskustva????????
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.6.2011 14:17:36
Semica
Pozdravcic i od mene...
Evo ja dosla sa predavanja za trudnice...Dr.Balic nam pricao o dojenju ...( ah sto mi je covjek antipatican :S )
Hocu samo da vam mahnem...i odoh sta da uradim-trebaju mi prijateljice iz stare mahale doci na kaficu pa da ih ne doceka urnebes...mada bi tako rado sad sve 4 u zrak...al sto se mora...mora se..
ko ide na more neka se lijepo provede i okupa makar 1 za mene
Ko je pred porod-cuvam fige da sve bude ok
:*
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.6.2011 14:32:32
sweet insanity
mašemo vam ja i Nela, ja sa stolice, a ona sa sise Malo,malo pa hoce siku, hB hoce da jede al trazi skoro svaka 2.5-3 sata, ponekad u cugu odspava 4. Sad cu mal da vas citam...ako ima gresaka, to je sto tipkam jednom rukom.