Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 15:17:53
kaktuscic
Ja slucajno uletih na ovu temu pa vidim da pricate o diptriji i porodu. Evo ja sam radi dipotrije rodila carskim rezom, jos kao djevojcica sam imala dioptriju -3,5 i dr. je tada rekao da cu vjerovatno radjati CR. Ginekologu sam spomenula dioptriju i on me naravno uputio oftalmologu, morala sam raditi UZV oba oka i tu je ustanovljeno da bi od naprezanja moglo doci do ablacije oba oka i cak 3 oftalmologa su mi rekla da je pravo rizicno da rodim prorodno. Tad mi je dioptrija, na pocetku trudnoce, bila -5,5 do kraja trudnoce je otisla na -8,5, a godinu dana poslije poroda sam kontrolisala i vratila se na -6, na oba oka. Mislim da nije dipotrija problem, nije bitno je li - 5 ili -3, nego je bitno koliko su oci uredu, ja haman imam jos nekih problema pa su mi savjetovali da rodim CR. Uglavnom dobro se raspitajte i zelim vam svima puno srece, da iznesete svoje bebice i da sve budete zdrave!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 15:35:07
Selma.A.M
Ja se ovih dana dala u pripremanje voćne zimnice pa se jelo onako sa nogu npr jaja i paradajz,lagane povrtne supice tipa sa graškom i knedlama,prženice sve brzinski...Danas sam uzela 2 patlidžana pa hoću da ih pohujem pravo mi naumpali,a valja mi i na dijetu danas na kontroli u plusu sam 16.500 kg (vjerovali ili ne) a kome god da kažem niko mi ne vjerujesve otišlo u stražnjicu i stomak
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 15:59:07
animagical
ma svrati bona u buregdzinicu i ponesi kuci tikvenu:) jos ispod saca...ili sto kaze selma nesto ono na brzinu, iz tave... ja npr volim gljive (lisicarke) s jajima ili vrganj s vrhnjem...naravno narezem paradajza i super
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 16:18:49
ciciban26
A sto ste vi danas bile brbljive,u svakoj temi sam se nasla Ova tikvenica me najvise pogodi,zato sam nazvala svoju mamy i sutra sabahile u Ze-do kanton na tikvenicu njam,njam,njam.. Ovo za dioptriju nisam znala,ja od inkubatora vucem taj problem,doduse nije nesto velika oko 3 + cilindri ali svakako se valja raspitati..
A sto se tek ismija za ovo prr,prr hahhaa..ja bih rado da se vratim u ono vrijeme kad smo bili stidni,sad kad mm odapne ja hocu da umrem,ko da ga pokvarenom hranom hranim
Evo nam i kise NAPOKON,a i duge :)))))
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 16:45:07
entinte
ženeeee evo mene da se tuspasim... ja prešla na temu o bebama :)) samo da vam pošaljem lijep pozdrav i veeeeliku pusu... nije me bilo 2,5 mj. ali sam redovno čitala neke teme :) pusaaaaaaaaaaaaa
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 17:08:18
pahuljica_25
Zdravo trudnice! Jao što sam se ja danas nasekirala na kontroli kod moje doktorice.Sve do sada trudnoća bez problema hvala Bogu,i danas ja otišla sa nalazima krvne slike i urina i sve super,kad na vaginalnom pregledu doktor.kaže da je beba nisko nije još toliko alarmantno ali da vise lezim manje sjedim,i otvori mi bolovanje 3 sedmice.Zbog sekreta mi je dala Neo penotran forte vaginalete.Je li jos neko od vas to koristio u trudnoci? Ja se nadam da je beba trenutno nisko i da ce se to aBd podici?U srijedu idem na UZ.uhhh bas me uplasilaaaa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 17:23:54
Sensia
IZVORNA PORUKA: pahuljica_25
Zdravo trudnice! Jao što sam se ja danas nasekirala na kontroli kod moje doktorice.Sve do sada trudnoća bez problema hvala Bogu,i danas ja otišla sa nalazima krvne slike i urina i sve super,kad na vaginalnom pregledu doktor.kaže da je beba nisko nije još toliko alarmantno ali da vise lezim manje sjedim,i otvori mi bolovanje 3 sedmice.Zbog sekreta mi je dala Neo penotran forte vaginalete.Je li jos neko od vas to koristio u trudnoci? Ja se nadam da je beba trenutno nisko i da ce se to aBd podici?U srijedu idem na UZ.uhhh bas me uplasilaaaa
Pahuljice vjerovatno je to privremeno.... da je nesto extra ozbiljno ne bi te vratila kuci. ako treba onda odmaraj te tri sedmice, bolje je i tebi da malo odmoris, ovdje ima dosta zenica koje su morale mirovati i na iducoj kontroli bilo sve ok. budi strpljiva i poslusaj dr bice to sve ok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 17:32:08
Hannica
Hallo,hallo...evo nas opet,malo smo se smirili. Hvala svima na rjecima utjehe,bas smo bili zabrinuti,i jos uvijek smo ali se trudimo da ne mislimo na to.Ima li kod vas nevremena,ovdje lije k'o iz kabla. (sta god to znacilo ) Ja pokusavam da uspavam Hanu pa da spremam veceru pa idem malo kod sveki,sinoc stigla iz spanije. Ja juce radila nalaz urina i kad sam otisla po nalaz rekao mi onaj ciko da danas ponovo donesem urin jer nije bilo dovoljno da uradi 2 puta i da po onom sto je prvi put uradio nalaz nije ni malo dobar.Danas odem ponovo i kad sam isla po nalaz sestra koja je radila nije mi dala da idem dok mi doktorica ne pregleda nalaz,kaze da imam neku jacu upalu i da cu vjerovatno morati koristiti neke antibiotike. Jos mi je samo to falilo Evo sta mi pise u nalazu pa nek mi neko protumaci ako zna: izgled: zamucen boja:zuta pa onda ne mogu procitati neke vrijednosti Proteini: pa e moguopet procitati sta pise ali bi trebalo pisati negativno ali ne pise krv:u tragu Sediment E: 6-7, L 10-14, sluz +,bakterije:dosta i podvuceno. takde ne mogu procitati sta pise iznad epitel i soli. Rukopis mu je katastrofa,pa nijedno slovo ne mogu prepoznat. Koja je normalna vrjednost leukocita? Juce je pisalo 18,a danas 10-14?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 17:32:27
Selma.A.M
Pahuljica-25 što se tiče tih vaginalete ja sam ih koristila u prvoj trudnoći, a i danas mi je dr opet prepisala zbog sekreta 2x1- 7dana ......
A kod mene je u 5-6 mjesecu bebica bila nisko guzom pa sam malo više mirovala, i eto danas na kontroli pred kraj 8 mjeseca ,bebica viosokooooooooo tako da uvijek postoji mogućnost za povlačenje bebice na gore,a i ako premiruješ trudnoću nije strašno traje samo 9 mjeseci i prebrzo prođe vjeruj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 17:38:40
Selma.A.M
Hannice ajoj sad ja se sjeti da sam danas negdje pročitala tvoj post da je malena morala šiti razbijenu glavicu,baš mi je žao,mogu zamisliti kako ti je bilo,moj maleni ima i danas dan svijetao ožiljak kad mu je od pada napukla arkada,a srce slatko bio tek prohodao brrr i od ćošak stola ali sva dijeca manje više to prođu (iako nije utjeha,znam) Čuvaj nam se a malenu ljubni za nas
to se tiče urina ja sam na Ampicilinima bila baš zbog neke jake upale ili infekcije ,sve mi je ono skoro bilo popunjeno osim "krvi u urinu" ali eto sad je 18 dana nakon terapije sve B.O...Samo ne znam to za krv,može biti jakaaaaaaaa upala ili nešto vezano za bubrege kad ideš svom ginekologu ?
< Poruku je uredio Selma.A.M -- 24.6.2011 17:39:57 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 17:43:09
Hannica
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Hannice ajoj sad ja se sjeti da sam danas negdje pročitala tvoj post da je malena morala šiti razbijenu glavicu,baš mi je žao,mogu zamisliti kako ti je bilo,moj maleni ima i danas dan svijetao ožiljak kad mu je od pada napukla arkada,a srce slatko bio tek prohodao brrr i od ćošak stola ali sva dijeca manje više to prođu (iako nije utjeha,znam) Čuvaj nam se a malenu ljubni za nas
to se tiče urina ja sam na Ampicilinima bila baš zbog neke jake upale ili infekcije ,sve mi je ono skoro bilo popunjeno osim "krvi u urinu" ali eto sad je 18 dana nakon terapije sve B.O...Samo ne znam to za krv,može biti jakaaaaaaaa upala ili nešto vezano za bubrege kad ideš svom ginekologu ?
U pon. Kad su mi rekli da je nalaz los zvali smo ga da odemo veceras ali se ne javlja.Hajd valjda nece biti nista do pon. Ja se ne osjecam lose uopste,nista me ne boli,ne ziga,ma sve super.Samo sto mi noge i dalje oticu,jutros nisam mogla obut cipele pa sam isla vani u japankama i to onim za plazu. I Hana je arkadu rasjekla,prestrasno je izgledalo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 17:50:56
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Hannica
Kod mene na nalazu nisu popunjeni secer,aceton,bilirubin,urobilin,cilindri i gljivice,sve ostalo ne valja.
Kod mene preskočeno Glukoza,krv,bilourubin i urobilinogen sve ostalo je našarano ........ Probaj sama malo sa brusnicom ne košta ništa,što se tiče oticanja ja sam ogromna a japanke one gumene bez njih ne mogu ima i dva mjesece u rukama tj prstima mi ima najmanje 500ml vode ali to je kod mene normala u trudnoći i sa Amarom sam oticala za pobudaliti a pritisak ok,samo dijeta bez soli,šećera i ostali jako traženi namirnica u trudnoći
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.6.2011 22:05:19
Hannica
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Hannica
Kod mene na nalazu nisu popunjeni secer,aceton,bilirubin,urobilin,cilindri i gljivice,sve ostalo ne valja.
Kod mene preskočeno Glukoza,krv,bilourubin i urobilinogen sve ostalo je našarano ........ Probaj sama malo sa brusnicom ne košta ništa,što se tiče oticanja ja sam ogromna a japanke one gumene bez njih ne mogu ima i dva mjesece u rukama tj prstima mi ima najmanje 500ml vode ali to je kod mene normala u trudnoći i sa Amarom sam oticala za pobudaliti a pritisak ok,samo dijeta bez soli,šećera i ostali jako traženi namirnica u trudnoći
Ja ne mogu bez ovih stvari,ako prestanem to da jedem moj zivot nece imati smisla.Poznata sam po tome da jedem puno slatkica i preslanu hranu. Ja nisam oticala u prvoj trudnoci uopste pa mi sad neobicno,a meni ruke ne oticu,samo noge,i to ne citave noge,uglavnom oko skocnog zgloba.