|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  690 691 [692] 693 694   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
24.6.2011 14:23:13   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Enči vjeruj nije mi ništa teško osim ostavljanja malca,ipak bi to bilo naše prvo razdvajanje na duže od dan,e jedino zbog toga bi da ostanem duže kući.....Ali danas doktorica mi govori kao moramo zbog štitne i moje dioptrije biti pod stalnom kontrolom tj beba,a pošto ću i na carski i to je kao neki razlog za ranije......Ali neću da se razmišljam jer sam dobila fore opet 14 dana kod kuće tj do iduće kontrole user posted image .........

A ja sam danas podigla i nalaz urina i sve ok tj B.O user posted image  i to samo nakon terapije Ampicilinima 4x1 8 dana drugačije se nije dalo očistit od bakterija ............

Super user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 17276
24.6.2011 14:24:22   
DIJAMANT
Odoh ručak završavati.......Javim se poslije pregleda.

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 17277
24.6.2011 14:26:40   
gerberka
Selma, mozes li mi, molim te, pojasniti ovo oko dioptrije..msm imam je i ja..nosim sociva..nije velika, ali ne znam zasto je ona problem ili bi mogla biti ..hvala ti

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 17278
24.6.2011 14:31:56   
Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: gerberka

Selma, mozes li mi, molim te, pojasniti ovo oko dioptrije..msm imam je i ja..nosim sociva..nije velika, ali ne znam zasto je ona problem ili bi mogla biti ..hvala ti

Selma i ja bih ti bial zahvalna da malo pojasniš, jer i kod mene je dioptrija -3 nosim leće, jedino što sma aj čula je da mogu kapilari popucat,

Sve gore dame, strašno mi uljepšate dan s raznoraznim temama, od keksa, pr pr otvaranja, poroda, stvarno mi uljepšate dan, haval vam na tome.
Vi ste sve puno ispred mene koliko ja vidim i svoje eć te bebice puno prije upoznati a ja ću se bogme još načekati :-D

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 17279
24.6.2011 14:34:00   
Selma.A.M

Obično ako je - i ako je dioptrija veća od 3 ide se na carski rez jer tokom napona može doći do naprezanja očnog mišića ili skoka očnog pritiska pa da dioptrija skoči još više.........Zato se i ženama bez obzira na visinu dioptrije preporučuje tokom napinjanja ( za vrijeme poroda) da zatvore oči ......

Kod mene je dioptirija u prvoj trudnoćči bila na ljevom -1.25,a na desnom -15 i da bi nakon prirodnog porođaja dioptrija na ovom koliko toliko zdravom oku sa -1.25 skočila na -1.75 ...Tako da sam ovaj put otišla oftamologu na kotrolu gdfje mi je ona napisala preporuku za C.R ........

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 17280
24.6.2011 14:36:49   
zumbulcica
Nema Selme da vam odgovori a meni se nesto danas bas tipkauser posted image
U trudnoci treba svako 2-3 meseca kontrolisati vid,ne samo zbog dioptrije vec i zbog drugih stvari vezanih uz oci.Krvni sudovi trpe u trudnoci,posebno sicusni krvni sudovi oka.

(odgovor članu Ivanaiva1)
Neposredna veza do poruke: 17281
24.6.2011 14:37:34   
zumbulcica
ups Selma doslauser posted image

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 17282
24.6.2011 14:37:39   
Ivanaiva1

Obično ako je - i ako je dioptrija veća od 3 ide se na carski rez jer tokom napona može doći do naprezanja očnog mišića ili skoka očnog pritiska pa da dioptrija skoči još više.........Zato se i ženama bez obzira na visinu dioptrije preporučuje tokom napinjanja ( za vrijeme poroda) da zatvore oči ......

Kod mene je dioptirija u prvoj trudnoćči bila na ljevom -1.25,a na desnom -15 i da bi nakon prirodnog porođaja dioptrija na ovom koliko toliko zdravom oku sa -1.25 skočila na -1.75 ...Tako da sam ovaj put otišla oftamologu na kotrolu gdfje mi je ona napisala preporuku za C.R ........

Uh babe ti ga, pa to nije za zajefrkanciju user posted image ja znam ženu koja ima -5 a porodila se normalno u vojnoj bolnici, to vjerojatno ovisi od dr ili?

Neposredna veza do poruke: 17283
24.6.2011 14:42:10   
animagical
ja imam neku manju dioptriju oko -1 a sad slabije vidim, bas primjetim, ali vala ne mou jos i oftamologu da idem...ionako se to vrati nakon poroda

Neposredna veza do poruke: 17284
24.6.2011 14:42:19   
gerberka
Selma, hvala ti draga..ja cu da kazem svom ginekologu za dioptriju. Jer osjetim ja , i prije user posted image  ocni pritisak, pa mi se sa strane oka pojave maleni crveni krugovi, jako sitni a to je izgleda od pucanja kapialara od pritiska..prekrijem ja to puderom dok ne nestane, ali svakako cu reci svome dr.
nisam znala da i to pravi problem,,ja sam u olus dioptriji user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

Neposredna veza do poruke: 17285
24.6.2011 14:42:48   
Sensia
Ma sve to individualno al bas -5 to je bilo malo rizicno, cudi me da su je pustili bez CR.

moja kuma ima oko -2,75 na oba oka i eno hB porodila se prirodno bez ikakvog problema pa sad....

ja isto imam -1,75 na oba oka, nosim sociva a dr mi je rekla bez problema sto se tice dioptrije i prirodnog poroda....

Neposredna veza do poruke: 17286
24.6.2011 14:44:41   
gerberka
da li isto vazi i za dioptriju + user posted image  

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 17287
24.6.2011 14:45:01   
zumbulcica

IZVORNA PORUKA: animagical

ja imam neku manju dioptriju oko -1 a sad slabije vidim, bas primjetim, ali vala ne mou jos i oftamologu da idem...ionako se to vrati nakon poroda

Ne znam da se vratiuser posted image ,mozda uz djozle?

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 17288
24.6.2011 14:45:25   
Selma.A.M
Vjeruj da to rijetko koji ginekolog spomene,nebi ni meni niko da nisam ja rekla i onda je dr mi dala uputnicu za oftamologa........ A u prvoj trudnoći niti sam ja znala niti mi je ko govorio.........

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 17289
24.6.2011 14:46:01   
Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: Sensia

Ma sve to individualno al bas -5 to je bilo malo rizicno, cudi me da su je pustili bez CR.

moja kuma ima oko -2,75 na oba oka i eno hB porodila se prirodno bez ikakvog problema pa sad....

ja isto imam -1,75 na oba oka, nosim sociva a dr mi je rekla bez problema sto se tice dioptrije i prirodnog poroda....

- 5 i to mislim čak oba oka, znam da nosi lećei kažem ti dr. Pužić, je li se tako zov eliječnik u Vojnoj? ju je porodio bez CR. Kolegicina kćerka je  iosto s -3 rodila prirodno to znam, a ja svom nisma ni spomenula dioptriju ali ću svakako to uraditi, pa da vidim što će reć.

Iače jedno pitanje vama iskusnim ženama koje vodite trudnoće kod privatnika. Da li oni otvraaju trudničke knjižice?? Mnei moj naime ništa nije dao. Tako da kad ako Bog da s eprebacim na Jezero mogu smao hrpetinu nalaza ponijeti??

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 17290
24.6.2011 14:46:41   
Gift
neko mi je skoro rekao da CR nema veze sa dioptrijom nego stanjem ocnog dna..pa sad ni ja ne znam..sad sam trenutno na -5 na oba oka i to bi znacilo carskiuser posted image ...planirala sam negdje u 7-om mjesecu otici kod oftamologa na pregled tog dna il sta vec pa da mi to tacno objasni..

< Poruku je uredio Gift -- 24.6.2011 14:48:27 >

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

Neposredna veza do poruke: 17291
24.6.2011 14:47:47   
animagical
gerbo brisi neces se jos poradjati, imas kad pitati druser posted image nego nisam upratila, jesi isla na pregled kod gin?? sta je bilo, kako je bilo? koliko sedmica?user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 17292
24.6.2011 14:47:48   
Selma.A.M
Svaka žena koja ima problema sa očima bi trebala posjetiti očnog u trudnoći makar jednom,jer ipak vid nije za zezanciju,nedo Bog kakve komplikacije ili šta ovako ne košta ništa čuti mišljenje i očnog doktora........A sve dok nešto ne izgubimo nećemo naučiti cijeniti (nažalost)

Neposredna veza do poruke: 17293
24.6.2011 14:49:10   
Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: Gift

neko mi je skoro rekao da CR nema veze sa dioptrijom nego stanjem ocnog dna..pa sad ni ja ne znam..sad sam trenutno na -5 na oba oka i to bi znacilo carskiuser posted image ...planirala sam negdje u 7-om mjesecu otici kod oftalmologa na pregled tog dna il sta vec pa da mi to tacno objasni..

Pošto smo mi Gift tu negdje ajde molim te informiraj ako šta saznaš. Ja ću tek 21. opet na mkontrolu pa ću ga pitat.

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 17294
24.6.2011 14:51:11   
Ivanaiva1

Svaka žena koja ima problema sa očima bi trebala posjetiti očnog u trudnoći makar jednom,jer ipak vid nije za zezanciju,nedo Bog kakve komplikacije ili šta ovako ne košta ništa čuti mišljenje i očnog doktora........A sve dok nešto ne izgubimo nećemo naučiti cijeniti (nažalost)

Selma 100% si u pravu. Dok s evrnem najavit ću se kod oftamologa, mada za sad ne primjetim da se nešto promijenilo osim što mi s eoči non stop sklapaju jer mi se spavavaaaaaa

Neposredna veza do poruke: 17295
24.6.2011 14:52:32   
mea29
IZVORNA PORUKA: Ivanaiva1

Inače jedno pitanje vama iskusnim ženama koje vodite trudnoće kod privatnika. Da li oni otvraaju trudničke knjižice?? Mnei moj naime ništa nije dao. Tako da kad ako Bog da s eprebacim na Jezero mogu smao hrpetinu nalaza ponijeti??

ni ja nemam trudnicku knjizicu, vodim trudnocu u Skerlicevoj, svi su mi nalazi u kartonu tamo, mozda ce mi sa uputnicom za porod dati i taj cijeli karton da ponesem user posted image user posted image

Sunce mamino 24.10.2011.g

Neposredna veza do poruke: 17296
24.6.2011 14:52:40   
animagical
IZVORNA PORUKA: zumbulcica

IZVORNA PORUKA: animagical

Ne znam da se vratiuser posted image ,mozda uz djozle?

a nisam se ja fino izrazila...mimo trudnoce imam -1 a sada je vjerovatno malo veca, jer losije vidim, ali mi rekose da se u trudnoci ne mijenjaju sociva ni naocale jer se ta trudnicka poslije poroda vrati na onu predtrudnicku...

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 17297
24.6.2011 14:58:04   
Gift

IZVORNA PORUKA: Ivanaiva1

IZVORNA PORUKA: Gift

neko mi je skoro rekao da CR nema veze sa dioptrijom nego stanjem ocnog dna..pa sad ni ja ne znam..sad sam trenutno na -5 na oba oka i to bi znacilo carskiuser posted image ...planirala sam negdje u 7-om mjesecu otici kod oftalmologa na pregled tog dna il sta vec pa da mi to tacno objasni..

Pošto smo mi Gift tu negdje ajde molim te informiraj ako šta saznaš. Ja ću tek 21. opet na mkontrolu pa ću ga pitat.

naravno ne briniuser posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

Neposredna veza do poruke: 17298
24.6.2011 14:58:55   
mea29
sto ovo niko ne odbrojava koliko ima user posted image do kraja radnog vremena...meni se opet spava a kiselina me przi...hocu kuci! hocu kuci!

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 17299
24.6.2011 15:09:10   
Sensia
IZVORNA PORUKA: mea29

sto ovo niko ne odbrojava koliko ima user posted image do kraja radnog vremena...meni se opet spava a kiselina me przi...hocu kuci! hocu kuci!

ja cu user posted image  ranije da izbjegnem guzve u saobracaju..... 20 minuta tako da je za mene jos nekih 30 minuta do kraja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
za kiselinu meni najbolje pomaze solja slatkog mlijeka (sobne temp) ili donat mg. vjeruj mi ko rukom odneseno. ja to pijem i preventivno. juce jela paprike pecene u paradjaz sosu i nakon toga casa donata i nista mi se nije javilo a mislila sam da cu crci od kiseline....

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 17300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  690 691 [692] 693 694   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  690 691 [692] 693 694   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *