|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  689 690 [691] 692 693   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
24.6.2011 13:43:47   
enči80

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Vidi i zumbul prije mene ode, i Enci ce prije mene znam to...uh ima vas, a ja jedva cekam, ali kad se sjetim poroda prvog onda kazem neka ga nek malo i presisa terminuser posted image

Teško još ako budem zapekla user posted image user posted image od gyniprala možda i termin dočekam-

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 17251
24.6.2011 13:44:31   
animagical
IZVORNA PORUKA: enči80

IZVORNA PORUKA: animagical

ih pa ti onda jos malo pa devetiuser posted image ja jedva cekam 34 sedmice da bebiju budu zrela pluca i onda me boli briga nek se radja kad hoceuser posted image

Jel sa 34 ili u 34 sedmici budu zrela pluća?
Mene jutros toliko moji pritišću na gospoju ...užas atek početkom avgusta idem da skidam serklaž tako da animagical imaš šanse da me preteknešuser posted image

heheheuser posted image user posted image user posted image user posted image meni je masic rekao sa 34 sedmice me salje internisti da odluce hoce li me na heparin ili na porod, ali dok opet vidi koliki ce biti beban... idem u vojnu na pregled 15 jula  sa 32 sedmice i nesto sitno pa opet valjda pocetkom avgusta...a pluca su sasvim zrela sa punih 8 mjeseci

< Poruku je uredio animagical -- 24.6.2011 13:45:22 >

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 17252
24.6.2011 13:47:15   
zumbulcica

Mene prstima samo kad sam imala bubrezne kolike i to nije bila moj dr, da je bila moja ne bi ni tada user posted image , sondom do 12. nedjelje, a sad sve abdominalno. Pregleda ona meni grlic UZ, uvijek kaze da vidimo vidi li se grlic ako ne onda cemo vaginalno, srece pa se svaki put vidi inace bih poludila od tolikih prstica dole user posted image

hahahahah

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 17253
24.6.2011 13:47:40   
Gift
deste, kako ste mi..
nesto me ovih dana ufatio mrsko za sve...bas sam ono ljenguza prve klase..
nasla sam chiccova kolica 3 u 1 pravo lijepa (jednom sam ovdje stavljala sliku) i danas bi trebali otici pogledati ih a ja ni sama ne znam bil smjela, kaze dr. zadnji put da strogo mirujem...a fb nemam kontrakcija, pa ne znam ni sama..
eh da mene svaki put pregledaju i vaginalno..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 17254
24.6.2011 13:49:23   
enči80
Meni dr. prvo rekla kao 20.jula da idem skidati serklaž pa se onda predomisli i reče negdje 5.avgusta kao da dobro uđem u 9.mjesec radi beba.Kontrola mi je oko 20.jula pa ću opet vidjti sa njom kakvo je stanje a šav sad zasad dobro drži.

'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 17255
24.6.2011 13:55:05   
animagical
enci da nije taj sav zarastaouser posted image suti neka te jos malo...

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 17256
24.6.2011 13:55:09   
Sensia

Meni dr. prvo rekla kao 20.jula da idem skidati serklaž pa se onda predomisli i reče negdje 5.avgusta kao da dobro uđem u 9.mjesec radi beba.Kontrola mi je oko 20.jula pa ću opet vidjti sa njom kakvo je stanje a šav sad zasad dobro drži.

Enci u kojoj sedmici si stavila serklaz? i kakvo je tvoje iskustvo s tim zahvatom. meni je sa 12 mjeseci spominjala da bi mozda morala i ja., zbog grlica međutim da cemo to tek znati na iducem pregledu
ali kad sam dosla na kontrolu u 17+5 nista mi nije ni spomenula.... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 17257
24.6.2011 13:57:43   
enči80

enci da nije taj sav zarastaouser posted image suti neka te jos malo...

Vrlo mogućeuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 17258
24.6.2011 13:58:12   
Anoniman
Enci i pod serklažom moze krenuti porod, tako da draga nista ti to ne znaci, mislim nece izletiti dok te ne odsiju, ali mogu krenuti porodjajne kontrakcije i ostalouser posted image . Ma ja necu prije kraja avgusta znam ja user posted image

(odgovor članu enči80)
  Neposredna veza do poruke: 17259
24.6.2011 14:00:02   
Bebica11
Hej zenice

sad sam zvala doktoricu i zakazala mi je pregled u ponedjeljak, i objasnila sam joj da me boli dolje gospoja..pa mi je rekla da pijem dosta tecnosti i odmaram do ponedjeljka....pravo sam se zabrinula sta mi je sad ovouser posted image dal moze imati veze onaj los nalaz urina s ovimuser posted image uhhhuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 17260
24.6.2011 14:03:13   
animagical
eh pa draga to ti je prelazni period kad gospodjica postaje gospodja, mora malo i da boli...nista ne brini...a urin-imala si bakterije jel? ma to bi te peklo kad piskis da je urin... 

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 17261
24.6.2011 14:03:16   
zumbulcica
Meni je brusnica zakon za upale mokracnih kanala, popijem po dvije,tri solje dnevno.Neke zene govore da se u trudnoci ne preporucuje a meni je dr. preporucio i9 strasno mi je pomogla.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 17262
24.6.2011 14:03:33   
mala_sa
Vidim prica se o otvaranju na porodu ;DD
Ja sam cijeli 9ti setala punooo, jela hurme i radila duboke cucnjeve, minimum 10 svako vece, i to tako sto mm stoji i drzi me za ruke, a ja iz stojecek stava se spustim u skroz duboki cucanj (naravno rasirenih nogu, da stomu ne pritiscem)... i na dan poroda ujutro u 5h pukao vodenjak, tacno sat kasnije u 6h poceli bolovi, odmah na 5min, i u 11h i 40min, rodio se mamin princ ;DDD
Znaci za nekih 5 i po sati otvorila sam se svih 10cm :DDD

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 17263
24.6.2011 14:03:57   
enči80
Sensia meni je serklaž rađen sa 16 sedmica najviše radi blizanačk trudnoće jer se moja dr.bojala poroda u 7.mjesecu.Sam postupak traje max 5 minuta a meni je rađen na živo mada mislim da kod vas u Sarajevu rade pod lokalnom ili opštom anestezijom.Nemam nikakvih smetnji poslije čak se osjećam kao da ga nema,jedino mi je teško čučnuti da nešto uhvatim pa ustati ondauser posted image .Uglavnom mislim da je serklaž ako treba najbolje uraditi do 4 puna mjesecauser posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 17264
24.6.2011 14:04:57   
Selma.A.M
Zumbule mene od prvog mjeseca tj od 6 nedelje pa do današnjeg dana svaki put pregleda dole rukama user posted image  ni jednom da maši user posted image  ..........

Enči ja se umirala živa danas samo čekala kad će reći evo ti uputnica ali neće me još dok ne zagazim u 9 mjesec a to je 2 jula a ona me naručila 8 jula na kotrolu pa se mislim da bi možda tad,ali ja volim biti što duže kod kuće pa lakše mi je samo 9 mjesec preležati gore nego krenuti od 8 mjeseca, a dr danas svako malo nešto govori pa dopuni sa : Ako se do tad ti ne porodiš user posted image  a meni se pritisak skačeuser posted image   .................

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 17265
24.6.2011 14:05:24   
Bebica11

eh pa draga to ti je prelazni period kad gospodjica postaje gospodja, mora malo i da boli...nista ne brini...a urin-imala si bakterije jel? ma to bi te peklo kad piskis da je urin... 

nalaz urina je da ima-malo bakterija, da ima malo gljivica, nesto sluzi, leukocita 3-4, i opalistican a to moze biti znak upale

i pijem dosta caja i odjednom kako dosta pijem i trcim u wc pocelo me probadati pri dnu gospojeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 17266
24.6.2011 14:06:26   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Bebica11

Hej zenice

sad sam zvala doktoricu i zakazala mi je pregled u ponedjeljak, i objasnila sam joj da me boli dolje gospoja..pa mi je rekla da pijem dosta tecnosti i odmaram do ponedjeljka....pravo sam se zabrinula sta mi je sad ovouser posted image dal moze imati veze onaj los nalaz urina s ovimuser posted image uhhhuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja ti baš ne znam dati odgovor na ovo pitanje, ali čim je rekla dosta tečnosti, mislim da ona pretpostavlja da je do urina.

I, da, mene je dr. u prethodnoj trudnoći vaginalno pregledao tek na kraju 9. mj. i na dan termina (a nije mi nikada radio vag.UZV). Tako i u ovoj tr. nikada nisam radila ni vag. UZV ni vag. pregled, ali znam da je rekao da je grlić uredan kad sam se žalila na bolove u stomaku. To je konstatovao abdominalnim UZV, valjda se vidi grlić i tako.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 17267
24.6.2011 14:06:33   
enči80

Enci i pod serklažom moze krenuti porod, tako da draga nista ti to ne znaci, mislim nece izletiti dok te ne odsiju, ali mogu krenuti porodjajne kontrakcije i ostalouser posted image . Ma ja necu prije kraja avgusta znam ja user posted image

Uh,hebem mu mišauser posted image user posted image ,ma samo da hoće živi i zdravi biti pa neka izlaze kada hoće.Nisam znala ovo za serklaž i porod.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 17268
24.6.2011 14:09:06   
animagical
IZVORNA PORUKA: Bebica11

nalaz urina je da ima-malo bakterija, da ima malo gljivica, nesto sluzi, leukocita 3-4, i opalistican a to moze biti znak upale

i pijem dosta caja i odjednom kako dosta pijem i trcim u wc pocelo me probadati pri dnu gospojeuser posted image

to su valjda proteini?? jedino koliko se sjecam te biohemije oni mogu izgledati opalescentno a ne mora nista znaciti, meni su pozitivni bili a evo urinokultura sterilna a ni pritisak mi nije sada visok...polako, ne brini...ja sam sa 17 sedmica imala upalu bubrega pa bebi nista niej bilo...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 17269
24.6.2011 14:11:07   
enči80

IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Zumbule mene od prvog mjeseca tj od 6 nedelje pa do današnjeg dana svaki put pregleda dole rukama user posted image  ni jednom da maši user posted image  ..........

Enči ja se umirala živa danas samo čekala kad će reći evo ti uputnica ali neće me još dok ne zagazim u 9 mjesec a to je 2 jula a ona me naručila 8 jula na kotrolu pa se mislim da bi možda tad,ali ja volim biti što duže kod kuće pa lakše mi je samo 9 mjesec preležati gore nego krenuti od 8 mjeseca, a dr danas svako malo nešto govori pa dopuni sa : Ako se do tad ti ne porodiš user posted image  a meni se pritisak skačeuser posted image   .................

user posted image user posted image user posted image user posted image
Neka tebe još kući,bit će ti bolje nego da gore slušaš svakakve priče.

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 17270
24.6.2011 14:19:24   
enči80
Odoh praviti kolač od gift,samo ću ja sa boovnicamauser posted image

Ljubim vasuser posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 17271
24.6.2011 14:19:39   
DIJAMANT
Joj žene drage, ja danas imam zakazan termin kod svog dr. Nešto imam tremu, nemam pojma zašto. Malo sam se prisjetila prethodne trudnoće, mislim da mi je dr. nekad u 5. mj. radio detaljniji UZV u smislu pregleda organa bebice. Tako da bi to možda mogla očekivati danas. Baš me neka trema spopala......toliko da sam maloprije mogla kuću zapaliti....stavila paprike da se prže, a zaboravila pouljiti. Zadimilo u kući pravo.

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 17272
24.6.2011 14:19:40   
Sensia

Uh,hebem mu mišauser posted image user posted image ,ma samo da hoće živi i zdravi biti pa neka izlaze kada hoće.Nisam znala ovo za serklaž i porod.

ma nemas da brines to je malo vjerovatno a i tebi je serklaz urađen samo zbog blizanaca, grlic ti je ok....... Jer raspitivala sam se ja kad mi je to kao napomenula jer sam se ziva prestravila, neke su mi zene cak rekle da je njima to bilo bolje u vidu sigurnosti da se nece prijevremeno poroditi, i u vecini mojih istrazivanja cim se skine serklaz kroz nekoliko dana krene porod.....cini mi se da ga je i sweet imala kako mi je jednom napisala

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 17273
24.6.2011 14:21:32   
Selma.A.M
Enči vjeruj nije mi ništa teško osim ostavljanja malca,ipak bi to bilo naše prvo razdvajanje na duže od dan,e jedino zbog toga bi da ostanem duže kući.....Ali danas doktorica mi govori kao moramo zbog štitne i moje dioptrije biti pod stalnom kontrolom tj beba,a pošto ću i na carski i to je kao neki razlog za ranije......Ali neću da se razmišljam jer sam dobila fore opet 14 dana kod kuće tj do iduće kontrole user posted image .........

A ja sam danas podigla i nalaz urina i sve ok tj B.O user posted image  i to samo nakon terapije Ampicilinima 4x1 8 dana drugačije se nije dalo očistit od bakterija ............

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 17274
24.6.2011 14:22:59   
zumbulcica

IZVORNA PORUKA: DIJAMANT

Joj žene drage, ja danas imam zakazan termin kod svog dr. Nešto imam tremu, nemam pojma zašto. Malo sam se prisjetila prethodne trudnoće, mislim da mi je dr. nekad u 5. mj. radio detaljniji UZV u smislu pregleda organa bebice. Tako da bi to možda mogla očekivati danas. Baš me neka trema spopala......toliko da sam maloprije mogla kuću zapaliti....stavila paprike da se prže, a zaboravila pouljiti. Zadimilo u kući pravo.

dijamante,ja svali put imam tremu,po 10 puta pipiuser posted image od treme prije nego krenemuser posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 17275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  689 690 [691] 692 693   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  689 690 [691] 692 693   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *