Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.6.2011 10:04:52
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Hannica
Meni ne pada na pamet da nekom rucak pravim prvi 40 dana,a ovg puta cu produziti na 80 jer se ipak radi o dvije bebe. Zato gosti moji dragi,ne dolazite gladni. Meni ne smeta kada neko dodje odmah nakon izlaska iz bolnice,ali nema tu zadrzavanja,donesite cvijece,pogledajte bebe i gas,gas....moze kafa,ali ni to nije neophodno.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.6.2011 10:07:24
DIJAMANT
Arina - no sikiriki! Sve će biti lakše poslije prvih 16 sedmica, sigurno! A ti si iskusna mama, vidjet ćeš da je taj strah većim dijelom od hormona koji u našem tijelu prave "haos".
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.6.2011 10:09:54
Arina
joj...muka je to ziva s gostima... svijet je neobziran...majke mi....to nigdje nema nego kod nas....kod nas se ne zna ni za radni dan ni za vikend sve je isto....pa kako ces sjediti ljudima do kasno ako rade ujutro.....to niked nisam shavtila ...tu psihu ljudi....i to ti jedino naprave oni sto tih problema nemaju...koji imaju vremena na pretek....uh ...kako bi im ja ocitala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.6.2011 10:12:07
Arina
DIJAMANT...draga hvala jos jednom na podrsci....uh...koliko god iskusan covjek bio opet je svaki put za sebe....ali uz vas mi je puno lakse....ovdje je svaki problem laksi kad ga podijelim s vama Ljubim vas sviju....sila ste....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.6.2011 10:12:37
Semica
IZVORNA PORUKA: DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Semica
IZVORNA PORUKA: DIJAMANT
Semice- ni ja više nikom ne govorim "ma, de, ostanite još malo".Čim kažu "odosmo" ja ustajem da ih ispratim Svašta se s godinama nauči
Ja nekad znam reci -de ostanite...ili pa gdje cete...sjednite jos malo-a vamo u sebi mislim -nemoj molim te de idi
I ja sam tako nekoliko godina A onda skontaš da niko nema obzira prema tebi. Ja sam imala bebu od 13 mj. koju sam ujutro prvo spremala u obdanište, pa ja na posao, pa s posla trčim po dijete, pa onda kući pravi ručak, nahrani dijete. U tom je već 7 h predveče, dođu ti gosti, sjede do 12, ili 1 poslije ponoći, ne uspavam dijete kad mu je vrijeme.......i njemu se sve poremeti, unervozi se, zaspi oko 10h naveče, a onda se budi svu noć nervozan. Kad gosti odu, čeka te hrpa suđa, pa onda gledaš da upališ vešnu mašinu i mahneš prašinu i malo zategneš, jer znaš da te sutra kad s posla dođeš čeka ono što si u ta doba ostavila.............i tako u nedogled. E ja sad, čim gosti kažu da moraju, ja "hvala što ste nam došli" i ustajem da ispratim.
Upravu si...mene je jako pocela ta "njihova" bezobzirnost nervirati...vide da i mm i ja zijevamo...jos znaju da sam trudna-vide doduse hehehe...i oni bi sjedili do iza ponoci....eeee.....kako me huja zna spiciti...jos kad pocnu da govore kao: selma nam zijeva,to znaci narode kupite se i hajte kuci i nasmiju se...i nakon toga sto su izgovorili sjede jos dva sata...NEMA SMISLA...grrrrrr....et razljuti se ja dok pisem ovo hehehehehe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.6.2011 10:20:21
Selma.A.M
Oj joj od jutros neke grrrr vibrice trudnički hormoni luduju .......
Ja evo pijuckam kafu već dva sata,malac gleda crtić,pa odmaram mozak .... Sutra trebam na temeljiti UZV nakon dugih 10 sedmica pa sam nerovozna i vjerujte da me je strah,da kako mogu prespavati današnji dan i probuditi se sutra u 9 spremiti se i otići.......... Baš mi je neka guta u stomaku kad pomislim ,ali valjda Bog dragi da pa bude sve ok,jer me najviše brinu one moždane komorice pa sam fujjjj ................
Šta li nam je sa JeleneT nešto se ne javlja,nadam se da je sve ok MalenaRR šta to samo : Ćao debele i odeš,daj druži se malo i sa nama,fali mi tema o "hašimu"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.6.2011 10:25:52
Semica
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Oj joj od jutros neke grrrr vibrice trudnički hormoni luduju .......
Ja evo pijuckam kafu već dva sata,malac gleda crtić,pa odmaram mozak .... Sutra trebam na temeljiti UZV nakon dugih 10 sedmica pa sam nerovozna i vjerujte da me je strah,da kako mogu prespavati današnji dan i probuditi se sutra u 9 spremiti se i otići.......... Baš mi je neka guta u stomaku kad pomislim ,ali valjda Bog dragi da pa bude sve ok,jer me najviše brinu one moždane komorice pa sam fujjjj ................
Šta li nam je sa JeleneT nešto se ne javlja,nadam se da je sve ok MalenaRR šta to samo : Ćao debele i odeš,daj druži se malo i sa nama,fali mi tema o "hašimu"
Ženice čitamo se poslije.........
eee Selma draga...ja nisam radila taj temeljiti uz od 17te sedmice (i to nije ni bio toliko detaljan-kad sam radila amniocentezu je to bilo...nisu komorice ni gledali) znaci ako pogledas tako onda od 13te sedmice niko komorice nije ni pogledao ...a narucena sam 4.7 za uz...tako da i mene kako se blizi taj dan panika hvata....iz istog razloga kao i tebe (zbog komorica)...uh... Sretno ti!!! Bit ce to sve ok!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.6.2011 10:50:17
Selma.A.M
Joj i mene te komore izludiše iako svaki put dr tokom redovnog pregleda ,upali i onaj mali UZV pa preleti par minuta po stomaku i primjetila sam da se zadrži na doljnem i gornjem dijelu stomaka tj gleda grlić i bebinu glavicu, i kontam da je šta uputila bi me ranije na UZV ali,svaki put kaže ok....Ali meni crv neki neda mira..........Znaš i sama
Ej žene još 12 dana i uplovljavam i ja u finiš 9 mjeseca a neka hvala Bogu i jesam predugo na ovoj temi skoro 6 mjeseci tipkam ovdje svaki dan,"vakat" je da i ja odem na teme o bebama od 0-1 godinu aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.6.2011 11:01:57
Semica
Joj i mene te komore izludiše iako svaki put dr tokom redovnog pregleda ,upali i onaj mali UZV pa preleti par minuta po stomaku i primjetila sam da se zadrži na doljnem i gornjem dijelu stomaka tj gleda grlić i bebinu glavicu, i kontam da je šta uputila bi me ranije na UZV ali,svaki put kaže ok....Ali meni crv neki neda mira..........Znaš i sama
Ej žene još 12 dana i uplovljavam i ja u finiš 9 mjeseca a neka hvala Bogu i jesam predugo na ovoj temi skoro 6 mjeseci tipkam ovdje svaki dan,"vakat" je da i ja odem na teme o bebama od 0-1 godinu aBd
ma da i mene su tako svaki mjesec pregledali na brzinu-vide kucal srce...razvijal se beba kako treba i ostalo-ali taj pregled traje minutu /dvije...i cak mi je rekla bebica je super-hajde ti rahat kuci...isto tako kao i ti predpostavljam da bi mi rekla da nesto ne valja...
negooo izguraj tih jos 12 dana...i aBd kad odes na tu drugu temu-cekajte i mene...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.6.2011 11:05:25
Selma.A.M
ma da i mene su tako svaki mjesec pregledali na brzinu-vide kucal srce...razvijal se beba kako treba i ostalo-ali taj pregled traje minutu /dvije...i cak mi je rekla bebica je super-hajde ti rahat kuci...isto tako kao i ti predpostavljam da bi mi rekla da nesto ne valja...
negooo izguraj tih jos 12 dana...i aBd kad odes na tu drugu temu-cekajte i mene...
Ma ja aBd i kad odem sa ove teme ja ću svraćati da navijam za vas koje ste dijelile muke sa mnom a i falit ćete mi (a nisam još ni otišla i neću još makar 15 dana ali nema veze ,da ja navrijeme kažem sve)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.6.2011 11:08:28
Semica
Ma ja aBd i kad odem sa ove teme ja ću svraćati da navijam za vas koje ste dijelile muke sa mnom a i falit ćete mi (a nisam još ni otišla i neću još makar 15 dana ali nema veze ,da ja navrijeme kažem sve)
ma necemo ti imati kad faliti ;) eto nas jedna po jedna za tobom aBd!!! neces nas se tako lako rijestiti :P
nego ove sedmice praaaaaaaaaaaavooo brzo leteeee....ja ne znam je li meni samo takoo...ispocetka do jedno 25-te mi se tako oteglo bilo a sad...pice ko ludeeee
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.6.2011 14:39:08
Arina
joj..ja opet moram da vas pitam jel neko imao slicno iskustvo kao ja sa ovim mojim dole iscjedkom....naime....dole u rupici...da izvinete u toj sluzi koje je malo nalazi se ko da se ljustri sluznica....i ja bila kod doktora u petak...pregledo me ....napravio ono nesto s hidrogenom.. neko ispiranje .....i dao vaginalete polomicol ili tako nekako ...pise da su to za gljivice vag ...dodju 3 komada ...stavila u petak navecer ...sinoc...i nocas cu.....reko da i dalje pijem dabroston i da je to to...ja se malo umirila i lezim vise...nikad nisam to imala dole nije to sad neke boje vec ko komadici mali mali ko prozirne kozice...to je sve onako jako malo u par dana da se to vidi na prstu kad dole malo gurnem....joj bas me strah ...sad jel to od tih gljivica...jer dok mi je dao vaginalete zua gljivice ...valjda su gljivice....ali ne znam jel to imao ko ....bas se sekiram.... dajte cure jel imo ko tako nesto
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.6.2011 14:45:53
pahuljica_25
uhhh žene drage....sto je tesko kad se mora mirovati...meni su zivci na granici...prvih 5 mjeseci trudnoće nisam ni osjetila,čitavo vrijeme sam bila u akciji a sad....uhhh.još stalno imam pritisak na mjehur i cini mi se da sam svaki sat u wc još me od jutros nesto bolucka na desnoj strani strah me da nije žuč
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.6.2011 15:15:34
malena27 RR
evo i malene sa hemeroidima nervozna sam ko pasce
sta ima, sta nema? ja ovih dana ne znam gdje glavom udaram, nisam jos zavrsila sa smjestanjem stvari u kuci, pa mi se najavi hasimova rodica iz amerike da ce doci jucer sa muzem, djeverom i djecacima... tako da sam imala bas obaveza po kuci...
danas je vec bolje... osim sto me guzara boli opasno evo namazala sam nekom kremom na biljnoj bazi herbarektal pa da znate u slucaju da vam se pojave ove male slatke muke
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.6.2011 15:43:35
Arina
evo malo sam cackala po internetu i gledala o gljivicama izgleda da je to kod mene taj sirasti iscjedak....samo sto je bas bas pokrupan sir...i da se lijeci najmanje kroz tri dana ......danas je meni treci dan tj. nocas ide treca vaginaleta....valjda se prestati....iako mi je cudno jer me nista ne svrbi ....i nema toga kolicinski puno...ali je nekako to sirasto bas gusto i komadicasto...mozda bas zato sto je malo toga pa se zgusne....jel neko imo s tim gljivicama problema i kad je stalo.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.6.2011 16:26:13
Arina
malena bas ti hvala na potvrdi moje sumnje....i ja kontam da ne moze preko noci proci...ali metako prepalo ta gustina iscjedka ko neko ljustrenje...majke mi nikad to nisam imala....ali kazu na netu da te valjda gljivice nagrizaju sluznicu...pa od tud to ljustrenje ...valjda ce biti bolje...jos nocas jedna. vaginaleta....brate nasekirana sam do bola....iako malo lakse sad ...hvala na savjetu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.6.2011 16:30:10
Sonja
uh ja malo spavala pa me sad glava boli stvarno ne mogu citati nema sanse
samo da kazem kako nam je Semica prelijepa trudnica masala ne urekla je danas sam gledala slike..ma za 10.. stomacic ti porastao od onda jest da si tad bila u 6 a sad u 8. al stvarno masala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.6.2011 16:32:16
Selma.A.M
Šta je ovo nema nikoga,ajoj ......
Malena baš nam je falila tvoja prča o hašimu ......Ja evo čekam goste najavili se oko 5 sati pa sam nešto sva kao na iglama,jer me stomak zeza a i ubi me kiselina baš sam nešto fujjjjjjjjjjjjjjjjjj ........Zlo mi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.6.2011 16:35:48
malena27 RR
arina gljivice su prakticno normalna stvar koja se desi zenama kad padne imunitet..... ti se nisi vjerovatno susretala s njima pa si se zato prepala... nema potrebe, samo koristi terapiju i proce... pij jogurt ili ukljuci sebi laktogin kapsule da se obnovi vaginalna flora...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.6.2011 16:36:07
Selma.A.M
A Sonja da se nadovežem na ovu tvoju o Semici,baš je ljepa trudnica (kuc-kuc) a ja kad gledam slike najviše se divim njenim "ćakarastim" plavim okama i tamnom tenu ...Kombinacija koju sam ja oduvijek volila ali jok na meni sve u kontru (bijel ten i šućmuraste oči )
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.6.2011 16:37:56
malena27 RR
ma gdje vi vidite tu nasu ljepoticu na fb?
nego cure iz tuzle, hitno mi je potreban namjesten 2-soban stan na sjenjaku ili na slatini za jedan bracni par i to od 2.7. pa do 25.7. pa ako znate nekoga da izdaje, dajte mi info, pliz...
< Poruku je uredio malena27 RR -- 26.6.2011 16:38:41 >