Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 10:38:44
Sensia
IZVORNA PORUKA: zumbulcica
Pozdrav i od mene.Sensia jel to tracamo ,,babaroge,, jutros.Takve zene mi nisu jasne,valjda misle da sam porod nije dovoljno velik i bitan cin vec tim ,,kicenjem,,i preuvelicavanjem zele da ga uvecaju.
Ma samo ih na ignore i uzivat, svako je svjestan da nije lako roditi zivo bice al mislim cemu pretjerivanje nek su nama nase bebi zive i zdrave i nek se mi sve ponovo okupimo vrlo brzo na bebe 0-1
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 10:42:41
zumbulcica
IZVORNA PORUKA: Arina
drage moje evo i od mene pozdravcic za danas.... vidim atmosfera je prava....nema vecih problema.... kod mene mucnine jenjavaju a i pritisak u memama je manji...ne znam je li to ok za desetu sedmicu...ali se nadam da je .... Kad su vama ti pritisci jenjali ....tj. kad je popustilo ono prvobitno .....ja sve kontam da je rano ...sta vi mislite
Ja sam samo u pocetku imala mucnine,cak nisu ni vredne spomena.Mislila sam da nesto nije u redu cim ih nemam Samo budi zahvalana Bogu sto popustaju svi ti pocetni simptomi,vise ces uzivati u trudnoci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 10:45:25
Arina
zumbulcice...hvala ti mila na pozitivi...ja se odma prepala nesto nije ok...ma naravno da je ugodnije...ali brate ja sam se prosli put isprepadala pa sad kako kazu i u hladno pusem... ....uhh.....znaci da je ok.....lakse mi je kad mi vi kazete svoje misljenje....sad sam lagahnija....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 10:48:41
animagical
gdje ste zene? ima li nam selme...sad ce ona s dobrim vijestima, ja evo navijam joj sinoc sam cijelu noc provela na solji povracajuci pa proljev, pa sve tako... majke mi od stresa, uhvatila nas guzva juce u jablanici i kad smo dosli ja procitam na sa-x neki covjek poginuo u tunelu, a ja se tunela bojim drama...mozda sat prije nas, pa smo bili u zastoju u sred tunela 1km dugog joj povraca mi se kad pomislim... arina, ne brini, isto mi je tako bilo...grudi preko noci prestale boljeti i mucnine stale...ali mucnine se znaju i za par dana vratiti, da te ne iznenadi...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 10:50:22
gerberka
Arina ne brini se..mene npr popuste na 2 dana, pa onda treci vec nadoknadim sve..mada smo mi mlađi od vas
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 10:51:38
zumbulcica
Ja moram da pohvalim sve zemske ssa RR,na pocetku trudnoce sam bila toliko isprepadana da sam svake sekunde iscekivala da ce se desiti nesto lose.Hva Bogu na ovim divnim pozitivnij zenama koje su mi olaksale ovih osam meseci.I sad mi se desi da se prepadnem ali kad vidim da je vecina mojih strahova zaista bez razloga,i da se vecini to isto dogadja budem super
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 11:01:42
DIJAMANT
Jutro ! Vidim raspoložene ste od jutros Arina- ne brini, vidiš da je kod većine žena tako kao i kod tebe
Svim ostalim također veliki .
I ja od sinoć imam neke strahove, ali neću da vas opterećujem i da baksuziram..........nadam se da mi je strah bezrazložan (nekada mi se čini da mi internet samo naškodi. Kad se nečeg prepadnem, a ja na google odmah da provjerim..onda se nasikiram i ne mogu da zaspim..još sam pod tim utiskom, ali se nadam da su mi u strahu samo velike oči).
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 11:03:46
Arina
ma i ja kazem da ste SILA zene......i meni skinete teret sa ladja za cas....puno vam hvala na pozitivi i bodrenju....mani malo fali da se neceg prepadnem....ali mi bude brzo i ok kad vidim vase porukice..... i ja bi po milion puta pohvalila sviju.....i toliko mi je ovdje dobro....osjecam se nekako sigurnije.... saljam vam bezbroj pusica drage moje.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 11:08:49
animagical
arina draga ne kaze se dzabe da jedino majka i najgori zlocinac znaju mjeru zla na svijetu...zlocinac jer se zlom bavi a majka jer se zla boji...
da vam se povalim, tako sam se fino iskupala s trbanom mislila sam da ce me povuci na dno kao tegic ali nije... i bar u vodi-lezala sam na stomaku jesam bila pozeljela
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 11:24:10
babilon
dobro jutro drage moje ;D
da znate da sam vas pozeljela, nema pozitivnijih trudnica u gradu od vas, svakoa redom. Majke mi milina doci, procitati sta pisete, ovih (s)tickeri kad prebace isto ko da smo rodile dijete, koja je to radost! Ma cmoka svakoj! ;D Ja sam hB dobro, doduse imala poplavu za vikend, da ne pricam, u 5min voda iznad clanaka, katastrofa, ali sve se HB sredilo. Kazem sreca majke mi da smo kuci bili, inace otisla bi cijela zgrada u helac.
Mea cestitam na ulazak u 6. ihihihi, zar nije divno? Je li tebi moilm te brzo prolaze sedmice? mene kad pitaju koji si mjesec, ja kazem usla u 6 ljudi ono WOW, ni stomo mi se ne vidi previse, s obzirom da sam imala par kilica visa od pocetka pa to sve nekako ono u sklopu toga ;))) ali kad pomislim da sam u 6.mj, wow proletilo vrijeme samo tako.
Selma, si bila kod cika doktora? Sta kaze?
Ostale , veeeeeeeeeeeeeliki
animagical jesi se to majke ti kupala u moreTU? joj blago li ti se, ja se samo nadam ad cu uspjeti izganjati da odem preko vikenda, joj nemate pojma kako mi fali, nismo n prosle godine uspjelu... Luda dijaspora!
Ove oko 5-6mj, kupujete li odjecu?
MEA gdje su slike majke ti? daj ta kolica da vidim i te popratne stvari D;D ;D;D
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 11:30:37
animagical
babilon ja se bogme izmorala i neka sam bas...pridje mi zena na plazi kaze a izvini koja si sedmica? reko 30. kaze svaka cast na hrabrosti moram priznati more bas godi trudnicama...a mislim da je i bebanu godilo, stalno je gurao i lupkao
ako mislis na bebi odjecu, ja sam od petog kupovala onako ponekad kad mi sta zapne za oko...a sad vec imamo sve, skupa s kreveticem i svim hepecima....udri i kupuj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 11:40:40
pahuljica_25
jao zastoj u tunelu uhhhh animagical to je moja najveca fobija...bas se plasim tunela i liftova...vjerujem da si se prestravila,pa nije ni čudo što si povraćala,nakupio ti se stres u želudcu:-( Jao i mene su Arina prestale boljeti grudi ovih dana,baš mi nekako čudno ali valjda je to sve normalno.... Ima li neka od vas da je imala posteljicu nisko pa da je moralo malo smanjiti tempo zivota? Da li se podigla i sta ste radile kako ste se ponašale,dajte mi neki savjet,u srijedu idem na UZ i molim Boga da se do tada podigne...nemam nikakvih drugih simptoma.... Nadam se da će nam se Selma javiti sa dobrim vijetima.... E ašto se tiče odjeće za bebe ja još ništa ne kupujem i nemislim još nekako mi rano,uostalom još neznam ni spol bebice,a dobila sam nešto stvari iz dijaspore i očekujem još Velikaaaa pusa za sve drage supeeeeer ste sve i sada kako sam na bolovanju češće ću da vam pišem.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 11:42:17
babilon
hehehe vjerujem da godi vala more, i ne godilo, onaj shum, ona voda, on osunce, onaj hlad, ma milina. A inace, vecina zena nesto isprepadano oko toga mora, iako im i doktor kaze da mogu ici ida je sve ok. Ali hajde, nejse, samo poziitiva i bice sve ok, ja jedva cekam, vikend vikend ;))) ne bil' crkla ;)))
A odjeca, pitam onako, i ja sam naisl ana par stvarcica, uzela, posto ce moj maleni aBd krajem oktobra, pa u zimu, najbojle mi sada kupiti ove stvari sto su na snizenju za zimu, nasla par stvarcica tako da sam all set sto bi rekli ;D a necu ni previse uzimati posto cu dosta i dobiti stvari, od zaove i prijatejlice... Po krevetac cemo ubrzo aBd, treba ga prelakirati i neka to soji sve spremno hihih
eh, aaaaaaaa, kad ste pocele ili da li sad vec razmisljate hocete li na jezero ili vojnu bonlicu? a i ostale je li dumate gdje cete sep oroditi?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 11:48:42
animagical
ja cu u vojnu jer su oni baby friendly tj promoviraju dojenje i imaju onaj rooming in tj da beba bude stalno s tobom u sobi
eh to za posteljicu, meni je bila niska, morala lezati, imala i manje krvarenje ali se podigla s rastom materice, tako da samo lagano, odmaraj lijevi bok...vratice se puno je imalo u nekom periodu trudnoce nisku posteljicu,tako da ne brines...samo nemoj se slucajno preginjati preko kade, cucati, dugo sjediti...gledaj da malo lezis, odmaraj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 11:55:55
enči80
Haj trudnice drage
Čestitke na novim sedmicama,mjesecima, povratcima sa moReTa !
Selma sretno na uz!
JelenaT i mene ista bol dolje muči,žalila se svima okolo mene pa me ne razumiju ,onda se žalila dr. ona kaže 'bit će ti još gore' a navodno je sve od beba i pritiska koji stvaraju na gospoju a i kod tebe je maleni nisko kao i u mene.Zato ,šuti i trpi
Sensia,ciciban ne brinite radi veličine stomaka.Kod mene su 2 bebe a sama dr.mi je rekla da ne zna da su mi da nikada n bi pomislila jer ovih 8kg što sam dobila do sada sve je otišlo na bebe što je i bolje.
Ja sam vam nikakva evo 2 dana,ubiše me djeca u želudac i opet su mi pošle mučnine i povraćanje kao na početku trudnoće...užas
Ni meni ovaj (s)ticker nikad u 8 polje preći
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 12:09:13
babilon
Animagical nisam znala da imaju tu rooming, nisam ni cula za to da ti pravo kazem, to je super zaista. Mene straj jezera najvise zbog mrsa ;/ joj ne znam kako to da ne rijese Boze dragi? Znam u inostranstvu kad se pojavi mrsa u bolnici ta se zgrada rusi i nikad se vise na tom mjsetu ne pravi bonlica. cccc uh! Moracu vidjeti lagano kod kojeg doktora sta i kako pa da i tamo pocnem da idem na preglede usput..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 12:16:23
animagical
ne znam kako idu pregledi u opstoj, mislim da inace ne primaju trudnice koje nisu pred kraj, osim ako ima neki krupan razlog...a ja ti preporucujem masica mene on vodi pored privatnika, jer sam na puno lijekova...imas tamo na porodilista temu i o opstoj i o masicu posebno...nisam sigurna za ovo, da te ne slazem, ali mislim da se neko zalio da nisu htjeli primiti u opstoj i slali u skerlica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 12:19:44
Bebica11
IZVORNA PORUKA: pahuljica_25
jao zastoj u tunelu uhhhh animagical to je moja najveca fobija...bas se plasim tunela i liftova...vjerujem da si se prestravila,pa nije ni čudo što si povraćala,nakupio ti se stres u želudcu:-( Jao i mene su Arina prestale boljeti grudi ovih dana,baš mi nekako čudno ali valjda je to sve normalno.... Ima li neka od vas da je imala posteljicu nisko pa da je moralo malo smanjiti tempo zivota? Da li se podigla i sta ste radile kako ste se ponašale,dajte mi neki savjet,u srijedu idem na UZ i molim Boga da se do tada podigne...nemam nikakvih drugih simptoma.... Nadam se da će nam se Selma javiti sa dobrim vijetima.... E ašto se tiče odjeće za bebe ja još ništa ne kupujem i nemislim još nekako mi rano,uostalom još neznam ni spol bebice,a dobila sam nešto stvari iz dijaspore i očekujem još Velikaaaa pusa za sve drage supeeeeer ste sve i sada kako sam na bolovanju češće ću da vam pišem.....
meni je bila nisko i morala sam mirovati, LEZATI sa jastukom ispod guze i podigla se malo , al to trebas jedno 2 sedmice minimalno prelezati, tako je jos par zenica ovdje sa rr
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 12:21:40
Bebica11
IZVORNA PORUKA: babilon
Animagical nisam znala da imaju tu rooming, nisam ni cula za to da ti pravo kazem, to je super zaista. Mene straj jezera najvise zbog mrsa ;/ joj ne znam kako to da ne rijese Boze dragi? Znam u inostranstvu kad se pojavi mrsa u bolnici ta se zgrada rusi i nikad se vise na tom mjsetu ne pravi bonlica. cccc uh! Moracu vidjeti lagano kod kojeg doktora sta i kako pa da i tamo pocnem da idem na preglede usput..i
pojavila se sad MRS i u vojnoj bolnici...bas od mm kolege zena se porodila prije jedno mjesec i dobila je i ona i beba , a vidim na forumu sve vise slucajeva da se tu pojavila...tako da se u sarajevu ne moze izbjeci ako je kome sudjeno