Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.6.2011 16:13:04
ivannna
Evo ja dosla malo da citam sta se desava kod vas, puno vas je i sve se znate, super je, samo meni jos malo trebam da vas sve upratim, super su mi ovi neobavezni razgovori. Ja imam u četvrtak kontrolu bit će 6+4 i trebalo bi se srce čuti, iskreno umirem od straha, stalno mi razni scenariji u glavi, nisam ni znala kolike je traume ovaj moj missed ab. od prije dvije godine ostavio na mene. buuua što je bliže četvrtak to mi srce sve jače lupa...uh Btw idem kod dr. Godinjaka.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.6.2011 16:22:30
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Gift
joj Bebice ja tek sad vidje da imas kontrakcije...ebemu misa...zao mi je ...sta su ti dali da pijes, meni je pomogao indometacin..
nije nista mi dala...kaze rano ti je za meni se cini ginipral...i dalje uzimam utrogestan 3 puta 1 i rekla je Ca i Mg a ne rece koliko a i ja smotana..sva sam se snuzdila kad sam vidjela kako je bebija pritisnulo s jedne strane i ne upitah koliko
rekla je da lezim 4 sedmice...sta su tebi davali u mojim sedmicama, i tebi je bilo jelde
ja ne osjetim nista do unazad par dana boljuckanje u rodnici, i evo danas s lijeve strane...a dva zadnja dana i ledja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.6.2011 16:25:52
Bebica11
IZVORNA PORUKA: ivannna
Evo ja dosla malo da citam sta se desava kod vas, puno vas je i sve se znate, super je, samo meni jos malo trebam da vas sve upratim, super su mi ovi neobavezni razgovori. Ja imam u četvrtak kontrolu bit će 6+4 i trebalo bi se srce čuti, iskreno umirem od straha, stalno mi razni scenariji u glavi, nisam ni znala kolike je traume ovaj moj missed ab. od prije dvije godine ostavio na mene. buuua što je bliže četvrtak to mi srce sve jače lupa...uh Btw idem kod dr. Godinjaka.
ivannna i ja sam imala missed i utvrdili su mi ga na ultrazvuku prije 2 god, bila sam 11.sedmica...i vrlo dobro te razumijem, i ja drhtim pred svaki pregled, do 13. sedmice mi je i pritisak skakao od straha pred ultrazvuk, a i sad me strah al sam opustenija, a jucer takodjer opet bila i legla i opet onaj strahhh pred ultrazvuk a usla u 17. sedmicu hB....
to je normalno i drzace te jedno vrijeme al znaj(ovo je meni jedna dr rekla) DA SE RIJETKO KOME PONOVI MISSED
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.6.2011 16:29:34
Gift
Bebice ja sam, bila meni se cini 17 i nesto kad su pocele kontrakcije i odmah mi dali Gyinipral, isoptin, apaurin, buscopan, indometacin, neke antibiotike (sumnjali na upalu) i ko zna sta jos...kad sam izasla iz bolnice dr. mi rekla da nastavim sa Ginipralom a ovo ostalo po potrebi...fb ja sad bolova skoro da i nemam..pa se nadam da ce mi sutra makar smanjit dozu Giniprala..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.6.2011 16:31:06
idacha
Hellou, drage moje, javljamo se uzivo sa gaka.. Podojila sam svog Tarika i evo ga spava. Porod mi je prosao extra, svima vam zelim od sveg srca ovakav. Nisam pucala niti sam sjecena, a moj tarik ima 4.250 gr mashalah. Hvala dragom Bogu na ovome svemu. Ja sam super, hodam, sjedim... Ljubim vas sve
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.6.2011 16:33:29
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Gift
Bebice ja sam, bila meni se cini 17 i nesto kad su pocele kontrakcije i odmah mi dali Gyinipral, isoptin, apaurin, buscopan, indometacin, neke antibiotike (sumnjali na upalu) i ko zna sta jos...kad sam izasla iz bolnice dr. mi rekla da nastavim sa Ginipralom a ovo ostalo po potrebi...fb ja sad bolova skoro da i nemam..pa se nadam da ce mi sutra makar smanjit dozu Giniprala..
Jesu li ti bile jake kontrakcije i kako si ih osjecala? Nalazi su mi ok po doktorici, iako u urinu imam malo bakt al mi leukociti nisu poviseni i ostalo je ok pa ona govori da su ok.
Malo se razmisljala dal da mi ukljuci apaurin i odustala je a kaze da pricekam 20.tu sedmicu sa ginipralom , smiricu se pa bice valjda sve ok aBd
a najteze mi je bilo kad sam vidjela kako se savio zid maternice na bebu pa mi bilo zao
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.6.2011 16:35:08
Bebica11
IZVORNA PORUKA: idacha
Hellou, drage moje, javljamo se uzivo sa gaka.. Podojila sam svog Tarika i evo ga spava. Porod mi je prosao extra, svima vam zelim od sveg srca ovakav. Nisam pucala niti sam sjecena, a moj tarik ima 4.250 gr mashalah. Hvala dragom Bogu na ovome svemu. Ja sam super, hodam, sjedim... Ljubim vas sve
MASAALLAH da ti bude hairli i zdrav...a i mi da docekamo nase bebice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.6.2011 16:36:58
Silver
Idacha ti si moj heroj cestitam i ovdje jednom!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.6.2011 16:39:48
animagical
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.6.2011 16:42:00
zumbulcica
Cestitam Idacha,zelim vam sve najbolje.I ja bih ovakav porod
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.6.2011 16:49:12
palachinken
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.6.2011 17:03:33
Arina
idacha...cestitam draga na momcini.....prava si ...sve najbolje
Evo drage moje da ne bude da se samo zalim....i brinem....e evo malo i pozitive...ovako...ja vam se fino danas spremim i ravno dokt. da se ne mislim vise...ionako sam trebala za par dana na redovni uzv.... Prvo bebi i vise nego ok....napredniji za citavih 6 dana ....po racunu sam 9+4 a po uzv 10+3...masala....sve supre na zuv srce kuca za 5....od glave do guze imamo citavih 35mm.....e a sad gljivice ...kaze da je ok...da uzmem jos jednu turu plimicola i da ce proci...da je taj glupi iscjedak od tih gljivica koje dole bunare....i da je sve super da se ne brinem...da ce proci....dabroston i folacin i dalje i to je to....ja sto se covjek rastereti ....brate ....konatm sto da se ja mislim.....i sekiram....ovako sam ko leptiric.... I ono sto sam vas davila od neki dan sa prestajanjem simptoma sve je normalno ...kako ste i rekle.....bravo cure .....sve ste mi doktori......posteljica preuzima prizvodnju hormona pa tijelu odma lakse..... Eto drage moje ...hajet sad na kafu...i piti s jabukama i orasima.....sve redom..... pusa velika
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.6.2011 19:02:17
enči80
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.6.2011 19:50:44
Anoniman
Idachaaaaaaaaaaaaaaaaa
Mi bile vani tri i po sata, noge mi otpadose. Isla po uputnice za nalaze, a nenadano me zakazase sutra kod ocnog da vidim za CR, tako da cu sutra konacno znati da li moje oci su prepreka za zeljeni prirodni porod.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.6.2011 22:28:23
ciciban26
Idacha cestitke od ..Hvala Bogu pa je sve proslo ok
Bebice pitala si za mazu,meni je dr dao Nistatin mazu i vaginalete,pa mazem ujutro i navece dok ne potrosim i imam jos malo.
A ni meni te kontrakcije nisu jasne,kako ih prepoznati,danas me par puta stislo ali samo s lijeve strane ali ne znam jesu li to kontrakcije ili se rasteze
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.6.2011 23:15:31
Selma.A.M
Idacho baš mi je drago da si imala tako lagan porod,baš za poželiti ........Koliko li je prvi maleni težio,pa je ovaj sad tako izletio ..............
JelenaT sretno sutra i da ti oftamolog preporuči porođaj onakav kakav ti želiš
Ja samo što se nisam srušila,napravila sam još 4 litra soka od višanja i 10 tegli džema .......Uh dok sam očistila košpice iz višanja ukočila sam se bilo je ako ne i 10kg ............Ovaj put sam radila sa Džemfiksom i mogu reći da je išlo brže i lakše jer i on napravi gustinu koju sam samo dobijala kuhanjem i po 3 sata .......... Eto svašta ja vama napriča ..............................................................................................................
Palachinken ima li kakvi pripremni kontrakcija,kad je kontrola ?
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Babinje ... Cickolini
S obzirom da zivimo u inostranstvu da li mislite da je uredu da za vrijeme godisnjeg organizujemo proslavu-babinje povodom rodjenjda kcerkice. Znam da je drugaciji obicaj, ali propast ce mi cijeli odmor docekujuci svaki dan rodbinu i prijatelje.
Da (86%) Ne (14%)
Broj svih glasova: 79
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!