Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Gerbo, ja sam radila TORCH samoinicijativno, prije neg sam i otišla doktoru, jer sam imala mačka u stanu pa sam se testirala na toxo. Gore im obavezno napomeni da si trudna, onda se ne plaća ni onih 19km koje daješ inače s uputnicom.
Gerbo, ja sam radila TORCH samoinicijativno, prije neg sam i otišla doktoru, jer sam imala mačka u stanu pa sam se testirala na toxo. Gore im obavezno napomeni da si trudna, onda se ne plaća ni onih 19km koje daješ inače s uputnicom.
Palachinken kad si ti to radila? Ja htjela prošle sedmice, ali eto nije bilo moguće. I gdje si dobila uputnicu, je li u Dispanzeru za žene ili?
mene poslao da uradim i TORCH Kaze to bi trebala svaka trudnica uraditi, a ja eto zbog prvog spontanog.
Gerberka- jesi li ti iz Ze? Znam da u Ze trenutno nije moguće uraditi TORCH jer nemaju reagensa. Jedino nisam upoznata može li se to uraditi privatno. U bolnici je trenutno nemoguće.
jesam iz Ze. Vidjet ces da ce imati reagense Tako i za prl ko fol nemaju ponekad
a kad si ti isla pa nisu imali ?
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
palacinko hvala kako da ne, zuhar je 19 km na ovom vaktu
< Poruku je uredio gerberka -- 2.7.2011 11:51:13 >
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
Uzasno lose na mene djeluje ovaj tmurni dan...fuj!!! nikako da se razbudim!!!
A nemam s kim ni kaficu da popijem....ajde bujrum ko mozeeee da cavrljamo malo
Vidim bebica nam u bolnici..nisam procitala sta je bilo...je li jake bolove imala??? Bas mi zao Al bit ce to dobrooo aBd!
Jelena meni je doktorica naglasila da se tothema izlije u casu vode ili sok...ja sam sipala u vodu i nije mi tako strasan ukus bio...nakon toga popijem jos jednu casu vode ili soka i sve super....meni je tothema pomogla...bas sam juce isla po nalaze...jos uvijek sam anemicna (jer sam cijeli zivot anemicna,tako da je tesko moju krv sada dovesti u neku normalu...) ali je bolje nego prosli put kad sam krv vadila...Mada cu ja morat piti tothemu do kraja trudnoce vjerovatno...vec mi je dr nesto spomenula to ali eto cekale smo ovaj nalaz...
I urin mi je superiska-sto vi kazete nema baja
Selma zbog tebe sam morala pravit bundevaru juce...napravila dvije tepsije i obje su pukle sad pa sad ( a to mi je prvi put da pitu pravim a bgm ispala je skoro pa ko mamina mmmm njam njam ja sam prirodni talent za pravljenje hrane )....ledja mi moja otpala jer mi je sto na kojem sam razvlacila jufku prenizak....jojjj ja razvijam i zvocam sto sam uopce vidjela onu tvoju sliku pite na rr
je li nam se koja bebela porodila....stvarno nisam u toku???
Ljubim
Palachinken kad si ti to radila? Ja htjela prošle sedmice, ali eto nije bilo moguće. I gdje si dobila uputnicu, je li u Dispanzeru za žene ili?
uputnica od porodicnog ljekara. Ja sam je dobila od porodicnog
uputnica od porodicnog ljekara. Ja sam je dobila od porodicnog
I ja sam od porodičnog, a radila sam daaaavno nekad u novembru
i ja sam davno radila TORCH i tad se cekao ko fol neki dio iz austrije za siemens aparat koji sluzi za obradu nalaza... radi se na mikrobiologiji, uzimala sam uputnicu od ljekara opce prakse u porodicnoj...
Evo da se i ja malo javim.......Pa jeli moguće da se ja svaki sat budim da idem u wc sinoć sam zamalo zaspala na wc- šolji,još jutros ajde reko da malo odrjemam još dok malac gleda crtani,kad me je stomak stao boliti i ja trči u wc i tako ništa od mog produženog spavanja............... A nešto me i mali stomak podkočio ........Semice mila a zamisli mene koja razvlači pitu na podu (da na podu ) ...............Danas vala ništa posebno ne kuham,podkuhala sam za lepinici (placke) i odmrzla bijelo meso,taman od mene
A iz kuće mi se nigdje ne ide nije još bila plata ali zato čim legne nema mene dva dana na rr-u
Sweet mila izdrži,jedi šta ima tako je to kad bebica dođe............Sluša li ? Kako sa spavanjem? Kako bi u šetnji ?
hej zene ja dosla kuci, udarila s muzekom po krofnama i palacinkama reko zasluzila sam, gotovi ispiti do daljnjeg nego da vas pitam, meni kile zakocile, odmah mi neobicno, mislim da sam jedno pola kile tacnije 700gr i smrsala...sto li to...
hehehe, ma mogla bi ja ne znam drugacije, navika mi ovako... ej semice pa cestitam nam 31. sedmicu vidi sto furamo ja idem na trudnicke vjezbe od pon
Eeeeeeeeeeee pa vidi stvarno..nisam se ovdje pohvalila da smo konacno stigli do tih sedmica sto brojem 3 pocinju CESTITAM i ja tebi i bebachi ...i da nam sto lakse i brze prodju naredne sedmice Furamo furamaaaa...nego sta aBd za koju sed cemo i mi poceti ocekivat bebicu
a znaci kad se u 35. udje moze se porodit bez posljedica za bebu? bas sam pokusala na netu nac kad su pluca zrela..negdje pise sa 32 sedmice negdje 36....nigdje nije isto...
sa 34 su sposobna za samostalno disanje iako su 50posto zrela i izmedju 32 i 34 sedmice...ebba je naravno tek sa pune 37 potpuno zrela, ali u mom slucaju ja cu biti sretna i da doguramo do 34 heh vidjela sam ti stomu bas je sladak moracu se i ja slikati nisam odavno
sa 34 su sposobna za samostalno disanje iako su 50posto zrela i izmedju 32 i 34 sedmice...ebba je naravno tek sa pune 37 potpuno zrela, ali u mom slucaju ja cu biti sretna i da doguramo do 34 heh vidjela sam ti stomu bas je sladak moracu se i ja slikati nisam odavno
Aham hvala na info.. I hvala na komplimentu i ti slikaj sto prije da se i ja divim
rozo- plavo
da li ste vi jedna od onih majki koje puno paze na boje?na primjer,imate žensko i kupujete i oblačie joj najviše rozo,ili muško i najviše sve plavo?Meni se to tako sviđa,sva se istopim kada vidim curicu a ona sva u rozom od do...
samo rozo/plavo (42%) i druge boje,ali muške boje (36%) volim obući i rozo dječaku ili plavo,zeleno curici (22%)
Broj svih glasova: 50
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!