|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  794 795 [796] 797 798   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
15.7.2011 13:38:07   
animagical
IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: animagical

ma nisam se ja ni brinula da beba nije dobro, njemu hB nista ne fali, nego mi je dr bukvalno rekao ako ne smirim rodicu puno prije vremena...a kretanje poroda pod aspirinom obicno znaci krvarenjeuser posted image ma sva sam nikakva, neraspolozena, ljuta...da mi je jos malo izgurati...rekao je da cemo se oko poroda dogovarati 29.-og, dok me internista prebaci na clexan...ne znam sad kome da odem...joj kukanja majko moja...al fakat sam user posted image  

Polako, hajd sad u hlad, napravi limunadu ubaci leda pa se smiri. Bebi je hB dobro, a ti ćeš, jer si buduca mama i to ti je u opisu posla, izdrzati jos malo. Jesi li ga gledala? Jel još sav u obrazima?

user posted image hvala..ma ovo je onaj dr sto samo cune gleda pa mi je uredno pokazao testiseuser posted image i ja moram biti ono biva odusevljenauser posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 19876
15.7.2011 13:43:11   
Sensia
I taj tvoj cuntor doktor neki i ova moja isto.. vec dva puta nam pokazuje i govori da je curica i zena opet treci put provjerava da nema cune user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  kaze hajd vi lezite na bok da ja vidim da ovo nije neki zenstveni djecak ????????????? i onda kad provjeri po 100 put onako sva tuzna kaze babuka nista od cune.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Animagical koliko bebi ima ?

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 19877
15.7.2011 13:45:28   
animagical
2200gruser posted image po njegovom proracunu user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 19878
15.7.2011 13:48:26   
Sensia

Ih mashala, trbonja neki user posted image  a na puri coek debljo user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 19879
15.7.2011 13:49:37   
Semica

IZVORNA PORUKA: Sonja

IZVORNA PORUKA: Semica

IZVORNA PORUKA: Sonja

Semice nisam ja radila te nalaze nikako user posted image
samo ono standardno KKs Šuk urin

Cuj nisiuser posted image hmm...ne znam.....a meni je doktorica dala da to radim mada se kasnije skontala posto sam radila amniocentezu da nema potrebe za tim nalazima ( jer je amniocenteza bolji pokazatelj) pa mi rekla da ne moram ici da me bockaju dzabe da se maltretiram oko toga...

stvarno nisam..
sto se tice tih provjera da li je sve ok sa bebom samo sam radila fetalni skrining

a ti si radila amniocentezu poslije fetalnog jel tako??

Aha...nakon fetalnog u 13toj sed...u 18toj sam radila amnio...

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 19880
15.7.2011 13:52:40   
Sensia
Palachinko, proviruje li tvoj trbonja? user posted image  mozda bona dijete zna da su vrucine pa ceka sutra da malo zahladni da ko coek udahne user posted image user posted image

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 19881
15.7.2011 13:53:24   
animagical
IZVORNA PORUKA: Sensia

Ih mashala, trbonja neki user posted image  a na puri coek debljo user posted image user posted image user posted image

ih na puriuser posted image prije da mu godi novi rezim-macho, palacinke s nutelom, krofne, pizza, cevapi, raznjici, cola, shakeovi razni, kafa uz veliku cokoladuuser posted image i naravno kile voca i kukuruza kuhanihuser posted image moram pogledati ono po sedmicama, mislim da je malo deblji nego sto net kazeuser posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 19882
15.7.2011 13:56:26   
zumbulcica

ma nisam se ja ni brinula da beba nije dobro, njemu hB nista ne fali, nego mi je dr bukvalno rekao ako ne smirim rodicu puno prije vremena...a kretanje poroda pod aspirinom obicno znaci krvarenjeuser posted image ma sva sam nikakva, neraspolozena, ljuta...da mi je jos malo izgurati...rekao je da cemo se oko poroda dogovarati 29.-og, dok me internista prebaci na clexan...ne znam sad kome da odem...joj kukanja majko moja...al fakat sam user posted image  

Zeno miruj ako ti je tako rekao, nemas jos puno hB.....
Ja ti se oko tih lijekova nista ne razumijem pa ti ne mogu reci nista pametno al svakako daje nesto alarmantno ostavio bi te gore ne bi te vratio kuci. Pa kad trebas internisti?

25.-og jula, za 10 dana...nema svrhe da idem ranije jer tek tada prekidam aspirin i pocinjem bockanje clexanom...ma nije da se bas radujem svakodnevnom bocanju i isto tako svakodnevnom radjenju nalaza...(aptt, inr i ostale koagulacija-gnjavaze) ...Nije meni tesko ni mirovati,ako bas moram, ali nekako mi je to sve na ako Bog da, jer je treci trimestar i najopasniji za antifosfolipidni...jedva cekam da izadje beban vani, da vise ne provjeravam jel mi seta aptt, da ne pregledam noge zbog tromboze...ma SVE mi je dodijalouser posted image hocu da puknem vise, nesto mi se sve skupilouser posted image

Pozdrav zeneeee.Gorite li?Animagical,ne mogu naci post u kome si pisala za sta su ti dali aspirin?

Neposredna veza do poruke: 19883
15.7.2011 13:59:10   
palachinken

Palachinko, proviruje li tvoj trbonja? user posted image  mozda bona dijete zna da su vrucine pa ceka sutra da malo zahladni da ko coek udahne user posted image user posted image

Usporio i on, mrva mamina. Sad je porastao pa nema vise onog kolobatanja kao prije, nego se svako sat-dva promeskolji, a oko sredine dana spava, pa mene prpa uhvati hihihiih
Jesu li vaše bebice na ovim vrucinama manje aktivne? Kontam, mi smo malaksale i usporene, pa se to i na njih prenosi?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 19884
15.7.2011 13:59:51   
animagical
za antifofolipidni sindrom, jos od prosle trudnoce...

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 19885
15.7.2011 14:00:36   
palachinken

ih na puriuser posted image prije da mu godi novi rezim-macho, palacinke s nutelom, krofne, pizza, cevapi, raznjici, cola, shakeovi razni, kafa uz veliku cokoladuuser posted image i naravno kile voca i kukuruza kuhanihuser posted image moram pogledati ono po sedmicama, mislim da je malo deblji nego sto net kazeuser posted image

Ja zadnjih dana stvarno sebi ugađam maksimalno sto se hrane tice, baš ovako ko i ti. Dosta smo se cuvale, sad uzivamo hahah

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 19886
15.7.2011 14:00:39   
Anoniman
Animagical masala dusa bembela... napredniji je sigurno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Draga hajde ti sad sebi napravi jednu opustajucu kupku i ne brini, to sto si otvorena toliko to je normalno, ja sam toliko od kako su me oni bubrezi handrili. Normalno je da mirujes pogotovo sto je guzi masala veliki, a kontrakcija imas.... Ljubimo mi tebe i hajde osmjeh na lice user posted image

Neposredna veza do poruke: 19887
15.7.2011 14:08:19   
zumbulcica

Ma bice to dobro,ostalo ti je jos malo.Na kosevu imas dobrih kardiologa,kolko ja znam,mada i u vojnoj je super ekipa kazu.Valjda ce te slati i na Gastro...ja bih se prije odlucila za kosevo.

Neposredna veza do poruke: 19888
15.7.2011 14:12:11   
animagical
jelouser posted image ma zabrinem se svaki put kad pomislim na heparin, ukidanje aspirina i te deveracijeuser posted image tacno mi se stomak prevrne..valjda mi strah ostao od tih ugrusaka od prije...

jesi uspjela pocistiti sve?? divim ti se kako mozes s trbanom, znam da sam ja jedva cistila  jos prije sedmicu, a tek za dvije tri ne bi sigurno mogla...

palachinken ti garant znas po novom-sta kazu u skoli za trudnice-jel se koristi bivacin za pupak ili sada vise ne??
eh da i jelo-hoces ti koristiti bivacin sprej za ranu? neko kaze treba neko ne treba...npr moja komsinica koristila i super joj bio za ranu od carskog dok moja seka nije nista stavljala i isto joj bilo super...ja ostadoh zbunjena

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19889
15.7.2011 14:14:30   
animagical
IZVORNA PORUKA: zumbulcica

Ma bice to dobro,ostalo ti je jos malo.Na kosevu imas dobrih kardiologa,kolko ja znam,mada i u vojnoj je super ekipa kazu.Valjda ce te slati i na Gastro...ja bih se prije odlucila za kosevo.

izvini a sto na gastro? isla sam dosad na dip kod mekica ( internista reumatolog) a sada se omisljam- zbog guzvi i sparine na dipu...nema zraka a cekanje visesatno...u opstoj mi rece masic da dok su godisnji nema internistauser posted image

Neposredna veza do poruke: 19890
15.7.2011 14:17:01   
zumbulcica
Mislila sam zbog heparina...

Neposredna veza do poruke: 19891
15.7.2011 14:18:13   
palachinken
Ovo je nama rekla za bebin pupak: samo ako smo sigurne da smo bas dobro ocistile pupak, onda da stavimo bivacin.. Patronazna kad dodje stavlja bivacin, a nama je rekla, ako nas je strah ili je klemica prenisko pa nismo sigurne jesmo li dobro ocistile, bolje da ne stavljamo, radi sprečavanja razvoja anaerobnih bakterija.
Ista stvar i sa ranom - rekla nam je da je najbolje susiti je otvorenu na zraku.

Neposredna veza do poruke: 19892
15.7.2011 14:22:55   
Anoniman
Ja Ani na pupak nisam nista stavljala, niti sam ga zamotavala, a otpao joj treci dan uvece, tako da ne planiram ni sada osim ako ne otpadne u bolnici. Sto se tice moje rane ja sam imala veliki rez od epiziotomije i sa Anom i imam jedan "domaći" melem sa kojim sam mazala i rana extra zarasla, ne vidi se aman nikako rez, a sto se tice carskog ispocetka klasicno previjanje koje bude potrebno, sad sve zavisi kad skinu zavoje oni, kad skinu opet cu ovim melemom mazati.

Neposredna veza do poruke: 19893
15.7.2011 14:22:59   
animagical

i dalje ne kontam sorryuser posted image trudnicki glupitis me pukao... heparin cu uzimati u bocama, za razrjedjivanje krvi, a protiv ne daj Boze opet zalutalog ugruska...imala sam prije kontrole na hematologiji, pa onda kod interniste, a sad gdje se ide primati heparin i kako daju doze ne znam...

Neposredna veza do poruke: 19894
15.7.2011 14:23:06   
Semica

Usporio i on, mrva mamina. Sad je porastao pa nema vise onog kolobatanja kao prije, nego se svako sat-dva promeskolji, a oko sredine dana spava, pa mene prpa uhvati hihihiih
Jesu li vaše bebice na ovim vrucinama manje aktivne? Kontam, mi smo malaksale i usporene, pa se to i na njih prenosi?

Kod mene vala pravo zivahna bebicaaa user posted image hB

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

Neposredna veza do poruke: 19895
15.7.2011 14:23:09   
zumbulcica

ali to nema veze sa tvojim sindromom,prebacila sam se na nesto drgo.Sretno u svakom slucaju
i odmaraj.

Neposredna veza do poruke: 19896
15.7.2011 14:27:06   
Anoniman
Zumbule nas jesmo li ono ti ja blizu sa terminima?
Animagical ma nije meni ciscenje toliko koliko me Ana izmori, nek je ona meni ziva i zdrava, ali dijete ne miruje sekunde, a da ne pricam da se bukvalno na svakih pola sata, sat budi. poslednje atome snage mi dijete uze.

Neposredna veza do poruke: 19897
15.7.2011 14:27:14   
animagical
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Ja Ani na pupak nisam nista stavljala, niti sam ga zamotavala, a otpao joj treci dan uvece, tako da ne planiram ni sada osim ako ne otpadne u bolnici. Sto se tice moje rane ja sam imala veliki rez od epiziotomije i sa Anom i imam jedan "domaći" melem sa kojim sam mazala i rana extra zarasla, ne vidi se aman nikako rez, a sto se tice carskog ispocetka klasicno previjanje koje bude potrebno, sad sve zavisi kad skinu zavoje oni, kad skinu opet cu ovim melemom mazati.

wowuser posted image jelo svaka cast na brizi oko pupeuser posted image palachinken nesudjena prijo i ja kontam probati nasuho pa ako se sta zacrveni onda tek naprasiti...
mislim da su poceli raditi one fine savove sto se ne vade konci vec samo zalijepe preko ono kao stickeruser posted image i to se ne skida jedno pet dana...tako je izgledao bar kod moje sestre, nista se nije diralo ni prskalo nicimuser posted image dok je ova komsinica imala standardne silk konce koje su vadili posliej i izmedju kojih je curilo pa cistila i prskala...user posted image ali pomagalo je prskanje bivacin sprejem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19898
15.7.2011 14:27:53   
zumbulcica

Ovo je nama rekla za bebin pupak: samo ako smo sigurne da smo bas dobro ocistile pupak, onda da stavimo bivacin.. Patronazna kad dodje stavlja bivacin, a nama je rekla, ako nas je strah ili je klemica prenisko pa nismo sigurne jesmo li dobro ocistile, bolje da ne stavljamo, radi sprečavanja razvoja anaerobnih bakterija.
Ista stvar i sa ranom - rekla nam je da je najbolje susiti je otvorenu na zraku.

hehehehe vec vidim sebe kako je susim na otvorenomuser posted image user posted image na balkonuuser posted image
apropo ovoga,jedan vic :Romkinja (taakav je vic,nemam nista protiv roma) ginekologu,doktor je pita :operes li se ikad dole,a ona ce :doktore,to se ne pere to se luftirauser posted image malo crnog humora u ove vrele dane,

Neposredna veza do poruke: 19899
15.7.2011 14:29:05   
zumbulcica
Jesmo jelo,ja ne krecem na porod dok ne vidim da si ti otislauser posted image

Neposredna veza do poruke: 19900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  794 795 [796] 797 798   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  794 795 [796] 797 798   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Nezavisnost.
Admin

Jesu li vaša djeca donekle nezavisna ili ih i dalje hranite i uspavljujete? Mislim na djecu od 2,5 godine i više.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *