Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:38:07
animagical
IZVORNA PORUKA: palachinken
IZVORNA PORUKA: animagical
ma nisam se ja ni brinula da beba nije dobro, njemu hB nista ne fali, nego mi je dr bukvalno rekao ako ne smirim rodicu puno prije vremena...a kretanje poroda pod aspirinom obicno znaci krvarenje ma sva sam nikakva, neraspolozena, ljuta...da mi je jos malo izgurati...rekao je da cemo se oko poroda dogovarati 29.-og, dok me internista prebaci na clexan...ne znam sad kome da odem...joj kukanja majko moja...al fakat sam
Polako, hajd sad u hlad, napravi limunadu ubaci leda pa se smiri. Bebi je hB dobro, a ti ćeš, jer si buduca mama i to ti je u opisu posla, izdrzati jos malo. Jesi li ga gledala? Jel još sav u obrazima?
hvala..ma ovo je onaj dr sto samo cune gleda pa mi je uredno pokazao testise i ja moram biti ono biva odusevljena
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:43:11
Sensia
I taj tvoj cuntor doktor neki i ova moja isto.. vec dva puta nam pokazuje i govori da je curica i zena opet treci put provjerava da nema cune kaze hajd vi lezite na bok da ja vidim da ovo nije neki zenstveni djecak ????????????? i onda kad provjeri po 100 put onako sva tuzna kaze babuka nista od cune.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:49:37
Semica
IZVORNA PORUKA: Sonja
IZVORNA PORUKA: Semica
IZVORNA PORUKA: Sonja
Semice nisam ja radila te nalaze nikako samo ono standardno KKs Šuk urin
Cuj nisi hmm...ne znam.....a meni je doktorica dala da to radim mada se kasnije skontala posto sam radila amniocentezu da nema potrebe za tim nalazima ( jer je amniocenteza bolji pokazatelj) pa mi rekla da ne moram ici da me bockaju dzabe da se maltretiram oko toga...
stvarno nisam.. sto se tice tih provjera da li je sve ok sa bebom samo sam radila fetalni skrining
a ti si radila amniocentezu poslije fetalnog jel tako??
Aha...nakon fetalnog u 13toj sed...u 18toj sam radila amnio...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:53:24
animagical
IZVORNA PORUKA: Sensia
2200gr po njegovom proracunu
Ih mashala, trbonja neki a na puri coek debljo
ih na puri prije da mu godi novi rezim-macho, palacinke s nutelom, krofne, pizza, cevapi, raznjici, cola, shakeovi razni, kafa uz veliku cokoladu i naravno kile voca i kukuruza kuhanih moram pogledati ono po sedmicama, mislim da je malo deblji nego sto net kaze
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:56:26
zumbulcica
ma nisam se ja ni brinula da beba nije dobro, njemu hB nista ne fali, nego mi je dr bukvalno rekao ako ne smirim rodicu puno prije vremena...a kretanje poroda pod aspirinom obicno znaci krvarenje ma sva sam nikakva, neraspolozena, ljuta...da mi je jos malo izgurati...rekao je da cemo se oko poroda dogovarati 29.-og, dok me internista prebaci na clexan...ne znam sad kome da odem...joj kukanja majko moja...al fakat sam
Zeno miruj ako ti je tako rekao, nemas jos puno hB..... Ja ti se oko tih lijekova nista ne razumijem pa ti ne mogu reci nista pametno al svakako daje nesto alarmantno ostavio bi te gore ne bi te vratio kuci. Pa kad trebas internisti?
25.-og jula, za 10 dana...nema svrhe da idem ranije jer tek tada prekidam aspirin i pocinjem bockanje clexanom...ma nije da se bas radujem svakodnevnom bocanju i isto tako svakodnevnom radjenju nalaza...(aptt, inr i ostale koagulacija-gnjavaze) ...Nije meni tesko ni mirovati,ako bas moram, ali nekako mi je to sve na ako Bog da, jer je treci trimestar i najopasniji za antifosfolipidni...jedva cekam da izadje beban vani, da vise ne provjeravam jel mi seta aptt, da ne pregledam noge zbog tromboze...ma SVE mi je dodijalo hocu da puknem vise, nesto mi se sve skupilo
Pozdrav zeneeee.Gorite li?Animagical,ne mogu naci post u kome si pisala za sta su ti dali aspirin?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:59:10
palachinken
Palachinko, proviruje li tvoj trbonja? mozda bona dijete zna da su vrucine pa ceka sutra da malo zahladni da ko coek udahne
Usporio i on, mrva mamina. Sad je porastao pa nema vise onog kolobatanja kao prije, nego se svako sat-dva promeskolji, a oko sredine dana spava, pa mene prpa uhvati hihihiih Jesu li vaše bebice na ovim vrucinama manje aktivne? Kontam, mi smo malaksale i usporene, pa se to i na njih prenosi?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 14:00:36
palachinken
2200gr po njegovom proracunu
Ih mashala, trbonja neki a na puri coek debljo
ih na puri prije da mu godi novi rezim-macho, palacinke s nutelom, krofne, pizza, cevapi, raznjici, cola, shakeovi razni, kafa uz veliku cokoladu i naravno kile voca i kukuruza kuhanih moram pogledati ono po sedmicama, mislim da je malo deblji nego sto net kaze
Ja zadnjih dana stvarno sebi ugađam maksimalno sto se hrane tice, baš ovako ko i ti. Dosta smo se cuvale, sad uzivamo hahah
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 14:00:39
Anoniman
Animagical masala dusa bembela... napredniji je sigurno
Draga hajde ti sad sebi napravi jednu opustajucu kupku i ne brini, to sto si otvorena toliko to je normalno, ja sam toliko od kako su me oni bubrezi handrili. Normalno je da mirujes pogotovo sto je guzi masala veliki, a kontrakcija imas.... Ljubimo mi tebe i hajde osmjeh na lice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 14:08:19
zumbulcica
za antifofolipidni sindrom, jos od prosle trudnoce...
Ma bice to dobro,ostalo ti je jos malo.Na kosevu imas dobrih kardiologa,kolko ja znam,mada i u vojnoj je super ekipa kazu.Valjda ce te slati i na Gastro...ja bih se prije odlucila za kosevo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 14:12:11
animagical
jelo ma zabrinem se svaki put kad pomislim na heparin, ukidanje aspirina i te deveracije tacno mi se stomak prevrne..valjda mi strah ostao od tih ugrusaka od prije...
jesi uspjela pocistiti sve?? divim ti se kako mozes s trbanom, znam da sam ja jedva cistila jos prije sedmicu, a tek za dvije tri ne bi sigurno mogla...
palachinken ti garant znas po novom-sta kazu u skoli za trudnice-jel se koristi bivacin za pupak ili sada vise ne?? eh da i jelo-hoces ti koristiti bivacin sprej za ranu? neko kaze treba neko ne treba...npr moja komsinica koristila i super joj bio za ranu od carskog dok moja seka nije nista stavljala i isto joj bilo super...ja ostadoh zbunjena
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 14:14:30
animagical
IZVORNA PORUKA: zumbulcica
za antifofolipidni sindrom, jos od prosle trudnoce...
Ma bice to dobro,ostalo ti je jos malo.Na kosevu imas dobrih kardiologa,kolko ja znam,mada i u vojnoj je super ekipa kazu.Valjda ce te slati i na Gastro...ja bih se prije odlucila za kosevo.
izvini a sto na gastro? isla sam dosad na dip kod mekica ( internista reumatolog) a sada se omisljam- zbog guzvi i sparine na dipu...nema zraka a cekanje visesatno...u opstoj mi rece masic da dok su godisnji nema internista
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 14:18:13
palachinken
Ovo je nama rekla za bebin pupak: samo ako smo sigurne da smo bas dobro ocistile pupak, onda da stavimo bivacin.. Patronazna kad dodje stavlja bivacin, a nama je rekla, ako nas je strah ili je klemica prenisko pa nismo sigurne jesmo li dobro ocistile, bolje da ne stavljamo, radi sprečavanja razvoja anaerobnih bakterija. Ista stvar i sa ranom - rekla nam je da je najbolje susiti je otvorenu na zraku.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 14:22:55
Anoniman
Ja Ani na pupak nisam nista stavljala, niti sam ga zamotavala, a otpao joj treci dan uvece, tako da ne planiram ni sada osim ako ne otpadne u bolnici. Sto se tice moje rane ja sam imala veliki rez od epiziotomije i sa Anom i imam jedan "domaći" melem sa kojim sam mazala i rana extra zarasla, ne vidi se aman nikako rez, a sto se tice carskog ispocetka klasicno previjanje koje bude potrebno, sad sve zavisi kad skinu zavoje oni, kad skinu opet cu ovim melemom mazati.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 14:22:59
animagical
IZVORNA PORUKA: zumbulcica
Mislila sam zbog heparina...
i dalje ne kontam sorry trudnicki glupitis me pukao... heparin cu uzimati u bocama, za razrjedjivanje krvi, a protiv ne daj Boze opet zalutalog ugruska...imala sam prije kontrole na hematologiji, pa onda kod interniste, a sad gdje se ide primati heparin i kako daju doze ne znam...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 14:23:06
Semica
Palachinko, proviruje li tvoj trbonja? mozda bona dijete zna da su vrucine pa ceka sutra da malo zahladni da ko coek udahne
Usporio i on, mrva mamina. Sad je porastao pa nema vise onog kolobatanja kao prije, nego se svako sat-dva promeskolji, a oko sredine dana spava, pa mene prpa uhvati hihihiih Jesu li vaše bebice na ovim vrucinama manje aktivne? Kontam, mi smo malaksale i usporene, pa se to i na njih prenosi?
Kod mene vala pravo zivahna bebicaaa hB
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 14:27:06
Anoniman
Zumbule nas jesmo li ono ti ja blizu sa terminima? Animagical ma nije meni ciscenje toliko koliko me Ana izmori, nek je ona meni ziva i zdrava, ali dijete ne miruje sekunde, a da ne pricam da se bukvalno na svakih pola sata, sat budi. poslednje atome snage mi dijete uze.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 14:27:14
animagical
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Ja Ani na pupak nisam nista stavljala, niti sam ga zamotavala, a otpao joj treci dan uvece, tako da ne planiram ni sada osim ako ne otpadne u bolnici. Sto se tice moje rane ja sam imala veliki rez od epiziotomije i sa Anom i imam jedan "domaći" melem sa kojim sam mazala i rana extra zarasla, ne vidi se aman nikako rez, a sto se tice carskog ispocetka klasicno previjanje koje bude potrebno, sad sve zavisi kad skinu zavoje oni, kad skinu opet cu ovim melemom mazati.
wow jelo svaka cast na brizi oko pupe palachinken nesudjena prijo i ja kontam probati nasuho pa ako se sta zacrveni onda tek naprasiti... mislim da su poceli raditi one fine savove sto se ne vade konci vec samo zalijepe preko ono kao sticker i to se ne skida jedno pet dana...tako je izgledao bar kod moje sestre, nista se nije diralo ni prskalo nicim dok je ova komsinica imala standardne silk konce koje su vadili posliej i izmedju kojih je curilo pa cistila i prskala... ali pomagalo je prskanje bivacin sprejem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 14:27:53
zumbulcica
Ovo je nama rekla za bebin pupak: samo ako smo sigurne da smo bas dobro ocistile pupak, onda da stavimo bivacin.. Patronazna kad dodje stavlja bivacin, a nama je rekla, ako nas je strah ili je klemica prenisko pa nismo sigurne jesmo li dobro ocistile, bolje da ne stavljamo, radi sprečavanja razvoja anaerobnih bakterija. Ista stvar i sa ranom - rekla nam je da je najbolje susiti je otvorenu na zraku.
hehehehe vec vidim sebe kako je susim na otvorenom na balkonu apropo ovoga,jedan vic :Romkinja (taakav je vic,nemam nista protiv roma) ginekologu,doktor je pita :operes li se ikad dole,a ona ce :doktore,to se ne pere to se luftira malo crnog humora u ove vrele dane,