Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 14:29:11
Anoniman
Animagical rade oni odavno te savove sad sve zavisi koji dr te porodi, jer ne koriste svi dr ove "moderne" tehnologije. Ja znam ako me moja bude poradjala da nece biti vadjenja konaca, ali ako me ovaj dr bude poradjao onda ne znam. Ma kako god samo da bebi bude ok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 14:35:38
zumbulcica
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Zumbule kad si bila psolednji put na pregledu, hajde ako ti nije problem mjere bebe prepisi posto meni kazu sitna beba, pa da vidim koliko sitna
Ja trebam ici u ponedeljak ,utorak.Evo ti od prije 15 ak dana efw 1852g cga 32w 1d aua 31w6d
bpd 7,96cm ofd 11,03cm hc 29,60 cm ac 27,24 cm fl 6,45 bpd/ofd 30,03cm mMojoj curi glavica nalo manja a ostalo ok. Daj mi i tvoje brojke da malo vidim.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 15:08:04
Anoniman
Animagical ovo je bilo prije deset dana otprilike, ma nemam pojma koji djavo i ja gledam kilograme kad su mi sa Anom rekli da ce imati maksimalno 2kg dva dana pred porod, a rodila se sa 3.150... kaze meni dr sitan je, ali sve ok... a i kako ce krupan biti, pa nije ti ga Divac pravio
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 15:09:19
zumbulcica
Animagical ovo je bilo prije deset dana otprilike, ma nemam pojma koji djavo i ja gledam kilograme kad su mi sa Anom rekli da ce imati maksimalno 2kg dva dana pred porod, a rodila se sa 3.150... kaze meni dr sitan je, ali sve ok... a i kako ce krupan biti, pa nije ti ga Divac pravio
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 15:15:40
Sandrich
IZVORNA PORUKA: Semica
IZVORNA PORUKA: Sandrich
zenice izvinjavam se sto ovako upadam al imala bih jedno pitanje jer ste vi to sve garant vec prosle na sledecu kontrolu trebam oko 19.8 a u trudnickoj knjizici mi napisala da trebam uraditi nalaze L fetoprotein i betahcg.pa me zanima kad da uradim te nalaze,jel se dugo cekaju?i zasto su ti nalazi ako neko zna.......
To svaka trudnica u tz radi...i ne placa se nista ako imas zdravstveno osiguranje (bar kod nas)...ovdje se radi u bolnici ( Gradina) na biohemiji...izvadis krv i to je to...mislim da se ne cekaju dugo nalazi...mozda cak i isti dan budu...
da na gradini cu radit..hvala ti puno na info
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 15:17:33
animagical
oplakah na ovo, suza suzu goni
zumbulcice, vode me divanovic-privatno i masic-u vojnoj, a ako se porodim tokom ramazana sve su prilike da ce me poroditi bilo ko izuzev masica jer on tada ide na godisnji obicno...ma svejedno mi je...ako budem morala na cr kao sto planiraju, moze to bilo ko, nije neka nauka...ako kojim cudom dozvole prirodno porod-gledacu koja je babica dezurna, sta ce mi dr kod koga si ti??
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 15:20:13
Semica
IZVORNA PORUKA: zumbulcica
Kod mene 33/34 nedjelja BPD 83 FL 63 AC 290 HC 296
evo i moje mjere sa 30+3 ako ce pomoci da uporedis
BPD 77 (31+1) HC 294 (32+3) AC 278 (31+6) FL 59 (31+1)
Mashallah semice,tvoja bebica bas krupna
Ahaaa.... dusa moja...na taju izgleda ...on se rodio sa preko 4kg...i bio je glavat heheheh a i ja sam bila krupna..imala sam 2.400g a s obzirom da sam blizanka,mislim da sam bila poprilicno krupna
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 15:21:18
Semica
zenice izvinjavam se sto ovako upadam al imala bih jedno pitanje jer ste vi to sve garant vec prosle na sledecu kontrolu trebam oko 19.8 a u trudnickoj knjizici mi napisala da trebam uraditi nalaze L fetoprotein i betahcg.pa me zanima kad da uradim te nalaze,jel se dugo cekaju?i zasto su ti nalazi ako neko zna.......
To svaka trudnica u tz radi...i ne placa se nista ako imas zdravstveno osiguranje (bar kod nas)...ovdje se radi u bolnici ( Gradina) na biohemiji...izvadis krv i to je to...mislim da se ne cekaju dugo nalazi...mozda cak i isti dan budu...
Ma nista...drago mi je da sam pomogla....sretno!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 15:22:06
zumbulcica
heheheh,tacno sta ce mi doktor i onako samo stoje i gledaju .Ja sam isla kod dr.Maje(kod Mehmedbasica) a jos nisam otisla u niti jednu drzavnu,cekala knizicu.Moram ovih dana odluciti se gdje cu...pa otvaranje kartona,pa zakazivanje....uh.Ja bih voljela Masica,on je sve moje prijateljice pradjao,ali i ja cu najverovatnije u ramazanu se porodit,tako da Masic otpada.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 15:24:56
animagical
IZVORNA PORUKA: zumbulcica
heheheh,tacno sta ce mi doktor i onako samo stoje i gledaju .Ja sam isla kod dr.Maje(kod Mehmedbasica) a jos nisam otisla u niti jednu drzavnu,cekala knizicu.Moram ovih dana odluciti se gdje cu...pa otvaranje kartona,pa zakazivanje....uh.Ja bih voljela Masica,on je sve moje prijateljice pradjao,ali i ja cu najverovatnije u ramazanu se porodit,tako da Masic otpada.
nemas sta otvarati karton u bolnici! ja nemam karton, to se radi samo u ovim tipa doma zdravlja, skerliceve i to...a za opstu znam kad dodjes iza 36 sedmice ( gotovo sam sigurna je 36) da se samo pojavis s uputnicom i pregleda te dr, ne treba se ni narucivati...mozes na kabinet a moze i u dezure ako koga upratis...ima dole i puzic, i njega hvale
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 15:25:50
Sandrich
Ma nista...drago mi je da sam pomogla....sretno!!!
jesi pomogla si uradit cu ja njih koji dan prije pregleda...super...hvala jos jednom