Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 12:50:44
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: animagical
ja evo od doktora..beban je super, glavica je nisko spustena, grlic se skratio jos, malo se otvaramo, vrh prsta uloziva, pojacan ginipral i apaurin, opet kontrola za 14 dana, a idem internisti za heparin-dogovor 25.-og...vidio je i kontrakcije i velikim slovima napisao mirovanje krajnje vrijeme da ga ozbiljno shvatim sve u svemu, bebi dobar, ja zadovoljna
E..jedno pitanje..ja sam narucena u utorak internisti i kardiologu u Vrazovu..hoce li mi te nalaze priznati u bolnici..Gdje ti ides internisti?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 12:57:47
Sandrich
zenice izvinjavam se sto ovako upadam al imala bih jedno pitanje jer ste vi to sve garant vec prosle na sledecu kontrolu trebam oko 19.8 a u trudnickoj knjizici mi napisala da trebam uraditi nalaze L fetoprotein i betahcg.pa me zanima kad da uradim te nalaze,jel se dugo cekaju?i zasto su ti nalazi ako neko zna.......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:04:05
animagical
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
ja evo od doktora..beban je super, glavica je nisko spustena, grlic se skratio jos, malo se otvaramo, vrh prsta uloziva, pojacan ginipral i apaurin, opet kontrola za 14 dana, a idem internisti za heparin-dogovor 25.-og...vidio je i kontrakcije i velikim slovima napisao mirovanje krajnje vrijeme da ga ozbiljno shvatim sve u svemu, bebi dobar, ja zadovoljna
E..jedno pitanje..ja sam narucena u utorak internisti i kardiologu u Vrazovu..hoce li mi te nalaze priznati u bolnici..Gdje ti ides internisti?
ja pitala masica gdje cu ici internisti, kaze on gdje ti je najmanja guzva, gdje najmanje cekas...sad kontam dal da idem na dip ko i dosad, ili da bas zbog cekanja negdje drugo...ja sam u starom gradu, da li mogu u dz stari grad, jer pripadam studentskoj poliklinici a oni pojma nemaju a ne da znaju sta je antifosfolpipdni sindrom i heparin ugl da ti odgovorim-mozes gdje hoces samo da nije privatnik, primice nalaz
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:06:03
animagical
IZVORNA PORUKA: Sandrich
zenice izvinjavam se sto ovako upadam al imala bih jedno pitanje jer ste vi to sve garant vec prosle na sledecu kontrolu trebam oko 19.8 a u trudnickoj knjizici mi napisala da trebam uraditi nalaze L fetoprotein i betahcg.pa me zanima kad da uradim te nalaze,jel se dugo cekaju?i zasto su ti nalazi ako neko zna.......
to ti je cini mi se double test?? mislim da to ima samo privatno, ja radila kod nidzare abadzic kostalo 170km, e sad ima i triple test koji se radi poslije, oko 15 sedmice i on ima na jezeru i na dipu besplatno...a ja ne znam jesi ti u sarajevu...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:08:43
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
ja pitala masica gdje cu ici internisti, kaze on gdje ti je najmanja guzva, gdje najmanje cekas...sad kontam dal da idem na dip ko i dosad, ili da bas zbog cekanja negdje drugo...ja sam u starom gradu, da li mogu u dz stari grad, jer pripadam studentskoj poliklinici a oni pojma nemaju a ne da znaju sta je antifosfolpipdni sindrom i heparin ugl da ti odgovorim-mozes gdje hoces samo da nije privatnik, primice nalaz
Okej, jer znam i da na GAK-u ima kardiolog i internista..pa zato te i pitam...iako su meni na prvom porodu priznali nalaze privatnika tawila.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:09:59
Sonja
a sto mahalate ne mogu sve procitat ja dosla kod mamice i tatice adin se kupao u bazenu pa sad pile moje spava a ja umirem od vrucine..uperila sam ovaj ventilator direktno u sebe pa sta bude..makar se i ukocila
vidim sve bebe su ok i bas mi je drago..animagical miruj kad moras sta ces tako nam je..sve za bebe bebice sretno na kontroli i ostale vidim jos 2u1
koliko vi vode od prilike popijete na dan ja strasno puno sigurno 4-5litara ne znam jel to previse al jedino tak unkcionisem normalno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:11:09
Ivanaiva1
da ti odgovorim-mozes gdje hoces samo da nije privatnik, primice nalaz
[/quote]
jedno pitanjce: Zašto ne priznaju nalaze od privatnika, žali mi se kolegica nekidan koja je iz ZE-Do kantona a radi SA i bilo joj lakše vodit trudnoćuu SA kod privatnika da su ju u DZ nalijepili što ide kod privatnika. Mne to fakat nije jasno. Zar nije nalaz nalaz?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:11:58
Semica
To svaka trudnica u tz radi...i ne placa se nista ako imas zdravstveno osiguranje (bar kod nas)...ovdje se radi u bolnici ( Gradina) na biohemiji...izvadis krv i to je to...mislim da se ne cekaju dugo nalazi...mozda cak i isti dan budu...
< Poruku je uredio Semica -- 15.7.2011 13:12:30 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:13:34
Ivanaiva1
koliko vi vode od prilike popijete na dan ja strasno puno sigurno 4-5litara ne znam jel to previse al jedino tak unkcionisem normalno [/quote]
eee Sonjice i ja sam ko kamila, pije naizmjenično brusnicu i vodu, pa se nagulim lubenic ei čitavu noć više kilometara napravim nego po danu tamburajući do wc-a. Bez vod eja po ovom vremenu ne mogu funkcionirati. Samo pij, ako redovito piškiš znači da bubrezi rade
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:15:29
Semica
Animagical drago mi je da je bebica dobro.... Eto vidis,a ti se uspanicila bila pravooo...nego ti sad baci se na "praktikovanje" toga sto je dr.rekao...mirovanje i terapija...i bit ce to superiska
Sonja-i ja pijem vodu kao luda....ali se zato i znojim kao luda..( tako da bi dehidrirala ukoliko ne bi puno vode pila)....aaa taj ventilator okreni da puse po sobi a ne u tebe...ne igraj se...!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:17:45
Semica
IZVORNA PORUKA: Semica
To svaka trudnica u tz radi...i ne placa se nista ako imas zdravstveno osiguranje (bar kod nas)...ovdje se radi u bolnici ( Gradina) na biohemiji...izvadis krv i to je to...mislim da se ne cekaju dugo nalazi...mozda cak i isti dan budu...
I da to su pretrage koje se rade da bi se ustanovilo da nema slucajno bebica neku anomaliju...( za svaku sedmicu trudnoce Lfeto preotein i beta hcg imaju svoje vrijednosti...i ukoliko nesto odstupa,dr.ce ti dati vjerovatno i neke dr.pretrage da radis...)...uglavnom to je standardna procedura-nista zabrinjavajuce
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:18:20
palachinken
IZVORNA PORUKA: Ivanaiva1
jedno pitanjce: Zašto ne priznaju nalaze od privatnika, žali mi se kolegica nekidan koja je iz ZE-Do kantona a radi SA i bilo joj lakše vodit trudnoćuu SA kod privatnika da su ju u DZ nalijepili što ide kod privatnika. Mne to fakat nije jasno. Zar nije nalaz nalaz?
I mi s tim kuburimo, to im je neka nova politika, makar ovdje u Ze. Donedavno je bilo nalaz je nalaz, ali sad za sve moraš ići, pa se načekati, u dom zdravlja. Samo dupli posao. Ja sam trudnocu vodila privatno, a i CTG radim privatno, a na GAKu nek me lijepe sekundarnim ljepilom, boli me briga, moraju me porodit
animagical, nek si ti okrecila i spremila bebi kutak, sad mozes rahat u horizontalu :) Neka, nije ti jos puno ostalo, pretrpi :))
< Poruku je uredio palachinken -- 15.7.2011 13:19:58 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:20:06
Semica
IZVORNA PORUKA: Sonja
Semice nisam ja radila te nalaze nikako samo ono standardno KKs Šuk urin
Cuj nisi hmm...ne znam.....a meni je doktorica dala da to radim mada se kasnije skontala posto sam radila amniocentezu da nema potrebe za tim nalazima ( jer je amniocenteza bolji pokazatelj) pa mi rekla da ne moram ici da me bockaju dzabe da se maltretiram oko toga...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:20:32
animagical
ma nisam se ja ni brinula da beba nije dobro, njemu hB nista ne fali, nego mi je dr bukvalno rekao ako ne smirim rodicu puno prije vremena...a kretanje poroda pod aspirinom obicno znaci krvarenje ma sva sam nikakva, neraspolozena, ljuta...da mi je jos malo izgurati...rekao je da cemo se oko poroda dogovarati 29.-og, dok me internista prebaci na clexan...ne znam sad kome da odem...joj kukanja majko moja...al fakat sam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:22:01
Sensia
Ma i ja sve vodim privatno, jednom bila na GAKU zbog bolova i to je to. niti imam knjizicu niti ista. al dr koja me vodi privatno radi i na GAKu tako da mislim da necu imati problema.... doduse nalazi su mi jedni iz dispanzera jedni sa klinike
Kad se treba otvoriti ta knjizica? Kad se prvi put mora otici na GAK, ova moja mene narucuje privatno?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:22:12
Skvo RR
Sto se ne narucis animagical u Vrazovu..mozes li tamo?..Mene su ubacili preko reda...trebaju ti samo stari nalazi...sa nasim dijagnozama...odmah nas ubace....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:22:28
Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: palachinken
IZVORNA PORUKA: Ivanaiva1
da ti odgovorim-mozes gdje hoces samo da nije privatnik, primice nalaz
I mi s tim kuburimo, to im je neka nova politika, makar ovdje u Ze. Donedavno je bilo nalaz je nalaz, ali sad za sve moraš ići, pa se načekati, u dom zdravlja. Samo dupli posao. Ja sam trudnocu vodila privatno, a i CTG radim privatno, a na GAKu nek me lijepe sekundarnim ljepilom, boli me briga, moraju me porodit
i ja idem privatno šta me briga moj novac i za njega mogu radit šta hoću a to što njima smeta njihov problem, zasvrbi me lijevo uho. Ja sad kad prebacim karton u Dom Zdravlja samo čekam reakciju pa budemo vidjeli reakciju.
E sad ne znam TRUDNICE IZ SA prave li na GAKU problem ako vam je trudnoću vodio privatnik??
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:22:54
Semica
ma nisam se ja ni brinula da beba nije dobro, njemu hB nista ne fali, nego mi je dr bukvalno rekao ako ne smirim rodicu puno prije vremena...a kretanje poroda pod aspirinom obicno znaci krvarenje ma sva sam nikakva, neraspolozena, ljuta...da mi je jos malo izgurati...rekao je da cemo se oko poroda dogovarati 29.-og, dok me internista prebaci na clexan...ne znam sad kome da odem...joj kukanja majko moja...al fakat sam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:25:38
Sensia
Zeno miruj ako ti je tako rekao, nemas jos puno hB..... Ja ti se oko tih lijekova nista ne razumijem pa ti ne mogu reci nista pametno al svakako daje nesto alarmantno ostavio bi te gore ne bi te vratio kuci. Pa kad trebas internisti?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:27:09
Sonja
IZVORNA PORUKA: Semica
IZVORNA PORUKA: Sonja
Semice nisam ja radila te nalaze nikako samo ono standardno KKs Šuk urin
Cuj nisi hmm...ne znam.....a meni je doktorica dala da to radim mada se kasnije skontala posto sam radila amniocentezu da nema potrebe za tim nalazima ( jer je amniocenteza bolji pokazatelj) pa mi rekla da ne moram ici da me bockaju dzabe da se maltretiram oko toga...
stvarno nisam.. sto se tice tih provjera da li je sve ok sa bebom samo sam radila fetalni skrining
a ti si radila amniocentezu poslije fetalnog jel tako??
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:30:48
palachinken
Polako, hajd sad u hlad, napravi limunadu ubaci leda pa se smiri. Bebi je hB dobro, a ti ćeš, jer si buduca mama i to ti je u opisu posla, izdrzati jos malo. Jesi li ga gledala? Jel još sav u obrazima?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 13:35:06
animagical
IZVORNA PORUKA: Sensia
Zeno miruj ako ti je tako rekao, nemas jos puno hB..... Ja ti se oko tih lijekova nista ne razumijem pa ti ne mogu reci nista pametno al svakako daje nesto alarmantno ostavio bi te gore ne bi te vratio kuci. Pa kad trebas internisti?
25.-og jula, za 10 dana...nema svrhe da idem ranije jer tek tada prekidam aspirin i pocinjem bockanje clexanom...ma nije da se bas radujem svakodnevnom bocanju i isto tako svakodnevnom radjenju nalaza...(aptt, inr i ostale koagulacija-gnjavaze) ...Nije meni tesko ni mirovati,ako bas moram, ali nekako mi je to sve na ako Bog da, jer je treci trimestar i najopasniji za antifosfolipidni...jedva cekam da izadje beban vani, da vise ne provjeravam jel mi seta aptt, da ne pregledam noge zbog tromboze...ma SVE mi je dodijalo hocu da puknem vise, nesto mi se sve skupilo