Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
hej zene odoh sredjivati donji sprat, ipak idem kod dr a kad se pozalim na ova zigucanja garant ce me pregledati i rucno sinoc nisam bukvalno oka sklopila, glava mi ogromna, bilo prevruce... odoh pod tus, valjda sta ne promasim nista ne vidim dole, jedva nekako, uh... kako ste vi? pocinje li palachinken? selma-cita li se sta skvo-mene boli kad me opali po losem bubregu, tad mi suze podju mm je sinoc prvi put vidio stucanje, sve poskakuje
Selma mene identicno boli kao tebe, bas isti osjecaj, ali mi cudno sto je konstantna bol, sa Anom me ovako bolila krsta pa popuste is ve tako u krug, a sad konstantno bole.
Meni spavanje bolje ne spominjite, za mene je to postala misaona imenica i kad bih ja mogla spavati Ana nece, budi se dijete aman svako pola sata, gora je od novorodjenceta
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 10:17:09
Hannica
IZVORNA PORUKA: palachinken
Eto nas sa punih 39 sedmica Sad bi vec bilo jako pristojno od ovog mog celjadeta da pomoli glavicu napolje. Ja ono jednom juce imala taj bol i nista vise. Imam stolicu nekoliko puta dnevno, a procitala sam da je to jedan od znakova Danas u 18.00 idemo opet na CTG pa ako sve bude ok, mozda jos jednom slijedece sedmice, sto se mene tice. Ja imam neki osjecaj da cu profurati termin i roditi klipana, hem mi je ciklus inace bio 33 dana, hem eto...imam osjecaj (a rado bih se prevarila :)))
Veceras bi trebalo biti te famozne kise, pa nadajmo se :) Sad odoh vas procitati pa malo prohodati po gradu dok nije bas bas upeklo
Javlja mi se da ces roditi na predvidjeni termin. Kod tebe je i do sada bilo sve po propisima,kako pise-tako bude.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 10:48:56
Lejla Ka
Eto nas sa punih 39 sedmica Sad bi vec bilo jako pristojno od ovog mog celjadeta da pomoli glavicu napolje. Ja ono jednom juce imala taj bol i nista vise. Imam stolicu nekoliko puta dnevno, a procitala sam da je to jedan od znakova Danas u 18.00 idemo opet na CTG pa ako sve bude ok, mozda jos jednom slijedece sedmice, sto se mene tice. Ja imam neki osjecaj da cu profurati termin i roditi klipana, hem mi je ciklus inace bio 33 dana, hem eto...imam osjecaj (a rado bih se prevarila :)))
Veceras bi trebalo biti te famozne kise, pa nadajmo se :) Sad odoh vas procitati pa malo prohodati po gradu dok nije bas bas upeklo
Po istraživanju jednog doktora (nešto je na M, prije sam znala ali sad da me ubiješ nemam pojma kako se zove) termin koji proračunavaju ginekolozi nije korigovan od kad se prvi put ustanovilo računanje termina (prema tadašnjim, u nazad i više od sto godina starim statistikama). Analizom novijih statistika taj doktor je zaključio da je realniji termin, za prvorotke bijele rase +7 dana u odnosu na stare proračune, a za drugorotke -5 dana u odnosu na stare proračune. I nije ni logično da je i prvorotkama i višerotkama isti proračun termina. Mada je to opet sve neka prosječna vrijednost statističkih podataka i da veoma mali procenat žena spontano rodi na proračunati termin.
Još nešto. Zagovornici podrške prirodnom fiziološkom porodu uče da se tijelo instinktivno priprema za porod i kad osjeti da se majka u okruženju u kojem živi osjeća spremnom, opuštenom i zaštićenom kreće sa ovim procesom. Ovo je naravno fiziološki proces, kontrolisan hormonalnim statusom, nije neka nadri-priča. Tako da što više očekuješ, osluškuješ, priželjkuješ samo sebi dižeš nivo stresa i adrenalina, koji poništava djelovanje oksitocina koji pokreće kontrakcije. Pripremi gnjezdašce, sjedi tamo, opusti se, mentalno svom tijelu i bebi poruči da je sve spremno i da može doći kad god zaželi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 11:00:59
palachinken
Lejla, hvala na objasnjenju. Meni inace nije bas smisleno proracunavanje termina poroda na osnovu samo jednog parametra, prvi dan posljednje mestruacije, ali opet, to jest onako samo okvirno. Mi cemo u ponedeljak biti mentalno spremni (kad nam upisu krvnu grupu u knjizicu hihihih)
Sretno na pregledima djevojčice, vratite se sa dobrim vijestima.
Napolju je vec upeklo, tako da smo do ctg-a veceras u kuci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 11:01:45
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Po istraživanju jednog doktora (nešto je na M, prije sam znala ali sad da me ubiješ nemam pojma kako se zove) termin koji proračunavaju ginekolozi nije korigovan od kad se prvi put ustanovilo računanje termina (prema tadašnjim, u nazad i više od sto godina starim statistikama). Analizom novijih statistika taj doktor je zaključio da je realniji termin, za prvorotke bijele rase +7 dana u odnosu na stare proračune, a za drugorotke -5 dana u odnosu na stare proračune. I nije ni logično da je i prvorotkama i višerotkama isti proračun termina. Mada je to opet sve neka prosječna vrijednost statističkih podataka i da veoma mali procenat žena spontano rodi na proračunati termin.
Još nešto. Zagovornici podrške prirodnom fiziološkom porodu uče da se tijelo instinktivno priprema za porod i kad osjeti da se majka u okruženju u kojem živi osjeća spremnom, opuštenom i zaštićenom kreće sa ovim procesom. Ovo je naravno fiziološki proces, kontrolisan hormonalnim statusom, nije neka nadri-priča. Tako da što više očekuješ, osluškuješ, priželjkuješ samo sebi dižeš nivo stresa i adrenalina, koji poništava djelovanje oksitocina koji pokreće kontrakcije. Pripremi gnjezdašce, sjedi tamo, opusti se, mentalno svom tijelu i bebi poruči da je sve spremno i da može doći kad god zaželi.
Onda cu ja biti trudna 22 mjeseca. ...ja kako sam pri kraju... sve sam stresnija i nervoznija.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 11:12:57
Anoniman
Ja sam juce i danas oprala bebece stvari, ostalo jos jedna-dvije masine koje cu do veceras zavrsiti, cekam Ana da zaspi pa da se bacim na peglanje, da i to spremim dok sam jos na nogama . Ima klimu direktno u peglu da duva da nastimam i da pocnem.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 11:27:46
palachinken
Ja sam tako smirena i opustena, sama se sebi cudim. Inace sam tremaros, nisam mogla poloziti vozacki ispit, zlo mi bilo od treme, ali sad je sve drugacije Muz je takodjer pribran, ali najgore su naše mame. Ja njih smirujem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 11:31:08
Ivanaiva1
Ja sam tako smirena i opustena, sama se sebi cudim. Inace sam tremaros, nisam mogla poloziti vozacki ispit, zlo mi bilo od treme, ali sad je sve drugacije Muz je takodjer pribran, ali najgore su naše mame. Ja njih smirujem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 11:49:17
Anoniman
Palachinken ti si meni bas jedna trudnica po PS-u. Svaka cast draga...niti se opterecujes glupostima, niti pridajes vaznost istim, u tvojim postovima toliku smirenost "vidim"... ma uglavnom ti ces biti extra mama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 12:19:00
palachinken
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Palachinken ti si meni bas jedna trudnica po PS-u. Svaka cast draga...niti se opterecujes glupostima, niti pridajes vaznost istim, u tvojim postovima toliku smirenost "vidim"... ma uglavnom ti ces biti extra mama
hvala :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 12:20:41
Bebica11
IZVORNA PORUKA: jelenaT
jest hvala Bogu
njoj je bas sve po P.S.-u
a ja s ovim problemcicima sto sam imala sam susta suprotnost
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 12:23:43
palachinken
IZVORNA PORUKA: Bebica11
tj. mislim PANICAR sam zesci u ovoj trudnoci
Ah bebice, lako je meni biti opustena, kad nije bilo razloga za brigu. Ja se divim tebi i svim zenama koje ostave zdravu glavu na ramenima uz silne probleme, terapije, bolove, krvarenja, mirovanja...To je za čestitanje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 12:31:30
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Bebica11
tj. mislim PANICAR sam zesci u ovoj trudnoci
Ah bebice, lako je meni biti opustena, kad nije bilo razloga za brigu. Ja se divim tebi i svim zenama koje ostave zdravu glavu na ramenima uz silne probleme, terapije, bolove, krvarenja, mirovanja...To je za čestitanje
A još si i pametna
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 12:32:15
animagical
ja evo od doktora..beban je super, glavica je nisko spustena, grlic se skratio jos, malo se otvaramo, vrh prsta uloziva, pojacan ginipral i apaurin, opet kontrola za 14 dana, a idem internisti za heparin-dogovor 25.-og...vidio je i kontrakcije i velikim slovima napisao mirovanje krajnje vrijeme da ga ozbiljno shvatim sve u svemu, bebi dobar, ja zadovoljna
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 12:42:43
Selma.A.M
Nemojte se usuditi izaći iz kuće ,napolju je pakleno...........
Ja evo došla kući i ni manje ni više jedem lovačku paštetu toliko mi je naumpala da sam je morala kupiti,a ljuta je za nepovjerovati ...........Podigla sam ljekove dali su mi za 2 mjeseca tako da sam makar rahat poslije porođaja ...............A onda sam sjela u taksi i zapičila kući bila u radnji i kupila dinju i polagano birala šta bi još mogla uzeti ,kad će moj A mama moramo kući ja ću se ukakiti ,gurala sam se prekoreda,na brzinu platila i trči uz brdo kući sva sreća da nije daleko ............
Eto odoh sad malo odmoriti,večeras mi svekrva se najavila na sijelo pa mi valja skontati šta napraviti za jelo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.7.2011 12:44:30
Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: animagical
ja evo od doktora..beban je super, glavica je nisko spustena, grlic se skratio jos, malo se otvaramo, vrh prsta uloziva, pojacan ginipral i apaurin, opet kontrola za 14 dana, a idem internisti za heparin-dogovor 25.-og...vidio je i kontrakcije i velikim slovima napisao mirovanje krajnje vrijeme da ga ozbiljno shvatim sve u svemu, bebi dobar, ja zadovoljna
ma bit će to sve super, pozitva, samo da uđeš u deveti i eto tebi tvoga bebana u naručju :-D kako podnosiš vrućine