Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.7.2011 23:28:56
Sensia
A moramo malo kukati
Ti Selmic bas spremna.... a svima vam je usitnilo... valja meni jos tri mjeseca...ciiiiiiiijelo ljeto. Al neka tako treba nek samo svim prodje dobro ako Bog da
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.7.2011 23:51:05
animagical
ako ej za kukati tu sam isla sam do grada s drugaricama na sok, jedna stigla izdaleka, jednoj rodjendan...nakanih se nekako,al vala jedva...onda dosla, pa pila kafu kuci...ma stezu me krsta i ispod stomaka bas je dosadno..opet mi je onaj neki zeli ispao,kontam koliko ja toga imam odoh da vas citam, samo sam ovu aktualnu stranu iscitala
Selma kakva je tebi bol, ziva bila malo opisi...posto sam i ja otvorena i grlic skracen, a bolucka me pa da uporedim je li to to
I kad sjedim i hodam bole me leđa ali mi ta bol konstantno udara dole ispod stomaka u jajnike , i nije jaka ali kad me stisne oko stomaka i udari negdje između doljneg djela kičme i bubrega baš me preznoji,a opet kad hodam bole me dole kosti toliko da imam osjećaj da ne mogu sastaviti noge,ono kao da zaustavim mokrenje ali ne mogu jer sam skroz šuplja (ovo je ukratko ) A da ne zaboravim reći da hodam kao da sam tri dana sjedila na konju (a nisam ) ........................
Jutro bebelindje,bujrum na kaficu nes ili domacu-po izboru,sve nudimo Joj ovdje na sabah sparina,sto kaze mm budis se a vec ti vrce kao na moru Moja bebaca je sinoc i jutros hiperaktivna,tek odnedavno se vidi kako razvlaci stomu,pa mi zanimljivo,samo ide lijevo-desno. Ljubi majka gimnasticarku svoju A vi sto sitno brojite,kako te,sta radite
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
Eto i mene na kafu Vidim da ste kukale jučer............jest dan bio samo za ujedati.........ja sam bila nervozna ko pašče Moj sin jučer primio zadnju bocu , valjda nam teta Tura neće dolaziti više zadugo aBd Sada nam ostaje da poradimo na otvaranju apetita Hej žene, evo i ja počela oticati...sinoć otišla malo u šetnju i jedva sandale skinula kad sam se vratila. A jesam se "folirala" u štiklicama. Eh, eto mi sad. Moraću, izgleda, spustiti se u japanke. A od jutros se noge vratile u normalu, ali mi prsti na rukama otečeni. Sreća pa navečer skidam prstenje, jer ne znam na što bi to ličilo jutros.
Palachinken - još 7 Kod tebe porod polako počinje po onome što opisuješ. Neka, neka i vrijeme je. Samo s hairom da sve prođe!
Selma kakva je tebi bol, ziva bila malo opisi...posto sam i ja otvorena i grlic skracen, a bolucka me pa da uporedim je li to to
I kad sjedim i hodam bole me leđa ali mi ta bol konstantno udara dole ispod stomaka u jajnike , i nije jaka ali kad me stisne oko stomaka i udari negdje između doljneg djela kičme i bubrega baš me preznoji,a opet kad hodam bole me dole kosti toliko da imam osjećaj da ne mogu sastaviti noge,ono kao da zaustavim mokrenje ali ne mogu jer sam skroz šuplja (ovo je ukratko ) A da ne zaboravim reći da hodam kao da sam tri dana sjedila na konju (a nisam ) ........................
Ne bih da te prepadam Selmice, ali ovi bolovi u krstima, stomaku i preponama su se meni javili tu noć kad sam se i otišla poroditi
Skvo - Nekada zna da boli, još kod mene je puno "manja"ntrudnoća. No sikiriki! Vidjela si kako je meni beba živac pritiskala da su me žigovi na koljena bacali. Kako se beba okrenula ponovo naglavačke, bolovi prestali.
Ja sam isto nocas skroz slabo spavala..malac je imao plesnu vece... ...da li vas boli kada bebe kucka, tupka, rasteze se...?
Ja se komirala ,ovo par dana kako mi se stomak malkice spustio samo spavam
Jutro i od nas
Dijamant čestitke na 6.mjesecu(kako ovo vrijeme fura,k'o da si jučer nam se pridružila) a Animagical sretno na pregledu! Selma,palachinken kako ste jutros???Jelena jesu li se kod tebe smirile kontrakcije?
Eto nas sa punih 39 sedmica Sad bi vec bilo jako pristojno od ovog mog celjadeta da pomoli glavicu napolje. Ja ono jednom juce imala taj bol i nista vise. Imam stolicu nekoliko puta dnevno, a procitala sam da je to jedan od znakova Danas u 18.00 idemo opet na CTG pa ako sve bude ok, mozda jos jednom slijedece sedmice, sto se mene tice. Ja imam neki osjecaj da cu profurati termin i roditi klipana, hem mi je ciklus inace bio 33 dana, hem eto...imam osjecaj (a rado bih se prevarila :)))
Veceras bi trebalo biti te famozne kise, pa nadajmo se :) Sad odoh vas procitati pa malo prohodati po gradu dok nije bas bas upeklo
Dobro jutro ženice, za one koje rade "jeeee napokon petak" ranije kidat s posla. Za one koje sitno broje "sretnooo " da sve prođe aBd kako treba, a za nas koje smo negdje na pla puta uh, valaj nam deverat što bi naš narod rekao. Tek sad skontah da guramo 6 mjesec, kad prije kontam se.
Čitam Vas, ekstra ste mi. Neko je spominjao one "memrohide" ouj puj puj, mislim da vas je više. Ja ih za sad nemam, hB ali sam ih nekada ranije imala i to je bilogrozno, ustvari imala sam ih na početku trudnoće, tada mi je jedna prijateljica napravila čepiće od svinjske masti i vjerujte da mi je fakat pomoglo. od tad da se ne urekne ništa, redovita stolica, a puno sjedim što jest jest. Jest gadno s onom maščobom i odvratno al pomoglo i nije dugo trajalo, sreća.
Ja imam problema s oticanjem nogu, crocsice će mi postat tijesne. Spremam s eradit nalaze, dao mi čika doc al ću na svoju ruku uraditi i urinokulturu. Jel neka radila urinokulture u trudnoći??
Držite s eženice moej i pomazite svoje bebice maje
ja se vec pocela preznojavati...fuuuuj!!! Bebicaaa je pocela praaaavooo kvrgice da izbacujeee ...toliko mi zna razvuci stomak da me zaboli...ali nekaaa....volim kad se javi
Animagical-sretno i javi sta je bilo na kontroli...bas me zanima!!
Dijamant-cestitke za ulazak u sesti mjesec...
Palachinken-cestitke i tebi na 39 sedmica
Selmic,Jelena kakva je situacija???
Kad se vec spominju sedmice,da se i ja pohvalim-- mi smo danas napunile 32 puneeeeee,ulazimo u 33.