Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.7.2011 16:30:44
drznica
jedva sam cekala da dodjem na posao jer mi je na poslu bas prijatno...kuci ne mogu opstati od vreline... Kako ste vi? vecinom vidim smetnje po ovim vrelim danima. Ja sam malo nervozna oko sutrasnjeg 4D pregleda...bas sam znatizeljna :) A najvise me zanima zasto jos ne osjetim prave udarce . Ipak 20. nedjelja trebalo bi. Osjetim kad jedem da se nesto desava,a sad da li su crijeva ili je ogladnila ne znam. Ima li neko da je tek poslije 20.sedmice vidio te udarce, ono da se na stomaku bas vidi kad udari???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.7.2011 16:40:18
Hannica
IZVORNA PORUKA: drznica
jedva sam cekala da dodjem na posao jer mi je na poslu bas prijatno...kuci ne mogu opstati od vreline... Kako ste vi? vecinom vidim smetnje po ovim vrelim danima. Ja sam malo nervozna oko sutrasnjeg 4D pregleda...bas sam znatizeljna :) A najvise me zanima zasto jos ne osjetim prave udarce . Ipak 20. nedjelja trebalo bi. Osjetim kad jedem da se nesto desava,a sad da li su crijeva ili je ogladnila ne znam. Ima li neko da je tek poslije 20.sedmice vidio te udarce, ono da se na stomaku bas vidi kad udari???
Ima.Evo mene.Sad vec vidim ponekad ali sad sam vec u 6.mjesecu pa je krajnje vrijeme.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.7.2011 16:49:27
animagical
ali to je tooliko slatko, kad bebi ne spava u stomaku nego nekako pored na krevet legne svako jutro se tako budimo...i onda ustanem a stomak i dalje naget prema krevetu...pospano dijete
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.7.2011 17:56:19
palachinken
Gerberko, protiv hemoroida samo odrzavaj stolicu u iole normalnom stanju, prvi dio trudnoce je zeznut za probavu i zadnji. Tvrda stolica i naprezanje su najgori....uh!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.7.2011 18:36:56
drznica
Zznaci nisam jedina se tim problemom hemoroida. Ja ih imam vec trecu godinu trudnoci su se bas pogorsali. Zapravo tu su samo poslije stolice..uzas jedan stvore covjeku. Sad sam bas pricala sa jednom zenom, rekla mi je da joj naberem kunice pa ce ona da mi napravi cepice od putera i kunice. Da probam i to...nema sta nisam probala...pravo su zlo. nedavno sam se bas prepala kad sam pocela krvariti a ne znam odakle,valjda pukli pa ocepilo uh. belaj pravi!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.7.2011 18:38:22
gerberka
hej hvala, meni nekako lakse uz kantarion ulje nije jos nista iskocilo, ali namazem prije wc-a da prostis
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.7.2011 18:46:59
palachinken
Hajd vi koje imate iskustvo s kontrakcijama pomozite. Imam neku bol u stomaku koja je najbliza onoj boli kad trpite stolicu, moguce da slici i menstrualnom bolu, ali njih se bas dobro ne sjecam. Onda sam osjetila pritisak kao da trebam na WC i djaba sam otišla. Elem, sve je to bilo 5-10 sek, jel moguce da je to laznjak ili samo rad crijeva
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.7.2011 18:51:32
gerberka
IZVORNA PORUKA: drznica
Zznaci nisam jedina se tim problemom hemoroida. Ja ih imam vec trecu godinu trudnoci su se bas pogorsali. Zapravo tu su samo poslije stolice..uzas jedan stvore covjeku. Sad sam bas pricala sa jednom zenom, rekla mi je da joj naberem kunice pa ce ona da mi napravi cepice od putera i kunice. Da probam i to...nema sta nisam probala...pravo su zlo. nedavno sam se bas prepala kad sam pocela krvariti a ne znam odakle,valjda pukli pa ocepilo uh. belaj pravi!
nemam ih ja ...pu, pu, pu nek ne dolaze..nego pitam ima li sta preventivno jer mnogo sjedim na poslu. A bojim ih se, jer znam kakva su muka, imala moja sestra, na kraju ih operisala...nema masti i čepića koji izliječe, nego samo zalijece...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.7.2011 18:53:04
gerberka
IZVORNA PORUKA: palachinken
Hajd vi koje imate iskustvo s kontrakcijama pomozite. Imam neku bol u stomaku koja je najbliza onoj boli kad trpite stolicu, moguce da slici i menstrualnom bolu, ali njih se bas dobro ne sjecam. Onda sam osjetila pritisak kao da trebam na WC i djaba sam otišla. Elem, sve je to bilo 5-10 sek, jel moguce da je to laznjak ili samo rad crijeva
ja nemam pojma, al da te jednom zagrlim jer si blizu dušice!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.7.2011 18:54:59
gerberka
hvalaaaaa vidis dokle je došlo, umišljam sebi simptome
nema potrebe, rano ti je
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.7.2011 18:58:47
drznica
Palachinken...usitnilo ti pravo...mi sad pratimo tebe da znamo kako to izgleda hehehe Gerberko, ako nemas hemoroide ti si prava sretnica...nikom ne bih pozeljela. Ma i ja kazem kreme samo zalijece...a strah me te operacije, nesto kazu da se vracaju poslije i da boli...ali sve mi se cini da cu nakon poroda morati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.7.2011 19:09:02
Semica
DObar dan zene moje drage...
Ja samo uletila na kratko da vam mahnem ( reko mozda primijetite da me nema pa vam nedostajem )
...isla jutros do DZ...i trk kuci dok nije upeklo...i eto ljencarim cijeli dan....da mi je iz koze da iskocim....bila mi prijateljica ( skoro 4 sata)...nesto mi prica ( ja je slusam ali ne cujem-tipa slike ima tona nema...) toliko mi se spavaloo...i tako me iscrpilo sto sam isla u DZ, da sam jedva cekala da ona ode da malo zazmirim...
Palachinken-sjecas se da se i sweet na isto zalila par dana prije...kao non stop je "tjeralo" u wc...sad ces ti haman...za koji dancic
Ostale-stvarno mi je zao sto vas nisam citala...nadam se da ste mi dobro...da su djecica i pupe oki... Je li se Lejla javila...je li rodila bebice???
Selma -nisam sigurna ali mislim da sam te vidjela sa sincicem na trgu slobode...( bijele neke hlacice do koljena si imala na sebi ) ....( ako si to bila ti...s ledja sam vas vidjela)...silazili ste niz stepenice kod onih kafica u zgradi barok- tamo prema pijaci/kineskim radnjama...eee sto ja znam objasnit to je cudo jedno....zakomplikujem dok reknes keks...
Cekam mm da dodje s posla....jutros stavio rukicu na stomak i malena poce pravoooo divljat ( a dok nije stavio ruku nije se mrdnula ni jednom)....i drago mu bilo...cijeli dan mi salje poruke i pise kako je ona osjetila kad je on stavio ruku i pocela se vrtit...dusa draga... ne dam ih nikom!!!
Eto drage moje....cuvajte se...ne izlazite dok ne zahladni...nemojte da ja tucem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.7.2011 19:15:49
gerberka
palačinko, bit ce da je onaj nas doca pravi matematicar
drznice, ovo mi je druga trudnoca, prva je zavrsila spontanim..da je meni da doguram do kraja, pa neka i iskoče..kud svi tu i mali Mujo ..zasad ih nemam, ali ko zna...imas temu o ovoj pomami, a zene kazu da je dobro kantarionovo ulje, ja ga vec kupila ja sam hemrohipohondar mozda da probas... mojoj se sestri nikada do sada nisu vratili, kaze da se rodila kako ih se riješila, doduše to je bila ona laserska podvezivanje..spaljivanje, sta vec..a ja valjda bila svjedok njenih patnji, pa utrtala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.7.2011 19:17:29
gerberka
ja sam spremila papire za delozaciju a ne moze se covjek po ovoj vrucini ni poseksat ne bi li sta krenulo. nista, preostaje mi ananas
zbog ove vrucine zaboravit cu sta je dodir mm
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.7.2011 19:29:47
Skvo RR
palachinken....to meni lici na kontrakcije..a jos ako ti lici na menstrualni bol..to je to...ja sam Umu rodila kao da imam jace menstrualne bolove. gerberka..ja nisam sa Umom dobila hemese...a nemam ih kuc kuc ni sada....ne moras se ti preventivno mazati samo se potrudi da imas redovno stolicu.
A..ja cu poluditi od pisanjaaaaaaaaa... ...zlo mi je od hale vise.... ..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.7.2011 19:33:17
gerberka
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
A..ja cu poluditi od pisanjaaaaaaaaa... ...zlo mi je od hale vise.... ..
sve nam fino, saburli opisa, pa se onda prodera hvala ti draga, nadam se da ću tvojim stopama!!!
čuješ li draga naša palačinko??? šta ima do crijeva no, no, no
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.7.2011 19:33:56
palachinken
Ma meni se to jednom javilo, ono kad sam i prijavila ovdje. Sad opet nista Hajd, polako, markica po markica I tacno te razumijem skvo, a da se makar popiskim ko covjek, nego po par kapi i haj voz.
ti hemoroidi su gadni pravo, kad sam ja imala problema, stavljala sam to kantarionovo, kremu herbalrektal i obloge od svjezeg kvasca i svejendo je ta upala trajala 5-6 dana. mogu mislit sta me tek ceka poslije poroda....