|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu?
15.10.2008 10:49:09   
bebacha
Evo jedne nove teme a ako moderatori misle da je nepotrebna neka je izbrise ali nadam se da nece.Otvorila sam je zbog toga sto se previse pretrpavaju teme koje su mladim mama jako bitne pa se onda nemogu snaci.Ovdje cemo pisat sta djeci dajemo da jedu a sta nedaju i zbog cega.Nadam se da ce biti sto manje prepiranja,kopiranja teksta sa interneta a sto vise iskustva.
evo ja cu prva poceti.moja Ajla jede vecinu toga.drzim se toga da treba jest sve a neke ne bas zdrave stvari u manjim kolicinama.protov sam masti i zacina kao i przene hrane.jos dugo joj necu davati pastete,hrenovke i slicne stvari kao i konzerviranu hranu.sjetit cu se ja jos neceguser posted image user posted image


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu?
15.10.2008 10:53:04   
Emina*
Masaallah user posted image  user posted image  user posted image
E svaka cast.......


_____________________________

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu?
15.10.2008 10:56:20   
ElmaB
Bebacha, drago mi je da si otvorila ovu temu! Evo jedanuser posted image za tebe!
Moja Tea zaista jede sve sto i mi, samo nije ljubitelj krastavaca, paradajza, salate opcenito. Najvise voli piletinu i pire krompir, a prste polize kada napravim grah, mahune ili neko drugo varivo. Voli dijete umakati u saft!!!!user posted image Blizanci su tek poceli sa kasicama, pa je rano govoriti sta vole. Ali, se iskreno nadam da ce biti slatkohrani kao i Tea!


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu?
15.10.2008 10:56:56   
Gigana
Mom Vedadu je 10,5 mjeseci i jede sve osim: meda, bjelanceta, koštunjavog voća, pašteta, hrenovki i salama.  Trudim se da jede zdravo i raznovrsno i dokle god je tako, može pojesti i smoki i monte i kinder čokoladicu.
Bitno mi je da jede povrće, voće i meso, te da unosi kalcij preko mlijeka (adaptiranog i kravljeg, kojeg koristim za pravljenje lino proizvoda).

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu?
15.10.2008 11:00:24   
jasmina_mm
jede sve osim: meda, bjelanceta, koštunjavog voća, pašteta, hrenovki i salama. Trudim se da jede zdravo i raznovrsno i dokle god je tako, može pojesti i smoki i monte i kinder čokoladicu.
Bitno mi je da jede povrće, voće i meso, te da unosi kalcij preko mlijeka (adaptiranog i kravljeg, kojeg koristim za pravljenje lino proizvoda).


gigana ista situacija je i kod mene i moj sin negdje od devetog-desetog mjeseca jede sve ovo sto si nabrojala i ja se isto drzim ovoga kao i ti, sa tim da ja njega dojim i nedajem mu nikakvo drugo mlijeko.

_____________________________

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu?
15.10.2008 22:28:38   
laracroft
Mom Adianu je 20 mjeseci i jede zdravo i kvalitetno.Jede kuhanu hranu u koju ne stavljam industrijski obradjene zacine.Ne dajem mu med,monte,smoki,salamu,hrenovke,pastete....Nije neki ljubitelj sokova,pa pije vodu,punomasno mlijeko i LGG jogurt koji obozava.Najdrazi obrok mu je definitivno rucak, a to mamicu posebno veseli..Jede dosta voca,a nekad pojede i koju kockicu kinder cokoladice.

_____________________________

Adian 01.02.2007

(odgovor članu jasmina_mm)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu?
15.10.2008 22:58:58   
sanny
ja sam mojoj dala pastete jednom...bilo mi zao gledala me nekako..

mada u danskoj proporucuju to...te pastete i pravljene friske( oni to nest peku sta znam) a i ove iz konzerve i salame i virske i sve to sto mi kazemo da je nezdravo...

_____________________________

Emma Amalia 30.11.2007

(odgovor članu laracroft)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu?
16.10.2008 12:20:13   
akica b
Mojoj bebici je 9 i po mj. i jede sve osim: meda, bjelanceta, koštunjavog voća, pašteta, hrenovki i salama.  Trudim se da jede zdravo i raznovrsno i dokle god je tako, može pojesti i smoki i monte i kinder čokoladicu.
Bitno mi je da jede povrće, voće i meso, te da unosi kalcij preko mlijeka u tetrepaku.



_____________________________


Volim negativne komentare jer me tjeraju da budem bolja!

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu?
16.10.2008 12:23:55   
medavi
user posted image neznam imali potrebe da govorim sta moja djeca jedu
jedu sve pa etouser posted image user posted image
hariju je 7 a samedu 4 godine
ama vole argetu za dorucak user posted image
jedu oni i povrce i voce i ja sam domacica stalno se nesto kuha
uvijek ima i supice i pite i raznih jela
pojedu znaci i stosta "nezdravo"user posted image
dok su bili mali duze su dojili
a jeli su ono sto je primjereno za odredjenu dob djeteta...



_____________________________

MAMINI MOMCI
HARIS 18.04.2002
SAMED 04.07.2005

(odgovor članu sanny)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu?
16.10.2008 12:35:06   
majki
Moja cura od skoro tri godine, jede sve, pa i ovu nezdravu hranu, salamu, paštetu, pogotovo sada kada ide u obdanište i to je tamo redovno na meniju. Kod kuće jede sve što i mi, kuhano a najdraže joj je svježe voće i povrće pa se stalno mota oko nogu kad pravim ručak i traži svježu mrkvu, kupus, neki dan mi je sa pulta "maznula" oguljenu tikvicu i jela, svidjela joj se. Uopšte, sretna sam što voli voće i povrće, ali nije neki ljubitelj mesa.

(odgovor članu medavi)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu?
16.10.2008 12:42:35   
enna
Eh mojoj Eni ce aBd 23.10. biti 6 mjeseci i od 4 i po mjeseca pocela mi je jesti voce naravno uz preporuku pedijatre i to najvise voli jabuku u breskvu jabuku obicno skuham pa ispasiram a ako smo negdje vani onda jedemo gotove iz taglica jede i sljive kojih nije bas ljubitelj ali joj dajem zbog stolice sa 5 mjseci smo poceli sa uvodenjem slane hrane obicno kuham 1 krompir jednu mrkvu i dodam jos neko povrce(tikvice,bundave, par listova spinata,korijen persuna mada ga bas ne voli)i onda to procjedim kada se skuha i u tu vodu dodam ili rizu ili 4 vrste zitarica uglavnom mijenjam i dodam onda iz teglice mrkvu ili ribu sa povrce ili samo povrce i bas voli naravno ovo nista nisam davala na se i ja ovdje je takav jelovnik beba pa ga se i ja pridrzavam i masalla moja princezica napreduje i zadoravila sam reci da pije adaptirano mlijeko vodu caj od komoraca obozava i poslije grcica sam gavati kaze padijatra da nemoze da steti vec samo da regulise stolicu tako da do sada nismo imali alergija ili bilo cega nepozeljnog.Mozda ce me neke mamti za ovo ili ono ali ja ne osjecam ni najmanju krivicu sve dajem uz dogovor sa pedijatrom imamo kontrolu aBd 21 pa vam javim staje novo na meniu da se proba sta mi ona preporucuje pozdrav i pusica bebama!!!user posted image

_____________________________

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu medavi)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu?
16.10.2008 12:47:33   
travnicanka
Trudim se maximalno da jedu zdravu i frisku hranu,ali vjerujte da ima dana kad sam bez ideja jednostavno neznam sta danas djeci praviti za rucak.Moja djeca su jako izbirljiva i masu nase hrane nece da jedu.Dok je Ajla bila manja bilo je lakse a sad je bas zahtijevna.Ja spremam dosta nase bos.hrane ali kako oni dosta vremena provode u vrticu navikli su se na svedsku hranu koja i nije bas za pohvaliti.Ajla u zadnje vrijeme zivi od makarona i razni sosova,te cufte koje su ovdje specijalitet.
Sto se tice slatkisa ovdje su djeca naucena da toga nema u izobilju...obicno vikendom se ide u kupovinu razni vrsta bonbona i subota je dan kojem se djeca raduju.
Jedu jako puno friskog povrca i voca...u vrticu umjesto keksica ili sladoleda jedu mrkvu,karfiol,papriku,jabuku,bananu itd.
Pojedu oni kuci i cokoladu ali ne tako cesto,valjda su se tako od malena naucili pa ni ne traze slatkise.

(odgovor članu medavi)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu?
16.10.2008 13:00:55   
M kao Mama
Moja Lajla ima malo jače od 20 mjeseci, i jede dosta toga, trudimo se da ustalimo režim istrahe, da se zna kada je doručak,r učak, večera i slično.

Uha, odakle da krenem, jutarnji obrok, mlijeko sa neskvikom, ili čokolino, ili čokoladne žitarice ili korni potopljen u mlijeku, jaje ponekad, mlijeko i hljeb, voli kajmak iz merkatrosa ( samo taji ni jedan drugi), pavlaka,

Čaj ne voli, šanse nema da ga popije, ali zato sok i vodu pije puno, sokove joj kupujem isključivo JUICE, njihova višnja je neprevaziđena, ananas, jabuka, multivitamin, u zadnje vrijeme manje koristimo marelicu + bresku, jer navodno zubiči se štete,

e, idemo dalje slano grah voli, da bi ga jela svaki dan (tu je na čaču), voli pite, najviše sitnicu i zeljanicu, uljevake rezne, krompir, rižu, mes i piletinu i teletinu, supe joj pravimo domaće i njih puca, čušpajz isto voli kao i grah, uglavnom večinu stavrikoja se nađe na trpezi ne odbija.

Svaki dan ima i dezer dal monte, vočni jogurt, kašicu, voli i bananice, ali zato s voćem imamo problem, dok je bila manja pravila sam joj kašice i jela ih je , u zadnj vrijeme ih odbija, bananu jedino može pojesti, nadam se da je to prolazna faza i da će opet biti u ljubavi s voćem, eto ako sam nešto preskočila kada se sjetim,

e, voli i jogurt, uvijek se mršti kada ga pije, ali baš ga voli

(odgovor članu travnicanka)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu?
16.10.2008 13:22:56   
camm
nije neki ljubitelj hrane
ali sta voli:kad bi se ona pitala jela bi samo rizu krompir  brokule i pavlakuuser posted image
a ostalo je sve na meni jede iskljucivo varivo nastojim svaki dan
da joj skuham svjezu hranu .
od voca voli sve a grozdje najvise
svaki dan pojede desert po jedan monte.
ili kesten pire user posted image



_____________________________

Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu?
16.10.2008 15:50:26   
Nadi
Obzirom da Kiki ne jede još ni mlijeko, ni mliječne proizvode, jaja (ima proliv nakon konzumiranja hrane koja sadrži ove namirnice), nama ne ostaje baš mnogo: žitarice, jabuke. kruške, banane, jagode, mandarine, grožđe, meso i pileće, i juneće i teleće, i sve moguće povrće.
Sada ima 18 mjeseci.

(odgovor članu camm)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu?
17.10.2008 15:12:27   
hanabanana
Hana je velika djevojčica, ima 4 godine i par mjeseci, tako da mogu reći da jede sve što i mi. Medjutim, mi dosta polažemo na vlastitu ishranu.
Tako da se kod nas uglavnom kuha, jednom ili dva puta godišnje napravim pohovane šnicle. Jednostavno ne volimo masno i prženo. Uglavnom jedemo bijelo meso i ribu, a crveno meso se pravi dva puta mjesečno i to iskljucivo radi Hane.
Kuhamo u tavama kojima ne treba masnoća, ako se peče to je isključivo u rerni, i puno koristimo wok. Izbacili smo fritezu prije šest godina.

Hana jede sve što je servirano za ručak. Uglavnom je to povrće, bijelo meso, razne pašte koje mi pravimo sa povrćem, mesom, ribom...Žitarice je od malena naučila jesti, tako da ih voli jesti za doručak ili većeru, ali ona ponekada jede i salame ili viršle, ali to je par puta mjesečno. Inače je tu vrstu suhomesnatih proizvoda počela jesti tek kada je ušla u treću godinu. Možda bi ona to i sada jela češće, ali nije servirano pa ne može. Paštete ni sada ne jede, možda je par puta u životu probala.
VOli i razne uljevake, pure, palente.

Neka jela voli više, neka manje. Voli sva rižota koja pravim, kao i tjesteninu. Voli grašak, voli špinat, voli brokule, više nego karfiol.

Šta ne jede: paštete, cips, krekere, majonezu, razne bombone, razne imitacije smokija sa ovim i onim.

Od slatkiša jede: čokolade, pudinge, kokice, štapiće, kinder šnite, pingvin i slično.

Ne pije gazirano, ledene čajeve, niti inače ine sokove.
Pije vodu i to zato što je sama traži, ali vjerovatno zato što je naučila jer joj sok nisam dala dugo dugo. Pije domaće sokove, one što se razmute i one što cijedim iz sokovnika i one dječije fruktal na slamku.

(odgovor članu Nadi)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu?
18.10.2008 3:38:09   
Nemirna
Moj sin jede skoro sve.
Lako je kada su maleni, problem obično nastaje tamo negdje kad beba napuni godinu pa sve do treće. tako je barem kod mene bilo. No, moja mama je maher u "podvaljivanju" i uvjeravanju. S cime god sam imala problema samo bih njoj rekla i nakon par dana moj Martin bi bez problema papao spornu hranu.user posted image

Jedini problem su nam jogurti, vrhnja, mazivi sirevi... od toga mu se povraća i nema sile da bi ih probao. Žao mi je što je tako ali... šta da radim... valjda ce i to s vremeno početi papati.

Stalno sam kući, kuham redovno a prakticno smo na selu tako da koristim bio-namirnice. Cijelo ljeto je papao zelenu salatu, krastavce, paradajz, paprike, rotkvice, blitvu, špinat, mahune... ma da sad ne nabrajam, glupo zvuci. Ne sjecam se da sam ista od povrca kupila. Bake imaju bašte i svako jutro smo dobijali sve svježe. Martin obožava ciklu... onako svjezu, samo ju izribam, ureckam malo bijelog luka i to je to. Ljetos smo redovno isli brati šumske jagode, kupine, borovnice, drijen. Imamo svoj ribiz pa smo napravili sok. Ovo bobičasto voće sam fino oprala, dobro osusila i u malim porcijama zamrznula... mama je to uvijek radila i kad dodje zima svaki dan odmrzavala po malo. Džemova imam pun špajz. Meso također samo provjereno.

Suhomesnate proizvode izbjegavamo, nisu na zabrani. Meni je bilo tako pa sam, kad sam se docepala škole, "živjela" na sendvičima. Praktički sam bila željna salame.... nigdje veze.

Kolačima nije neki ljubitelj. Pojede onaj s petit keksom i pudingom. Čokolade... voli rižnu. Kinder Country obožava. to mi je super jer je to mali komadic :)

Treba paziti na to šta djeca jedu... stvoriti im zdravu naviku ali isto tako ne braniti određene stvari jer kasnije, kada dobiju mogucnost da sami sebi kupe hranu, obično posežu za onim što im se branilo a što tako privlačno izgleda.






_____________________________

I sine drž' se žena! One su ti kao sol... Može i bez njih al' je bljutavo
---------------------
Martin, 17.05.2005
Nora, 18.06.2008

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu?
19.10.2008 21:45:51   
nikka
Svome sinu sam počela uvoditi čvrstu hranu od 6.mjeseca otprilike,možda koji dan ranije ali to nije ni bitno.
Postepeno sam uvodila namirnice pazeći da mu nedajem nešto što baš nije za njegovu još nerazvijenu pupu,ali to nije bio način da držim tablice(koje su svakako dobre za orijentaciju)na radnom stolu, nego onako gledajući kako moja beba što prihvaća.
Ja sam jedna od sretnih majki jer od godine dana ,od kada su mu obavezna tri slana obroka moj sin jede sve što mu dajem jesti,znači ni danas sa 22 mjeseca mislim da nije svjestan što ustvari jede,bitni su obroci koje roditelj odabere za svoje dijete npr. kod nas je ovako.
doručak-jaje sa vrhnjem i kruhom,nutela na kruhu,neskvik sa mlijekom
ručak-meso(svaki dan drugo,jede sve vrste mesa) i povrće,uz to mijenjamo priloge.rižu,tjesteninu,njoke knedlice,palentu ili nešto drugo ,nejede ništa prženo,ponekad pečeno ali više u pari.
večera- često su na meniju razne paste,zatim punjena tjesta a ponekad pureća prsa(salama od cekina ali samo ta ),namazi sirni,sir i neskvik kornflakes.
A što nejede;mislim da toga još nema i mislim da je rano da bi on birao nešto,vjerojatno će kad bude veći reći nebih ja to jeo,ali sada, to mi je nepojmljivo da dijete od jedne ili dvije godine nešto neželi jesti ako je naučeno na sve što treba da jede,naravno izuzetak je ako dijete neku hranu nepodnosi,ima probavne smetnje ili je alergično.

(odgovor članu Nemirna)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu?
19.10.2008 22:07:15   
lejlašh
Sa 11 i kusur mjeseci jede skoro sve, osim naravno meda, jajeta (ni bjelance ni žumanjce),paštete, hrenovke, salame, košutnjavo voće, lino proizvoda(jer ih neće, nije do mene).
Dakle jede voće (najviše čini mi se voli krušku),voćne Frutekove kašice, a u zadnje vrijeme jede i mandarinu, svo povrće, malo hljeba, od mliječnih proizvoda - pavlaku i mladi sir, a mlijeko je domaće, pravo iz maminih sika user posted image user posted image user posted image .
Jede smoki, voćne jogurte i monte, ali ne u pretjeranim količinama.
Hvala Bogu slatkohrana je i čim vidi da se jede, eto nje brzinom svjetlostiuser posted image

_____________________________

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu nikka)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu?
20.10.2008 6:56:55   
Dalia05
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Mamina sreca 7-9-2005=)

"Brak se mora neprestano boriti protiv nemani koja sve proždire- protiv navike."
Hanore de Balzac

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu?
20.10.2008 8:19:24   
andji
moj sergej je počeo da jede sve,imaju neke dvije sedmice,šta god vidi da mi jedemo dam i njemu,nekad samo proba a nekad se Boga mi lijepo najede.Ja sam mirnija od kako jede sve.Prije mi je bilo baš teže,smišljati svaki dan novi obrok,pasirati,pa se znalo desiti i opet da ne pojede.Sada jede i jaje sa pavlakom obožava,male pili viršlice,pileću supicu,najviše voli rezance i mrkvu,piletinu manje,krompiriće,voli rusku salatu,karfiol i brokuli takodje.Od voća najviše bananu i krušku,monte pojede svaki dan po jedan,voli lino proizvode.Jednostavno nemam sad problema sa njim,pije i sokiće i čajeve,a čini mi se da su mu se i obrazi ubucili

_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

(odgovor članu Dalia05)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu?
16.12.2008 13:54:16   
sarayka
djeca od navršenih godinu dana mogu da jedu sve kao odrasli izuzev alkohola i gaziranih pića, tako i moja curauser posted image  ja sam mashallah prezadovoljna, bas je na mamu što se toga tiče, voli sve da jede ali zavisno od raspoloženjauser posted image user posted image
trenutno su in DAMDINE mandarine, stalno bi ih jelauser posted image

_____________________________

Ljube vas Lamija i mama :)

"Kad nam sreća zatvori jedna vrata, često nam otvori i druga, ali mi
ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena i ne vidimo otvorena." - Helen Keller

(odgovor članu andji)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu?
16.12.2008 14:13:54   
makana
rijetko: viršle, salame i prženo
voli tjesteninu, pite, supe (rijetko pravim gotove), sireve, mliječne namaze, mlijeko, jogurte, posebno voćne, čajeve, cijeđene sokove ili one domaće kuhane sirupe, pekmez, puru, piletinu, teletinu, grožđice, voli one saftali dodatke koje kuham uz tjesteninu, pire i rižu 
žao mi je što ne voli grah, leću, grašak, džigericu, ribu, to baš moram da je varam da bi malo okusila, kao što radim kada skuham brokule ili prokule i onda izblendam i dodam u supu i to pojede ko flak, onako kad ih vidi na tanjiru odmah bježi od stola
slatkaroš je na mamu pa bi stalno "kaća" tj kolača i moram da ih krijem, izbjegavamo i nutele i ostale kremove koliko možemo, čokolade
u kući stalno imamo pez bombona, to je mito kada negdje krenemo, a njoj dosadi u autosjedalici, i kiki bobe
drago mi je što ne voli smoki sem onog čoko em miša ko ga smisli, ne jede čips, sudžuke



_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu?
16.12.2008 14:15:22   
tea lana
Lana od osmog mjeseca jede apsolutno sve jer dijete navela sam negdje od pet mjeseci nece mlijeko nikako pa sam joj sve ranije morala dati.O d sestog mjeseca jede jaje cijelo nikakva reakcija jagode takodje od sedmog mjeseca kao i med.Ja sam u svojoj prvoj godini zivota kilu meda jela mjesecno pa izracunajte 12 kilograma za godinu.I nista mi ne fali.Nikad nisam bila bolesna a hvala Bogu ni moje dijete nije,niko mi ne vjeruje da joj ni nos nije procurio nikad.Mozda se nekom nece svidjeti moj nacin al svako  ima pravo svom dijetetu dati ono sto on misli da je ispravno. 

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu?
16.12.2008 14:17:29   
tea lana
da jedino od hrane ne voli fasirano mese a sve ostalo puca bilo slatko slano kiselo juce je pojela pet domacih kiselih krastavaca,jedina reakcija pije puno vode.Luk jede kao jabuku kao i limun.Kad vidim kako druga djeca zezaju tek shvatim kako sam sretna.

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *