|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako uspavati bebu?
29.10.2008 12:51:17   
Hannah
MaryamAmina, niko baš ne želi da nosa i ljuljuška bebu od 10-tak kg, a moj nije ni u početku bio lagan, ali su grčevi učinili svoje. I nije baš da će se beba ponašati kako je navikneš, neke bebe od rođenja žele da se nose, neke kasnije, ali uglavnom niko nije odrastao na leđima i stomaku. I nema šanse recimo da dečka naviknem na kolica user posted image Mrzi ih od rođenja.
Moj i na samom početku (pored grčeva) nije znao sam da zaspe. Ja neiskusna mama sam mislila da sve bebe moraju zaspati kad su umorne, tako da je dečko prvih mjesec dana spavao nekih 1,5-2 ukupno po danu i 7-8 sati po noći, i bio jaaako nervozan, jer mama nije znala da on ne zna da sam zaspe. Kad sam ga počela uspavljivati kad je umoran, sve je bilo lakše.

(odgovor članu proud mom)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Kako uspavati bebu?
29.10.2008 14:27:09   
Dinka 79
Super tema ,došla u pravo vrijeme.Drage moje moja djevojčica danas u dobričas puni mjesec dana,i nismo je nosali sem kada treba da podrigne nosamo je i po pola sata,ali evo već dva dana s njom se mučim neće da zaspe,ustvari ona zaspe dok je čuvamo i češkimo ,ali ćim je stavimo u krevetac neprođe ni 2 min,plać i plać sve dok je ponovo neuzmemo.Ja neznam ako mi je sada počela ovako kako će biti poslije,il je zaista istina kako kazu da se u četeresnici sve tako mjenja i da nema pravila nikakvog,da se tek poslije formiraju navike bebi...Neznam šta da radim,jer čitajući vaše poruke shvatila sam da što ranije probam rješavati taj problem da je bolje.
I da mala Asja je ko med,da budete zive i zdrave puno puno godina i da sluša svoju mamu.


(odgovor članu Hannah)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Kako uspavati bebu?
29.10.2008 14:40:48   
Amrino
Koliko sam ja upucena- navike se bebi mogu nametnuti tek poslije treceg mjeseca. Do treceg mjeseca bebu ne mozes nauciti ni na sta- tako da se ne brines. Nosaj, ninaj, pjevaj...ucini sve kako bi beba zaspala- jer mislim da ta tri mjeseca bebine potrebe trebaju biti na prvom mjestu- a poslije...rjesavat ces te probleme kada se pojave.

_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Dinka 79)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Kako uspavati bebu?
29.10.2008 14:45:01   
camm
nisam previse svoju nosala tako da i ne znam
ali mislim da se djeca lako naviknu na dobro

ja sam izbjegavala to nosanje od pocetka
pa mi je sad malo i krivo jer moje djete ni sada ne voli
da se nosa i da mi sjedi u krilu.

a sto se tice spavanja imala je svoje termine
nisam je ljuljuskala samo bi legla kraj nje i ona bi zaspala.
svako djete ima svoj temo a i razlikuju se.user posted image

_____________________________

Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Kako uspavati bebu?
29.10.2008 14:51:55   
nikka
IZVORNA PORUKA: camm

ja sam izbjegavala to nosanje od pocetka
pa mi je sad malo i krivo jer moje djete ni sada ne voli
da se nosa i da mi sjedi u krilu.



Eh da,kad mi je nadavno curica od kume zaspala u naručju ja se rastopila,moj  je navikao u svoj krevet u određeno vrijeme nema šanse da bi mi zaspao na rukama.
Ma i nije mi žao što sam ga tako naučila,jer sve je lako dok imaju par kilica.

(odgovor članu camm)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Kako uspavati bebu?
29.10.2008 14:55:46   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: Dinka 79

I da mala Asja je ko med,da budete zive i zdrave puno puno godina i da sluša svoju mamu.



hvala draga user posted image  za sada slusam ja nju user posted image  

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Dinka 79)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Kako uspavati bebu?
29.10.2008 15:22:18   
Amrino
Moj zaspe dojeci- nije bitno gdje...u kafani, u gostima...samo neka je sisa tu. To mi uveliko olaksava jer da mora spavati u kreveticu- ne bih nigdje mogla maketi...user posted image . A guza mala voli da hoda...

_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Kako uspavati bebu?
29.10.2008 15:50:31   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: MaryamAmina RR

Bebe će spavati onako kako ih mi naviknemo od prvog dana rođenja, naravno ovo je po mom skromnom mišljenju, i još skromnijem iskustvu.

Tako da sam mišljenja da samo navika iz prvih mjeseci, se prenosi i na ostatak dječijeg života.


Pa ja se baš ne  bih u cijelosti složila sa svim što si napisala, mada je tačno da je bebama od prvog dana potrebna rutina, puno više nego nama. Jer bebe tako nauče da prepoznaju situacije, a samim tim više nema burnih reakcija na iste.
Vrlo rano bebe nauče da nakon kupanja ide spavanje.

E sada....istina je da smo mi ti koji bebama uvodimo rutine, ali dosta toga zavisi i od bebe do bebe. Ja se ne slažem sa mišljenjem koji mnogi imaju a to je da je beba tabula raza, nije tačno, mislim da bebe od prvog dana imaju svoj stav, baš kao što imaju i svoje fiziološke potrebe. Da nije tako, sve bi bebe bile iste, a nisu.

Moja starija kći je bez puno pompe tonula u san, upravo onako kako je Maryam_Amina opisala. Kupanje, hranjenje, podrigivanje, spuštanje u krevet, lagano tonjenje u san. Ja am tako radila, ne zato što nisam htjela dijete naviknuti na lilanje, nosanje, ljuljane....nego sam kontala da tako treba. Ona nije plakala, zaspala bi sama. To je trajalo do 10- tog mjeseca, i tada je tražila moje prisustvo.
U tom periodu bebe postaju svjesne svijeta oko sebe i počinje se javljati tzv: strah od odvajanja. I bebinom mozgu svaki izlazak majke iz sobe  znači da je majka otišla i nema je. Ne znam beba da je mama tu u sobi, nje nema, i to je to.
E sada, možda bi Hana nastavila spavati sama da sam ja ignorisala plač tih prvih par dana....ali ja sam jednostavno preosjetljiva na plač, i mogu ga trpljeti jedva 3 minute. Takva sam.
Medjutim, Hana i sada zaspi u roku od 5-10 minuta. U jednom periodu smo joj pjevali, u jednom je slusala muziku s DVD, u jednom smo pričali priče, sada pročitamo priču, i to je to. Gasimo svjetla, laku noć.
Pružim joj ruku, i ona je zaspala za manje od 10 minuta.

Mladja još uvijek doji, tako da u biti ona dok jede ( u vrijeme kada i treba jesti ) zaspi uz siku. AKo smo vani, zaspat će u kolicima, ako je vrijeme spavanju. Bez cuce, bez prsta, bez sike.

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Kako uspavati bebu?
29.10.2008 15:51:30   
Dinka 79
Pa ako je tako to je super,mozemo sada da uzivamo ninajući se i mazeći,hvala Amrino nadam se da si upravu. Jer i ja sam tako pročitala,međutim sada su mi pošli prebacivati da sam je ja već naučila,kada su mi fino " oni " govorili da nenosam da je ostavim da kenka,a ona duša mamina kako tuzno zove,pa srce da ti puca.Sada mi je puno lakše,super.user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Kako uspavati bebu?
29.10.2008 16:01:19   
hanabanana
Dinka nemaš se ti šta sikirati, ako tebi ne smeta da svoje dijete ninaš po tri sata, šta koga drugoga briga, i šta kome drugome to ima smetati. Pusti to.
Ni ja ne mogu slušati plač, i prag tolerancije mi je ispod minimuma.
Uvijek to kontam ovako: beba plače jer nešto traži.
Šta da ja nešto tražim ( riječima ) a neko me uporno ignoriše.
Ne ide.

(odgovor članu Dinka 79)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Kako uspavati bebu?
29.10.2008 17:10:37   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: hanabanana

Ni ja ne mogu slušati plač, i prag tolerancije mi je ispod minimuma.
Uvijek to kontam ovako: beba plače jer nešto traži.



slazem se...i jos bih dodala: pa zivim za nju da bude zadovoljna i sretna beba\djete...
mnogi me kritikuju sto na njeno kme ja skacem al meni to ne smeta ...volim kad to kme prestane iste sekunde i kad osjetim da je zadovoljna... 8.400 nije lako nosati ali ni tesko...ljubi majka svaki njen gramuser posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Kako uspavati bebu?
29.10.2008 17:55:37   
mirjana
ej, drage moje, rijesavajte te probleme dok jos mozete...
mom je ediju skoro godina, ima preko 12 kg, uglavnom zaspe dok doji...imao je faza po par dana da zaspe pored mene dok mu pjevusim...kupanje ga razbudjuje, setnja isto tako, vozanje u autu samo ako je jako pospan, inace nema sanse...ostali ga uspavljuju uz nosanje i sokic ili caj, ali poprilicno ide tesko...pokusala sam da ga spustim u krevet, al on odmah na noge i u plac, a ja se bojim da se nenagne preko ograde i na pod...stoji fino uz ogradu i dere se sve dok ga ne uzmem...tako i u toku noci. budi se barem 4 puta.zaspe u 8, probudi se za sat-sat i po, pa onda opet tako.sljedece budjenje, ja ga stavim kod sebe u krevet dam mu flasicu s vodom, popije par gutljaja i nastavi, ako ga vratim u njegov krevet, odmah buda, a ja opet kod mene i naravno ja zaspem, a on ostane izmedju nas,. kad se opet probudi ja opet flasicu (onako u snu, pa je ujutro trazim po krevetu) popije opet malo i ponovo zaspe. u 6 je vrc horan za igru i nema sanse da malo duze odspa. ja ga tad opet podojim u nadi da ce jos malo odspavati, ali ne...i sad sam presretna sto budjenja traju po par minuta i te rituale obavljam u snu, a dok sam ustajala svako sat bila sam luda i na rubu da ga prebijem...
zato rjesavajte na vrijem, i ako ima neka mama sa starijom bebom koja je rijesila slican problem, nek se javi
pusa svima

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Kako uspavati bebu?
29.10.2008 18:14:37   
enna
Svi oni znaju pametovati da ne kazem drugacije a i nase majke su nas ljuljale i nane nase oceve i majke pa su ostali zivi.Sto Visnja kaze zivimo da budu sretni i zadovoljni ni meni nije lako sa 9700 gr.al proci ce i to i sjecat cu se nekad user posted image




_____________________________

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Kako uspavati bebu?
29.10.2008 19:11:04   
Amrino
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Ni ja ne mogu slušati plač, i prag tolerancije mi je ispod minimuma.
Uvijek to kontam ovako: beba plače jer nešto traži.



slazem se...i jos bih dodala: pa zivim za nju da bude zadovoljna i sretna beba\djete...
mnogi me kritikuju sto na njeno kme ja skacem al meni to ne smeta ...volim kad to kme prestane iste sekunde i kad osjetim da je zadovoljna... 8.400 nije lako nosati ali ni tesko...ljubi majka svaki njen gramuser posted image


Tacno tako. Ni ja ga vala ne mogu slusati da place- nema sanse. Radije cu muciti sebe nego njega(mada ja to nikada nisam dozivljavala kao mucenje).
Meni  i nije  cudno to sto bebe vole da su pored mame dok spavaju...bilo bi cudno da ne vole.



_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Kako uspavati bebu?
29.10.2008 19:15:17   
mamyca
Ma kakvo slusanje,ja odmah trcimuser posted image ,mada mi kazu da ga trebam pustiti malo da placeuser posted image user posted image ,al ja jednostavno nemam srca.

_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Kako uspavati bebu?
29.10.2008 21:02:38   
proud mom
draga mirjana... jako mi je žao zbog tebe i tvoje bebe... baš se nekako suosjećam...

moje lično mišljenje je da problem nećeš riješiti nikako drugačije osim ignorisanjem njegovog ponašanja. on je, očigledno, već skontao da ako dovoljno dugo bude plakao da ćeš ga kad tad uzeti... pokušaj kao ja... ako imaš vremena, spremi se psihički i igraj njegovu igru... on neka plače a ti sjedi tu negdje uz njega, da ga svakako nadgledaš da mu se šta ne desi, i sve tako dok on ne popusti... evo i ja već par noći vodim "bitku" sa svojim malenim... da ga samo vidiš... krokodilske suze i sav se preznoji od muke, ali ne popuštam... za koji dan ću, gotovo sam sigurna, slaviti pobjedu... jednom će već skontati da nema fajde da se "svađa" samnom...

i za ove mame koje spominju da ne mogu da slušaju kako plaću... ma ne mogu ni ja... mislite da je meni lako??? nije ni malo; ali eto, moram... nije nam kod svih ista sitaucija tako da vas molim da nas koji to moramo, ne osuđujete... i ja trčim na svaki njegov glas, ali kada je spavanje onda treba da se spava, a ne da se mama muči... i sada, kada ratujem s njim, on leži u krevetiću, malo ćuti, malo se kenjka, pa kada vidi da neću da ga uzmem onda počne da vrišti ali i ja odmah reagujem na takve situacije... iste sekunde počnem da ga tješim i smirujem, samo što ga ne dižem iz krevetića...


< Poruku je uredio proud mom -- 29.10.2008 21:09:25 >


_____________________________

"Ja sam sretno udata žena! Tako kaže moj suprug..."

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Kako uspavati bebu?
29.10.2008 21:19:05   
Amrino
Ja ne osudjujem- boze sacuvaj. To treba da bude odluka svakog roditelja kako ce mu dijete spavati. Ta taktika je mozda trenutno "teza" ali kada nauci sam da zaspe bit ce ti super. Ja tj. MM i ja smo se odlucili na mnogo tezu varijantu- veci dio  spava s nama. Ja jednostavno razumijem njegovu potrebu da nam bude blizu i necu da ga odvikavam od toga. MM i ja smo se navikli na to i sada kada se uspava pa veci dio provede u kreveticu- bas nam nedostaje.user posted image

Jesi li probala da mu pustis neku muziku? Taktika o kojoj sam citala sastoji se u tome da bebu okupas, obuces, podojis, spustis u krevetic i poljubis i izadjes iz sobe...Pustis da place jedno 5 minuta pa udjes i smiris ga. Ne dizes ga iz krevetica. Kada se smiri opet ga poljubis i izadjes ali ovaj put ga pustis jedno 8 minuta...I sve tako povecavajuci "minutazu". U sobi mu mozes pustiti neku laganu muziku. Kazu da pali 100 % samo treba biti dosljedan. Kontam- mozda ga tvoja prisutnost jos vise rasplace...


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu proud mom)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Kako uspavati bebu?
29.10.2008 21:20:19   
Visnja RR
draga proud mom pa niko te ne osudjuje... user posted image   ti si hrabra mlada zena i ja ti se divim kako mnogo toga uspijevas sama...
vjerovatno da "moram" i ja bih pokusala tim metodom da Asju natjeram da zaspi bez nosanja... evo napr. prije minut je skoro zaspala uz flasicu i nosala sam je mozda 3 minute... i smizla je zapajkila ... user posted image
zaista te niko ne osudjuje ...
vjeruj mi da se i ja pitam da li mene neko osudjuje sto pravim "mazu" od moje bebe... a onda kazem pa svaka od nas zna sta je najbolje za nase djete...
neki savjet prihvatimo a neki saslusamo i radimo po svom kako nama odgovara...
pusa tvrdoglavom djecacicu i upornoj mami user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu proud mom)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Kako uspavati bebu?
29.10.2008 21:28:01   
proud mom
IZVORNA PORUKA: Amrino RR

Jesi li probala da mu pustis neku muziku? Taktika o kojoj sam citala sastoji se u tome da bebu okupas, obuces, podojis, spustis u krevetic i poljubis i izadjes iz sobe...Pustis da place jedno 5 minuta pa udjes i smiris ga. Ne dizes ga iz krevetica. Kada se smiri opet ga poljubis i izadjes ali ovaj put ga pustis jedno 8 minuta...I sve tako povecavajuci "minutazu". U sobi mu mozes pustiti neku laganu muziku. Kazu da pali 100 % samo treba biti dosljedan. Kontam- mozda ga tvoja prisutnost jos vise rasplace...



ovo sam praktikovala dok me nije "zeznuo" i tačno je da 100% pali.... ali vidiš, nije mi na um palo da sad to isprobam... sutra navečer ću... user posted image user posted image user posted image

i da... koliko vidim shvatile ste me malo pogrešno... nisam mislila reći da me/nas osuđujete, tj. da ste nas već osuđivali, nego sam htjela zamoliti da se to ne desi, tj. da nas pokušate razumiti... no svakako, vi ste uvijek tako tople i brižne da me sada čisto stid što sam uopće sumnjala da se takvo što moglo dogoditi i da sam uopće izjavila tako što...


_____________________________

"Ja sam sretno udata žena! Tako kaže moj suprug..."

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Kako uspavati bebu?
29.10.2008 21:48:39   
nikka
Ja samo mogu reči da iz svega pročitaog zaključujem,da je lako nosati male bebe i uspavljivati ih,ali kada porastu to njie tako.
Pa ja da nisam imala sreće da sam ga navikla od prvog dana da spava sam,a od par mjeseci u svojoj sobi,danas bi svoju bebicu od 14kg nosala po kući i pjevušila a to mi neizgleda nimalo ugodno.
Kad mu je vrijeme spavanja i u dani i naveče,u kući sam i nikada mu to nisam poremetila i smatram se dobrom majkom po tom pitanju,želim da moje dijete spava na miru u svom krevetiću a ja u svom jer i ja trebam biti odmorna i naspavana da bi se mogla brinuti o njemu i svemu drugome jer smo nas dvoje većinom sami.
Majke koje žele da ljiljaju i nosaju svoju djecu,ako to smatraju ispravnim  ja to poštujem,to nije ni za kakvu osudu,nedaj Bože, niti ovo drugo,dakle sve za miran san naše dječice.

(odgovor članu proud mom)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Kako uspavati bebu?
30.10.2008 14:17:51   
Dinka 79
Nije stvar da ja zelim da naučim bebu da je moram ninati i tako  nešto kada treba zaspati,nego se to nekako samo nametne,nosaš dok podrigne pola sata,pa nosaš kada počne da štuca,pa kada zaplače ili počne da ječi pomisliš,mozda je nešto boli pa zeliš da te osjeti da zna da si tu itd.Nekako se samo od sebe nametne,a mislim da smo svi mi pozelili pogotovo noću,da naše bebe kada podoje,fino lijepo odmah podrignu i čim je staviš u krevetac zapajki ko velika.
Evo upravo se moja malena budi,kenka i plaće a nije spavala ni pola sata,i kako sada da je slušam dok ja na internetu olakšavam sebi dušu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nikka)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Kako uspavati bebu?
30.10.2008 14:30:04   
kovrdjava
Ja sam sa spavanjem iskreno imala veliki problem,dok je Emina bikla kod moje mame naucijla je ljuljti na nogama, i tako sam i ja ljuljala i ljuljala.Onda mom muzu pukne film i stavi je u krevetac i ugasi svjetlo i izađe iz sobe,ona je malo plakala i zaspal,tako isto iducih dana dok se nije navikla.Sad ona ima 20 mj i u 7 vecera,pere rukice,presvucem je i sama ide u svoj krevetic i zaspe najdalje do 8 sati...
Bitno je da djete nauci onda sve ide lakse....

_____________________________

Koja ostane,zlata vrijedi...

(odgovor članu Dinka 79)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Kako uspavati bebu?
30.10.2008 22:49:57   
Romali
Dinka, tvoja beba je još premala, za nju ovakva pravila još ne važe. Mislim oko trećeg mjeseca da se počinju stvarati navike. Pa tvoja beba tek treba da prođe fazu grčeva i skokova u razvoju, a za to će vam trebati par rukuuser posted image .

Evo moj dvozubi večeras zaspao sam, ja samo ležala na krevetu. Nije uspio zaspati dojeći, bili neki gosti pa mu se rutina poremetila. Malo plakio i skontao da mu nema druge, okrenuo se na bok i govorio-mmmmmm ,user posted image user posted image mamino


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu kovrdjava)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Kako uspavati bebu?
31.10.2008 17:12:58   
Dinka 79
Draga moja,hvala ti na tome,ali kako sam čitala vaše poruke na ovoj temi izgleda da sam se ja prije vremena uplašila toga šta nas čeka,bogami da sam ja mlada majka a ne majka od 29 godina pa hajd... Upravu si ipak da ja ovo ostavim za neka dva mjeseca pa da vam onda kukam i tražim savjete,a tada se nadam da ćete biti tu user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Kako uspavati bebu?
1.11.2008 20:22:13   
proud mom
eh, evo mene ponovno... da vam ispričam...

kažu beba nije "od navika"... malo sutra!!! eto, mi smo uspjeli ono što smo naumili... par noći "problemi" i sada je gotovo s tim... bolje i za malenog i za mene user posted image user posted image user posted image

naime, 27. 10. prva noć borbe... opisana već ranije... još dvije večeri ista situacija... četvrti dan nekako puno lakše (zaspao dok je dojio)... jučer smo se cio dan igrali, blesavili, ma svašta samo da se dobro izmori... sinoć 19:30 spremili se za spavanac i opet zaspao na siki... da ne zaboravim reći da bih, dok sam ga hranila, navijala onu muzikicu (znate ono što dođe iznad kreveta sa igračkicama? e tu! samo što je nama ostala samo ona mašinica sa muzikicom, a igračke smo davno "rasformirali"), samo da ga priviknem na nešto što bih mu eventualno kasnije mogla pustiti, jer on još nema "omiljene igračkice"...
večeras??? poslije sasvim normalnog dana, presvukla ga, spremila i na dojenje... papao, ja se ustala, navila mu muziku i izašla, on ostao da priča sa lusterom user posted image dvaputa ušla da mu dam cuclu jer se kenjakao (po drugom ulasku sam ponovno morala naviti muzikicu) i izašla.... pet minuta poslije moje milo je otišlo u carsvo snova.... samo samcato... bez ruku, nosanja i ikoga kod sebe...

pa mi vi sad recite da bebe nisu "od navika"...

ljubim vas i hvala vam svima koje ste mi pomogle da riješim ovu "tešku" situaciju!!!

< Poruku je uredio proud mom -- 1.11.2008 20:24:52 >


_____________________________

"Ja sam sretno udata žena! Tako kaže moj suprug..."

(odgovor članu Dinka 79)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *