|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Med
22.12.2010 23:43:06   
taurus
ja sam drvenu kašiku za med dobila na poklon kada sam kupovala med na sajmu (onaj što bude ispred BBI-a) a tu sam kupila i ovo drveno sa slike (ne znam kako se zove user posted image user posted image user posted image )

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: Med
22.12.2010 23:59:27   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Nerko

Vidim da imate dileme u vezi pravog meda, kako ga koristiti itd.
Mislim da mogu odgovoriti na ovu temu , jer se tradicionalno bavimo pčelarstvom.
Pravi med se najprije pozna po mirisu (pčelar pravi će uvijek otvoriti teglu i pomirisati).  Neko je naveo konstataciju, da tegla kada se okrene formira  lopticu zraka koja ide nagore. To je tačno kod pravog meda fromira se ta loptica, koja mora biti neprekidna i ici kroz centar tegle. Što se tiče kristalizacije : Ona je obavezna kod pravog meda, i kako neko rece gore "med se kristalizira kao šećer, bukvalno zrnca šećera". Apsolutno netačno¨! Pravi med se kristalizira monolitno i kao karamela, od vrha do dna bez prekida monolitnosi i boje.
Pčele zavisno od paše donose razne vrste meda.


LP nadam se da sam pomogao


evo korostan post sa prethodnih stranica....
mi koristimo domaći iz hercegovine koji nam donosi jedna kolegica od svoga djeda...svake druge subote u mjesecu po 3 kg od nje kupujem...
jedemo ga brzo...djeca savko jutro po kašiku jedu, suprug po 2 kašike....
elem zna se i ''''namazat''''''
nije nam se kristalizirao u zimskom periodu...ali nam je ostelo u ljetnom pola tegle nešto manje korišteno tada i kristalizirao se u nekom periodu od 35 dana.
Uglavnom, lopticu zraka koja ide prema gore imamo u svakoj tegli.user posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 23.12.2010 0:00:00 >


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Nerko)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: Med
23.12.2010 0:12:35   
Visnja RR
Asja je pojela 3 kg kaduljinog meda i sad jede bagremov user posted image

evo o vrstama meda:

Bagremov med (bagrem - Robinia psedoacacia) spada u najbolje vrste, ima prijatan i ugodan miris. Njegova kristalizacija je veoma spora te ostaje dugo u tekućem stanju. Pri kristalizaciji postaje bijel, sitnozrnast i podsjeća na snijeg. Bagremov med se naročito preporučuje sa čajem od kamilice, jer se tako pojačava djelovanje tvari iz čaja, a i onih koje sadrži med. Preporuča se djeci i rekonvalescentima. Bagrem potječe iz Sjev. Amerike a njegove se šume prostiru na području panonske regije. U nas su poznatija područja Podravine i Hrv. Zagorja. Voli pjeskovita tla. Šumari ga koriste u zasadima za zaštitu od erozija. Cvjeta u prvoj polovini svibnja. Ovisno o reljefu i klimatskim prilikama može cvjetati i mediti do kraja svibnja.

Med od bagrema preporučuje se kod nesanice, za umirenje prenadraženog živčanog sustava (vrtoglavice, loš san, klimakterične smetnje itd.), uklanja posljedice nagomilanog stresa.

Kaduljin med (kadulja - Salvia officinalis ) je svijetložut do blago zelen, izrazita mirisa po cvijetu. Dobija se od samoniklih grmova kadulje koja cvate od polovine svibnja do polovine lipnja na mediteranskom području. Taj med povoljno djeluje protiv bolesti koje su praćene suhim kašljem, kod prehlada, jer omogućava lakše izbacivanje sluzi iz dušnika i bronhija, pa i iz želuca i jednjaka. Med od kadulje preporučuje se i u čajnim smjesama, djeluje smirujuće.

Najpoznatija su njena područja Cres, Pag, Kornati i poluotok Pelješac a ima je i na gotovo svim otocima i na priobalju. Premda je prva drvenasta biljka na zgarištu šuma, druge je s vremenom prevladaju i oslabe njeno skupljanje u čistom obliku.

Kestenov med (kesten - Castania sativa) je svijetložut, jaka mirisa po biljci, slatka do trpkogorka okusa. Smatra ga se ljekovitim za bolesti jetre i čir na želucu, pa se sve više traži i postiže dobru cijenu. Mjesec dana nakon vrcanja redovito se kristalizira. Najviše kestena ima na području Petrinje i Hrv. Kostajnice. Cvate u drugoj polovici lipnja.

Lipov med (lipa -Tilia sp. L.) je blagožut do zelenkast, jaka mirisa po cvijetu, oštra ali ugodna okusa. Zbog tih osobina spada u finije sorte medova. Mjesec dva nakon vrcanja kristalizira u med fine strukture. Lipa se sadi po parkovima i u drvoredima. Veće površine pod lipom su na području Bilogore. Donosi olakšanje kod prehlada, upala dišnih I probavnih organa te bubrežnih oboljenja. Pospješuje metabolizam pa djeluje na izbacivanje štetnih tvari iz organizma.

Livadni med je bogata i ugodna okusa može biti tamniji ili svjetliji. Posebno se preporuča da ga skloni peludnim alergijama uzimaju svaki dan da organizam pripreme za veliku proljetnu izloženost peludu. Ovaj med se dobija od tisuća raznih cvjetova livadnog i grmolikog bilja. Specifična struktura biljnih vrsta, posebno planinskih gdje klima i paša čine med prepo- znatljivim, može obilježiti i ravničarski med (primjer Lonjskog polja).

Med od bjelogorične (hrastove i bukove) medljike. Med od hrastove medljike je tamnocrvenkast, gust i rastezljiv, slabog mirisa po hrastu, opora okusa, pali u grlu. U nas je manje cijenjen, ali je traženi izvozni artikl. Med od bukove medljike ima slične ali blaže izražene karakteristike. Bjelogorični medovi su bogati željezom i drugim mineralima. Potječu najčešće iz šuma blizu Jasenovca i Siska (područja Turopolja i Lekenika) gdje obitavaju lisne (Lach- nideae)i štitaste uši(Coccidae). Uši rilcem sišu sok biljaka i posebnim organima proizvode medljiku koju pčele unose u košnicu gdje se pretvori u vrlo ukusan med. Medljika se javlja u intervalima od sedam godina koliko je potrebno da se namnoži dovoljno uši za veće količine meda.
Med od crnogorične (jelove i smrekove) medljike. Jelov med je više cijenjen, zelenkaste je nijanse, ugodna okusa i mirisa. Spada u najcjenjenije medove Europe. Skuplja se s lisnatih uši (lachnidae)od polovine lipnja do, ovisno o klimi i specifičnom položaju, kasne jeseni. Jelove šume na području Gorskog Kotara i Kapele sve do Plitvičkih jezera su europska jelova oaza.

Vrijeskov med (vrijesak, vrišt - Calluna vulgaris) je žut do tamnožut, slaba mirisa, ugodna specifična okusa. Kristalizira se nakon 2-3 mjeseca. Vrijeska ima na području Gorskog kotara, Like (okolica Gospića), oko Duge Rese. Preporučuje ga se uzimati kod reumatičnih oboljenja, bolesti mokračnih putova i bubrega, posebno u čajnim smjesama npr. kamilica, šipak itd.
Ružmarinov med (ružmarin - Rosmarinus Officinalis L.) je svijetao, proziran i bistar, bez mirisa, ugodna i blaga okusa. Nakon vrcanja se pretvara u fine sitne kristale. Kristalizacijom postaje potpuno bijel. Ružmarin je mediteranska biljka koja cvate velik dio godine. Nalazi se na cijelom priobalnom području. Povoljno djeluje kod bolesti krvnih žila, jer pospješuje optok krvi, za poboljšanje funkcije jetre, bolje izlučivanje žuči, pri slaboj probavi, reumi, gihtu, visokom tlaku.


_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: Med
5.1.2011 9:53:04   
anidla
jutros sam prvi put dala Noi med,ali u caj i prvi put nakapala par kapi limuna, limun nesmijemo zbog ad, ali morala sam...nadam se da nece biti reakcije user posted image

_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: Med
5.1.2011 9:58:35   
ena23
Anidla, ja sam skoro, bas na ovom forumu, citala da je totalno beskorisno med i limun stavljati u caj, zato sto oboje (i med i limun) gube svoja ljekovita svojstva iznad 40 stepeni celzijusa, cak je neko rekao da je to isto kao da popijes caj sa limuntosom i secerom... bolje je dati kasikicu meda bez icega...

ps. ovo je samo dobronamjeran savjet a ne pametovanje, nadam se da ces ga tako shvatiti user posted image user posted image


_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.


(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: Med
5.1.2011 10:04:29   
Mya_81 RR
Ena, to vrijedi ako se sipa u vruć čaj.

Ja isto svojoj med stavljam u mlijeko i čaj, ali ohladim fino da se može piti pa tek onda ubacim kašikicu meda. Moja nažalost sam med neće nikako. Svako malo joj probam ponovo dati malkice, ali nema šanse, jednostavno joj se ne svidja tako. Zato je ovo jedini način da joj 'uvalim'.


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: Med
5.1.2011 10:08:18   
emi7908
Draga Anidla što se tiče meda možeš ga stavljati u čaj ali naravno ne u previše topao, jer istina je gubi svoja ljekovita svojstva, za limun ne bi da komentarišem jer nisam upućena. A što se tiče meda mjožeš ga stavljati i mlaku vodu i tako ga davati Noi, ali pazi nemoj da bude pretoplo. Svoja ljekovita svojstva neće sigurno igubiti, a ja bi ti preporučila isključivo domaći med. Ovo je iz pouzdanih izvora jer mi se tečić bavi pčelarstvom već dugi niz godina i sebe je izlječio medom.

p.s. donjeću ti ja za Nou poseban med, nešto malo blaže za početak ... ne brini ništa, ja Emanu već odavno svako jutro dajem med i hvala Bogu niti prehlade niti kakvih problema a ja uz to koristim i polen koji je fantastičan.
Pubi mi mrvicu...user posted image

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: Med
5.1.2011 10:12:07   
ena23
da u pravu si, ja sma mislila na to ako se stavlja u vreo caj, zato sam rekla "iznad 40 stepeni", pa poslje skontah da anidla vjerovatno prvo ohladila caj pa dala svojoj bebi da pije user posted image

_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.


(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: Med
5.1.2011 10:22:26   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: ena23

da u pravu si, ja sma mislila na to ako se stavlja u vreo caj, zato sam rekla "iznad 40 stepeni", pa poslje skontah da anidla vjerovatno prvo ohladila caj pa dala svojoj bebi da pije user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image

Nadamo se da ga je ohladila user posted image user posted image user posted image

Ne, naravno, u pravu si, jer ne bi bilo koristi ako je sve stavila u vruć čaj pa ga tek onda hladila i dala da pije. Nikakve koristi od toga. Zato treba prvo ohladiti pa onda staviti med i limun.


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: Med
5.1.2011 10:22:28   
anidla
ena, sto pametujes user posted image user posted image user posted image user posted image salim seeeeeeeeeeeeee :)))))))

dala sam u topal caj, vise hladan nego vruc :) popio je mozda4-5 kasikica, ne svidja mu se ali ja cu forsirati tako za pocetak...

cudan mi je od jutros, znam da se lijepo naspavao, zaspao je sinoc u 20:30 i jutros ustao u 07:30...i vidim nervozan haos...i evo zaspao opet prije 10 minuta user posted image user posted image user posted image

mjerila sam turu, nema je, namazala sam mu i desni calgelom...

sta li mu je user posted image


_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: Med
5.1.2011 10:24:18   
emi7908
Ma nema veze Ena user posted image  ali med je sigurno zdrav, samo je u pitanju način na koji se konzumira i da li je pravi ili je onaj otpad što nalazimo po marketima itd. Kod mene se med uvijek konzumira i koristimo ga svi, cijela porodica i ostatak familije..
Bolje sprječiti negio liječiti :) a i naravno postoje razne vrste medova  i svaki ima različit okus i neki su bolji od dr.ali med je med.user posted image

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: Med
5.1.2011 10:26:16   
škorpija

IZVORNA PORUKA: anidla

ena, sto pametujes user posted image user posted image user posted image user posted image salim seeeeeeeeeeeeee :)))))))

dala sam u topal caj, vise hladan nego vruc :) popio je mozda4-5 kasikica, ne svidja mu se ali ja cu forsirati tako za pocetak...

cudan mi je od jutros, znam da se lijepo naspavao, zaspao je sinoc u 20:30 i jutros ustao u 07:30...i vidim nervozan haos...i evo zaspao opet prije 10 minuta user posted image user posted image user posted image

mjerila sam turu, nema je, namazala sam mu i desni calgelom...

sta li mu je user posted image


ideš mu na živce što si kući po cijeli danuser posted image user posted image
hej hadj dođite nam na kafu večeras i

evo da ne bude  sve off topic, moj ajdin jako voli med, dajem mu ga iz kašikice, 2-3 puta dnevno, e sad se bojim da mu nije previše, koliko se uopće smije meda dati djetetu tog uzrastauser posted image

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: Med
5.1.2011 10:26:44   
anidla
IZVORNA PORUKA: emi7908

Ma nema veze Ena user posted image  ali med je sigurno zdrav, samo je u pitanju način na koji se konzumira i da li je pravi ili je onaj otpad što nalazimo po marketima itd. Kod mene se med uvijek konzumira i koristimo ga svi, cijela porodica i ostatak familije..
Bolje sprječiti negio liječiti :) a i naravno postoje razne vrste medova  i svaki ima različit okus i neki su bolji od dr.ali med je med.user posted image


e i ti pametujes alaa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image




_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: Med
5.1.2011 10:28:20   
anidla
IZVORNA PORUKA: škorpija


IZVORNA PORUKA: anidla

ena, sto pametujes user posted image user posted image user posted image user posted image salim seeeeeeeeeeeeee :)))))))

dala sam u topal caj, vise hladan nego vruc :) popio je mozda4-5 kasikica, ne svidja mu se ali ja cu forsirati tako za pocetak...

cudan mi je od jutros, znam da se lijepo naspavao, zaspao je sinoc u 20:30 i jutros ustao u 07:30...i vidim nervozan haos...i evo zaspao opet prije 10 minuta user posted image user posted image user posted image

mjerila sam turu, nema je, namazala sam mu i desni calgelom...

sta li mu je user posted image

[/quote]
ideš mu na živce što si kući po cijeli dan
user posted image user posted image
hej hadj dođite nam na kafu večeras i

evo da ne bude  sve off topic, moj ajdin jako voli med, dajem mu ga iz kašikice, 2-3 puta dnevno, e sad se bojim da mu nije previše, koliko se uopće smije meda dati djetetu tog uzrastauser posted image


ja tebi nikad ne valjam, ni kad sam s njim ni kad nisam, user posted image user posted image

kako cu ti dovesti bolesno dijete? da nam se i Jedinko prehladi pu pupu .... jesi ti losa mama, prvo zoves nas u goste a mi bolesni, a drugo dajes djetetu previse meda, ma razocarala si me user posted image


_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: Med
5.1.2011 10:37:20   
emi7908
Nemoj tako Škorpijo, naša Anidla je divna samo ponekad zabušava i zeza. Kao mene sad.... Ali nema veze, neostajem ja nikom dužnauser posted image . Nemoj previše malenom davati meda nije ni dobro kad se pretjeruje, ja svom dajem samo jednu kašikicu ujutro i to je sve. Ništa nije dobro kad se uzima previše.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: Med
5.1.2011 10:55:17   
škorpija
ma najgore je što smo teta koja ga čuva, sveki i ja nekoordinisane, pa mu svaka od nas onako usput da po kašičicu medauser posted image

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: Med
5.1.2011 11:14:41   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: škorpija

ma najgore je što smo teta koja ga čuva, sveki i ja nekoordinisane, pa mu svaka od nas onako usput da po kašičicu medauser posted image

nakon godinu ako ste ga dali i nema reakcije nemoj brinuti o količini...
ti možeš djetetu staviti namazanu krišku meda ako na njega nije iamo nrekaciju, a svi znamo teško bi jednu kašiku razmazala po cijelog kriškiuser posted image

Moja starija sama ga kared godinama...ja im dajem ujutro kašiku jednu al ona kd smo kući mazija sama kako joj je volja.



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: Med
5.1.2011 16:22:30   
megi
ma skorpijo nije previse
adna je mladja od ajdina pa jede isto toliko a nekad i vise meda
obicno je to svaki dan kasika meda u caj
ali neki dan je otisla u kuhinju i kaze mm trazi nesto on je pita sta ce kaze medauser posted image  i dao joj on bogami 3-4 kasikice i nista joj nije bilo user posted image

_____________________________

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: Med
5.1.2011 18:43:15   
anidla
Inace, koliki je rok eventualne reakcije na med?

_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: Med
5.1.2011 18:47:27   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: anidla

Inace, koliki je rok eventualne reakcije na med?




meni su rekli da je rok alergije na nesto 24h al obicno to pokaze u roku 10,15 minutauser posted image
ovo mi rece mama cije je djete alergicno na jaja,orasaste plodove i agrume ..

(odgovor članu anidla)
  Neposredna veza do poruke: 95
   RE: Med
5.1.2011 18:49:26   
anidla
IZVORNA PORUKA: noa

IZVORNA PORUKA: anidla

Inace, koliki je rok eventualne reakcije na med?




meni su rekli da je rok alergije na nesto 24h al obicno to pokaze u roku 10,15 minutauser posted image
ovo mi rece mama cije je djete alergicno na jaja,orasaste plodove i agrume ..



za sada je sve super HB, nadam se da ce i noc dobro proci s obzirom da sam danas u vise navrata pravila caj s medom, doduse on jako malo popije, tek kasikicu-dvije, ali eto...bila sam mu namazala malo i na cucu, ali je odmah ispljuno user posted image ne mozes ti gospodina prevariti no way user posted image


_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: Med
5.1.2011 20:18:17   
anidla
malo nam se crveni brada i obrazi, lici mi na ad user posted image user posted image user posted image ne daj Boze.... mm me vec proglasio ludom sto ga ovoliko pratim

_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: Med
5.1.2011 20:29:39   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: anidla

malo nam se crveni brada i obrazi, lici mi na ad user posted image user posted image user posted image ne daj Boze.... mm me vec proglasio ludom sto ga ovoliko pratim





user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i ja sam tako bila proglasena fiju-fijuuser posted image user posted image user posted image user posted image
ma ja ne znam nikog tko je alergican na meduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ovim sam se tjesila

(odgovor članu anidla)
  Neposredna veza do poruke: 98
   RE: Med
5.1.2011 23:55:25   
bebbe RR

IZVORNA PORUKA: anidla

malo nam se crveni brada i obrazi, lici mi na ad user posted image user posted image user posted image ne daj Boze.... mm me vec proglasio ludom sto ga ovoliko pratim

To, vvjerovatno, nema veze s alergijom na med. Med nije težak i čest alergen. Maloj se djeci do godinu ne daje (ponegdje i do dvije ili tri godine), zbog bakterije koju može sadržavati i koju odrasliji organizam začas prepozna i pobijedi, a majušnom može nanijeti veliku štetu...

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: Med
6.1.2011 0:13:27   
Anoniman
Med se ne daje zbog mogucnosti oboljevanja od botulizma prije prve godine, a do unazad 3-4 godine davao se od sest mjeseci. Med nije moguce da izazove nikakvu okom vidjlivi reakciju.

(odgovor članu bebbe RR)
  Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *